Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868829 krat)

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
Re: Novofundlandec
« Odgovori #810 : 28 Marec 2006, 19:42:16 »
Slina kar precej visi iz gobcev. Sploh če nam je vroče, če zagledamo kak futr v roki...recimo:

http://neyka-neon.moj-album.com/album/2462289/?os=2461375

Se pa psi (načeloma) bolj slinijo kot psice in težji kot je pes, močnejše je slinjenje.

Psi se na nek način potijo skozi jezik. In tem težjim, molosom, slina pač kar malo bolj teče. Z oblek pa pri nas kar gre. Še nikjer mi slina ni gor ostala.

Lilit, to mate vi eno čudno klimo dol na primorskem  ;) ;)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #811 : 28 Marec 2006, 21:59:24 »
Meni pa je... na crnih ali pa temnomodrih hlacah. Res da sem bila veckrat zaporedoma poslinjena (vec zaporednih dni), ampak po prvem pranju so bile se vedno bele lise.

Mogoce je pa stroj taksen, ali pa pralni prasek ;)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #812 : 29 Marec 2006, 13:59:50 »
Naš Indi se tudi zelo slini. Posebi ko mu je vroče, predvsem poleti, se pa drugače pomladi, pozimi, jeseni tudi. Ker se zmatra pri letanju pa mu je vroče zgleda. Mu včasih kar teče.
 :D
Če pa mamo hrano v rokah, smo pa po nogah pokrempljeni ker tako dolgo s taco špika da dobi.  :D

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #813 : 29 Marec 2006, 14:40:39 »
To da se psice manj slinijo ne drzi vedno. Vsaj nasa je bila fenomen. Slinila se je v vseh letnih casih, skoraj vedno ji je slina visela iz gobca do tal  :D Na litre ce je bilo potrebno. Smo imeli pa tudi probleme kako to slino, ki jo je bilo res veliko spraviti iz oblacil, ker vcasih se po parih pranjih ni slo ven in so ostajali beli fleki. Verjamem, da je bila marsikomu ogabna zaradi tega, ampak ko zivis z njo se tako navadis da ti ni cisto nic vec grozno. Vzames pac v zakup in sploh ne opazis in se ti cudno zdi zakaj te ljudje tako cudno gledajo. No, saj je logicno ce si pa taksen kot da bi te polzi oblizali  :D Me pa tudi litri sline niso odvrnili od novega njufka  :D Se pa vsi ne slinijo tako mocno, da se ne bo kdo prestrasil. :D Za primer nas atum do sedaj ni se nic slinast, bomo videli kaj se bo  :D

Neyka ko se je nasa tok slinila kot Neon na sliki smo jo pohvalili, pridna puncka danes pa nisi slinasta  ;)

Mimogrede, kdaj so se vasi zaceli sliniti? Ker nas Atum pri 3 mesecih ni še cisto nic slinast, tudi ko vidi hrano ne. Ker Nelly je bila slinasta ze kot mladic  :D

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #814 : 29 Marec 2006, 17:09:31 »
Nelly, na tej fotki je res minimalno slike. Moraš ga videt poleti ko je nujno hotel stopit na sonce ali letat po soncu...takrat sma bla oba mokra. Sam fotk nimam nobenih.  ;) Drugače je pa tudi v vseh letnih časih...ta fotka zgornja je narejena pozimi po tem ko je že nekaj časa ležal na pragu in je bil totalka ohlajen. Ampak slina teče  ;) :)

Če pa mamo hrano v rokah, smo pa po nogah pokrempljeni ker tako dolgo s taco špika da dobi.  :D

IZSILJEVALEC! Ta pa tebe ornk okol prnaša  ;)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #815 : 29 Marec 2006, 22:39:43 »
No mi smo mel pa mal fotosešna in je ratalo par pozerskih slik...sicer na nobeni ne stoji kot bi men paslo ampak vseno je par zelo lepih zato jih bom dala kar med njufke.

Ostale slike bom pa dodala v predstavitveno temo.

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #816 : 30 Marec 2006, 13:05:06 »
O Neončk!  :D A se mi samo zdi, a ima res mal daljšo dlako, okrog vratu pa na repu?  :)

Drugače tukaj še ena ubožica iz Zonzanija, upam, da je samo izgubljena in jo bodo lastniki dobili kmalu nazaj.  :-\ Če pa slučajno ni tako, pa no comment!  >:(  :'(  Stara pa 4 leta.

http://users.volja.net/lenko469/slike/2856-220306.jpg

Dog4ever, kakšnega kuža imaš?  :)

Lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #817 : 30 Marec 2006, 13:54:30 »
Ja Neon ma povsod daljšo dlako. Samo da se okrog vrata in po repu najbolj pozna. Pa več je je predvsem. Zdej morm mal škarje odložit da še bol zraste če bo le hotla. Pa dobit morm lososa nazaj. Smo bli na Performance na zrejevanju zdele  ::) :)

Tale punčka pa prov ubogo zgleda   :( :( Tudi če je samo zgubljena je po njeni dlaki (glede na sliko) videt bol slabo poskrbljeno zanjo. Ali pa je samo toliko časa lutala. Vsekakor upam, da se bo zanjo kar najbolje končalo!!  :-* :-* :-*

Sara, ti nimaš kakšnih novih Šadovih slik? Bi blo že fajn ponovno gospoda mal videt. Btw si opazla, da se da zdej tut Neona aštelat da ostane pri miru. Ni na nobeni sliki mene s povodcem več zraven  ;) Če sam pomislim kakšne borbe sva mela včasih za slikanje  :P ::) :-\

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #818 : 30 Marec 2006, 22:34:16 »
Da se še sem považim....

Tale tazadnji na levi je čisto po Neonu...samo da je na hrbtu pa je srečen  ;D

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #819 : 31 Marec 2006, 07:05:50 »
o kaki cukrčki  :D ;D

katja123

• *
« Odgovori #820 : 31 Marec 2006, 14:26:54 »
O, knedljni.  :o

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #821 : 31 Marec 2006, 15:16:16 »
A mi prosim poveste tisti, katerih psi še rastejo, njihovo plečno višino .. pa starost!

Indi, 10 mesecev .... 71 cm  :o :o :o sam ko je tak suheeec  :( :-* sam vseen moj pikec  8)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #822 : 31 Marec 2006, 15:27:00 »
Nas Atum, star 3 mesece 45 cm  :o

Sicer je to mera vzeta 14 dni nazaj, kok je tocna ne vem je bilo pa merjeno pri vetu 8)

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #823 : 31 Marec 2006, 19:57:21 »
ooo fletne kepe!!!! 8) :o

Ambra 10 mesecov okrog 62cm. Merjena je bila že kakšne 2 mesca nazaj, tako da nova višina ne vem kakšna je ;) bomo šeenkrat zmerli.

LP

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #824 : 01 April 2006, 09:49:16 »
Mogoč smo se zmotli ... sam mislim da je tam nek okol 70 cm, en gor en dol.
Kolk imajo pa vaši kilogramov?

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #825 : 01 April 2006, 10:09:22 »
Ambra nekak od 45-50. nazadnje je bila pri 9h mesecih 45. ;D pravijo da ravno prav, pa se mi zdi da se Ambra spet nekam redi.. tako da bo količino potrebno zmanjšati.

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #826 : 01 April 2006, 10:17:17 »
Indi je imel pri 8 mescih 46 kg. Zdej gremo pa maja k veterinarju pa bomo ga zvagali   8)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #827 : 01 April 2006, 11:34:31 »
Mi mamo pa ne boste verjeli 69kg  8) 8) Nismo predebeli nismo presuhi. 75cm pa plečne višine  ;)

Dolce

• *
  • Lacrima negra Azulita Dolce (4 mesce)
« Odgovori #828 : 01 April 2006, 12:44:48 »
Slina kar precej visi iz gobcev. Sploh če nam je vroče, če zagledamo kak futr v roki...recimo:

Se pa psi (načeloma) bolj slinijo kot psice in težji kot je pes, močnejše je slinjenje.

Psi se na nek način potijo skozi jezik. In tem težjim, molosom, slina pač kar malo bolj teče. Z oblek pa pri nas kar gre. Še nikjer mi slina ni gor ostala.

Zdravo vsem!
Neyka, glede sline se jaz nebi povsem strinjala, da se psi bolj slinijo kot psice, slinjenje je v veliki meri odvisno od velikost gobca oz. koliko ima močan gobec oz. koliko ima "žnabljev" oz kako močne ima. Psi, ki majo več znabljev se večinoma bolj slinijo kot tisti, ki jih imajo manj. Je pa tud res, da se na nek način psi hladijo skozi jezik. Pa kot si že sama povedala se tudi takrat full slinijo, ko vidijo kakšno hrano, pa seveda, če jim je vroče  ;D takrat jim slina kar v potokih teče. ;)

Aja pa še to, tudi meni se zdi tista psička iz slike zelo bboga, in po dlaki sodeč jo že kar nekaj časa niso sčesali kot bi bilo potrebno, full mi ma pa lušno bučko.  :)

+1 točka

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #829 : 01 April 2006, 12:52:35 »
Imajo pa običajno psi več žnabljev kot psice zato sem tudi napisala načeloma, ker kakšna od vaših psic ima verjetno več đžnabljev kot npr. moj Neon.  ;) Res sem malo dvoumno napisala pa hvala za popravek.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #830 : 01 April 2006, 16:33:54 »
Ron je tak bolj mini in ima 68cm plečne pa 55kg :-[.

Dolce welcome ;)

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #831 : 02 April 2006, 00:46:25 »
Dobrodošla, Dolce!  ;D

A ima kdo od vas razstavljalcev izkušnje s sodnikom Blažem Kavčičem? Na kaj je pozoren pri psih, kakšni psi dosegajo dobre rezultate pri njem etc...?

Lp

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #832 : 02 April 2006, 01:24:04 »
Tukajle še nekaj fotk sivega njufka zraven črnega. Se vidi razlika, ane?  :o  :D

http://www.lunasland.com/photos/thumbnails.php?album=7&page=3

Lp

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #833 : 02 April 2006, 02:27:08 »
Še tole me zanima glede striženja.
Namreč opazila sem, da so nekateri njufki na prsih postriženi bolj zaokroženo, drugi pa manj in zgleda vse malce bolj kvadratasto. Zanima me, kakšen način striženja je bolj pravilen oz. bolj zaželen. Ali pa je vse odvisno od posameznega psa, torej kateri način določenemu psu bolj pristoji oz poudari njegove atributein skrije slabosti?
Enako me zanima še za spodnjo linijo, pri nekaterih je namreč skorajda vodoravna, pri drugih pa bolj poševna...
Saj verjetno prav fajn kompliciram, pa vseeno... :-[

Za boljše razumevanje, kaj točno me zanima:

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #834 : 02 April 2006, 11:13:09 »
Kolikor so meni do zdaj jasne zadeve s striženjem se psa postriže kot psu najbolje pristoji. Neon je postrižen približno tako kot imaš na prvi skici in na četrti (spodaj desno) ker je meni osebno tako bolj všeč. Če pa so kakšna dodatna pravila jih pa ne poznam.  :-[ Je pa res da naj bi imeli njufki bolj ko ne ravno spodnjo linijo. In mogoče je odvisno tudi od samega psa kako ga sploh lahko postrižeš.

Citiraj
Trebuh in spodnja linija: skoraj ravna in nikoli usločena navzgor.

lacrima negra

• *
  • Ursinus Velutus Vaya con dios
    • http://lacrimanegra.moj-album.com/
« Odgovori #835 : 02 April 2006, 11:43:33 »
Njufko naj bi bil postrižen tako, da še vedno zgleda naravno, se pravi, da spodnja linija nikakor ne sme biti ravna kot bi potegnil črto, kar se sprednjega dela tiče je zadeva enaka, postriže se običajno nekako v obliki njegovega prsnega koša, uglavnem ni pravil kako naj bi bil postrižen, vsaj ne takih kot so recimo pri pudlju, je pa zelo težko pisno pojasnit, kako naj se postriže.

+1 točka

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #836 : 02 April 2006, 16:31:42 »
Aha, hvala za odgovor!  :)

Lacrima negra, povezavo v podpisu imaš narobe naštimano, tkole bo prav: http://lacrimanegra.moj-album.com/  :)
Full so lepi, samo še kako fotko več od Dolce bi...  :-[  :D

Lp

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #837 : 02 April 2006, 16:59:18 »
Na bolhi se podarja 8 let stara (pozor) novofurlandka  ???  ::) z rodovnikom črno-bele barve. Pa kaj je ljudem... :(
Zdaj sem malo boljše pogledala in sem ugotovila, da je že Nelly pisala o tem...Saj je ista kajne?  ???  ::)

Lp

Sunshine_1

• *
« Odgovori #838 : 02 April 2006, 17:09:38 »
O joj, jaz ne bi mogla NIKOLI   dat psa proč...  :'(

Sicer bi bilo pa fajn poiskati dom za tole njufkico, ne???

Vaše njufije si pa kar ne morem nagledati  :-* Posebej pa Neonovih tamalih :-*

LP,

Suns.

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #839 : 02 April 2006, 17:18:05 »
o fak.. sm zdej mal gledala pa vidm da (ta isti) oddaja novofurlandko pa eno novofundlandko 4 leta z rodovnikom .. :-X pol labradorko pa labradorca pa to oddaja, pol pa napiše da proda mobitel ... za 70.000 haloooooooooo!!?!?!?!?!??? >:( >:( >:( >:(