Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868815 krat)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
  • Spol: Ženski
Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #5040 : 23 Marec 2009, 13:51:54 »
Malo pozno pa vseeno.. čestitke vsem dvo in štirinožcem, ki ste praznovali  :-* :-* :-*

O, kaka lepa kepa  :-|~  Brez besed.. šnoflca za prelupčkat  :-* Lahko ste ponosni. Upam da se mi kdaj uspe prikotaliti na pravi kraj, da vidim v živo, da mi malo pritisk dvigne ;)

TOBI

• *
« Odgovori #5041 : 24 Marec 2009, 10:41:47 »
Pozdravljeni!

Občudujem te vaše prelepe njufke, in malo tako "amatersko" spremljam vaš forum, da si redno dvigujem cuker v krvi :o

Zanima me, če so tudi pri novofundlandcih kakšne karakterne razlike med samcem in samico (npr. pri dobermanih in pri belgijskih ovčarjih so samci običajno bolj vihravi, napadalnejši, potrebujejo odločnejšo roko...kot samice). Kako pa je s tem pri njufkih-kakšne so vaše izkušnje?

Hvala vsem za odgovor, pa uživajte s svojimi prelepimi medvedki še naprej, pa upam na še več slikic  in informacij o novi Marjanini pridobitvi!!!   :o :-*

Lep pozdrav!

*Majchy*

• *
« Odgovori #5042 : 27 Marec 2009, 18:21:01 »
Zdravo zdravo vsi ljubitelji te prečudovite pasme ;D

Imam eno vprašanje za vzreditelje in sicer me zanima kdaj v prihodnje se pričakuje kakšno novo leglo??
Sem velika navdušenka nad to pasmo psou in bi z veseljem imela enga tacga pufka doma...
V preteklih 6ih mesecih spremljam in se poglabljam v pasje knjige in forume in morm reči da sem se dosti naučila in
mislim da bi v prihodnje z lahkoto vzgajala tudi njufka....

Ker se nisem imela opravka s tako veliko pasmo psou saj sem v preteklosti imela samo kodra ki je dočakal neverjetnih 17let
in nas lansko leto zapustil, bi rada imela malo večjega psička :'( Zato si zelo zelo želim novega mladička :)

Edino kar je problem pri tem so samo starši, sicer imata rada živali a jih ne morem prepričat
da se nam pridruži šeen družinski član:(

Prosim za kakšne informacije....:D
Najlepša hvala vsem :-*
P.S-vsi imate res super luštkane psičke ;D

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #5043 : 28 Marec 2009, 12:12:02 »
Tobi, njuf že v svojem bistvu naj nebi bil agresiven, napadalen. Obstajajo pa tudi med njufiji kakšni bolj "izven serije", ampak se to še vseeno ne kaže kot neka splošna agresija na vse kar leze in gre.Vsaj naj se nebi. Psa za "na rokav" boš bolj težko naredil. Niti ne moreš vzgoje oz. karakterja njufka in recimo kakšne ovčarske pasme  primerjati.. njuf rabi sicer odločno ampak kljub temu nežno roko, ki ga zna sprejeti takšnega kot je, ki ga vodi v pravilno smer, ne na vse načine spreminja in ki zna kdaj malo zamižati. Roko,ki ne tepe za kikse, kljub temu pa zelo hvali vsako dobro stvar. Z prisilo ter terorjem ne boš dosegel nič, razen tega da boš psa odbil od sebe.Ubogal bo zato, ker te ima rad in ti želi ustreči ne zato, ker so taka pravila. Lahko dosešeš tudi to, če psa čisto "sesuješ" ampak potem škoda, da imaš njufa, ker si zgrešil njegovo bistvo. Niti ni pes, ki bo vedno in povsod ubogal na prvi ukaz..večkrat se zgodi da te bo pogledal  z globokim vzdihom v stilu: misliš resno? Res moram? Bom kaj dobil zato? Tako da če želiš enega "sprogramiranega" pesjana njuf definitivno ni prava izbira;) Je družabnik, ki naj bi ti stal ob boku ne se z glavo zakopaval v pesek

Razlike med psi in psicami. Načelo nekih pretiranih razlik v samem karakterju ni, razen da so mogoče psičke hitreje pridejo "k pameti", bolj nežne in bolj  psičke. Ter v času gonitve sigurno manj tečkaste ;) Lastna opažanja.Psi pa pač psi..ko ga prime puberteta se ga po malem drži skoz ;D A ni v dvonožnem svetu tudi ponavadi tako? :P

majchy, za legla je najboljše da stopiš v kontakt z vzreditelji (nekaj jih je tudi na tem forumu), se obrneš na kinološko zvezo, ali pa skvpm.

Ti pa polagam na srce, da dokler niste vsi v familiji za se v nakup njufka ne spuščaj. Ni pes, ki bi imel samo enega gospodarja ampak je pes, ki potrebuje celotno familijo, predvsem pa ni pes, ki bi ga peljal za 15 min na prehod ter potem zapru v pesjak.  Pes, ki sicer zleze pod kožo, naredi pa tudi kakšen siv las. Pes, ki te hitro nauči, da je največja neumnost z njim na sprehod hoditi v dizajneskih cunjah, da z sesalcem ali brisačo v roki zgledaš veliko bolše kot s sveže nalakiranimi nohti itd. ;D, da poplava sredi kuhinje zaradi pitja ni nobena katastrofa, da škoda da tuliš ko spet čofota po luži, boljše da zamižiš ali se mu celo pridružiš, moker boš tako ali tako ;D  če imaš pa "alergijo" na to da najdeš dlako na najbolj nemogočem kraju pa itak odpade. Za pretirane redoljubce definitivno ni. Tudi če ni v stanovanju bo njegov vpliv vedno prisoten, če drugega ne, ko boš našel kakšno dlako v domači 5x oprani solati  ;D Ni antireklama, sploh ne, prej nasprotno, živeti z njim je pravi užitek, marsikomu pa takšne stvari dvigujejo pritisk, ko ugotovijo da imeti njufka ni imeti malega plišastega medvedka videnega na netu, ampak je pravi pes, ki hitro zraste v 60+ kg mrcino, ki ni za v vitrino in potrebuje nekaj prilagajanja ter veliko pozornosti ter kompromisov. In čeprav na slikcah in razstavah izgledajo zelo damski in prefinjeni... Lastniki njufkov bomo damski, ko bo moderna slina kot modni dodatek  >:D

*Majchy*

• *
« Odgovori #5044 : 28 Marec 2009, 13:35:45 »
Nelly najlepša hvala za odgovor in nasvete!!!
Je pa sigurno res da ni za šminkirat..... če bi to hotla bi si čivavo kupla, tko pa mi je ravno zaradi teh stvari ta pes ušeč...
V prihodnje ga bom sigurno imela ;D
Lepo se imejte!!!

ČAw ČAw

*AJKA*

• *
  • Ajčika
« Odgovori #5045 : 28 Marec 2009, 15:10:19 »
Nelly, super si to napisala!  :D Se popolnoma strinjam s tabo... Sploh tisti kiksi so posrečeni: poplava v kuhinji, čofotanje po lužah... >:D  Ampak, ko je enkrat ta krasna "mrcina" pri hiši, se navadiš na vse in še več! Naenkrat se ti vse to zdi normalno in te niti najmanj ne moti - vsaj pri nas je tako. Ko se Ajka strese in sline špricajo po hiši, se vsi samo spogledamo in pademo v smeh... Čeprav smo vedno mislili, da ni bolj ogabnega prizora kot pasja slina na pohištvu, televiziji... Pa smo se tudi na to navadili!

Tudi jaz nikakor ne delam antireklame, ker mislim, da smo z njufkom zadeli v polno, kar se tiče pasme in sem prepričana, da bomo ostali pri tej pasmi.  Enostavno ti tako priraste k srcu, da tudi vse "kikse" sprejmeš kot del njega, se jim nasmejiš in greš naprej. Kdor pa teh stvari ni pripravljen sprejeti, pa mislim, da je res škoda, da bi se odločil za to pasmo, ker bi na tak način uničil del psa, zaradi katerega so njufki tako zelo posebni!

LP, Jasmina

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #5046 : 28 Marec 2009, 16:24:59 »
Nelly prav smejala sem se,ko sem brala tvoj post. je njufko definitivno ni za finoče in picajzle...slina tu,slina tam,dlaka povsod :D...
Pa čeprav bi včasih najraje umrla, ko se zjutraj spotknem ob njega pri vratih, ko grem v šolo in za dobro jutro dobim liter sline na sveže kavbojke...no,pritisnem mu en cmok pa šibam gor po druge cune,pa pri drugih vratih ven :D

Dada

• *
    • Novofundlandka Ambra
« Odgovori #5047 : 28 Marec 2009, 20:55:30 »
Pa še malo o tem kako te njufko zasvoji.... :)

Ravno  v tem času mineva štiri leta, odkar nas je naša Maruša "končno" uspela prepričat, da bi pa le kupili psa in to novofundlandca. Če čisto po pravici povem, si nisem čisto dobro predstavljala v kaj se spuščamo (nikoli nismo imeli psa) in kako bo vse skupaj zgledalo, vendar po mnogih letih prošenj in ob tem, da je bil pogoj njena starost vsaj 15 let, pa vse obljube, da bo skrbela zanj, ga odepljala v pasjo šolo itd.  smo popustili in tudi ostali člani družine začeli razmišljati v to smer.

Potem pa odpiranje novih obzorij glede rodovnikov in podobno, saj kot popolna novinka v pasjem svetu tudi slučajno nisem vedela popolnoma nič na to temo in o nakupu rodovniškega njufka najprej nisem hotela nič slišat, ko pa sem prebrala par stvari  o tem, so se mi pa le odprle oči. Seveda novofundlandec po mojem prepričanju tudi slučajno ne bo imel vstopa v hišo, zato smo na vrtu naredili pesjak.

Potem pa je prišel maj in na razpolago so bila tri legla, tako da smo imeli dovolj izbire, seveda smo obiskali vse tri. Maruša se je potem odločila za psičko in prišel je njen najsrečnejši dan, ko smo jo pripeljali domov. Potem je res zgledno skrbela zanjo, no saj še danes, samo s to razliko, da smo se vsi v družini postopoma začeli vse bolj ukvarjat z njo. Tako je postala prava hribolazka, z nama z možem se veleselo potepa po hribih in je prava gorska novofundlandka, vsako popoldne pa je moja spremljevalka na popoldanski rekreaciji po bižnjem gozdu.

Da ne govorim o tem, da je postopoma postalo čisto normalo, da počiva v dnevni sobi na tleh, da pije v kopalnici iz bideja, da ima tam svojo brisačko itd. Je pa res, da vse to potegne za sabo kup dodatnega dela - čiščenja, ki pa ga sploh ni tako težko opravii  in da je mokre in umazane ne spustimo v hišo. Navajena je tako, da ko pride iz sprehoda domov, jo zunaj speremo z vodo, v kleti počaka ,da se osuši potem pa z veseljem pride v stanovanje. Zvečer pa gre še vedno z največjim veseljem spat v pesjak. Kar se pa tiče dlak, nanje se pa tako navadiš, da jih kaj dosti sploh ne opaziš več, razen ob menjavi - takrat je pa noro.

No prišli smo že tako daleč, da smo imeli leglo in z njim toliko veselja (seveda tudi dela in skrbi), da mladičkom še nismo rekli zadnje besede.... :P

Jaz zase lahko rečem, da so mi ta čudovita bitja močno obogatila  življenje. 

LP Darja

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #5048 : 01 April 2009, 21:14:22 »
 :o v soboto je pa film SREČA NA VRVICI ob 17.20 uri na POP TV-ju :P po dolgem času.

TOBI

• *
« Odgovori #5049 : 02 April 2009, 10:28:21 »

Ej, Nelly, hvala za odgovor! In pa ne, jaz definitivno ne razmišljam o njufu kot o službeni pasmi... :( :( :( resnično, tisto primerjavo med spoloma (doberman, belgijec) sem dala le za ilustracijo, ker pri teh pasmah so lahko kar opazne razlike med spoloma, pri njufkih pa očitno ni tako (razen, kar se hormonov tiče, kar pa je tako in tako pri vseh moških, kot si že ti zapisala, Nelly  ::) ).
Sabina, opažaš mogoče še ti kakšne (karakterne) razlike kar se spola tiče, ko imaš oba predstavnika doma?
Pa zanimivo mi je bilo prebrati tudi poste od ostalih (Dada, Ajka...), kakšno je življenje z njufki-sem se na koncu že ful režala, ko sem si v živo predstavljala vse te dlake, slino in ljubeče poglede v stilu: "Jaz nič kriv!!! ::) ::) ::) ".

Lep pozdravček vsem!

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #5050 : 02 April 2009, 20:40:38 »
Živjo!

Sabina, opažaš mogoče še ti kakšne (karakterne) razlike kar se spola tiče, ko imaš oba predstavnika doma?

Kakšnih bistvenih razlik med njima ni. Sona je bila vseskozi precej mirna. Od kar pa je prišel Carlos je postala bolj temperamentna in aktivna. Mali je še zelo otročji, rad nagaja in z njegovo prebrisanostjo mu uspe, da se mu v igri pridruži tudi ona. Seveda sem pri vsaki njuni igri prisotna, da pazim nanju, za vsak slučaj.

No, čeprav je bila Sona prva pri hiši in takrat tudi glavna, si je Carlos dominantnost izboril in pri vsaki stvari mora biti prvi – prvi dobi hrano; na sprehodih ga ne sme Sona prehitevati, če pa ga, jo pač prehiteva vedno znova in znova, samo da prvi vse prevoha in razišče okolje; če kdo začne božati in hvaliti najprej Sono, postane nevoščljiv in zato prične lajati, da se pozornost ljudi usmeri nanj.
Sona pa mu vse to dopušča, od majhnega si ga je vzela za svojega malčka, le pri hrani mu je enkrat morala dopovedati, da imata vsak svojo posodo.

V času gonitve pa je potrebno bolje paziti. Ne izpustimo jih izpred oči.Če ostajata zunaj sama, balkon pregradimo, da si tudi mi malce odpočijemo. V hiši pa vsak v svoj prostor, da je mir. Seveda je Carlos bogi, zaljubljen do ušes, non stop se ji prilizuje, jo privablja k sebi, ves meden ji govori na ušesa.

V glavnem sta zelo ljubezniva, prijazna do vsakega, Sona se še posebno razveseli otrok, Carlos je sicer malce nesiguren do nekaterih ljudi, zdijo se mu čudni, ko pa spozna, da so v redu,  pa komaj čaka, da ga poboža. Zelo rada dajeta poljubčke na lička. Ko pridem domov me vedno veselo pozdravita, ˝repkata˝,  skačeta, tako,  da dobim tudi kakšen francoski poljub.

Tistih slinastih poljubčkov ni, ker se ne slinita tak zelo pretirano, Carlos sicer malo več kot Sona – oba pa sigurno pri čakanju na poslastico. Vedno imam pri roki brisači, s katerima ju obrišem, če je potrebno.
Tudi na dolgih in poletno vročih sprehodih, v glavnem vsepovsod imam brisačke, da se slina obriše. Tako je tudi ljudem bolj prijetno, ko vidijo lepo negovana psa, raje se jima približajo in ju od blizu občudujejo.
Dlake so vedno in povsod, hvala bogu nismo alergični, tako, da nas to sploh ne moti. Pometamo, sesamo, pa je.

LP Sabina

TOBI

• *
« Odgovori #5051 : 03 April 2009, 09:36:03 »

He, he, Sabina, hvala ti, zelo lepo si napisala! Slikica pa je tudi taprava!!!  :-*

Uživajte še naprej vsi skupaj s svojimi medvedki!!!

TOBI

• *
« Odgovori #5052 : 03 April 2009, 10:04:13 »
Aja, še nekaj! Koliko povprečno pa traja brejost pri NF? Ali so kakšna pasemsko značilna odstopanja od 63 dni?

šea

• *
« Odgovori #5053 : 03 April 2009, 14:23:09 »
Ali kdo ve čigav je bil Jakob iz Sreče na vrvici?

snow storm

• *
  • Blue Wolf
    • Blue Wolf of Snow Storm
« Odgovori #5054 : 04 April 2009, 21:10:54 »
Helou!
Ta legendarni njuf, ki ga vsi poznamo (Jakob), je bil kuza od Mire Bizjan. Mislim, da mu je bilo v resnici ime "RON".
Joj...rada imam ta film, vedno znova ga gledam, ce ga le ujamem ;).
Lp,
Tina

lacrima negra

• *
  • Ursinus Velutus Vaya con dios
    • http://lacrimanegra.moj-album.com/
« Odgovori #5055 : 12 April 2009, 10:17:37 »
Nelly, hahaha, to pa je opis, čudovito si tole napisala, sploh ni kaj dodati, saj je točno tako kot si napisala, dodala bi samo to, da jaz osebno zamenjam vse dizajnerske cunje za enega čudovitega črnuha, da naj dlaka bo kar v solati, v juhi, kjerkoli samo, da jih imam. Ja Dada točno to zlezejo ti pod kožo za vselej! Nekateri ljudje pravijo enkrat njuf, vedno njuf (med njimi sem tudi sama).

Kar se tiče legel, jih bo sedaj v Sloveniji kar nekaj, med drugim smo tudi mi parili našo Karmo in močno upamo na uspešno paritev, je pa definitivno še prezgodaj, da bi zagotovo trdila, da je breja. Me pa zelo veseli, da je kljub recesiji, zanimanje za njufka zelo veliko, definitivno nam ponovitve filma Sreča na vrvici, dvigujejo popularnost, čeprav sem zelo vesela, da imajo tako veliko dlake, saj prav zaradi nje nikoli niso povsem moden pes, ker vsi ljudje pač pomislijo na to kako veliko truda je potrebno za nego le te,  pojavljajo se tudi pomisleki, glede ogromnih količin zaužite hrane, no in zaradi navedenih zadev, se za njufa resnično odločajo ljudje, ki se dobesedno zaljubijo v to pasmo, imajo kar srečo, da je tako.

Bi pa rada na tem mestu sporočila vsem ljudem, ki se odločate za nakup kuža, da so pomisleki glede uradno registriranih vzrediteljev, češ, da smo predragi in da si nikakor ne morete privoščiti kuža iz psarne, ker naj bi od vas zahtevali, da kuža razstavljate, vzrejate, čisto neumestni, saj se prav v psarni selekcionira mladičke, ki mogoče niso ravno razstavni primerki (malo manj dlake, malo predoglo ali prekratko telo....), ti so običajno tudi cenejši, vendar zato ne odstopajo od kvalitete, prav vzreditelji smo tisti, ki stremimo za tem, da se na razstavah pojavljajo res naši najboljši primerki, zato nikoli ne boste kupili mladička, ki je čisto povprečen, kot rastavni primerek (to se dogaja pri ne vzrediteljih), še tako vam nikoli ne bomo dali garancije, da pa bo vaš mladiček, ko odraste sigurno zvezda razstav,  ker se vse preveč zavedamo, da narava dela svoje, res je, da želimo, da se kuža, če dobro izgleda pokaže tudi na razstavi, vendar nikakor to ni pogoj za nakup, kar se pa tiče vzreje, pa če kdo, smo vzreditelji tisti, ki se zavzemamo, za vzrejo tistih psov, ki ustrezajo standardu pasme in najbolj pomembno, da se vzreja zdrave pse (opravljeni testi glede dednih bolezni), še tako geni poskrbijo za presenečenja, kaj bi bilo šele, če teh testov ne bi opravljal. Psarne predvsem stremijo za tem, da vzreja poteka v dobrobit pasme in ne v število mladičev in čimvečjih zaslužkov, prav psarne izločajo morebitne neprimerne predstavnike pasme iz vzreje, glede na navedeno, me čudi, da ljudje, ki se odločajo za nakup mladiča, gledajo na nas psarne, kot na nekaj ekstremnega, dragega in nedosegljivega, za razliko od tujine, kjer mladiča brez imena psarne, praktično ne moreš prodati, žal se zaradi navedenega dogaja, da se večina dobrih predstavnikov naše pasme proda v tujino, podpira pa se tiste, ki jim je pomembno samo to koliko bodo zaslužili in ne kako bodo izboljšali samo pasmo, nenazadnje cena mladičkov pa je več ali manj podobna pri nas ali  pri onih drugih. Aha, pa še to, sama se ukvarjam 10 let z vzrejo, pa se še ne uvrščam med nevem kake vzreditelje, za pravega vzreditelja je potrebno ogromno znanja in poznavanja, edini pravi vzreditelj pri nas, ki mu lahko res rečemo vzreditelj je g. Fantur, samo njemu lahko damo kapo dol, saj je res naredil ogromno za našo pasmo!

Zakaj je cena rodovniškega mladička višja od nerodovniškega, velikokrat postavljeno vprašanje, mislim, da se ljudje vse premalo zavedajo, da je še kako pomembno iz kje izvirajo predniki njegovega mladička, kakšne vse bolezni so imeli predniki, kako so izgledali, .... , vse to ti pove rodovnik, sam rodovnik stane le cca 25 eurov.

Upam, da nisem bila predolga, vendar mislim, da sem bila dožna to napisat, saj sem dobila namige, da ljudje razmišljajo na tak način.

SABINA

• *
« Odgovori #5056 : 14 April 2009, 07:38:33 »
Živjo,

no pa še nekaj utrinkov velikonočnega praznika
iščeva pisanke

sva obupala, ker nisva nič našla

presenečenje naju čaka v kuhinji (sem ti rekla Carlos, da nekaj bo moralo biti)

lp Sabina

*Majchy*

• *
« Odgovori #5057 : 16 April 2009, 08:31:03 »
ooooooo joj kok sta luštkana :-|~

Mene pa zanima če gre kdo od ljubiteljev novofundlancev na CAC v MARIBOR razstavljat svoje kužke???
Jaz bom šla pa bi ful rada vidla kakšnega njufkota:D

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #5058 : 16 April 2009, 21:02:28 »
Sabina, fascinantno kako ju uspeš spraviti za mizo polno dobrot brez da vse požreta v trenutku :P Sta tako kulturna, izbirčna ali imaš ti hitre reflekse za slikat? Hecam se. Dobre fotke. :-*

Majchy v Mb je glede na statistiko prijavljenih 5 črnih, 3 rjavi ter 1 črno bel njufko. Malo za lušte bo. Kateri psi oz. razstavljalci po imensko boš pa videla na dan razstave v katalogu, edino če kakšen sam roko dvigne ;)

dedina

• *
« Odgovori #5059 : 19 April 2009, 16:22:36 »
Sabina, pozdravljena!
Kako je vajima dvema šlo v Rovinju? Res me je veselilo, da smo se spoznali in upam, da se še kje vidimo.
How...how od Larsa in Pande

SABINA

• *
« Odgovori #5060 : 19 April 2009, 21:04:42 »
Kako je vajima dvema šlo v Rovinju? Res me je veselilo, da smo se spoznali in upam, da se še kje vidimo.

Živjo!

Tudi nas je veselilo, da smo se spoznali in malo poklepetali.
Carlos je prejel odlično, PRM in Junior Best of Breed; Sona odlično 2 in R.CAC.
Tekmovala sta tudi v parih in prejela odlično drugo mesto.

Slikice sledijo, jih še nisem uredila, ker smo danes bili na razstavi v Mariboru. Tudi tam sta se dobro odrezala. Carlos odlično 2, Sona odlično 1 in CAC, v pare nismo šli, ker smo odšli prej domov.

Pozdrave Pandi in Larsu, ter še enkrat čestitke za dosežene rezultate.
Se vidimo in slišimo.

Sabina

Daysha

• *
« Odgovori #5061 : 19 April 2009, 21:14:55 »
Novofundlandci so res čudoviti psi.  :-* :-*
Sabina- Tvoja dva sta prelepa.
Sreča na vrvici pa je ened najlepših filmov.

SABINA

• *
« Odgovori #5062 : 02 Maj 2009, 15:47:33 »
živjo,

no,glede na to, da se nihče nič ne oglasi, vam pošiljam obljubljene fotke
mojih dveh novofundlandcev.
CAC Rovinj- hrvaški sodnik Vibor Ježek
Carlos

Sona

Sona + Carlos

CAC Maribor - švedska sodnica Cindy Pettersson

Pa še ena novica, s Carlosom sva opravljala B-bh izpit in ga tudi uspešno opravila
z 91 točkami, imela sva tretji rezultat.

lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #5063 : 02 Maj 2009, 19:33:46 »
Uuu čestitke za vse!Sploh za B-bh :o...pa naj bo še kdo glasen kako zabiti so njufiji :-*

TOBI

• *
« Odgovori #5064 : 04 Maj 2009, 09:26:53 »
Uau!

Čestitke vsem, Sabini, Soni in Carlosu-super ste!
Pa seveda še posebne čestitke za pridnega šolarčka Carlosa!!! :o

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #5065 : 04 Maj 2009, 10:31:43 »
Sabina čestitke!!! 

kala,runo,bella

• *
« Odgovori #5066 : 09 Maj 2009, 19:05:16 »
Sabina vse naj naj od Soške klape  :-*

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #5067 : 09 Maj 2009, 22:21:45 »
Vse najboljše tudi z naše strani!čimevč uspehov tako na kinološki,kot domači sceni :-*

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #5068 : 11 Maj 2009, 12:41:15 »
DPMŽ Koroška išče nov dom za 4 letnega novofudlanca. Iz psa so 1.5 ure strigli drede, kar je mirno prenašal in sedaj izgleda približno normalno. Čakam pa več info o njegovem značaju.

SABINA

• *
« Odgovori #5069 : 11 Maj 2009, 15:31:22 »
živjo,

vsem hvala za voščilo in lepe želje

Sabina