njufka4 : Ja, nas Atum raste kot goba. Iz dneva v dan je vecji. Sploh ne vem kako mu uspeva

Ceprav je bilo kaj takega za pricakovati, glede na to da sta oba starsa velika. Huh.. le kaj me se caka

Glede vlecenja, ja, zna kar fajn potegniti ce hoce. Ampak smo pridni in se lepo ucimo poleg

Opazam pa, da je fizicno vedno mocnejsi. Zadnjic mi je z gobcem nesel skledo, ki je imela sigurno 4 kg

Kaj ces, poba odrasca

Ni tak problem fizicno obvladati njufka, ce mu vsaj osnovno poslusnost vcepis v glavo ter ga od malega navajas da na povodcu se ne vlece. Vcasih se celo zgodi, da ga moras ti vleci za sabo, ker se gospodu njufku pac ne ljubi

Neyka tvojega Neona pa lahko samo se enkrat pohvalim kar se tice obnasanja na razstavi v mojem varstvu. Po pravici povedano, sem malo cvikala. Privic vidis psa ter ga imeti v varstvu v vsej tisti guzvi - pa ni bilo nobenega problema. Sploh ker me je res presenetila njegova velikost - hudica, to je bilo za 2 glavi vec od nase psice

Res pa je, da ga peljem vn lulat pa se nisem zanesla in je potegnil ter me dobesedno po zraku odnesel s seboj. No nasmeha nekega nemca, ki je cel prizor videl ter sam imel na povodcu 2 civavi pa tudi ne bom pozabila

Mimogrede bi se nekaj vprasala. A pozna kdo najboljsi nacin kako psa nauciti stati? Ker nas je kot zivo srebro, ce je pa ze pri miru se pa usede. Da bi stal mi ne uspeva. Sicer ni potrebno zdaj razstavne poze, ampak pac da bi stal. Tudi pri cesanju bi bilo lazje, tako se pa gospod valja iz enega boka na drugega.. kmalu ga pa jaz kotaliti ne bom mogla vec. In bi bilo stanje ze zaradi tega zelo pripravna rec.