Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1874759 krat)

M|my

• *
  • Spol: Ženski
  • Mali medvedek
    • ambra
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #870 : 09 April 2006, 12:01:35 »
Freya lepe slike, Marjana čestitam!

pa še ena pomladna od naju z Ambro

Več slik pa: http://marusambra.moj-album.com

LP

Sunshine_1

• *
« Odgovori #871 : 09 April 2006, 12:29:16 »
Maruša, full je fotogenična tale tvoja Ambra :) Pa full je lepa :)

Lp

Suns.

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #872 : 09 April 2006, 20:18:23 »
Hvala :-[

Naš fotoaparat nam nagaja, čudne barve se vidijo. tako da gre na popravilo. upam da bo čimprej ok da bomo spet fotkal ;D

Neyka daj še malo slik tvojih nagajivčkov sem ;)

LP

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #873 : 09 April 2006, 20:25:04 »
Fotke naših tamalih so v forumu vzreja, podforum legla 4. in 5. stran, sem jih pa dvojno nebi kopirala da ne bom ostala brez ušes slučajno  ;) Je pa tud vse na spletni strani ta je pa v mojmu podpisu. Čez ene dva tedna prerokujem da bodo podobni Neonu pri 4 tednih, njegova slika je pa na prejšnji strani ;) 8)

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #874 : 09 April 2006, 20:28:00 »
no prov pol se bom pa potrudla pa bom še mal dodatno klikala :P

Tisto fotko sm pa vidla, luštno :D

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #875 : 09 April 2006, 20:32:01 »
No pa vas še jaz malo zasujem s slikicami. Da ne bo slučajno Indi prikrajšan, bogi revček  :P :P :P

http://indi.moj-album.com/slike/845561/0LS9CZwqfdeqT0cV.jpg

http://indi.moj-album.com/slike/845561/XOPFVVEEFIsW3dLb.jpg

http://indi.moj-album.com/slike/845561/PKTn2SRtxdkWFGUJ.jpg
Sam poglejte kak ga mi trpinčimo .. še halti more met revež gor.  ;D ;D

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #876 : 09 April 2006, 20:58:01 »
O Indi kok si ti že velik. Zdej pa Neona najbrž že kar naravnost gleda  ;) Lep je pa tut  :-*

Ambra je pa tut zrasla. Prava kraljica medvedkov je ratala  :P Škoda ker je ne bo na srečanje. Nje sem se pa res veselila pa še prov daleč nekje ste  :'( >:(

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #877 : 09 April 2006, 20:59:59 »
Ja Neyka prav imaš. Verjetno bi Neona res naravnost gledal. 71 cm je velik. 1 cm dol ali gor.
Vagali bomo pa maja, ko grema na cepljenje.

njufka4

• *
  • Freya
« Odgovori #878 : 09 April 2006, 21:46:06 »

Hvala za pomoč, Neyka!  ;)
In Indi, Ambra res lepe sličice  :o :D !!!
Lp, Nika

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #879 : 09 April 2006, 22:32:59 »
Ja Neyka prav imaš. Verjetno bi Neona res naravnost gledal. 71 cm je velik. 1 cm dol ali gor.
Vagali bomo pa maja, ko grema na cepljenje.

He he mal mu pa še manjka  :P No ja sej zdej se bo rast kolikor se spomnem počas začela ustavlat. Pol boste zgubili mladičkasto dlako (ok to je blo pr Neonu mal kasnej) in se zna narest da bo nekaj časa prov pretegnjen, na dolgih nogah in brez dlake. No sej se ne dogaja vsem. Neonu se je, šele po letošnji zimi je res spet ratal mal bolj njufarski. Prej je bil pa mal bol ko pol leta že res prov smeško  :-[ ::)

Freya je pa tako lepo medvedkasto bitje. O mjami kar za pojest  ;) :P :D

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #880 : 10 April 2006, 01:03:23 »
Ooo vidim, da ste se nalimali slik ;)

Ambra je prav lepa damica, taka za pojesti.

Indi mi pa full velik deluje. Nastja koliko je pa star?

Freya...ja, ta bo pa se lomila pasja srca  :D

Zdaj pa da vidim, če znam tudi jaz fotko prilimati. Ena izmed najbolj smešnih grimas našega dragega Atuma, kar mi jih je uspelo ujeti v fotoaparat  ;)

Pa še ena pozerska, malo po tistem, ko je z nosom parkiral direktno v blato  :D

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #881 : 10 April 2006, 06:40:18 »
ooo kak srčeeeek  :-* :-*

Sunshine_1

• *
« Odgovori #882 : 10 April 2006, 14:12:10 »
Iiii, kaki srčki so teli vaši njufkoti  :D Taki mejhni veliki medkoti :P  :-* Za pojesttt....

Lp,

Suns.

lacrima negra

• *
  • Ursinus Velutus Vaya con dios
    • http://lacrimanegra.moj-album.com/
« Odgovori #883 : 11 April 2006, 08:12:45 »
Pozdrav!

Ja Freya je res prava lepotička, res sem ful zadovoljna s tem leglom, vsi trije so pravi cukri in če bo njihov razvoj še vnaprej tak kot sedaj, imamo spet nekaj za pokazat! Upam, da ni izvenelo kot hvala, ampak nam vzrediteljem ful veliko pomeni, da se mladički lepo razvijajo in da v končni fazi odrastejo v občudovanja vredna bitja. Hvala za čestitke glede Erosa, moram vam povedat, da sm dobila prečudovito lepo steklenico šampanjca z glavo njufijo, jo bom probala poslikat in vam jo pokazat.

No ogledala sm si vse slikice Indija, Ambre, Atuma, res so čudviti tile njufiči, vsak zase je nekaj posebnega, vsi skupaj pa so čudoviti črni medvedki. Želim, da jih še naprej fotkate in uživate ob njih, saj si to še kako zaslužijo.

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #884 : 11 April 2006, 10:09:11 »

Evo še ena slikca

Sunshine_1

• *
« Odgovori #885 : 11 April 2006, 14:19:04 »
Hehe, tale indi je pa res faca  :-*

Lp,

Suns.

SKY

• *
  • Spol: Moški
    • CHUNAS LEGACY
« Odgovori #886 : 11 April 2006, 16:42:07 »
A Indi pa ne hodi več v šolo?

Nič vas ne vidimo.

Lp

njufka4

• *
  • Freya
« Odgovori #887 : 11 April 2006, 22:02:05 »
Waaaaaa, kakšen je že Atum... :D res pravi cukrček! :-* :-* in kakšen navihan obrazek  ;D ..

Opažamo, da je Freya na povodcu iz tedna v teden močnejša. Je koga od vas že vaš njuf orng potegnu- mislim na tiste, ki so že skoraj odrasli in tiste, ki so že odrasli? Kako jih obvladujete?
Na internetu smo videli filmček, kako je skoraj 100kilskega možaka vlekel za sabo - ojej!  ::)

Lp, Nika  ;D

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #888 : 11 April 2006, 22:08:21 »
Nika...Neon na povodcu precej vleče  :-[ Ne odvajam ga zaradi obojestranske ljubezni do rolarjev (seveda se mu ne dovoilim obešat na ovratnico, je pa vseeno veliko lušneje it nekam če pes lepo teče pred mano in se lahko lepo umikama avtom kot da mi gre poleg) Zaenkrat držim ga še...edino na kakšnem pasjem srečanju ko je kakšna dišeča dogica v bližini je malo vrtenja okrog lastne osi, drugače je pa kar priden. Kakšno izkušnjo z Neonom mislim da lahko tudi Lili doda. Ga je mela par urc v varstvu na razstavi pa baje da je bil priden  ;)

Drugače je pa pri nas tudi tako, da pes sicer potegne ampak se ustavi ko ga potegneš nazaj in ne izsiljuje kot kakšen avtobus, ki slabo potegne v klanec. Lahko rečem da je kljub temu, da sem šolanje skoraj popolnoma izpustila v njegovi mladičkasti dobi je zdaj super vzgojen ko sem se spravla popravlat napake  ;)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #889 : 12 April 2006, 00:10:20 »
njufka4 : Ja, nas Atum raste kot goba. Iz dneva v dan je vecji. Sploh ne vem kako mu uspeva  :D Ceprav je bilo kaj takega za pricakovati, glede na to da sta oba starsa velika. Huh.. le kaj me se caka  :D

Glede vlecenja, ja, zna kar fajn potegniti ce hoce. Ampak smo pridni in se lepo ucimo poleg  ;) Opazam pa, da je fizicno vedno mocnejsi. Zadnjic mi je z gobcem nesel skledo, ki je imela sigurno 4 kg  :o Kaj ces, poba odrasca  :D

Ni tak problem fizicno obvladati njufka, ce mu vsaj osnovno poslusnost vcepis v glavo ter ga od malega navajas da na povodcu se ne vlece. Vcasih se celo zgodi, da ga moras ti vleci za sabo, ker se gospodu njufku pac ne ljubi  :P

Neyka tvojega Neona pa lahko samo se enkrat pohvalim kar se tice obnasanja na razstavi v mojem varstvu. Po pravici povedano, sem malo cvikala. Privic vidis psa ter ga imeti v varstvu v vsej tisti guzvi - pa ni bilo nobenega problema. Sploh ker me je res presenetila njegova velikost - hudica, to je bilo za 2 glavi vec od nase psice ;)  Res pa je, da ga peljem vn lulat pa se nisem zanesla in je potegnil ter me dobesedno po zraku odnesel s seboj. No nasmeha nekega nemca, ki je cel prizor videl ter sam imel na povodcu 2 civavi pa tudi ne bom pozabila  :D  :D

Mimogrede bi se nekaj vprasala. A pozna kdo najboljsi nacin kako psa nauciti stati? Ker nas je kot zivo srebro, ce je pa ze pri miru se pa usede. Da bi stal mi ne uspeva. Sicer ni potrebno zdaj razstavne poze, ampak pac da bi stal. Tudi pri cesanju bi bilo lazje, tako se pa gospod valja iz enega boka na drugega.. kmalu ga pa jaz kotaliti ne bom mogla vec. In bi bilo stanje ze zaradi tega zelo pripravna rec.

dog4ever

• *
« Odgovori #890 : 12 April 2006, 08:45:18 »
Citiraj
A pozna kdo najboljsi nacin kako psa nauciti stati?

Jaz sem svojo naučila med česanjem. Ko sem jo česala, sem ji nežno govorila: stooooooooj. Seveda na začetku po 10, 15 sekund, potem se pa ta čas podaljšuje. In hkrati s tem ga naučiš tudi razstavne stoje. Ker pes pozna ukaz "stoj". Ko se premakne, rečeš ne, ga dvigneš (če se usede ali uleže) ter češeš naprej (ali pa vadiš samo stojo). Lahko uporabiš tudi kliker-na začetku, ko stoji nekaj sekund klikneš. Sčasoma samo podaljšuješ čas, ko mora pes star in med klikom.

Seveda se ne bo naučil v 1 dnevu, ampak bo treba malo več potrpežljivosti in vstrajnosti.

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #891 : 12 April 2006, 09:31:08 »
Hmm . Naslednje leto gre spet v šolo.  :D

Drugače, glede vlečenja. Ja Indi vleče ko konj, oz. je vlekel ko konj, preden še nismo imeli haltija. Zdej pa ne vleče več. Sam ga je treba pa res met skos gor (haltija mislim). Ker ko mu ga daš dol spet vleče, včasih pa misli da ga ima gor pa ga nima pa ne vleče. Samo to je bolj poredko.
Tako da glede vlečenja nimamo več problemov.
Je pa blo pri enih 2, 3, 4 mesecih malo problemov, ker smo mi mogli njega vlečt. Oz. ga nismo ne vem kako vlekli. Ampak ko se je gospodič pač naveličal hodit (to je blo po 5ih minutah) se je lepo poknu na svojo ritko pa začel čohat. In potem smo šli naprej in se lepo po 1 minuti spet vsede in čoha. Potem smo mu ustregli pa se obrnili, nazaj pa je šel ko formula, brez čohanja, niti vsedel se ni. No to je bilo samo od začetka, sedaj pa komaj čaka da gre na sprehod in je ves vesel ko ga spustimo, nima časa za čohanje. Mora vse palice obdelat.  ;)

Jaz sem Indija tut poskusla naučit da bi pri miru stal, za česanje, njemu je to groza. Se raje na tla pokne, pa ta čas neki grize.  :D Repa ne pusti česat  :)

Njufka4: kolik je Freya stara?

Lp, Nastja

dog4ever

• *
« Odgovori #892 : 12 April 2006, 09:45:19 »
Moja tudi ne pusti repa česat (ker sem jo v mladosti, ko mi je želela pobegnit, lahko zadržala samo tako, da sem jo prijela za rep :-\). Rep ji pa tudi jaz češem, ko leži. Drugače ne gre...

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #893 : 12 April 2006, 12:02:58 »
Dog4ever,
oprosti, ker spet težim, ampak očitno si že dvakrat spregledala moje vprašanje ali pa me ignoriraš... :-\
O vseh ostalih že vem, kakšnega kuža imajo doma in odkod je, samo o tebi nič ne vem.... :-[ A ti imaš njufko?  ???

Drugače, moj kužon tudi bolj ali manj obvlada besedo stoj, vendar ga večinoma ne češem stoje. Stoje mu počešem samo zavesice na nogah, hlače in predel tik nad repom, prsi in glavo mu počešem sede, ostalo pa mi je lažje, če pes leži na boku.
No, in stati mora tudi takrat, ko ga strižem.
Kadar se hoče vsesti, mu ponavadi pred kolena (njegova seveda  ;) ) postavim roko (samo postavim, nič ne potiskam ali kaj podobnega) in tako mu preprečim, da bi sedel, hkrati pa mu prigovarjam: "stoooj, prideen!"  ;D

Lp

katja123

• *
« Odgovori #894 : 12 April 2006, 15:20:24 »
Naša je pa včeraj pod kosilnico padla.  ;) Sem ji okolico ušes uredila in čisto drugače izgleda.  ;D

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #895 : 12 April 2006, 15:21:54 »
opaaaa  :D super! A maš kakšne nove slikce? :P

Mi smo Ambro naučili stat s klikerjem, bilo pa je zeeeelooo težko, ker se je stalno premikala oz. usedala, ampak nam je uspelo ;)

LP

katja123

• *
« Odgovori #896 : 12 April 2006, 15:34:00 »
Do petka bo ravno končana, pa jo boš v živo videla.
Danes se bom še nog lotila.
Še eno praktično vprašanje. A se najpre linija z navadnimi škarjami naredi, pa potem zredči ali kar samo s temi za redčenje strižem?

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #897 : 12 April 2006, 16:04:55 »
Do petka bo ravno končana, pa jo boš v živo videla.
Danes se bom še nog lotila.
Še eno praktično vprašanje. A se najpre linija z navadnimi škarjami naredi, pa potem zredči ali kar samo s temi za redčenje strižem?

Kar se zavesic tiče je pomoje bolje da jo (vsaj prvič) kar s temi za redčenje matraš. Ker so nekako najbolj zoprne za stričt oz. najhitreje gre kje preveč stran in zelo težko narediš simetrično vse skupaj. Načeloma pa lahko recimo špičke, ki štrlijo postrižeš z navadnimi (ampak spet ful ful pazit da ne bo preveč) in nadaljno obliko delaš z temi za redčenje.

njufka4

• *
  • Freya
« Odgovori #898 : 12 April 2006, 22:01:38 »
Ja, Freya je stara dobre 3 mesece!  :D

Kast

• *
« Odgovori #899 : 13 April 2006, 13:16:36 »
Freya je pa res luštna punca, zeloooo mi je všeč.  A je iz decemberskega legla?