Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868744 krat)

TOBI

• *
Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #5070 : 12 Maj 2009, 10:03:51 »
Ej, čara! A bodo tudi kakšne slikice?

čara

• *
  • Spol: Ženski
  • Obožujem pse!
« Odgovori #5071 : 12 Maj 2009, 15:39:31 »
Bodo-ko jih dobim.

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #5072 : 17 Maj 2009, 10:41:40 »
Tega Medota sem si šla ogledat. Star je 4 leta, živahen in igriv, do ljudi prijazen, črna dolga dlaka, na prsih pa ima belo liso. Največ časa pa prebije v boksu na eni kmetijo. Potrebuje še striženje, krtačenje, kopanje s šamponom in nekoga, ki bo zanj imel dovolj prostora in časa ter potrpljenja, da ga kaj nauči, se poigra.

Z mačkami, psi nima izkušenj in tudi nisem mogla preverit kako se obnaša do njih. Res bi blo fajn da čimprej najde nov stalni al pa vsaj začasen dom, ker bivanje 24h v pesjaku in posledično živet med iztrebki...ni fajn.

Slike so bolj tako, tako, je baterija bila pri koncu, pa vreme turobno, pes pa poskočen ::)

kontakt pa dobite na ZS ;)

letim, letim

tako sem velik

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #5073 : 18 Maj 2009, 19:41:05 »
Hja,jaz imam malo težko vprašanje...kdaj je čas za slovo?Jaz čezdalje težje gledam mojo mrcinico,ki čezdalje težje vstaja in ima vs emanj volje do življenja.Vse pogosteje pride v stanovanje s tistimi očmi "sem lahko malo z vami,tako lažje je..." Malo se tolažim,da mogoče ga daje depresija,ker ni Nutelle že 2 meseca in sem imela že namen klicat Sanbdija,če ga lahko pripeljem s sabo,po drugi strani pa nočem,da doživlja še večji stres v avtu...
Res mi je težko in nočem,da se vse bolj matra.Po drugi strani mi pa v glavi odmeva "pa saj še 8 let ni star :("

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #5074 : 18 Maj 2009, 21:25:05 »
Vidi se v pasjih očeh, kdaj življenje ni več tisto, kar si pes želi in pričakuje od njega. Ko ne počne več nekaj kar mu je ljubo ali pa to počne stežka, manj ipd. Si probala s kuro glukozamina (1kapsula za 20kg)? Jaz bi ga dajala neprestano. Vprašaj psa, ne nas. ;)

Je pa meni to ena lažjih odločitev, veliko težje sprejemam matranje, dolgotrajno, neprijetno zdravljenje, ni mi problem, skrajšati življenja. Dam pa vse od sebe, da dokler traja je kvalitetno! In nudim največ kar lahko dam, pa ne materialno, bolj je poudarek na pozornosti, cartlanju in gurmanskih (pa vseeno zdravih) prigrizkih. Potem je slovo lažje, ker veš, da si dal za psa 100%.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #5075 : 18 Maj 2009, 22:30:29 »
Tjaša, še kako te razumem in verjamem, da ti je težko. Težko je imeti vajeti v rokah in nekomu krojiti usodo in mu določiti datum... :( Vem, me kar zmrazi ko se sama spomnim na par let nazaj ter me zagrabi panika ko pomislim, da bo z Atumom enkrat isto. Še danes mi marsikdo vbija v glavo slabo vest, ker sem za psom pretulila več kot za marsikaterim človekom.

Ti sama svojo mrcino najbolj poznaš, zanašaj se na svoje občutke.. če misliš, da res ne gre več, mu pusti dostojno odditi. Če vidiš vsaj kanček iskrice v njegovih očeh in volje do življenja... mu poskušaj olajšati "starost" po svojih močeh ter uživajta naprej. Pač v prilagojenem programu, če je to čohanje pred tv-jem, je pa čohanje pred tv-jem.  Če vidiš da pes fizično preveč ne trpi, normalno je, se sprehaja (pa čeprav v svojem tempu).. ga pusti, uživaj z njim vsako sekundo, ga razvajaj in bodi ob njem. Verjemi, vidiš v očkah kdaj je konec in ne gre več za ljubezen ampak za čisti egoizem. Pa če se sliši še tako pocukrano in kičasto.

Mojo so že hitro začeli matrati sklepi in je težje ustajala, rahlo se je začelo kazati že tam nekje pri 5 letih oz. prej. Zelo so ji pomagale rimadyl tablete, kadar jo je malo bolj zgrabilo, da je težje ustajala. Pomagalo je tudi to, da sem ji redno masirala tačke ter ji dajala neke vitaminske tablete, ki naj bi bile v štartu namenjene odstraščajočim psom za podporo sklepom ter to, da sem pazila, da ni spala na kakšnih mrzlih površinah, da jo ni premrazilo, da smo raje kot v kakšen hrib hodile plavat...ter seveda da jo nisem nikoli prenaprezala in nismo več hodile na zelo dolge sprehode, raje več krajših dnevno (da je vmes, marsikdaj tudi proti svoji volji počivala). Ni bila nikoli več kot bi bila stara 1 leto, ni pa trpela in bilo je vidno boljše.

Kar koli se boš odločila, se boš odločila prav. Želim vama pa vse dobro in upam na še veliko skupnih srečnih trentkov.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #5076 : 18 Maj 2009, 22:47:29 »
Hvala za vse,se bomo borili in cartali dokler bo v njegovi moči (meni je že zadnjič udarilo na jok,ko je pritacal k meni in mi glavo naslonil na kolena in tako zavzdihnil...se sklicujem,da je kriva knjiga :()

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #5077 : 19 Maj 2009, 11:18:38 »
Ojla. T.M.T.; mogoče pa tvojega prijateljčka zdeluje samo vročina in v manjši meri leta....Tudi naš je cel dan "na pol mrtev", samo leži, vstat se mu še da ne, vzdihuje, diha, žlampa vodo in vse ostalo mu je neinteresantno. Večkrat se spomnim na Nelly, ki mi je enkrat rekla, da si bom še želela, da bi bil bolj živahen, ker bo z leti umiril. Zvečer, ko se malo shladi, pa oživi in gre z poskokom in velikim veseljem na sprehod.
Čara, z veseljem sem si ogledala slikice njufka, ki čaka na nove lastnike. Ne morem razumeti, kako lahko kdo tako zanemari svojega prijatelja in kako njufi sploh lahko pristane v taki situaciji. Meni se njufki zdijo na pol ljudje in se mi zdi čisto nemogoče, da bi Brunota kdajkoli v življenju dala stran ali da se ne bi toliko potrudila, da ga  uredim.  :( Je z njim že kaj novega? 

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #5078 : 19 Maj 2009, 11:48:29 »
Na koroškem je dosti ljudi preplašenih zaradi nesrečnega dogodka z "dobijem" in imajo kar malo straha s posvajanjem odraslih psvo. Medo je pa še velik. Saj se mu na daleč vidi, da je mešanec z njufom. Po obnašanju bi ga jaz dala med mladiče  ;D, ker je tako poskočen in razigran-ko pa je revček večino časa v boksu. Meni se res smili. Jaz res upam, da bo mamin znanec, vsaj pogledat šel psa, oni imajo pa landserko in mislim, da bi bli oni res pravi. Samo, ta pes bi moral biti vsaj za začetek v pesjaku (ko je sam in pa ponoči) ker ni navajen hiše in bi najbrž nastala kaka luža al pa kupček.

Ko bi le kdo našel čas in bi psa postrigel/pobril kjer je treba, skrtačil in našamponiral, ker res smrdi. Kako pa naj bo drugače? Če je v boksu, med iztrebki-pa dobro zdaj jih vsaj dokaj redno spučejo ven. Ampak pes rabi, zjutraj in zvečer sprehod, pa še kakšnega vmes. Saj veste kako to gre. Nekako verjamem, da bi tudi do samcev bil prijazen, ker slabih izkušenj nima, dobrih pa tudi ne :-\

Je pa res da ne morem dat roke v ogenj, to bi blo treba preverit.

Pravzaprav bi temu psu v zavetišču bilo bolje, tam bi mel vsaj izhode, pa komplet preobrazbo in razbolhanje, razglistenje, krtačenje. Je pa tako, da Ravenska občina ne plačuje oskrbnino zavetiščem. Res pohvalno, mar ne? Egoizem in ignoranca nad NAŠIM problemom, ki ga občani, državljani ustvarjajo.  >:(

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #5079 : 21 Maj 2009, 14:01:13 »
Pozdravljeni,

že dalj časa se nisem oglasila. Da boste videli, da je Janko še vedno en fejst pesjanko, vam prilagam nekaj slikic z našega vikendovanja.

pozer

šnof, šnof

obeleževanje terena

gledam, do kod je še moje

Lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #5080 : 21 Maj 2009, 17:48:49 »
Ojla. T.M.T.; mogoče pa tvojega prijateljčka zdeluje samo vročina in v manjši meri leta....Tudi naš je cel dan "na pol mrtev", samo leži, vstat se mu še da ne, vzdihuje, diha, žlampa vodo in vse ostalo mu je neinteresantno. Večkrat se spomnim na Nelly, ki mi je enkrat rekla, da si bom še želela, da bi bil bolj živahen, ker bo z leti umiril. Zvečer, ko se malo shladi, pa oživi in gre z poskokom in velikim veseljem na sprehod.

Sem tudi sama že pomislila na to,ampak tako kot pravi Čara...vidi se v učkah da to ni več to.Ker smo imeli zdajle 2 dni hladenej,malo neviht in vsega pa je isto... :(

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #5081 : 21 Maj 2009, 18:51:41 »
Ja, je res grozno, ko ne veš ali bi še počakal ali ne bi. Potem, če ga zares useka bolečina-pa si misliš, zakaj mu nisem to prikrajšala. In obratno, si misliš, mogoče bi s kakimi tabletami, masažo izboljšal stanje....Nihče ne more odločiti namesto tebe. Ti pa samo polagm na srce-ko ga boš peljala uspavat (bilokdaj in bilokako žival) bodi zraven do konca. Res so bolj mirni,ker imajo nekoga svojega tam.

Jaz sem tiste zadnje ure (ko sma čakala, da pridejo z avtom po naju) dobesedno ležala zraven na tleh in sma imela glavo skupaj na povštru, še v prtlažniku sem se pelala z njim. 

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #5082 : 21 Maj 2009, 19:48:17 »
Ja,res je krivično :(...Čara to sme pa tudi že rekla,da bo do konca zraven.Čeprav sva imela z bratom zelo burno debato na to temo...

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #5083 : 23 Maj 2009, 06:38:40 »
Medo ima nov dom na eni kmetiji, kjer že imajo novofudlanko.

TOBI

• *
« Odgovori #5084 : 25 Maj 2009, 12:12:24 »
Krasno za Medota! Upam, da je sedaj našel res ta prave skrbnike... No, družbo že ima ta pravo! :P

Sem pa danes malo pobrskala po bolhi in našla tole...

http://www.bolha.com/oglas382948666/novofundlandec-pasemski-mladicki

Ne bi izgubljala besed o nerodovniških in seveda pasemskih >:( mladičih, ampak ne vem, če bo Manja (če se ne motim, je to Flufi na zelenem forumu) navdušena, da so njeno spletno stran vključili v svoj oglas... Morda bi jo kdo opozoril. Jaz sem namreč tudi kar debelo pogledala in sem celo najprej mislila, da gre za Majevo nerodovniško leglo... ??? ???

Upam, da ne delam reklame za nerodovniške "kao" njufije, ampak to se mi res ne zdi lepo, da si eni rejci (ne morem jih imenovati vzreditelji!) kaj takega privoščijo!

LP!

Target

• *
« Odgovori #5085 : 25 Maj 2009, 12:58:51 »
Na ta oglas so me že opozorili, in glede na to, da imam na tej spl. strani tudi obširno razlago o nakupu psa, rodovnikih in vsem, kar spada zraven, bo mogoče kateri izmed interesentov za te "pasemske" raje premislil pred nakupom.. zato sem zadevo pustila pri miru.

Lp  :)

TOBI

• *
« Odgovori #5086 : 25 Maj 2009, 13:07:48 »
Aha, ti si torej ta... :o :o (mi še ni uspelo razvozlati v celoti, kdo je kdo na tem in na zelenem forumu... 8)).

Ok, upam res, da so si oglaševalci naredili medvedjo uslugo s krajo tvoje strani >:( :(. Na žalost se pa v tem lepem spomladanskem času spet pojavlja veliko nerodovniških legel... :-\. Mah... :'(

Kako pa kaj tvoj pesjan?

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #5087 : 25 Maj 2009, 15:31:17 »
živjo,

no minilo je že kar nekaj časa od mojega zadnjega poročanja
09.05.2009 smo odšli na Cacib razstavo Umag. Moja dva njufa sta se odlično odrezala, posamezno, kakor tudi v parih in mi dala lepo darilo za moj 18.roj.dan.
razred mladi : Carlos in Alyson se potegujeta za PRM BOB

Carlos gre naprej v BOB

psice razred odprti - Sona odl/2, R.CAC

pari

BIS - mladi (63 psov je v konkurenci,Carlos izbran med prvih osem)

lp Sabina

Zelo me veseli, da je Medo našel pravi dom

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #5088 : 25 Maj 2009, 17:37:10 »
Target, samo e-mail napiši na Bolho in bojo umaknili oglas, ali pa tvojo spletno stran.

sanika

• *
« Odgovori #5089 : 25 Maj 2009, 20:50:06 »
lep pozdrav, kar nekaj časa spremljam tale forum pa sem se odločila da tudi sam kaj napišem. pred tremi meseci sem postala ponosna lastnica novofundlandke z odličnim rodovnikom.Naša Kali je prava mala razvajenka in nas vrti okrog prsta kakor sama želi, pač se ne moremo upreti njenemu pogledu, ki nas kar zbode v srce.
res je kar pravite da je to enkratna pasma in da se splača počakat na kvalitetno leglo, ker razlika je res očitna.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #5090 : 25 Maj 2009, 21:10:38 »
.Naša Kali je prava mala razvajenka in nas vrti okrog prsta kakor sama želi, pač se ne moremo upreti njenemu pogledu, ki nas kar zbode v srce.

Ok,tole pa res odsvetijuem.nehajte zdaj,ko še lahko...ker te mali cukri nekoč zrastejo v 50kg mrcinice in njihova razvajenost v preveliki meri ne pride nič prav!

sanika

• *
« Odgovori #5091 : 26 Maj 2009, 13:53:16 »
se zavedamo tega zato pa hodimo v malo šolo, kjer je zelo pridna učenka, vsaj večinoma časa. vidi se pa tudi razlika, vteh treh mesecih, postaja bolj umirjena, bolj crkljiva. vglavnem vse se vrti okrog nje, vsepovsod gre z nami in obožuje vožnjo v avtu  :)

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #5092 : 26 Maj 2009, 15:04:20 »
Krasno za Medota! Upam, da je sedaj našel res ta prave skrbnike... No, družbo že ima ta pravo! :P

Sem pa danes malo pobrskala po bolhi in našla tole...

http://www.bolha.com/oglas382948666/novofundlandec-pasemski-mladicki

Ne bi izgubljala besed o nerodovniških in seveda pasemskih >:( mladičih, ampak ne vem, če bo Manja (če se ne motim, je to Flufi na zelenem forumu) navdušena, da so njeno spletno stran vključili v svoj oglas... Morda bi jo kdo opozoril. Jaz sem namreč tudi kar debelo pogledala in sem celo najprej mislila, da gre za Majevo nerodovniško leglo... ??? ???

Upam, da ne delam reklame za nerodovniške "kao" njufije, ampak to se mi res ne zdi lepo, da si eni rejci (ne morem jih imenovati vzreditelji!) kaj takega privoščijo!

LP!

Prav zanima me, kdaj bodo ljudje nehali pariti pse brez vzrejnih dovoljenj? Sploh pri velikih pasmah bi morale biti tudi zahteve pri izdaji vzrejnega dovoljenja veliko strožje. Parjenje kar tako pa bi morali povsem prepovedati, vsaj po mojem mnenju. Predvsem zaradi zdravja mladičkov.

Lp

Target

• *
« Odgovori #5093 : 26 Maj 2009, 15:23:19 »
Tobi,
mojega Maja že nekaj časa ni več, ostaja pa njegova stran, ki zaradi velike praznine, ki jo je pustil, še vedno čaka na filmček v spomin nanj.

Prav zanima me, kdaj bodo ljudje nehali pariti pse brez vzrejnih dovoljenj?
Mogoče ko ne bo več kupcev za mladiče?

TOBI

• *
« Odgovori #5094 : 27 Maj 2009, 10:10:24 »
Oh, Target, iskreno sožalje, tega nisem vedela... Maj je bil in bo ostal legenda! Ali že imaš novega kužka oz. razmišljaš o njem?

Sanika, daj pohvali se in povej še kaj več o tvoji Kali, če ni skrivnost... ;)  8)  -kdo so oče, mati, vzreditelj... Me firbec muči, ker tudi sama kupujem njufa.

Sabina -ČESTITKE!

SABINA

• *
« Odgovori #5095 : 01 Junij 2009, 10:03:12 »
Živjo,

no pa se spet oglašam, sicer z malo zamude, pa vendar
23.05.2009 smo bili na Cacib razstavi Varaždin. Vreme odlično, skoraj malo prevroče,
rezultati zelo, zelo....
Carlos - odlično/1, PRM, PRM BOB, Carlos je zaključil mladinski hrvaški šampionat
no, tole je pa pregled od glave do repa

Sona - odlično/2, R.CAC, R.CACIB

Carlos v BIS-mladi, prisotnih je 86 psov, Carlos pride v ožji krog osmih najlepših

Gremo še tekmovat v parih in si prislužimo tretje mesto

lp Sabina

sanika

• *
« Odgovori #5096 : 02 Junij 2009, 19:38:52 »
 EVO DA BO FIRBEC POTEŠEN  ;D :) rodovnik ni skrivnost,
naša psička BLACK-SANDERLAND MON CHERRY (KALI),
oče BLACK PRIDE ADONIC FROM SKIPPERS  ( Ch,Sk.Ch,HCH,Dk.Ch, Hr.Ch, 3xBIS,2xBOG,6XBOB )
mati BLACK-SANDERLAND LET IT BE ( ICH, HCH, HSCh )
Vzreditelj gospod Lukas Agnes iz madžarske psarne, sodnik na razstavah.

vse zahvale gredo pa predvsem gospodu Otonu Fanturju, ki nam je priskrbel to krasno psičko.

lep pozdrav

SABINA

• *
« Odgovori #5097 : 08 Junij 2009, 12:06:53 »
Živjo,
31.05.2009 CAC Hrušica, razstavni prostor super, vreme čudovito, kljub slabi vremenski napovedi
Carlos se razstavlja v razredu mladih

ocena odl/1, PRM, BOB PRM, osvoji tudi tretje mesto v BIS - mladi

Sona je v razredu vmesnih, ocena prav dobro (sodnici se je zdela premočna)

no takole skladno pa tečemo v parih

lp

Sanika - v Hrušici smo čakali kdaj se bo pojavil mali njufič, kako to, da niste prišli?

sanika

• *
« Odgovori #5098 : 08 Junij 2009, 19:58:24 »
ja tudi jaz sem se že veselila razstave, predvsem ker bi bila to najina prva razstava, na žalost pa si je naša kali si je zvila gleženj. :(
 nerodno ja stopila ko je skakala po travniku, tako da smo se po nasvetu veterinarja odločili, da se ne bomo udeležili razstave, raje smo počakali če je poškodba resnejše narave. izkazalo se je da ni bilo nič resnejšega vendar je nismo hoteli še dodatno obremenjevati, imela je namreč predpisano mirovanje v naslednjih dneh.

upam da so bomo čimprej vzele čas in zbrale pogum da se udeležimo razstave.

čestitke za lep uspeh

SABINA

• *
« Odgovori #5099 : 10 Junij 2009, 09:34:46 »
Živjo,

no, da vam sporočim rezultate še dveh razstav, potem vam bom dala pa nekaj časa mir.

06.06.2009 CACIB PORTOROŽ, sodnik Jorge Nallem - Urugvaj
CARLOS - razred mladi, ocena odl/1, PRM, PRM BOB, zaključil CH.J.SLO
SONA - razred odprti, ocena odl/1, CAC, R.CACIB, zaključila CH.SLO

07.06.2009 CAC KOPRIVNICA, madžarski sodnik Istvan Csepai
CARLOS- razred vmesni, odl/1, CAC, BOB, BOG - FCI-II - 1.mesto

SONA - razred odprte, odl/1, CAC, Prvak Hrvatske - CH HR

PARI - 1.mesto /hrvaški sodnik Franjo Kovačev/

no zdaj gremo pa domov

Kljub dežju, ki je začel ravno, ko se je začel BIS, se iz Koprivnice vračamo zelooo....

lp