Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1880184 krat)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
  • Spol: Ženski
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #900 : 13 April 2006, 20:16:39 »
Ka sm jaz našlaaaaaaaa:

Sam je bil pa res hudiček, izkoristil vsako priložnost, da je vzel čevelj. Ko smo mu pa dali starega ga pa ni zanimal. Jej jej .. pa sej je še zdej isti čunga lunga (hehe .. kk sm pa do tega pršla)   ;D :D

Oh to so stari cajti .. pred 7-imi meseci  ;)

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #901 : 13 April 2006, 21:05:31 »
Oh ja te prefrigane luškane njufi učkice ki te s tako lahkoto in brez slabe vesti ovijejo okrog prsta  ::) :-\ :P

dog4ever...res si nekam skrivnostna o sebi in svojih psih. Vem samo da imaš / imate 3 pse in da ma eden (za ostale ne vem) okrog 60kg. Aja pa ena je psička (za ostale ne vem).

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #902 : 13 April 2006, 21:12:57 »
Vaši njufki so pravi cukri...vsi po vrsti.

Danes je bil tukaj res krasen dan!Sonček je svetil,toplo je bilo,Rona je razmetavalo še bolj kot mene... ::).Jaz sme pometala dvorišče on pa se mi je metal pod noge,grizel vezalke,vlekel za hlačnice,slino brisla v moje hlače (baraba).Cufko ni hotel mrcvariti---če ni Tjaše zraven ni zanimivo.Potem sem sprobala foro,da narediš v plastenko luknje,daš brikete noter in naj bi se zaposlil.Ja pa jade >:(.Dej tjaša no,lej kok sm žalostn,dej mi jo vrž,da bo kej vn padlo,prosiiiiim,prooooooosim.In je vse obležalo sredi ceste.Hvala bogu se je vsaj na sprehodu nekoliko zmatral tako,da...

M ezanima,če je kdo od vas že kopal vašega medija? Ron se je nekje povaljal v nekem dreku in je tak ko pujske...tudi s krtačo ne gre dol,za kopanje se mi pa še premrzlo zdi :-[.Kaj mislite?

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #903 : 13 April 2006, 21:22:47 »
Čez vrata, v kopalnco, bana, fen, brisača ..  :P  mi bomo pa še počakali da bo malo bolj toplo, potem bo ati napreljal cev pa se bomo kopali. V bano ga itak ne bi spravla, pa verjetn tudi ti ne, ali pač.

Jaz ga ponavadi kopam poleti, zdej ko bomo pa še cev napeljali bomo ga pamal špricali da se bo ohladil pa bomo šli za Savinjo. Drugače sem pa lansko poletje hodla kar za Savinjo pa ga tam skopala.
Sam sem mogla pa ful čuvat, ker če je imel le priložnost se je povaljal v dreku, pesku etc.

Odkar ga mam smo ga itak samo 2× skopali. Zdej se bo pa spet začelo.

Pa še ena novica: Indi ja plaval .. je bla palca v vodi, pa je tko cvilu ker ni mogu do nje. Potem je tko s tačko proti njej mahal, pa malo čakal da bi do njega pršla. Potem je pa plaval do nje pa priplaval nazaj. To je bilo 1. Ne vem zakaj ga je tako strah plavanja.
Se mi skor zdi, da se njemu zdi da ne zna plavat. Ker neki poizkuša. Tko z eno tačko če zna mahat. Res ne vem. No pa sej bomo vidli ko se bom jz kej kopala.

Neyka a Neon se tut pomladi kej kopa .. se bodo lohk skup na njufi srečanju za Savinji.  :D ;D

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #904 : 13 April 2006, 21:31:21 »
Jaz ga bom v soboto al pa nedelo zuni skopala če bo le lepo vreme, ker se mi je počas začel kužon praskat, diši da kriza pa še veš prašen je in vso česanje ne pomaga.

Neon mi že zdaj počiva v vodi v potoku  ::) Prideva iz sprehoda in pesjanar v potok ležat. Ja fajn in potem še malo vrtnarit v kakšno gredico, se malo povaljat...Neža naj pa češe in se sekira da pesjanarja vse srbi  >:( >:( >:( No ja če bo hotel bo lahko tudi v savinji plaval ampak on se itak raje bolj v izi namaka ali pa mene rešuje (jaz se sigurno ne bom konec aprila namakala v Savinji  ::)) Tako da malo pa dvomim da bo plaval.

Sem pa opazila da se je že začelo s klopi sranje  >:( Grem drug teden po ovratnico da bo mer za neki časa s klopi  :P

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #905 : 13 April 2006, 21:42:27 »
Mi gremo po ampule.  :D

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #906 : 14 April 2006, 03:38:44 »
Lep podzrav!

Zanima me, ko strizete svoje njufke,  katere skarje je najboljse uporabljati? Se pocasi spravljam v nakup taksnih in drugacnih pripomockov za nego pa ne vem kje zaceti. Saj zaenkrat se ne bomo strigli, ampak boljse imeti prej pri hisi in verjetno samo ene skarje niso dovolj.   Katere skarje so najboljse ter kje jih dobiti? Tiste, ki sem jih do sedaj gledala po zoo trgovinah se mi ne zdijo najbojl primerne, vsaj ne za tok dlake kot jo ima njufko.  Raje placam vec, kot da so po dvakratni uporabi za v smeti.

Pa glede fena za njufke.. a kdo ve kje ga dobiti in koliko so priblizno cene? Vem, da baje dokaj zasoljene..ampak ce so vredne svojega denarja in dobro sluzijo svojemu namenu  se pac potrpi za pasjega otrocka  :D Tega pa res se nikjer nisem zasledila v pasji trgovini so me pa poslali cez cesto v blagovnico na oddelek tehnike, po fen za ljudi  :D Razmisljam malo v tej smeri, ker bi bila rada 100%, da se mu po kopanju nebi vlaga zadrzevala pri kozi (po hudem vnetju par let nazaj me vedno pred kopanjem daje panika) in baje je se fajn za kozo, kot neke vrste masaza. Verjetno boste strokovnjaki bolj vedeli glede tega.

No mizico za cesanje pa tudi neuspesno iscem ze 2 mesece..ampak nekje jo mogoce najdemo  :D Ker glede na to, da ga zaenkrat cesem na domaci mizi (in domaci seveda niso najbolj navduseni  - saj veste, pes je za na kavc in za na tla.. na mizi pa nima kaj poceti  :D :D ) bo potrebno nekaj narediti v tej smeri. Ker ko je na mizi je najbolj priden, na tleh ga pa nikakor ne morem umiriti za cesanje. Bi rada imela mizo, ki bi bila samo njegova, ter po moznosti se zlozljiva. Sem ze gledala za navadnimi mizami, ki bi bile zlozljive pa mi nic ne pomagajo, ker je (vsaj tiste ki sem jih jaz gledala) max. nosilnost 40 kg.

A je v slo sploh kaksna specialna trgovina kjer bi se vse dalo dobiti na enem mestu? Ali pa vsaj v kaksni sosednji drzavi?

No zakljucek vsega skupaj je verjetno ta, da ne vem kaj bi temu malemu se v rit vtaknila  :D Verjetno besede soseda kar drzijo: na, pa sem mislil da je moj razvajen... svojega poglej, to ni pes to je hujse kot otrok ;)

Neyka..dvigalo a ne?  :D :P :D

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #907 : 14 April 2006, 06:48:57 »
Jaz sem si mizo sama nardila, samo ti boš verjetno rabila uno ko se na razstavo nese, pa ga na razstavi urejaš.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #908 : 14 April 2006, 10:01:16 »
Striženje...ne vem kaj vse uporabljajo profiji (verjetno več različnih škarij ki strižejo na malo drugačne načine) ampak jaz imam dvojne. In sicer ene gladke, ki sem jih kupila preko frizerja in jih kar fajn plačala ampak so odlične. S temi škarji delaš obliko (ko malo veš kje stričt prej bolje uporabljat samo za redčenje). In druge so še škarje za redčenje dlake (las). Te sem jaz kupila v merkurju ampak mi je že žal, tako da jih bom naslednjič na razstavi.

Kako striči: http://www.logrus.trivium.blink.pl/strona1.html

Je pa fino če ti eden pokaže kje in kako da sploh znaš škarje obrnit ;)

Fena se po meni znanih podatkih v sloveniji ne da dobit. Vem pa da se ga da v Italiji v specializiranih trgovinah za pse. Cena pa je bila ko sem nazadnje gledala okrog 100 tisoč SIT. Je pa mogoč mal cenejši način da kupiš manjši sesalnik in obrneš motorček da piha ven in ne da vleče. Ni tako super kot pravi fen je pa definitivno boljše kot nič.

Mizica za česanje...tut men še ni ratalo izvedet kje jo lahko stakneš vendar mislim da bo Marjana (Lacrima Negra) znala odgovorit na tole, je pa precej verjetno da jih boš dobila samo na kaki razstavi v tujini ali pa v kakšni trgovini v tujini.

Za grooming rabiš še kakšno fajn krtačo, sploh če bo mel pes bolj gosto dlako in seveda je spet fajn če ti nekdo pokaže kako hendlat te krtače.

Kar se pa dvigala tiče pa komi čakam da mi poveš da je tut ta projekt v delu  :D :D :D

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #909 : 14 April 2006, 10:30:00 »
Indi je notr .. odkriva kaj smo kupili na novo , ko njega že dolgo ni bilo noter. Raznosu mi je že par nogavic. Torbo razmetu, pa še kej bi se našlo.

Papca

- Zakaj imaš tako velika usta?
    Zato da te lažje požreeeeeeeeem !!  :P

Glihkar grize copat  :P sej se ga bo čez 5 minut naveličal, pa šel po kakšno mojo majco, al pa bo spet privlekel vrečko s čajem  ;D :D

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #910 : 14 April 2006, 10:39:44 »
Evo še mal mam slikc ....

http://www.moj-album.com/slike/845561/IMXMPEe3zTj02C5P.v.jpg
Moj lump

http://www.moj-album.com/slike/845561/7t642gx9lQO1QQum.v.jpg
"Sem lep, ne"

http://www.moj-album.com/slike/845561/qVtvQ3zCIt16ADMg.v.jpg
Ni ni Indija

Lp, Nastja in Indi

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #911 : 14 April 2006, 17:40:22 »
Čez vrata, v kopalnco, bana, fen, brisača ..  :P  mi bomo pa še počakali da bo malo bolj toplo, potem bo ati napreljal cev pa se bomo kopali. V bano ga itak ne bi spravla, pa verjetn tudi ti ne, ali pač.

nastya se mi zdi,da bi prvo letela jaz ven,potem Ron na koncu pa bi čez vrata priletel še kakšen fen,šampon ipd :o ::) :-[.Tako,da se mi zdi da ga bom kar danes,če me ne bo veter preveč zajbaval :(.

Tile prazniki mi niso prav nič všeč.Zunaj vse pospraviti,pa znotraj,narediti pirhe,aranžmaje...ob vsem tem poskrbeti še za konje,gledati,da pes ne bo užaljen,ker ne posvetiš vsake sekunde točno njemu in oh in sploh :-\.Ko delaš venček,se nekaj časa pes valja me dnogami,mu daš cufko izgine za 15min...vmes z neba prileti mačkon,se ti parkira v naročje,zasadi kremplej v stegna in prede >:(.Hvala bogu prinese mimo zopet Rona (brez cufkr-le kje jo je pustil ???),maček sklizne stran...na tvoje noge se parkira Ron,čez par minut pa še maček in imaš vse narejeno.

Vsega tega te reši mami,ki gre na njivo.Ron veselo za njo,z motiko v gobcu in zopet lahko delamo naprej...Grem v hišo,pridem čez 5min ven pred vrati leži motika, v pesjaku pa Ron.Hmmm...zakaj je pa mami dam prišla ??? ?.Nedolgo zatem po cesti skače neka čudna pošast,ki me sponija na mojo mami in se dere na Rona zakaj je motiko nesel domov ::).Jao,jao...sem mislila,da se bomo med prazniki kaj spočili,pa bolj slabo kaže :D ;)

No pa še mi pristavimo piskerček k slikam ;):
(http://tjasa-ron.moj-album.com/album/445540/?os=2691694http://tjasa-ron.moj-album.com/slike/443809/et4n7EVCxR2f8sae.t.jpg)  (http://tjasa-ron.moj-album.com/album/445540/?os=2884226)  (http://tjasa-ron.moj-album.com/album/445540/?os=2884229)

katja123

• *
« Odgovori #912 : 15 April 2006, 21:02:54 »
Naša ubogo Buco je pa danes pretepla očetova kraška ovčarka.  :( Najprej sta se lepo igrali, nato pa je ovčarka znorela in napadla ( naj še omenim, da je to najbolj nesocializiran in zoprn pes).
Buca sploh ni dojela. Najprej jo je ugriznila pod oko in v jezik. Potem je pa še Buca znorela in napadla nazaj.  Hitro sem jo zvlekla stran, ker če ne ne vem kako bi se končalo, glede na to, da ima Buca 30 kil več kot Bona.
Pod očesom je krvavi ugriz in upam, da se ne bo vnelo. Jezik je pa že OK.

Sunshine_1

• *
« Odgovori #913 : 15 April 2006, 21:15:36 »
O joj uboga Buca  :( Upam, da bo vse uredu... Držim pesti!!! Pa pozdravi jo!!! Pa kupček  :-* zanjo!

Lp,

Suns.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #914 : 16 April 2006, 03:49:19 »
Joj boga Buca. Poskusaj cim bolj ocistiti rano in paziti, da ne pride do kaksnih okuzb. Mi smo (sicer za ureznino) dobili pri veterinarju nek prasek, ki se je zmesal z vodo in smo z tistim cistili rano, da ni prislo do vnetja. Upam, da res ne bo prislo do kakšnega hujsega vnetja.

No pa se ena slikica iz danasnjega sprehoda.. tkole pa utrujeni Atum polezava na soncku:

katja123

• *
« Odgovori #915 : 16 April 2006, 13:27:57 »
Rano sem z jodom namazala in je danes že Ok.  Ima pa srotka podplut jezik.  :-\

Jaz sem že vse zmešala.  A je Atum Bucin bratec? Ful sta si podobna.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #916 : 16 April 2006, 15:42:07 »
Atum je Neonov nečak (sine Neonove sestre Noe)

In če prav vem ima z Buso skupnega samo to, da je lastnik Atumovega očeta Agamemnona-Kana g. Plestenjak, ki je hkrati vzreditelj tvoje Buce  ;)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #917 : 16 April 2006, 15:51:08 »
joj, jaz sem zdejle našla 8 cd-jev .. gor pa same Indijeve slike. đizuuus  :P

In kko kej vaši njufkači?  :D ;D

katja123

• *
« Odgovori #918 : 16 April 2006, 17:17:39 »
Atum je Neonov nečak (sine Neonove sestre Noe)

In če prav vem ima z Buso skupnega samo to, da je lastnik Atumovega očeta Agamemnona-Kana g. Plestenjak, ki je hkrati vzreditelj tvoje Buce  ;)

Ja, smo ugotovili, da je Atumov očka, dedek naše Buce.  :D Malo sta si podobna.  8)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #919 : 18 April 2006, 10:08:13 »
V glavnem .. predstavlja se: Naš "Plavajoči mlin"  :P

Ja zdej je pa začel plavat:

http://indi.moj-album.com/slike/845561/YZqYJanUJqVGqlW6.v.jpg

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #920 : 19 April 2006, 16:21:48 »

Lepo ne .. tko da če kdo rabi kak zemljevid, mi nej piše, ali pa če ima kakršno koli vprašanje. Neyko lahko tudi kaj vprašate.  :D
Če ima pa še kdo kakšno vprašanje glede Pesjanarskega srečanja, kontaktirajte Sky-ja.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #921 : 19 April 2006, 17:35:57 »
Nastya daš tole še na mojpes.net kjer se tudi menmo da nekateri pridejo :)?Si pa ful dobr naredila ;).

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #922 : 20 April 2006, 03:44:11 »
Joj kako lepo povabilo..ampak nas na zalost ne bo  :(  Druge obveznosti in nama je prevoz usel   :-\ Neyka sorry... obljubim, da ga vidis takoj ko bo mozno  :D

Glejte, da prispevate kaksno slikico od lepotcev  ;)

Mimogrede, a je normalno da 4- mesecnemu (jah, se dva dni.. joj kok cas tece) njufku dokaj izpada dlaka? Ker jo je zacel dokaj menjati, ne repu ima ze kolobar nove dlake in zgleda prav smesno in tudi po hrbtu mu je zacela poganjati. Meni se vseeno zdi tole malo hitro, ali pa samo jaz nimam obcutka vec  ;)

Pa tisti, ki imate pse, kdaj so nehali lulati kot puncke? Ker je Atuma nas prvi pes taksne velikosti in baje se zacne kasneje. Ker malti je pohitel, se mi zdi da ze pri 5 mesecih - ce mi spomin se prav dela za 15 let nazaj  :D

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #923 : 20 April 2006, 09:49:04 »
Lili bom potrpela, čeprov sem se že ful veselila da vidim malo (velko ;)) zverinco

Če se prav spomnim se je Neon prvič prov na hitro znebil vse dlake se zarasel in jo pri enem letu spet izgubil in dobil pravo dlako, ki zdaj počasi postaja njufarska (dolžina in kvaliteta)

Taco je pa začel dvigovat okrog 9, 10 mesecev, samo malo je trajalo da je pokapiral zakaj sploh dvigovat taco... Še zdaj včasih kar po žensko če ni kakšne opore blizu. Ali pa dvigne nogo nekaj časa lula se očitno utrudi in jo postavi nazaj na tla pa dvigne drugo in nadaljuje  ::) :D :D

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #924 : 20 April 2006, 09:54:44 »
Ja Indi je puhek hitro izgubil. Pol je bil pa tak skor brez dlake, se spomneš Neyka, na srečanju, kak oguljen rep je imel. Zdej je pa spet prišel nazaj do dlake. Danes sem nardila spet eno fajn česanje, vauu .. celo dlaka se mu ravna.  :D ;D

Nogo je začel pa dokaj kmalu dvigovati. Mislim da okrog 7, 8 meseca. Samo takrat je še blo štorast. Je bil kol na njegovi desni strani, torej bi moral desno nogo dvigniti. Ampak naš bučman je dvignil levo nogo. Zdaj mu pa že kar gre in ga je kar smešno pogledati ko lula kot punčka. To pa samo še včasih.  :D

Oh, škoda Nelly da te ne bo. Sem se že veselila, da bom malo pocartala Atuma. Pa saj še bomo verjetno kdaj naštimali njufi srečanje.

Lp, Nastja

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #925 : 20 April 2006, 10:45:02 »
Ko smo mi dobili Vono, je imela 4 mesece in je ze imela trak odrasle dlake po hrbtu.
Nogo pa je zacela dvigovat pri 5-ih letih (res, res ;D zaradi dominance)

Tamali je zacel dvigovat mislim da pri 7 mesecih, zdaj 3 mesece kasneje mu gre ze kar dobro ::) ceprav ko je utrujen, se vedno lula kot puncka...

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #926 : 20 April 2006, 17:38:34 »
Ambrin prijatelj Val je star že skoraj eno leto pa še kar ne dviguje noge. :D

Ambra pa je sedaj vedno več v stanovanju pa še nekaj novih slikic: ;)

LP

Sunshine_1

• *
« Odgovori #927 : 21 April 2006, 10:45:20 »
Joj jaz se vaših njufijev sploh ne morem nagledati  ;D Taki cukri...  :-*

Kaj pa kaj počnejo v teh dokaj sončnih dneh?  ;)

Lp,

Suns.

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #928 : 21 April 2006, 10:49:03 »
Naš senior spi .. pa pije vodo. Dans mislim da ga bom peljala za Savinjo da se bo mal naplaval, ker mu je, boščku, vroče  :D ;D

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #929 : 21 April 2006, 12:27:50 »

No, naš Bruno se doma v glavnem crklja in tako bo tudi med prazniki, ker imamo napovedano pol žlahte na obisk. Zato tudi ne bomo mogli na srečanje v Varpolje, kar iskreno obžalujem. Upam pa, da bo še kakšno srečanje in da se tam vidimo. Do takrat pa pošiljam eno Brunotovo slikico, še več pa jih je na http://grandmaster.moj-album.com

Lepo se imejte vsi na srečanju (pa ostali tud),
Gabi