Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868842 krat)

BRUNO

• *
  • Spol: Ženski
  • Naš medvedek
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #930 : 21 April 2006, 12:29:34 »
Ou, vidim, da sem vam poslala poster!!! Se bom morala naučiti še zmanjšat sliko....Hm....kako se pa to naredi? Že spravit sliko gor je bil zame doktorat, hvala Nelly, da si mi pomagala! Lp, Gabi

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #931 : 21 April 2006, 12:54:47 »
Malenkost  ;) Še kdaj  ;)

Ej pa z cim ti to hranis da tok raste?  :D Je pa full lep, moram najti kaj casa da pridem brunota malo precohati  :D Saj dovolis a ne? ;)   Obljubim da se bo tudi Atum lepo obnasal v pasji druzbi.

Precohaj "tamalega" se v mojem imenu. :-* :-* Glede srecanja pa tudi nas ne bo, pac obveznosti pa nimamo prevoza. Organiziramo se enega v zasavju?  ;)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #932 : 21 April 2006, 13:14:36 »
Še nekaj pozabila.. emšo me daje  :D

Kdaj praznujete? Danes ali jutri? Mi imamo jutri veliki dan, ko bo nas falotek star ze cele 4 mesece. Joj kam gre cas.. se vceraj je bil mala nebogljena kepica, ki sem jo cartala v narocju na poti v novi dom..danes pa ze pravi mali pasji gospodic  :D

Danes ali jutri... vsenajboljse brunotu za 4 mesece, veliko cohanja, sprehodov, igre ter polne sklede briketkov ter en kup priboljskov  :D

Aja pa Freyi tudi.. bi skoraj pozabila  ;)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #933 : 21 April 2006, 13:34:49 »
a Bruno je bratec od Buce??

Mi bomo tudi praznovali. 25. maja .. 11 mesecev  :P waaa .. kolk mi rastemo  ;D :D

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #934 : 21 April 2006, 13:43:02 »
Upam, da ni nic narobe ce se oglasim jaz.

Bruno in Freya sta bratec in sestrica.

Buca ni v sorodu z njima, je pa od Atuma oce hkrati dedek ob Buce.

Nastja.. ze vnaprej vsenajbolje   :-* :-* :-*

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #935 : 21 April 2006, 13:44:31 »
25. maja boste praznovali 11 mesecev... ma nismo se niti 25. aprila, tebi se pa ze mudi ;D

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #936 : 21 April 2006, 13:46:02 »
če sm se pa zmotla noooo .. 25. maja bomo 1 leto  ;D :D 25. aprila pa 11 mesecev  ;D :D

Aja sem mislila da sta Buca pa Bruno bratec pa sestrica zaradi imena ker sta oba na B a ne. Sam se mi je zdelo malo čudno, ker je Buca večja, Bruno je še pa cel mladičkast  ;D :-*

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #937 : 21 April 2006, 13:47:03 »
Se mi je zdelo ja, da bo kaj takega ;D

Pol je tvoj Indi v bistvu Tito :P

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #938 : 21 April 2006, 14:23:43 »
Kak Tito .. ti si Tito  :P ;D :D
Naš Indi je Indi in bo ostal Indi pa ne bo Tito  :P ;D :D hehe

Kolko je pa Vona zdaj stara ..
pa dej kakšno slikco od Vončike

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #939 : 21 April 2006, 14:35:04 »
Nelly, Bruno praznuje danes svoje 4. mesece. Sem že kar pozabila, kako je bil majhen. Hvala za čestitke, tud vi fajn žurirajte jutri! Lep vikend vsem, upam, da bo lepo vreme, da bomo lahko divjali z našimi njufki!

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #940 : 21 April 2006, 14:36:56 »
Ja, Tito je bil rojen 25. maja 8)

Voncika je postala stara :-\ po eni strani je ful bolj mirna, po drugi mi potem na sprehodih divja z Grinom, kot da ima pol leta ::)

Bom jo poslikala kaj zvecer.

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #941 : 21 April 2006, 14:37:36 »
Ooo, Ambra se je pa že full lepa naredila!  :o  :-*  :-*

Pa Bruno... :o Kakšen lepotec, samo pogledaš ga, pa že veš od kje so njegove korenine!  :o  :-*  :-* Pravi plišasti medvedek!

Upam, da ga bom kdaj imela priložnost malo počohat. Pa seveda čestitke za 4 mesece!  ;D

Lp

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #942 : 21 April 2006, 16:30:37 »
Joooj .. samo jaz vas zasipam s slikami mojga njufkota. Kaj pa ti newfka. Kje so slikce od Šadota  ;D :D

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #943 : 22 April 2006, 19:02:05 »
Ne boste verjeli...mi smo se danes kopali.Noro,noro in še enkrat NORO!!!!!Za znort...najprej 3 kroga okoli hiše,potem sem ga nekako zvlekla do "šlaufa",na koncu sem ga privezala...2x mi je še vsen ušel,ker je snel ovratnico in po 2h nama je uspelo 8).Bravo midva...upam,da ne bo kmalu jesen,ker pomoje samo da bo "šlauf" videl bo letel na konec sveta in še dlje...

katja123

• *
« Odgovori #944 : 22 April 2006, 20:40:08 »
Bucino prvo ime je Alka in bo 3.maja star eno leto. ;D

Bo treba začet žurko pripravljat.  :P

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #945 : 22 April 2006, 20:47:37 »
Katja pridete na srečanje?

katja123

• *
« Odgovori #946 : 22 April 2006, 20:52:33 »
Pridemo :o

2 odrasla + 2 otroka + Buca

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #947 : 22 April 2006, 21:28:29 »
Ma sem vesela da pridete z Buco .. zdej kolko nas pride z njufiji .. jaz, Neyka, T.M.T, katja123 ..  a še kdo?

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #948 : 22 April 2006, 22:34:01 »
Gabi.. slika je čist normalno velika. Toliko kot večina ostalih v tej temi. Je pa Bruno čudovit...res se vidi od kod je  ;)

Očitno tole ne bo njufi srečanje ker je odziv ničen. Tak da bomo mogli na kakšno drugo srečanje postavit al pa čist svojga. Je več tistih ki jih ne bo kot pa tistih ki pridejo. Gabi, Nelly, Mimy, Kast, verjetno tudi Marjane (lacrima negra) ne bo, pa tistih par k jih še prosjačlim tut ne.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #949 : 22 April 2006, 22:37:12 »
Gabi.. slika je čist normalno velika. Toliko kot večina ostalih v tej temi. Je pa Bruno čudovit...res se vidi od kod je  ;)

Očitno tole ne bo njufi srečanje ker je odziv ničen. Tak da bomo mogli na kakšno drugo srečanje postavit al pa čist svojga. Je več tistih ki jih ne bo kot pa tistih ki pridejo. Gabi, Nelly, Mimy, Kast, verjetno tudi Marjane (lacrima negra) ne bo, pa tistih par k jih še prosjačlim tut ne.

Sem jo jaz pomanjšala ;) Prej je bila res poster ;)

Lp nina

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #950 : 22 April 2006, 22:47:58 »
Ups...sori Nina ker tvoje delo podcenjujem ;)

Sunshine_1

• *
« Odgovori #951 : 23 April 2006, 10:05:07 »
Hehe to morajo njufiji uživati v vodi :P  ;)

Lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #952 : 23 April 2006, 14:07:50 »
Večina uživa ja. Oz. uživajo vsi, samo da nekateri zaplavajo dva kroga pa ven, drugih pa ne dobiš iz vode. Neon facman je na morju šel plavat z nami ampak ker od malega ni bil navajen da ma na voljo globoko vodo se brez žogice naveliča prov na hitro. Uglavnem plavamo in gre on ven in se flikne na tla. Pa seveda mlademu firbec njufku rata dolgčas in se spravi pospravljat naše brisače in čevlje  >:( Seveda smo vsi na kup leteli iz vode, en bogi parček je pa zmajeval z glavo in trdo sedel in čakal kdaj bo kej po njih padlo  ;D ;D (kaj se pa spravljata v tist mali kot če sta opazla da mamo velkega psa  ::) plaža je bla itak divja in placa kokr češ  ::))

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #953 : 24 April 2006, 08:32:19 »
Ninci, dolžna sem zahvalo za pomanjšanje mojega "posterja", res hvala za odrešenje, verjetno si ne bom več upala lepit slikic, hi, hi, hi......

Nejka, lepo je brati tvoje prigode iz morskega dopusta z Neonom, vse me ful zanima, ker gremo letos tudi mi prvič s psom na morje. Prejšnji pes (kraški ovčar) je bil na vročini tako bogi, da tudi pomislili nismo, da bi ga vlačili s seboj. Upam, da bo tole šlo in ne bomo po dveh, treh dneh dirkali domov....bo treba še pretuhtat, kaj vse moramo zanj vzeti s seboj - razen hrane, posodic, glavnikov in šampona...no, pa pasji piškotki so tud obvezni, hi, hi, hi... Zdaj bom končno imela eno družbo, ker ne morem prav dolgo spat, ponavadi rovarim naokrog že pred šesto uro zjutraj. Upam, da se mi Bruno ne bo izneveril!

T.M.T., a tvoj njufko potem ne mara tolk vode, da si ga morala privezat za kopanje? Našemu je bilo tudi v soboto tolk vroče, da smo mu kar otroško banjo naštimali in nalili z vodo. Najprej je noter namakal gobec, potem celo glavo in sprednje noge, potem pa se je zbasal noter z zadnjimi nogami in se kar usedel noter....komaj smo ga spravili ven!!! In potem mu je najbolj luštno, če se mal obriše ob mene... So vaši njufki tud tako uslužni, da poskrbijo, da vam tudi ni vroče?!

Lp, G.

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #954 : 24 April 2006, 14:15:22 »
Uh pa kako skrbi za mene. Da ne umrem od vročine seveda. Zmeraj ko se strese se strese ob meni. Obriše se v mene. Po možnosti me "pokne" z repom (mokrim), da sem cela mokra potem.  :D

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #955 : 24 April 2006, 14:15:42 »
Zdravo Bruno!  :D

Glede morja, lej tudi njufko ima veliko dlake in vrocino ne prenasa najbolje. Ima sicer to prednost, da se rad namaka v vodi ampak vseeno. Vsaj z naso si dopusta nisem predstavljala, ker je v toplih dneh sopihala kot lokomotiva.  Poskusajte ga imeti cim bolj v senci, da ga ne izpotavljas dikretnemu soncu v najhujsi vrocini pa naj ima na razpolago vedno dovolj tekocine ter bolj kot ne pocitek. Ne dirkati okrog z psom po najhujsi vrocini, naj pociva nekje v senci.

Zato kaj vzeti sabo bi jaz poleg nastetega vzela s seboj se kaksno igracko, kaksne skarje za vsak slucaj ( mi je se poznano, ko so eni nemci par let nazaj iskali skarje po celem kampu, ker je njihov jorki dobil 2 kaplici smole v dlako), na to smolo se posebej pazi, ter kaksno prvo pasjo pomoc. Pa prej se poskusaj ze pred odhodom pozanimati, kje je najbliznji veterinar - ziher je ziher pravijo. :D Da ce bi bilo slucajno kaj narobe, je ze dovolj da kaj pozre in kaksno drisko dobi ali pa samo kaksna reakcija na spremembo podnebja,  da potem brez glavo ne letas naokrog,ker ne ves kje veterinarja iskati. Pa pazi na slano vodo,  vsak vecer psa stusiraj z sladko vodo da mu kozuh preperes, da se mu sol ne zadrzuje v dlaki.Sploh zdaj ko ima se mladickasto dlako pazi, da se bo dlaka res cela posusila, da se ne bo vlaga zadrzevala pri kozi, da ne pride do kaksnega vnetja. Smo imeli z tem slabe izkusnje in je res boljse paziti. Pa jaz bi s seboj vzela se kaksno prevleko, nekaj kjer bi pes na dopustu lezal, da se nebi direktno valjal po vseh tistih iglicah, ker je kar problem vso tisto nesnago vleci ven iz njufi kozuha  ;) Pa kaksno mazilo, kremica za blazinice mogoce tudi nebi skodovala, da se mu nebi prevec izsusile zaradi slane vode. Ker nasemu maltiju so na morju cisto razpokale in nam je pomagal ze navaden vazelin.

Sicer kam greste na dopust ne vem, ampak vem, da enim prijateljem so tezili, ce so se sprehajali z psom po mestu ker pes ni imel nagobcnika. Sicer ne vem kaksna je zakonodaja sedaj, ker to je bilo pred 2 leti.  In so jim policaji nekaj tezili glede tega in ker so ga nasreco imeli s seboj (pes drugace totalno neagresiven - berni) so dobili samo opozorilo. Sicer je cudna kombinaca njuf in nagobcnik, ampak jaz bi ga zaradi lepsega imela s seboj. Tisti najlonski nagobcnik cisto malo placa zasede, mogoce pa kdaj prov pride zaradi zlobnih jezikov. Ce se slucajno kdo vpikne v tisti nagobcnik mu ga za 5 min nataknes in potem snames. Vsaj pri nas za kaksen javni prevoz vem, da je potreben in jaz bi ga vzela s seboj. Mogoce zato, ker sem tak komplikator..ampak bi razmisljala v stilu kaj ce se avto slucajno pokvari, pes pa ne more z javnim prevozom, ker nima nagobcnika. In bi lahko skupaj z psom stala za robom ceste in cakala, da se naju kdo usmili :D Tako da nagobcnik bi jaz v vsakem primeru vzela  s seboj. Ce zelis ti ga lahko posodim, ga imam doma.

No to je v grobem vse, vsaj to bi jaz vzela s seboj, nas tudi letos caka dopust z nasim kosmatincem in upam, da bo vse slo gladko. Bomo videli cez 1 teden, ker  gre na frajer ze za prvomajske praznike pogledati kako zgleda ta velika luza, ter preveriti ce je res slana. Porocam, kako se bo obneslo  :P Pa psu poskusaj po koncu cofotanja v vodi obrisati uhlje, da nebi prislo do kaksnega vnetja. Pa malo pazi, sploh ce rad kaksne vejice in rozice gricka, ker obstaja kar nekaj rastlin v primorju, ki so strupene. Zato mu razno grickanje rastlin raje prepreci - boljse preventiva kot kurativa ;)

Pa ne sili ga v vodo, pusti mu da se sam opogumi. Je res njufko in naj bi obozeval vodo, ampak je to vseeno zanj nekaj novega, neznanega, velikega in ga raje ne silite, da ne dobi strahu. Ker zna biti kar travmaticno, da ga primes in vrzes v vodo..ajde plavaj. Pocasi pa z uzitkom. :P :P Pa prej je potrebno malo preveriti, ce se kje v blizini nastanitve pes lahko kopa, da ni kaksnih grdih presenecenj. No vsaj na te stvari bi bila jaz pozorna, sem pa sigurno se na kaj pozabila... bodo ostali dopolnili.  :D

Upam, da boste uzivali na morju, jaz komaj cakam naslednji vikend, ko odrinemo. Tokrat ne sami... prvic v zivljenju se mi bo izpolnila zelja. Z njufkom iti na morje :D

+1

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #956 : 24 April 2006, 14:30:40 »
Ja tudi mi smo se čudili, ker Indi ni hotel v vodo. Oz je samo tačke namakal. Pa smo se čudili, pa tako vroče je bilo. Ampak je imel strah pred veliko vodo (jezero). Pa smo čakali celo poletje. Skoz smo hodili za jezero da bi se malo ohladil pa ni šel. Prvič je zaplaval letos pomladi, ko smo metali palce v vodo pa jih je prinašal ven. V glavnem nič silit.
Pa kot so že napisali, vedno mora imeti na voljo svežo vodo, senčko itd. Pa prvo pomoč. Pa tačke spirat po tem ko pride iz morja .. pa pač celega ker se mu nabere sol na dlaki. Da ne bo fasal kakšne okužbe. No pa saj to je že Nelly povedala.

Mi pa v bistvu sploh ne hodimo veliko na morje. Oz. že dolgo nismo bili. Mogoče bomo kdaj šli z Indijem kam. Večinoma pa hodimo na jezerček  ;D :D  ;)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #957 : 24 April 2006, 16:09:05 »
Gabi...pr nas sploh ni blo take panike. Ne vem kam greste ampak mi smo bli v kampu. Najbolj vroč del dneva je Neon prespal, drugače smo ga pa kadar se je zbudil oz. na vsaki dve uri vlačili na kopanje, kamor smo šli mi je šel on. Iskali smo sence, bili glavna atrakcija po kafičih...Uglavnem poskrbi da bo mel senco, svoj prostor, dovolj vode pa na kopanje ga vsake toliko pelji. Šampona pa jaz nisem nič rabila. Vsakič, ko so se gospod primajali iz vode sem ga fajn sprala s cevjo in to je blo to. Je škoda pasjo dlako vsak dan s šamponom matrat. Je bolje, da ga potem ko z morja pridete peljete k enmu jezercu in se greste skupaj kopat.

Kar se pa zgodnjih ur tiče...Neon je še vedno vstal takrat ko sem jaz. Ne glede na uro. Do takrat smo pa spali pod prikolico in z repom namahali tiste ki so si vzeli čas za božanje.

Letos gremo pa najbrž za 10 dni v Bohinj. To bo lušno, pa še vroče ne bo tok  :P

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #958 : 24 April 2006, 16:46:14 »
U Neyka, v Bohinj? To boš pa ti meni še malo povedala a ne? :P Vaju prideva z Ambro pogledat ;D
Vsem veliko užitkov med počitnicami!!

LP

Kast

• *
« Odgovori #959 : 24 April 2006, 16:52:28 »
Zakaj je potrebno slano morsko vodo spirat?  ???  Kolikor vem ne škodi koži, le po dolgotrajnem kopanju in izpostavljanju soncu lahko postane dlaka rjavkasta! Bolj se mi zdi problematična vlaga, še posebno pod ovratnico in na mestih kjer se dlaka počasneje suši.
Namreč kuža lahko zaradi stalne vlage fase vnetje.
Če greš s to kosmato mrcino na morje in da ugotovi, kako je luštno plavanje in namakanje  8) , da se čez cel dan kopa, še posebno zvečer (sploh mi ob taki uri smo najraje na plaži)....hmmm....kako ga posušit, ko sončko zaide.
Imela sem ta problem, naša njufka se seveda ni posušila in po tednu dni je fasala vnetje kože. Mogla je domov na zdravljenje z antibiotiki.
Zanima me, kako posušite svoje njufke na dopustu?  ???  Ali vzamete fen s sabo?
Nam se psička tudi po dolgem večernem sprehodu ni povsem posušila.

Gabi, če greš na morje pa je potrebno psa zaščitit proti komarjem!