chery eye = izpad tretje veke = očesni hristanec "izpade" iz svojega položaja in se "pokaže" v očesu. Nekaj ima veze z močjo "obraznih" mišic in se precej pogosto pojavlja pri psih s težkimi "žnablji". Pogooglaj za slike, boš videla kako izgleda.
Hot spot - ali ga zavohaš (smrdi ko gnila jajca če ne še huje), ali pa vidiš da je dlaka na enem delu tako čudno "mokra" - ali od iztekanja gnoja ali pa si pes zadevo liže.
Naša uta je tudi enojna, že original je bila tako narejena. Pri hujšem minusu gre pes tako ali tako v hišo (klet), piha mu pa v uto ne. Je pa v planu zdaj novi pesjak tako narest, da bosta dve stranici dol zaprti, potem bom pač uto tako obrnla da bodo zaprte stranice pesjaka tako da bo učinek isti, kot če bi bila uta dvojna. Če je pesjak samo za počakat pa jaz na tvojem mestu nebi koplicirala, če ima pes dovolj prostora, da se zlekne. Moj ko je sam večinoma leži v enem kotu in ignorira cel svet ali pa nazja kakšno predrzno mačko ali pove, da se okrog naše hiše vozijo/hodijo ljudje, ki tja ne pašejo. Mi je pa velik pesjak všeč, ker se lahko notri tudi igrava če je npr. dež ali pa imajo sosedje kakšen otroški obisk in ni fajn da je Neon spuščen, poleg tega imam notri še "grooming" mizo, pa eno kišto v kateri so pospravljene igrače, glavniki šamponi itd.
Neon je pa svetlobna leta daleč od razstavnega psa (med drugim tudi po količini in kvaliteti dlake), čeprav je bil na parih razstavah in bo mogoče na kakšno še šel (moja kaprica

) tako da ti natančno težko odgovorim. Kolikor se spomnim eden slo vzrediteljev svoje razstavne pse češe dnevno. Ne vem pa, ali to pomeni, da res z glavnikom prečeše celega psa, ali dnevno prečeše "težavna" področja ali dnevo na hitro malo potegne pa enkrat, dvakrat tedensko ornk.

Edino kar si upam trdit je, da je sigurno več dela in verjetno tudi pazeja kje se pes preganja, da se mu ne zaplete vse v dlako (ker jo odstranjevanje seveda poškoduje in boh ne daj da pozabiš kaj v dlaki, ker potem to potegnejo ven sami in imaš potem "luknjo" v dlaki

)
barbara10, če se ne motim se premija računa glede na to za kakšno denarno vrednost zavaruješ psa?