Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1877727 krat)

Daisydee

• *
Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #5490 : 09 September 2011, 21:56:35 »
Naša Daisy je danes postala mamica trem rjavim fantom in trem prav tako čokoladnim deklicam!

Dada

• *
    • Novofundlandka Ambra
« Odgovori #5491 : 09 September 2011, 22:07:46 »
Čestitke!!!!  :-* :)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
  • Spol: Ženski
« Odgovori #5492 : 16 September 2011, 09:58:24 »
Je kdo strigel pesjana? Strigel mislim malo bolj konkretno, ne lepotni popravki.

Znanka je bila zaradi zdravstvenih težav malo omejena kar se teh stvari tiče...  Za psico so skrbeli sorodniki..del, ki se tiče nege je bil malo  zanemarjen, ker je tudi drugače psica, kar se tega tiče dokaj tečkasta in drugemu kot lastnici tudi ne pusti ravno (govorimo o bolj težavnih predelih). Sicer obstaja možnost, da ni čisto čistokrvna ampak dlake ima pa kljub temu za izvoz. Jasno, naredilo se je nekaj kar luštnih vozljev, ki pač morajo stran. Glede na to, da je psica bolj "živčna na krtačo" dolgotrajno in mučno razčesavanje .. no ja.. bi raje škarje :) Ne bi se jo brilo/striglo celo pa vendar... Kakršna koli pomirjevala, ki so ji jih priporočali ne pridejo v poštev, ker je psica stara 13 let.

Je kdo že kdaj bolj konkretno strigel pesjana? Lahko pričakujemo do zime da pride do neke normale ali raje uberemo težjo pot, razčesavamo in posledično ostane malenkost več dlake? Sicer ne gre za neko res katastrofalno stanje, da bi bila cela en sam vozelj, pa vendar uredit jo je treba.

Strigla ga res nikoli nisem na tak način, tisto mladičkasto britje, ko je bi ravno v fazi menjave si pa ne upam primerjati. Gre se zato, da je psica sicer notri, gre pa zelo rada po vrtu tako da kar nekaj ur dnevno preživi zunaj in mraz, stare kosti in pomanjkanje dlake...?

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #5493 : 16 September 2011, 10:51:38 »
Je kdo strigel pesjana? Strigel mislim malo bolj konkretno, ne lepotni popravki.

Znanka je bila zaradi zdravstvenih težav malo omejena kar se teh stvari tiče...  Za psico so skrbeli sorodniki..del, ki se tiče nege je bil malo  zanemarjen, ker je tudi drugače psica, kar se tega tiče dokaj tečkasta in drugemu kot lastnici tudi ne pusti ravno (govorimo o bolj težavnih predelih). Sicer obstaja možnost, da ni čisto čistokrvna ampak dlake ima pa kljub temu za izvoz. Jasno, naredilo se je nekaj kar luštnih vozljev, ki pač morajo stran. Glede na to, da je psica bolj "živčna na krtačo" dolgotrajno in mučno razčesavanje .. no ja.. bi raje škarje :) Ne bi se jo brilo/striglo celo pa vendar... Kakršna koli pomirjevala, ki so ji jih priporočali ne pridejo v poštev, ker je psica stara 13 let.

Je kdo že kdaj bolj konkretno strigel pesjana? Lahko pričakujemo do zime da pride do neke normale ali raje uberemo težjo pot, razčesavamo in posledično ostane malenkost več dlake? Sicer ne gre za neko res katastrofalno stanje, da bi bila cela en sam vozelj, pa vendar uredit jo je treba.

Strigla ga res nikoli nisem na tak način, tisto mladičkasto britje, ko je bi ravno v fazi menjave si pa ne upam primerjati. Gre se zato, da je psica sicer notri, gre pa zelo rada po vrtu tako da kar nekaj ur dnevno preživi zunaj in mraz, stare kosti in pomanjkanje dlake...?

V dveh mesecih je vsaj pri goldnih dlaka normalna. Če kaj pomaga ;)

barbara10

• Vzreditelj
  • *
  • Moji musketirji in cebelice...
« Odgovori #5494 : 16 September 2011, 11:12:18 »
Mi smo nasega peljali k pasjem frizerju na komplet vse kar se da. Bil je tam 2 uri (mi smo zunaj cakali), placali smo 40 evrov (lani) - je pa tudi bolj tezaven za cesanje.

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #5495 : 16 September 2011, 14:34:52 »

Neon je bil lani poleti po riti pobrit, pa je bila dlaka tam taprava šele pozno spomladi letos, do zime mu je zrasla pa samo srednje dolga, redka krovna dlaka. Lahko poskusijo srednjo varjanto - da vozla ne odstrižejo ampak prestrižejo (lahko večkrat, odvisno od velikosti) in potem razčesavajo. Torej od konice dlak proti koži zarežeš s škarjami toliko, da vozel razbiješ na več majhnih. Gre sicer tudi kar nekaj dlake, ne pa toliko kot pri striženju celih vozlov.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #5496 : 16 September 2011, 14:59:30 »
Saj če bi bila pred vrati pomlad namesto zima, se sploh nebi kompliciralo :P

Pasji frizer odpade, še nikoli ni bila tam in jo pri njeni starosti nebi izpostaljali temu stresu. Jo bomo s skupnimi močmi poštimali, verjetno bo bolj "na horuk", ko bomo hiteli da bi bilo čim prej, kje kakšna dlaka ne bo v liniji ampak bo :) . Zdaj je samo dilema ali se ukvarjati z "cufanjem" vozljev narazen ali kar komplet postričt. Ali imam pa že jaz paranojo odkar je naš frajer imel jajca kot pomaranče, ko je na mrzlem sedel brez dlake po riti :-X

Ja, vozlje narazen v vsakem primeru na ta način. Je pa sigurno bolj zamudno kot pa samo odstrižt stran. Bomo danes zavihal rokave pa da vidmo katera opcija se bo najbolj obnesla, bo verjetno najboljš se odločt na licu mesta, ko bomo vidli kakšne volje bo gospa pes in kako bo napredovalo :) Bo pa štrikane gate nosila, če ne bo šlo drugače :P

katja123

• *
« Odgovori #5497 : 03 Oktober 2011, 11:28:55 »
Mi našo Buco vsako poletje pobrijemo na 2 cm. Krasno preživi poletje in do zime je dlaka dolga sigurno 7 cm.

barbara10

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #5498 : 05 Oktober 2011, 18:45:13 »

Slika je od tu: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1416580451706.2058793.1148452083&type=3

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #5499 : 06 Oktober 2011, 10:51:45 »
Katja hvala. Ampak smo rešili praktično brez striženja in brez hudega mučenja. Ni bilo stanje tako kritično.

Prav brijete jo, celo? Kakšna slikca, kako izgleda obrit njufič? :P Pa ji sonce ne predstavlja nobenega problema? Kolega je imel landserja in je bil po zadnjem delu pobrit zaradi operacije in je imel kar hude probleme, ker je psa kjub kratkotrajni izpostavljenosti opeklo sonce in je imel kar konkretne mehurje (pomlad, ko sonce še ni tako močno).

katja123

• *
« Odgovori #5500 : 11 Oktober 2011, 11:56:37 »

Evo jo, našo ostriženo miško.  :o
Ji pustimo 2 cm in je sonce nič ne moti. V vodi uživa in takoj je suha. Najbolj pomembno pa je, da se mi dlake ne valijo po hiši.

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #5501 : 12 Oktober 2011, 10:36:53 »
Po dooolgem času se spet javljam; moram čestitati Daisydee za rjave njufke, res ISKRENE ČESTITKE. Če bi bila o.k., bi takoj hotela enega imet, ker so mi blazno všeč. Daisydee, lepo prosim, če boš dala kakšne fotke gor! Naš Bruno pa bo star že 6 let, je pravi zaspanec, še vedno pa me preseneča s svojim lepim obnašanjem. Bom nalepila kakšno njegovo slikico, ko se spomnim, kako se to postori...

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #5502 : 12 Oktober 2011, 10:54:38 »

Inanna

• *
    • Wai
« Odgovori #5503 : 12 Oktober 2011, 11:02:21 »
Bruno  :o To pa je medo in še kako primerno ime  :-* ;D

Dada

• *
    • Novofundlandka Ambra
« Odgovori #5504 : 12 Oktober 2011, 11:29:25 »
Buca in Bruno  :o :-* :-*

Nam pa ni dolgčas sploh  ;) 

http://www.youtube.com/watch?v=ouoHUKxn2YQ

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #5505 : 12 Oktober 2011, 14:43:01 »
Dada, imate pa res pestro. Tamala je ful luštna, no, pa tudi Ambra, seveda. Jaz sem se krepko nasmejala, ko sem gledala filmček, sta res posrečeni. In kako lepo se znata igrat!
Kaj pa Target in Ink - še kaj trenirate? Bi prišla enkrat gledat....enkrat..... Za moja bolna pljučka morski zrak pride zelo prav, pa se zaradi tega zelo rada potepam po obmorskih krajih, ha,ha.
Lp, Gabi

Target

• *
« Odgovori #5506 : 13 Oktober 2011, 15:04:20 »
Pozdrav vsem,

v soboto, 1.okt. je imela tržaška skupina reševalcev iz vode s psi U.Ci.O. prvič predstavitev v Sloveniji in sicer v Kopru, v okviru prireditve Dnevi zaščite in reševanja 2011. Sodelovalo je 10 psov, med njimi tudi Ink. Reševanje je potekalo tako iz obale kot z motornega čolna (skoki s čolna). Prikaz smo uspešno izpeljali, publika je bila navdušena, dobili smo tudi članek v reviji Slovenska vojska, ki si ga lahko preberete tu (str.22): http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.mo.gov.si%2Ffileadmin%2Fmo.gov.si%2Fpageuploads%2Frevija_sv%2F2011%2Fsv_11_15.pdf&h=dAQAUKXDEAQCL_FSWkCZHWKzAo5pkrMWssHu5bHp8ybLitA

Moja pridna medvedka je imela v Kopru dve nalogi: reševanje iz vode ene osebe in reševanje ene osebe s čolna ter vleka čolna s tremi osebami na obalo:

Dragi moj reševalni pes, pomagaj mi najprej odvleči tole žrtev (ki je btw inštruktor.. 8) ) do čolna..

..žrtev smo povlekli na krov.. zdaj pa kuža moj poprimi za štrik..

in odvleci vse skupaj na varno obalo..

na obali pa številna množica, ki ploska..  :o

Zelo lep foto utrip celotnega dogodka je zabeležila naša fotografinja Tina Kuruc in si ga lahko ogledate tukaj: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2282896445598.120806.1644453712&type=1&l=f0025e4ab3

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #5507 : 13 Oktober 2011, 15:38:30 »
Super ste bili!!!  :D ;D

Inanna

• *
    • Wai
« Odgovori #5508 : 13 Oktober 2011, 15:41:07 »
In jaz sem vse to zamudila :-\ Pa tako blizu sem bila, a žal nisem vedela. Zagotovo je bilo super videti v živo, že fotke so zanimive :)

Target

• *
« Odgovori #5509 : 14 Oktober 2011, 12:50:43 »
Andreja, hvala za vso pomoč pri organizaciji, brez tebe ne vem, kako bi se znašla..  :-*

Pa še ena poletna:

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #5510 : 28 Oktober 2011, 21:48:36 »
Živjo,
danes mi je dan polepšalo kar osem novofundlandcev.  :o :o Šestica rjavih kepic pa se je še posebej razveselila mojega obiska.

Hvala Jožici in celotni družini za topel sprejem

lp, Sabina

lilgirl

• *
« Odgovori #5511 : 16 November 2011, 18:22:43 »
Hej!

Mene pa zanima, kje so vaši kosmatinci pozimi čez noč? Morda kdo v hišico deva slamo? Bi lahko s tem bilo kaj narobe?

Hvala in en hov hov pozdrav od Sanija :)

rok.peternelj

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #5512 : 19 December 2011, 10:16:34 »
Zdravo,

mogoče tole ni ravno najbolj primerno mesto, ampak res nisem vedel kam naj tonapišem. Nmreč moja prijateljica išče novofundlanca za skok, in me zanima če kdood forumašev pozna koga :)

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #5513 : 19 December 2011, 19:47:10 »
Na KZS ali SKVPM naj pokliče in prosi za seznam samcev z vzrejnimi dovoljenji.

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #5514 : 07 Februar 2012, 19:48:41 »
Malo zimskega veselja!

Target

• *
« Odgovori #5515 : 20 Marec 2012, 14:59:24 »
Tečaji reševanja iz vode za vodnike in pse!

Več tukaj: http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=745.msg495514;topicseen#msg495514

Target

• *
« Odgovori #5516 : 18 Junij 2012, 20:04:44 »
Halo, prišel je čas za vodne aktivnosti!

V soboto, 23.6. od 10.-13.h bodo v morju v središču Trsta (Piazza Unita) izpiti iz reševanja iz vode s psi. Med njimi tudi midve z Ink podaljšujeva izpit še za eno leto..  8)

Pasemsko bo nekaj labradorcev, nekaj zlatih prinašalcev, dva novofundlandca, dva (lovska) mešanca.

Če bi kdo želel priti pogledat lahko od blizu gleda celoten potek in seveda vse vaje! Fotkanje več kot dobrodošlo - še posebno, če bi fotograf podelil potem fotke tudi z nami..  :)

Niky*Nika*Pika

• *
  • *
    • Ovčarska
« Odgovori #5517 : 26 Junij 2012, 14:46:31 »
Joooj, če bi bilo tole bližje.. Škoda.. :/

Mogoče drugič.   :)

Kelly 097

• Gost
« Odgovori #5518 : 26 Junij 2012, 23:22:41 »
Malo zimskega veselja!

čudovit pes ...  ::)

barbara10

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #5519 : 23 Avgust 2012, 21:51:07 »
"Pregled" zgodovine novofundlandca in ostalih retrieverjev brez tollerja, brez murraya ter kaksnega izumrlega retrieverja: http://retrieverman.wordpress.com/2012/04/20/teasing-apart-the-history-of-the-newfoundland-dog-the-st-johns-water-dog-and-the-retrievers/