Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868814 krat)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
  • Spol: Ženski
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #1140 : 07 Julij 2006, 16:40:13 »
T.M.T Nisi veliko izpustila, saj nisem se nic v podrobnosti razlagala kaj je bilo.

No, gremo od zacetka.  Zadnjic je nas mali alpinist se spomil skakati na svojo uto, ki je visoka nekaj cez meter. Ze to, kako je splezal na streho, ki ni ravna mi ni jasno. Ampak mu je uspelo. Ta alpinisticni podvig se je nadaljeval tako, da je zacel plezati se po ograji pesjaka, dobesedno plezati z vsemi 4 tacami. Ker pa njufki niso ravno najbolj alpinisticne sorte je seveda padel dol, nekje iz visine 2 m.. se predno mi je uspelo prisibati okrog hise do njegovega pesjaka. Oblezal na tleh.. ga pregledujemo, cvili... ga poskusam postaviti na tacke, ni hotel stati. To je bilo  zvecer, tako da nisem imela kaj storiti. Zjutraj takoj k dr. Matku na slikanje. Diagnoza : delni izpah ramenskega sklepa. Kljub temu, da smo preslikali celega psa, opravili ultrazvok ni k sreci dobil nobene druge poskodbe, glede na to, kako grd padec je bil je res sreca v nesreci, da je samo to.  V torek moramo na operacijo. Ocitno se je njegova hiperaktivnost obrestovala na najbolj krut nacin.

Tako da prosim, v torek 11.7. 2006 ob 11 uri drzite pesti... da se vse srecno iztece. Kljub temu, da bo v najboljsih rokah je malo strahu se vseeno prisotno. 

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #1141 : 07 Julij 2006, 21:05:36 »
O bogca :o!Drugič mu daj v pesjak še plezalno vrv pa mal magnezija,da ne bo drčalo...šalo na stran.

Bomo držali pesti,tačke,šapice pa fige da ne bo zapletov.Pa čohec lumpu :-*.

Sunshine_1

• *
« Odgovori #1142 : 08 Julij 2006, 21:01:00 »
O joj, ubožec! Držim pesti da bo vse OK!  :-* zanj!!!

Lp

*nastya_lony*

• *
  • uživam pasje življenje...
« Odgovori #1143 : 08 Julij 2006, 21:22:51 »
Tudi mi bomo držali pesti in tačke!

Kast

• *
« Odgovori #1144 : 10 Julij 2006, 21:17:52 »
Ojoj, bogi Atum! Srečno jutri na operaciji, brez komplikacij in da bi hitro okreval.

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1145 : 10 Julij 2006, 22:02:21 »
Atumček držimo pesti (da preživiš ne krepneš  ;D ;) ;))

Midva z Neonom sva pa spet sama...danes je v nov dom odšla še naša Biba (rod. Leonora).  :'( :'( Takega cukra od karakterja pa že dolgo ne.  :-* :-*

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #1146 : 10 Julij 2006, 22:07:00 »
Neyka, so zdaj vsi oddani?

_lily_

• *
« Odgovori #1147 : 10 Julij 2006, 22:14:34 »
Neyka na kateri konec Slovenije je pa šla?

KamI

• *
  • ..it's nice to come home to a warm cat.
« Odgovori #1148 : 10 Julij 2006, 22:17:36 »
Koroška  8)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1149 : 10 Julij 2006, 22:26:59 »
Butterfly falila na celi črti. Na Koroškem je "moja" LooLoo (ni Lotte - zmešnjava z rodovniki), Biba je šla pa v bližini Trbovelj, torej v Zasavje.

Rožica: ja, Biba je bila zadnja, vmes sta bili še Lejla in Lola pred njima pa sem v slovenijo oddala še Lyro. Tako da v sloveniji so tri psičke (Leonora (Biba), Loti (LooLoo) in Lyra) Upam, da sem jim našla dobre domove in da bodo uživale  :-*

search.and.rescue

• Gost
« Odgovori #1150 : 10 Julij 2006, 22:31:00 »
Butterfly falila na celi črti. Na Koroškem je "moja" LooLoo (ni Lotte - zmešnjava z rodovniki), Biba je šla pa v bližini Trbovelj, torej v Zasavje.

Rožica: ja, Biba je bila zadnja, vmes sta bili še Lejla in Lola pred njima pa sem v slovenijo oddala še Lyro. Tako da v sloveniji so tri psičke (Leonora (Biba), Loti (LooLoo) in Lyra) Upam, da sem jim našla dobre domove in da bodo uživale  :-*

Super Neyka. Kdo jo pa ima v Zasavju? Ali je na tam forumu?

KamI

• *
  • ..it's nice to come home to a warm cat.
« Odgovori #1151 : 10 Julij 2006, 22:32:28 »
Aja, ups  :-[ Sem mislila, da je za LooLoo vprašala  ::) Bo treba it spat...

search.and.rescue

• Gost
« Odgovori #1152 : 10 Julij 2006, 22:34:23 »
Atumček držimo pesti (da preživiš ne krepneš  ;D ;) ;))

Midva z Neonom sva pa spet sama...danes je v nov dom odšla še naša Biba (rod. Leonora).  :'( :'( Takega cukra od karakterja pa že dolgo ne.  :-* :-*

Čestitke. Verjamem, da si našla pravi domek zanjo, ker če je kdo pri tem previden - potem si to zagotovo ti Neyka.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1153 : 10 Julij 2006, 23:57:05 »
Hvala vsem za lepe zelje in drzanje pesti. Upam, da bo operacija res uspesna.. Jutri od 11 naprej drzite pesti. Sicer me je dr. Matko tolazil, da je zanj operacija rutinska  ter je vec moznosti, da ga poskodujejo pri britju kot da operacija nebi uspela...ampak strah je vseeno prisoten. Operacija je le operacija. Me je ze zdajle strah za mojo malo bubo...

Neyka a si videla... tamali je bilo Zasavje usojeno  :D Sicer ne bo soseda... bo pa v blizini ;D Zdaj bos vsaj imela razlog da se k nama z atumom oglasis na kako pijacko, mimogrede, ko gres malo pogledat  ;) Ker pa tam ni povezave z zeleznico se ti kar k men oglas.. te jaz zapeljem se tistih 5 km   :) Upam, da si zavarovana...  :D :P :P

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
« Odgovori #1154 : 11 Julij 2006, 17:06:24 »
Nelly, kako se je izteklo?

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1155 : 11 Julij 2006, 21:00:20 »
Super Neyka. Kdo jo pa ima v Zasavju? Ali je na tam forumu?

Je pri prijetni družini v bližini Trbovelj, lastniki pa niso prijavljeni na forum niti niso zainteresirani.

Nelly kako je z malim (a že leži zraven tistega udobnega ležišča tvoje mame  ;) ::)) Definitivno pa mam zdej dobr razlog da 27. tudi če ne bo nobenega psa za hendlat zvlečem mami v vaše konce  ;D ;)

search.and.rescue

• Gost
« Odgovori #1156 : 11 Julij 2006, 22:14:16 »
Je pri prijetni družini v bližini Trbovelj, lastniki pa niso prijavljeni na forum niti niso zainteresirani.

Nelly kako je z malim (a že leži zraven tistega udobnega ležišča tvoje mame  ;) ::)) Definitivno pa mam zdej dobr razlog da 27. tudi če ne bo nobenega psa za hendlat zvlečem mami v vaše konce  ;D ;)

ja neyka pridi v Trbovlje.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1157 : 11 Julij 2006, 23:36:49 »
No mi smo doma. Operacija uspela, kost je spet na pravem mestu.

Mali je se malo zaspan od narkoze, vendar je iz ure v uro boljse. Ravno v tem trenutku veselo laja na sosedove macke, ki se podijo okrog njegovega pesjaka  ;)

Operacija je drugace potekala gladko (po besedah veterinarja). Eno nogico imamo pobrito in po eni strani zaradi tega zgleda veliko bolj grozno kot je v resnici. Ljudje pred kliniko so ga vsi zgrozeni gledali.  Ko odstranis ogromni povoj ugotovis, da je mali dobil tocno 2 sivcka.Na dalec pa izgleda pa kot bi imel presito celo nogo  :o Trenutno ga se malo boli po operaciji in je sepanje se kar prisotno, vendar po besedah veterinarja naj bi bilo v 1 tednu dobro... da nekje se pa mora videti da je bil operiran  :'(   Sedaj mora biti kaksen teden na strogem mirovanju, potem pa pocasi uvajanje krajsih sprehodov.. ceprav bo mesec dni lahko samo sanjal o kakrsnih koli norcijah. No upam, da mu je bila to dovolj dobra sola in bo na njih pozabil za vedno ;D Ah ja, vecni optimist...  :D

Najhujse pri vsem skupaj pa niso bolecine, operacija.. najhujsa nadloga je ta prokleti ovratnik. Na vse nacine si ga zeli spraviti dol in prav zalostno gleda skozi tisti velik kroznik. 

Se mu je nasmejala pa cela klinika.. ko pridemo ponj, ga pripeljejo k nam v ordinacijo mali takoj lupcke, lupcke, lupcke... se obrne, pobere mojo torbico in odmasira skozi vrata, da smo ga lovili po recepciji ;D Verjetno sem se prevec obotavljala pa je mali vzel stvari v svoje roke in si mislil : "dost mam ze teh dohtarjev, pejt greva cimprej domov."  ;D

Na tem mestu bi rada pohvalila dr. Matka za prijaznost, strokovnost ter dobro opravljano delo in seveda zahvala celotnemu drugemu osebju, ki je danes popoldne skrbelo za nasega Atuma. Res, dobis obcutek da je pes pes, ne samo stevilka. Res vse pohvale.

Hvala pa tudi vam za lepe zelje in drzanje pesti ... zaenkrat kaze, da se je obrestovalo  :D Hvala!

Lp, Lili

Kast

• *
« Odgovori #1158 : 12 Julij 2006, 14:28:37 »
No, super, da je operacija uspela.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #1159 : 12 Julij 2006, 20:56:29 »
Nelly super,da je šlo brez zapletov :)!Zdaj pa samo še šive ven pobrat pa malo mirovat,ne?Je pa faca,da takole odmašira ven...zgleda da vsi njufki nekaj nosijo,hehe.

Pa še nekaj novih fotk naše lenobe (ki ima med drugim gnojne rane :().

Ena kavbojska :D
(http://tjasa-ron.moj-album.com/album/445540/?os=4022398)

Ena pozerska (še vedno se "žrem" zakaj sem mogla odbit noge >:()
(http://tjasa-ron.moj-album.com/album/445540/?os=4022379)

Pa slinasta :P
(http://tjasa-ron.moj-album.com/album/445540/?os=4022373)

Pa še ena brez sline ::)
(http://tjasa-ron.moj-album.com/album/445540/?os=4022370)

Evo,dost jih je,hehe.Počohejte svoje kosmatince :-*

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1160 : 12 Julij 2006, 22:06:33 »
Tjaša ful luškane fotke  :-* :-*

Glede gnojnih ran mate verjetno isto kot sem mela jaz pa kot je mela nekoč nekdaj od Nelly psička...samo sčisti z nečim (jaz sem z jodom, prosti koncu samo z vodo) in namaži z neko antibiotično kremo. Da se jo kupit pri veterinarju jaz pa sem imela kar eno človeško, ki ima dejansko isto sestavo. Sumim, da je to zadevca ki se ji reče Hotspot  >:( Pr nas se je pojavla ker psa nisem dobro osušila po kopanju. Pa res poskrbi zanj če ne se to zdravi dooolgo časa (enkrat sem bila in brez joda in brez kreme)

Če so to seveda iste rane...dlaka odpada, na debelos e nabira rumenkasto rjavkast gnoj ki obuuuupno smrdi same rane pa dejansko ni. Pod gnojem je malo rdečkasta mogoče pikasta koža.

lp

search.and.rescue

• Gost
« Odgovori #1161 : 12 Julij 2006, 22:25:13 »
Neyka kako se pa reče tisti človeški kremi - zna biti zelo uporabna pri prvi pomoči pa verjetno je tudi ceneje od tiste živalske.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1162 : 12 Julij 2006, 22:58:11 »
Search bom zjutraj pogledala, mislim pa da se jo dobi samo na recept  >:( vsaj jaz sem jo pa nevem kaj že. Pomagala je takoj, rok uporabe je še dober pa še pri neonu zelo prav pride. Res zjutraj pogledam zdele tut slučajno ne grem v klet do Neonove omarce  :-[ :-[

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #1163 : 12 Julij 2006, 23:20:31 »
Neyka meni je vet rekel,d ani panike,naj dlako samo postrižem (mu ne odpada) pa 2x na dan z jodom razkužim.Ima pa malce rdeče pa 3 gnojne lise.Se pa tam ves čas liže :(.Upam,da ne bo cela štala :-\.

search.and.rescue

• Gost
« Odgovori #1164 : 12 Julij 2006, 23:40:13 »
Search bom zjutraj pogledala, mislim pa da se jo dobi samo na recept  >:( vsaj jaz sem jo pa nevem kaj že. Pomagala je takoj, rok uporabe je še dober pa še pri neonu zelo prav pride. Res zjutraj pogledam zdele tut slučajno ne grem v klet do Neonove omarce  :-[ :-[

saj je ne grem danes ponoči v lekarno  ::)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1165 : 12 Julij 2006, 23:45:02 »
Neyka meni je vet rekel,d ani panike,naj dlako samo postrižem (mu ne odpada) pa 2x na dan z jodom razkužim.Ima pa malce rdeče pa 3 gnojne lise.Se pa tam ves čas liže :(.Upam,da ne bo cela štala :-\.

Poskusi mu preprečit lizanje. Ker rdečkasto je zgledala tudi Neonova koža ko se rano sčistila. Če se bo pojavil rumeno rjav gnoj ki bo smrdel ko kuga samo še enkrat k vetu pa to pokazat.

Search vem da ravno ponoč ne boš šla lenoba sem pa vseeno  :-[ 8) ;D ;)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #1166 : 12 Julij 2006, 23:51:27 »
Byvacin? :)

Ja to je hotspot.
Razkuzuj, antibiotiki pa niso nujno potrebni. Ce ni nic hujsega (vcasih nastanejo zaradi vrocine), bo mimo v enem tednu. Ce ne bo mimo, pa k vetu po antibiotike.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1167 : 13 Julij 2006, 01:20:12 »
Nas mali lepo okreva, najvecja ovira je se vedno ovratnik. Saj se nikakor ne more navaditi. Zaletava se ob steno, z njim zajema vodo, ko pije in si jo zliva direktno za vrat  :o , bolecine so pa tudi ze malo manjse kot vceraj, danes ze malo stopi na tacko. Ga drzimo nazaj, ampak tistih 5m pac mora iti, da gre lulat, ker raje zadrzuje kar mu ne poci mehur kot , da bi lulal v svojem pesjaku. Ga moram res pohvaliti, saj od 3,5 mesecev naprej ni bilo nobene luzice ali kupcka drugje kot na travi  ;)

Takole pa zgleda Atum po operaciji, tik pred previjanjem rane, zato je povoj v malo slabsem stanju

http://atumpetovio.moj-album.com/album/3865515/?os=4045538 (http://atumpetovio.moj-album.com/album/3865515/?os=4045538)

pa se malo bolj od blizu   
http://atumpetovio.moj-album.com/album/3865515/?os=4045541 (http://atumpetovio.moj-album.com/album/3865515/?os=4045541)

Tjasa full lepe slikce  :o :o Kak frajer je...sploh bucka mi je full vsec. Glede gnojnih ran je pa Neyka prav povedala z to razliko, da je Nelly to dobila na notrajni strani stegen (na obeh). Postrigli smo dlako, umivali z hipermanganom (upam, da sem prav napisala) ko zmesas z vodo dobis roza tekocino ter spricali z Braunolom. Mi smo ga dobili pri veterinarju, vendar mislim da se dobi tudi v lekarni brez recepta.  Ne vem, pri nas  se je obneslo. Malo je samo zoprno, ker je rjave barve ampak do sedaj je se vse pozdravil. Celo  hrcka, ki je kdo ve od kje dobil odprto gnojno bulo, ki je bila vecja kot njegova glava smo uspesno pozdravili in hrcek danes po 3 letih se kar zivi (rekord.. star je 5 let) :o ;D

Sestava (prepisano iz embalaze) :
Braunol - higiensko in kirursko razkuzilo za razkuzevanje koze, sluzinice in ran.
7,5 g providon joda (10% razpolozljivega joda), natrijev dihidrogenfosfat, natrijev jodat, nonoksinol 9, natrijev hidroksid in preciscena vodo.

Lp, Lili

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #1168 : 13 Julij 2006, 09:44:34 »
Neyka kako se pa reče tisti človeški kremi - zna biti zelo uporabna pri prvi pomoči pa verjetno je tudi ceneje od tiste živalske.

Če gre res za Bivacyn (ali Garamycin ali Chloramphenicol)  ga nikar ne uporabljajte kar tako v tri dni pri prvi pomoči. To je ANTIBIOTIK! Uporabi se ga šle pri okuženi rani, torej ko iz rane izteka, je okolica vroča, otečena, boleča, ima pes po možnosti tudi vročino, ... Raje sperite zadevo z fiziološko, da sčistite rano lahko tudi z jodom, peroksidom, alkoholom (najboljše z prvima dvema ostala dva preveč sušita rano in poškodujeta že nastale celice kože).

Lp nina

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1169 : 13 Julij 2006, 11:21:26 »
Kot zakleto mi ravno danes mami odnese kremo  ::)

Drugače pa se pri nas ni in ni hotlo pozdravit samo s spiranjem. Mislim da sem se mučla en mesec. Šele s to antibiotično kremo se je potem začelo zdravit. Me je pa mami res opozorila da naj mažem samo enkrat dnevno pa še to ne vseskozi ampak toliko da se začne zdravit. S kremco smo mazali tri dni, v enem tednu je bla pa zadeva pozdravljena. Je pa dvakrat hotspot nastal iz neznanih razlogov, enkrat ga pa nisem dobro posušila in se mu je zadržala vlaga pod kožo (gosta zimska njufi dlaka  :-\)