Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1869212 krat)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • Wapi, Grin
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #1170 : 13 Julij 2006, 17:14:39 »
Sej pravim, ce ne gre sam od sebe v dobrem tednu, oziroma ce ni nobene spremembe, potem z antibiotiki. Samo glede na to, da niso tako nedolzna stvar, mislim, da jih ni treba kar takoj dajat gor, in brez veterinarjevega zegna.

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1171 : 13 Julij 2006, 21:33:16 »
Mami je medicinska sestra in dokaj dobro pozna tudi pasje tegobe tako da ji lahko zaupam  8) ;) ;)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1172 : 14 Julij 2006, 09:55:42 »
Nelly .. glihkar sem pregledovala album od Atuma in se mi zdi v bučko čist Indiju podobn. Postavo imasta pa tut podobno grajeno. Samo da je Atum še mladičkast.  ;D

Sam še eno vprašanje .. a vi hodte s svojimi njufiči tut v vročini na sprehod, ker zdej je že zjutri več kot 20° in Indiju ne paše hodit. Tk da greva raje kar v senco da se mal pocrklja pa vodas, potem pa nazaj v boks. Zvečer, ko je pa malo bolj mrzlo se gremo pa kopat za Savinjo in mu je super. Zdej kar naenkrat je ratu tak da ima ful rad vodo. Samo gre sam na določenih prostorih v vodo.  8) ::)

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #1173 : 14 Julij 2006, 15:26:09 »
Nelly .. glihkar sem pregledovala album od Atuma in se mi zdi v bučko čist Indiju podobn. Postavo imasta pa tut podobno grajeno. Samo da je Atum še mladičkast.  ;D

Tud meni se zdi Atum zelo podoben Indiju... :) Drugače pa pošiljam lepe želje za Atumovo okrevanje.  ;)  :)

Glede sprehodov po vročini...Ne!  Zgodaj zjutraj in pozno zvečer. Sem ugotovila, da so sprehodi ob 11.00 ponoči ob jasnem nebu nekaj posebnega.  8)

Lp

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1174 : 14 Julij 2006, 15:46:46 »
Nastja si stejem v cast  :D :P Je pa zaenkrat full cuden. Izgubili smo mladickasto dlako, raste nova, ki pa se ni dovolj gosta in sploh na slikah izgleda kot malo bolj kosmat labradorec  ;D Drugace ga pa vsi imenujejo mami2, neyka ima sliko, ampak ne vem, ce lahko dam link. Bo Neyka povedala  ;D

Da pa malo razblinim to podobnost (saj ne da bi jo hotela ;D ) pa se ena slika direktno iz zapora... hja, povoje si vlece dol, frajer je ugotovil, da ce z gobcem ne more bo pa z zadnjimi tacami ??? in po 10 poizkusih, ko je povoj obstal najvec 5 min gor sem obupala.. in ga pac oblekla. Ce bo slo takole naprej bom kmalu brez srajc .. se dobro da so razprodaje  :D

Neyka - tebi je pa ponoven ogled slike prepovedan, da se enkrat ne umres od smeha... si imela vceraj dovolj :P :P

http://atumpetovio.moj-album.com/album/3865515/?os=4060203 (http://atumpetovio.moj-album.com/album/3865515/?os=4060203)

Sprehodi.. kaj je ze to? Pri nas so crtani iz dnevnega urnika :-\ Prej ko je bil pa se vredu smo pa hodili na sprehod ob 6 zjutraj ter po 9 -10 uri zvecer, ko se malo shladi.

leonora

• *
« Odgovori #1175 : 14 Julij 2006, 17:14:31 »
Butterfly falila na celi črti. Na Koroškem je "moja" LooLoo (ni Lotte - zmešnjava z rodovniki), Biba je šla pa v bližini Trbovelj, torej v Zasavje.

Rožica: ja, Biba je bila zadnja, vmes sta bili še Lejla in Lola pred njima pa sem v slovenijo oddala še Lyro. Tako da v sloveniji so tri psičke (Leonora (Biba), Loti (LooLoo) in Lyra) Upam, da sem jim našla dobre domove in da bodo uživale  :-*
Zdravo vsem skupaj!
Malce pozno,pa vendar!Upam,da bo tole uspelo,ker prvič sodelujem na forumu.Neyka in vsi ostali-Leonora oziroma Biba se ima krasno(vsaj upam).Danes gre k veterinarju na kontrolo(oko je še malce vneto).Je pa res kraljična,še malo bolj scrkljana kot moji otroci,vsak dan grem v službo s slinastimi opanki(jih ima pod glavo),ko pridem iz službe pa obujem slinaste copate.V glavnem uživamo in smo strašno ponosni,...

Sunshine_1

• *
« Odgovori #1176 : 14 Julij 2006, 17:21:27 »
Pozdravljeni!

Dobrodošli na forumu! Lepe pozdrave in koš  :-* tudi Bibi  ;)

Lp

maychy

• *
« Odgovori #1177 : 14 Julij 2006, 17:45:41 »
pozdravljeni!
pa  :-* za bibo

Sunshine_1

• *
« Odgovori #1178 : 14 Julij 2006, 17:56:54 »
Maychy, kako gre leonorini sestrici, Loti?  ;)  Tudi zanjo koš  :-*

Lp

maychy

• *
« Odgovori #1179 : 14 Julij 2006, 19:26:48 »
Lotika uživa. Narjaje se kopa v Dravi pa se vozi v avtu. :) Drugače pa je pravi hudiček. >:D
a je biba pridna?
lp

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1180 : 14 Julij 2006, 19:46:32 »
Pozdravljeni na forumu  ;)

Zdaj sem se pa jaz malo zmedla. Lotika je na Koroškem, Biba pa nasa soseda (Trbovlje)?

Kljub vsemu... en velik  :-* za obe

Glede lumparij.. Neyka je vragolije nasega vedno zagovarjala z tem, da pac sorodstvene vezi delajo svoje in mali pac ne more zataiti svojega strica. Ce so se punce kaj vrgle po svojem bratrancu.. ah ja.. veliko dobrih zivcev  :D :D :D

leonora

• *
« Odgovori #1181 : 14 Julij 2006, 20:21:25 »
Hvala za pozdrave dobrodošlice in poljubčke za Bibo.Pridna,nagajiva žverca,dobro da imam tri otroke in vem,kako to malo zaposliti.Je pa ljubica cele družine in to že prav spretno izkorišča.Nismo pa iz Trbovelj ampak iz Dola pri Hrastniku.Upam,da se je vrgla po očku in mamici,pa po bratrancu.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1182 : 14 Julij 2006, 21:31:05 »
Živjo!

Pozdravljena na forumu!

Samo da se ima moj Bibek krasno pa sem srečna. Ona prov res prirastek srcu. Pravi mali cukr z ubijalskim karakterjem  :-* :-*

Kar se sorodnstevnih vezi tiče. Tamale nimajo ne po eni ne po drugi strani bit mirne. Mama je precej majhna in lahka psička ki prisega na lovljenje žogic in skoči po 2m v zrak da jo ujame. In žogico je pripravljena (brez zafrkavanja) prenašata sem in tja cel dan. Neon je pač Neon...Takih norčij ko jih Atum zganja jih ni nikoli, je pa bil precej živahen pes ko se shladi je še. Čez vročino pa on poležava na betonu v senci in ga ne premakne čisto nič razen besed pejt Neon se greva namočit (potok mimo hiše). Dejansko sta najbolj mirni psički iz legla Maychyna LooLoo (Loti) in Leonora (Biba). S tem da se je Loti pri nas razživela in ratala precej podoben hudiček kot ostali, Biba pa je ostala bolj mirna in premišljena psička. Čeprav zna tudi tečt in se igrat ter dirkat (predvsem za žogico - to je zakon) je še vedno zelo premišljena psička. Upam, da bo takšna ostala  :-* Ampak z vsemi živčki skupaj pa ne Loti ne Biba ne sežeta do kolen ostalim. Ne spomnim se točno za samčke ampak ostale psičke so živi hudički. Sem imela doma še Lyro...nje po enem dnevu kar je bila pri nas nisem več videla tako mi je šibala sem in tja. Na koncu sem mela Bibo in njo na skupnem dolgem povodcu če ne ju sploh nisem mogla nadzorovat.  :-[ :-* :-* >:D >:D :-* :-* Uglavnem lepo smo se mele, upam da se majo tamale še naprej super kar rada verjamem. Čimveč crkljanja pa ne pozabit na učenje ker to vseeno ni najlažji pes (tako po teži kot po morebitni trmi ki lahko nastopi če pes ni primerno motiviran za učenje) Uglavnem vsem novim slovenskim in hrvaškim lastnikom vso srečo in čim več veselja z njufki  :-* :-*

Nelly prav si uganila le da sem jaz vseskozi pisala okolica Trbovelj in ne natančnega kraja  ;) sliko sem pa vseeno pogledala še enkrat in še vedno umiram od smeha ko samo pomislim nanj. Ni pa nevem kok podobn Indiju. Atum je bol mamica. Mamica je pa bol kontra kot Indi. Vseeno pa sta oba čudovita  :-* :-*

Maychy ali Loti že plava ali se samo namaka? Leonora ali Biba kaj taca po vodi? Kako ste se pa vozili do doma? Je zaspala in se umirila?

leonora

• *
« Odgovori #1183 : 14 Julij 2006, 22:25:09 »
Zdravo Neyka,
vesela sem,da si se javila.Vem da te skrbi za Bibo in da jo sigurno pogrešaš.Mi si že ne znamo predstavljati,kako bi bilo brez nje.Potok je že popolnoma osvojila,ravnokar smrči v veži,jasno zopet na mojih opankih,ne vem zakaj so ji tako pri srcu.Vožnjo je prenesla po pričakovanjih,v Mozirju smo jo prestavili naprej,ker je v prtljažniku jokala.Je bila kopilot.Sedaj gre brez problemov zadaj.Najraje jo imam zjutraj(vedno vstanem prva,da imamo malo cartanja preden grem v službo),ko tako maha s celim zadnjim delom telesa,kar ji kolkov ven ne vrže.V tečaj poslušnosti sva že vpisani,čakam da pokličejo kdaj naj prideva.
Aja,tehta 18 kg,so jo pri vetrinarju stehtali.Sem pa jaz zrasla od ponosa vsaj deset centimetrov,ker v ambulanti edina ni lajala in se zaganjala v druge pse.Priznam,da se je skrivala za mano,..

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1184 : 15 Julij 2006, 04:01:33 »
Ce vsi pravijo, da je cela mami, potem bo menda ze drzalo

Evo, ena slikca mamice za primerjavo:

http://atumpetovio.moj-album.com/album/2286751/?ob=4066479 (http://atumpetovio.moj-album.com/album/2286751/?ob=4066479)

Neyka zdaj pa le glej, da se nalimas kaj v nase konce.. kar poglej kok njufkov imas za precohati  :) Le glej da prides na razstavo v Trbovlje in ce se mislis izgovarjati na prevoz... pridem pote in te zvlecem zraven  :P :P

Leonora : Po mojih podatkih sta na Dolu 2 njufka (crn in crno-bel), sta sicer ze bolj v letih ampak 4 mesece nazaj sem jih se videla, ko sem se potikala po vasem koncu..kar se tako skoraj vsak teden  ;D V katero pasjo solo ste se pa vpisali? Iz firbca me zanima, ce bosta z nasim slucajno sosolca.. in bodo isti tecaj obiskovali kar 3 njufki  ;D Mi zacnemo spet jeseni v KD Zagorje. Baje ste bili pri veterinarju in so malo tehtali.. a to v Zasavju? Ker jaz v Zasavju se nisem odkrila veterinarja z tehtnico  :o

search.and.rescue

• Gost
« Odgovori #1185 : 15 Julij 2006, 06:32:49 »
Leonora : Po mojih podatkih sta na Dolu 2 njufka (crn in crno-bel), sta sicer ze bolj v letih ampak 4 mesece nazaj sem jih se videla, ko sem se potikala po vasem koncu..kar se tako skoraj vsak teden  ;D V katero pasjo solo ste se pa vpisali? Iz firbca me zanima, ce bosta z nasim slucajno sosolca.. in bodo isti tecaj obiskovali kar 3 njufki  ;D Mi zacnemo spet jeseni v KD Zagorje. Baje ste bili pri veterinarju in so malo tehtali.. a to v Zasavju? Ker jaz v Zasavju se nisem odkrila veterinarja z tehtnico  :o

Jo imajo na Izlakih.

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1186 : 15 Julij 2006, 07:06:59 »
Glejga .. pa je res Atum podoben mamici. V pogledu. Samo mama se mi zdi blj kosmata. Sicer se bo pa tudi Atumu verjetno dlaka zgostila.  ::) 8) Indiju se je malo. Proti temu kakšen je bil prej .. je zdej prav luškan kosmatinčk  :D ;D

leonora

• *
« Odgovori #1187 : 15 Julij 2006, 11:51:28 »
Ce vsi pravijo, da je cela mami, potem bo menda ze drzalo

Evo, ena slikca mamice za primerjavo:

http://atumpetovio.moj-album.com/album/2286751/?ob=4066479 (http://atumpetovio.moj-album.com/album/2286751/?ob=4066479)

Neyka zdaj pa le glej, da se nalimas kaj v nase konce.. kar poglej kok njufkov imas za precohati  :) Le glej da prides na razstavo v Trbovlje in ce se mislis izgovarjati na prevoz... pridem pote in te zvlecem zraven  :P :P

Tudi jaz vem za dva-psičko-ta je črna že malo starejša in pa psa,ki je tudi starejši-njega pa še nisem videla.Sem pa tudi jaz slišala za črno-belega,videla pa še ne.
Vpisali sva se v KD Trbovlje,tam so rano začeli(predstavitveno uro so že imeli in sva samo to izpustili).
K veterinarju pa hodiva v Laško,ker je tam veterinar najboljši,se res zavzame,vse razloži,pa še iz našega kraja je.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1188 : 15 Julij 2006, 12:27:30 »
Kar se Noe tiče ima tako bolj ko ne iz celega N legla bolj ko ne najdaljšo dlako. Je zaradi legla nekaj izgubila (po sliki sodeč) na kvaliteti ampak ne dvomim da bo če ne prej pozimi spet cela Noa kot jo poznam iz razstav  :-* :-*

Nelly očitno bo res že nujno da pridem. Očitno prevoz zdaj mam  ;D No ja v najslabšem primeru pa mami povez kaj bi rada za darilo...prevoz v trbovlje in njeno trpljenje dol cel dan ;) ali pa če gre nekam drugam za ta čas  ;D ;D :D

Zdravo Neyka,
vesela sem,da si se javila.Vem da te skrbi za Bibo in da jo sigurno pogrešaš.

Sem pa jaz zrasla od ponosa vsaj deset centimetrov,ker v ambulanti edina ni lajala in se zaganjala v druge pse.Priznam,da se je skrivala za mano,..

prvo drži kot pribito  :) ampak očitno se ma super. Si je pa svoj prostor v Neonovem pesjaku izborila v 1s 20 ... za uto seveda  ::) Punca ve kaj bi rada zato so ji tvoji opanki tako všeč ;)

Drugo je pa karakter ki ga jaz že vseskozi hvalim. Flegma premišljeni pesjanar. Edino malo plašna je, kar pa se bo najverjetneje z nekaj potrpljenja dalo popravit...lahko še to prigodo pri meni povem. Bibo in Neona sem sprehajala skupaj s to razliko da je bila Biba vedno na povodcu Neon pa odvisno od situacije. Enkrat smo šli mimo hiše z ovčarko ki je Neonova stara znanka in nas je prihitela pozdravit. V tistem pa Biba paniko zažene, laja cvili in se stiska k meni, ko ji psička niti blizu ni prišla. Je pa res da je nekakj skakala okrog (je še zelo živahna). Po spoznavanju in dokazovanju da Bibi Lajka ne bo naredila popolnoma nič bi se pa Biba že kar igrala in skakala okrog  ::) Tako da na začetku bodite malo pozorni, da se ne bo ona drla na pse in da ne bodo psi pregrobi z njo pa tudi ne bo panike.  :-*

maychy

• *
« Odgovori #1189 : 15 Julij 2006, 14:22:37 »
Hay Neyka!
Lotika že plava. Najraje ima da grem js zraven not v  vodo. Samo to ji bolj malo uspeva ko je voda ful mrzla, tk da js kr zmrzmen ko sm bolj zmrzljive sorte.  ;D ;D.  glede učenja jo pa zdej sama učim dokler ne dajdem primerne pasje šole jih je na Koroškem bolj malo.
lp

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1190 : 15 Julij 2006, 14:27:20 »
search and rescue  : Hvala za info. Na Izlakah pa res nismo bili ze vec kot 8 let. Pac prevec slabe izkusnje, ter prevec nesoglasij, da bi psa se kdaj tja peljala. Mogoce so se kaj popravili ampak moje zaupanje so dokoncno izgubili.

Nastja : Noa je res lepa psica. Atum pa iste dlake se ne more imeti, ker mu sploh se vsa ni zrastla..je se mladicek. ;) Indi bo pa tudi se pridobil na gostoti in kvaliteti, kar pocakaj se malo  :)

leonora

• *
« Odgovori #1191 : 15 Julij 2006, 14:33:06 »
search and rescue  : Hvala za info. Na Izlakah pa res nismo bili ze vec kot 8 let. Pac prevec slabe izkusnje, ter prevec nesoglasij, da bi psa se kdaj tja peljala. Mogoce so se kaj popravili ampak moje zaupanje so dokoncno izgubili.

Nelly,
priporočam ti,da se zapeljete do Laškega.Prej pokliči in vprašaj za dr.Pust Tomaža.Ta je res super!

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1192 : 15 Julij 2006, 14:38:31 »
Leonora hvala za informacijo in dobra priporocila. Sedaj sicer vse 3 pse vozimo v Lj, ampak je dobro vedeti tudi za kaksnega dobrega veterinarja v okolici  :) Res hvala.

leonora

• *
« Odgovori #1193 : 15 Julij 2006, 21:38:20 »
Neyka!
Poskušam poslati slikico naše Bibike :-*Upam da bo uspelo :-\
http://www.moj-album.com/slike/45059/WIFw8AiZNNalcJmV.v.jpg

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1194 : 15 Julij 2006, 22:17:42 »
Lej ko ima rjavo čupco  8) pa par rjavih dlakic po telesu .. al je to kriv fotoaparat  ;D
Naš Indi je bil tudi rjav, zdej pa nič več.  :)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1195 : 15 Julij 2006, 22:43:08 »
Biba je začela že pri meni dlako menjat in se res čisto rjavkasto sveti (Najlažje jo boste s slicker krtačo izčesali in seveda čimveč božanja - po vrhu hrbta smo jo tako že pri meni zgulili  :-[ :-[;D Ampak kaaaakšen cukerček je  :-* :-* Ta pogled je prav meni namenila  ::) ;) ;) Točno ve kako dobit vse kar si želi  >:D >:D  :-* :-* :-* :-* Res jo moram prit pogledat  :P :P

leonora

• *
« Odgovori #1196 : 16 Julij 2006, 15:40:49 »
Biba je začela že pri meni dlako menjat in se res čisto rjavkasto sveti (Najlažje jo boste s slicker krtačo izčesali in seveda čimveč božanja - po vrhu hrbta smo jo tako že pri meni zgulili  :-[ :-[;D Ampak kaaaakšen cukerček je  :-* :-* Ta pogled je prav meni namenila  ::) ;) ;) Točno ve kako dobit vse kar si želi  >:D >:D  :-* :-* :-* :-* Res jo moram prit pogledat  :P :P
Sporočilo za vse vas-naša zlata Bibika gre jutri ob 19 uri v ŠOLO!!!! :( :( :-* :-* :-*Sigurno bo najboljša :o :P
Nastja-res ma malce rjavo čupo(sploh če skozi kožušček posveti sonček)
Neyka-glede božanja-če bo šlo tako naprej jo bomo lahko prijavili na tekmovanje golih psov.Pogled je bil pa res za tebe,sem ji naročila da naj se malo nasmehne za tebe in Neona.
Skratka,držite pesti,da jutri ne bo  padla v depresijo in da bo šolo vzljubila(pa da ostali kužki tam ne bodo barve spremenili v zeleno) ;D ;D ;D :-[ :-[

katja123

• *
« Odgovori #1197 : 18 Julij 2006, 21:01:22 »
Nam se je pa Buca usmradila. Kopa se vsak dan in vedno bolj smrdi.  :-\ Včeraj sem jo skopala s šamponom, ampak ona še kar zavdarja.  Okoli ušeš sem ji postrigla vse vozle in skrepano dlako, pa nič ne pomaga. Smrdi tako, da se sploh zraven ne da bit.  :-[
A je to zaradi  vročine ali kaj?

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1198 : 18 Julij 2006, 21:36:31 »
malo čudno vse skup. A si prepričana da nima kje vnete kože oz. gnojnih ranic oz. hotspotov ki bi smrdeli? pa to bi najbrž opazli...Čim manj jo moči pa poskrbi da se bo res do konca posušila in niti pri koži ne bo ostala mokra (ravno ta vlaga pogosto botruje vnetjem). Kaj drugega mi ne pride na misel. Samo še to da moker pes vedno bolj smrdi kot suh. In da je neredno sčesane njufke težko prpravit do lepega vonja (ampak dvomim da Buco zanemarjate  ???) Jaz sem Neona kopala kak teden nazaj pa ima zdaj že spet vonj ampak ne močnejši kot prej. Moj nasvet je da prvo pregledaš kožo (pr nas je bla dlaka nekaj časa čez gnoj tako zalepljena da niti ni odpadla in se ni nič opazlo) če je vse ok pa poskusi skopat s kakšnim kvalitetnim šamponom (Biogroom, St. Bernard recimo) in dlako res do konca osušit (prvo z brisačo potem pa fenirat do konca do suhega - če nimaš pasjega fena ali niti tega ki bi pihal mrzel zrak je vseeno najbolje da sfeniraš - osebno imam raje malce bolj suho kožo kot pa hotspot - samo zberi bolj večerne ure za urejanje da Buci vsaj vroče ne bo ;))

Nekaj preprosto po domače kar še lahko poskusiš...v eno plastenko s šprico (recimo dobro oprana od čistila) nalij kis in nekaj vode pa jo s tem našpricaj. Kis nevtralizira vonj pes pa navadno tudi ne smrdi po kisu.

Če po vsem še vedno ne najdeš vzroka pa ti lahko svetujem samo še veta...pa še to nevem kaj bi on rekel oz. pogledal  ???

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1199 : 18 Julij 2006, 21:39:46 »
Indi pa dišiiiiii .. včasih po psu .. včasih pa po šamponu LoL  :P :P :P glih danes smo ga kopali  ::) ker je imel prehljaj  :o ni čudno ko je pa 3 dni jedel Pedigre ker je zmanjkalo RC-ja .. mami pa še ni plače dobila  :P  ::) Zdej smo pa skopani pa imajo RC pa bo vse po starem.  8) :P