Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1869025 krat)

katja123

• *
  • Spol: Ženski
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #1200 : 19 Julij 2006, 10:18:22 »
Koža je popolnoma zdrava, povsod. Sčesana je vsak dan, ker bi se mi drugače zmešalo od dlake po hiši. Mogoče je to napaka,da jo skopam in potem se kar na zraku počasi suši. Tako ji paše, da je mokra.
Dlaka je lepa svetleča, brez prhljaja.
Ni mi jasno. Danes jo bom postrigla še okoli riti, pa da vidim,če je to mogoče. Res je, da se jo tam ne da dobro skopat,ker odskakuje kot ena koza. Mogoče je to krivo.  ???
Bo danes zvečer akcija. :D

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #1201 : 19 Julij 2006, 11:41:28 »
Katja pomoje je to,da jo posušiš na zraku...tako sem jaz enkrat sušila Rona...obrisala z brisačo,10min fenanja potem se je pa sam posušil.Vonj je bil grozen...če ga lepo sfenam pa je vse ok :).

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #1202 : 19 Julij 2006, 12:44:08 »
Včasih je vzrok za neprijeten vonj tudi prehrana. Določenim psom pač kakšna, pa četudi kvalitetna, hrana ne odgovarja, kar se lahko pokaže v obliki neprijetnega vonja.
Nekateri psi pa imajo že po naravi malce močnejši vonj in proti temu pač ne moreš kaj dosti, razen tega, da redno skrbiš za higieno. Tako kot nekaterim ljudem močneje zaudarja pot, tudi nekaterim psom žlezni izločki zaudarjajo močneje.

Če je ne moreš skopat okrog riti, probaj tako, da jo z eno roko objameš okrog trebuha, tik pred sprednjimi nogami, in stisneš k sebi ter nato z drugo pošpricaš okrog riti. Sicer si potem tudi ti cel moker, ampak, če imaš dovolj moči, da jo zadržiš, deluje.  8)

Lp

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
    • Astor na spletu :)
« Odgovori #1203 : 19 Julij 2006, 12:54:58 »
Kaj pa polne/vnete analne žleze? Kakor razumem je lahko tudi to vzrok neprijetnega vonja (predvsem okoli ritke).

katja123

• *
« Odgovori #1204 : 20 Julij 2006, 10:00:54 »
Sem našla izvor smradu.  :o
Od vsega kopanja se ji je na hlačah nabrala podlanka in to se je vse zmešalo. Prah, dlaka, šampon, voda in na koncu vročina.
Prejle sem jo napadla z glavnikomin kar izčesala. Samo je bila madam zelo nejevoljna. Zvečer sledi nova runda.
Jutri grem pa kupit nov šampon in jo skopam še enkrat.
Pa da bomo spet dišali.  :D

Sunshine_1

• *
« Odgovori #1205 : 21 Julij 2006, 04:12:34 »
Sporočilo za vse vas-naša zlata Bibika gre jutri ob 19 uri v ŠOLO!!!! :( :( :-* :-* :-*Sigurno bo najboljša :o :P
Nastja-res ma malce rjavo čupo(sploh če skozi kožušček posveti sonček)
Neyka-glede božanja-če bo šlo tako naprej jo bomo lahko prijavili na tekmovanje golih psov.Pogled je bil pa res za tebe,sem ji naročila da naj se malo nasmehne za tebe in Neona.
Skratka,držite pesti,da jutri ne bo  padla v depresijo in da bo šolo vzljubila(pa da ostali kužki tam ne bodo barve spremenili v zeleno) ;D ;D ;D :-[ :-[

Kako je bilo v šoli?  :)

Lp

leonora

• *
« Odgovori #1206 : 21 Julij 2006, 10:54:00 »
Kako je bilo v šoli?  :)

Lp
V šoli je bilo pa takole.Biba,hvala bogu ni padla v depresijo,mislim,da obe uživava ko trenirava.Samo bojim se,da se bo zaradi teh priboljškov začela preveč rediti.Sedaj ji obroke dajem med učenjem,ker drugače res preveč poje.
Bova videli kako bo v nedeljo,ko bo spoznala svoje sošolce,sedaj je vaditelj prišel samo za naju.Je pa revica še malo bolj prestrašena,ker jo je en kuža malo ugriznil za smrček.Ni hudega,samo ustrašila se je.
Lp

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1207 : 21 Julij 2006, 11:53:04 »
Njufki radi delajo z lastnikom če so le motivirani. Lahko pa poskusiš nagrajevat z žogico recimo. Eli (mamica) je učena na žogico in ji je  ta igrača takšna motivacija...mislim vse bi lahko naredila zanjo. Na lastne oči sem jo vidla kako se je pognala 2 metra v zrak samo da bi jo ujela  ;D Samo ne vem ravno po kakšnem principu se uči z igračo  :-[ Če bi te zanimalo mislim da je mary na tem forumu svojo psičko tako učila/jo uči tako.
Z ostalimi pa lepo počasi pa se jih bo navadla je pa stran ne boš dobila tako kot je jaz nisem od sosedove psičke ko sta se spoznale  ;)

dog4ever

• *
« Odgovori #1208 : 21 Julij 2006, 14:07:25 »
Samo ne vem ravno po kakšnem principu se uči z igračo  :-[ Če bi te zanimalo mislim da je mary na tem forumu svojo psičko tako učila/jo uči tako.
Z ostalimi pa lepo počasi pa se jih bo navadla je pa stran ne boš dobila tako kot je jaz nisem od sosedove psičke ko sta se spoznale  ;)

Uči se na ta način, da psu predstavlja žoga motivacijo. In ko naredi, kar želimo, dobi žogo (in s tem igro). Recimo za učenje poleg: igračo imaš v desni roki (pri prsnem košu-da pes gleda gor-tebe) in ko pes naredi 3 korake pravilno, dobi igračo. Da ga naučiš sedi, mu dvigneš igračo nad gobec (podobno kot z briketom). Da ga naučiš prostor, mu daš igračo med prednje tace na tla (podobno kot s hrano). Princip je drugače kar podoben (kot če učiš s hrano).

leonora

• *
« Odgovori #1209 : 21 Julij 2006, 22:47:56 »
Uči se na ta način, da psu predstavlja žoga motivacijo. In ko naredi, kar želimo, dobi žogo (in s tem igro). Recimo za učenje poleg: igračo imaš v desni roki (pri prsnem košu-da pes gleda gor-tebe) in ko pes naredi 3 korake pravilno, dobi igračo. Da ga naučiš sedi, mu dvigneš igračo nad gobec (podobno kot z briketom). Da ga naučiš prostor, mu daš igračo med prednje tace na tla (podobno kot s hrano). Princip je drugače kar podoben (kot če učiš s hrano).
Malo se bojim,da ne bo zbegana,ker na tečaju se pa učiva s klikerjem.Žogica in cunja(nora je na kos starega žaklja) navadno prideta na vrsto po "učenju".Pa vseeno hvala za nasvet,bova poskusili tudi tako.
Neyka se mi pa Biba kar malo smili,opažam,da ona niti nima takšnih težav z drugimi kužki,bolj oni z njo.Potem jo samo še bolj splašijo,ko lajajo vanjo.Pa moški,teh se res boji,k možu je šele včeraj prišla sama od sebe,pa še to samo zato ker je imel v rokah brikete.Izgleda,da smo ji ženske bolj pri srcu.
Aja,da ne pozabim!!Če je na tem forumu kdo iz Zasavja,naj prosim pove,kje kupuje hrano.Jaz je v Trbovljah nisem našla in moram v Celje >:D >:D.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1210 : 22 Julij 2006, 00:00:26 »
Leonora pozdravljena!

Ocitno je mala prava njufkica, nasa tudi nikoli ni marala moskih. In ker nisem v mladosti pravilno postopala in upala, da jo bo minilo smo imeli vedno probleme. Vedno, ko je kakega moskega videla je podivjala. Tako, da poskusajte ji tudi moski spol priblizati in pokazati, da ni nic slabega.

Sem iz Trbovelj in pri nas ni ravno pretirane izbire. Z katero hrano pa hranite? Pri nas v Tukanotu imajo royal canin, eucanubo, propac ter hills. V zoo Kani dobis pa poleg nastetih se pro plan. Mi drugace hranimo z nutro, vendar je pri nas v trbovljah nikjer ne dobim, zato narocujem kar preko neta, cena je ugodnejsa, dostavijo mi na dom ter se postnina je zastonj  :P Ce vas kaj bolj podrobno zanima, kje so omenjene trgovine ali pa kar koli drugega se mi lahko javite preko zasebnih sporocil ali pa na mail [email protected]

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1211 : 22 Julij 2006, 12:06:59 »
Malo se bojim,da ne bo zbegana,ker na tečaju se pa učiva s klikerjem.Žogica in cunja(nora je na kos starega žaklja) navadno prideta na vrsto po "učenju".Pa vseeno hvala za nasvet,bova poskusili tudi tako.

Neyka se mi pa Biba kar malo smili,opažam,da ona niti nima takšnih težav z drugimi kužki,bolj oni z njo.Potem jo samo še bolj splašijo,ko lajajo vanjo.Pa moški,teh se res boji,k možu je šele včeraj prišla sama od sebe,pa še to samo zato ker je imel v rokah brikete.Izgleda,da smo ji ženske bolj pri srcu.

Aja,da ne pozabim!!Če je na tem forumu kdo iz Zasavja,naj prosim pove,kje kupuje hrano.Jaz je v Trbovljah nisem našla in moram v Celje >:D >:D.

Lahko je žogica (igrača) nagrada po učenju ali motivacija za učenje. Pač kakorkoli delaš.

Drugače pa upam, da ne bo pretiranih problemov zaradi moških in drugih psov  :-[ Res ne vem kje je fora. Pri nas z moškimi res ni imela stika ampak mož od vzrediteljice je bil prav tako veliko z malimi sploh pa z Loti in vašo Bibo (edini ki sta bili prosti zunaj kotilnice ker sta bili dovolj mirni da nista uhajali) Pa za pse mi tut ni jasno. Na Neona sploh ni reagirala prestrašeno ali kakorkoli. Na sosedovo pa panika. Neonu je mirno jemala žogice. Edino da mi je zarenčal nanjo je bilo ko se je spravla iz njegove sklede jest pa da mu je poskušala konga vzet. To je sveto zanga. Upam, da se bo dal popravt.

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1212 : 22 Julij 2006, 18:51:47 »
Pa da malo osvežim temo s slikicami:

http://nastya.zoto.com/img/60/dd49669f0463392cd78cbca2bb5469b4-.jpg (http://nastya.zoto.com/img/60/dd49669f0463392cd78cbca2bb5469b4-.jpg)

http://nastya.zoto.com/img/60/3072686e1bfd8f831950c2dde09391ee-.jpg (http://nastya.zoto.com/img/60/3072686e1bfd8f831950c2dde09391ee-.jpg)
Ko rečem: muca, da ušeska v tako lepo pozo  :-*  8)

http://nastya.zoto.com/img/60/19d6eaa62f48259fde558cbded01726c-.jpg (http://nastya.zoto.com/img/60/19d6eaa62f48259fde558cbded01726c-.jpg)
Ni tak bajsek a ne?

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1213 : 25 Julij 2006, 09:27:16 »
Ekola .. še enpar slikc, ko smo bili včeraj na sprehodu  8)

http://indi.moj-album.com/slike/845561/lmrwrKKjugrfZdJw.jpg

http://indi.moj-album.com/slike/845561/P2Y9AJmi8SocaJKk.jpg

http://indi.moj-album.com/slike/845561/E9YwQP35_G2LrJZR.jpg

http://indi.moj-album.com/slike/845561/q3yA_4qP5YiSJrky.jpg

http://indi.moj-album.com/slike/845561/HIhC4WhK0igznmjW.jpg

http://indi.moj-album.com/slike/845561/ZmhTOyPFTuQDOb1Q.jpg

http://indi.moj-album.com/slike/845561/vHF5vhB7Gvc9sQYe.jpg

Več si jih pa še tko lahk pogledate v albumu  ::)

Kast

• *
« Odgovori #1214 : 26 Julij 2006, 15:52:56 »
Nastja, tvoj Indi je pa res en vodoljubec  :D , pravi uživač. Tudi Soča zdaj zgleda en suhec, ko je končno izgubila njen zimski kožuh...imamo pa žal spet probleme z njenimi ušesi (vnetja), tako da sumimo na alergijo na hrano   :( . Nutro smo dali stran, nič, ma prav nič priboljškov, razen njenih dietnih briket RC. Pa bomo videli, ali se bo vnetje v roku parih mesecev spet pojavilo ali ne. Na srečo pa ima te brikete precej raje kot Nutro Choice, tako da jih je tudi kot priboljške oz. nagrado.

Katja, Soča smrdi vsakič v času gonitve, drugače pa ne (razen če je fajn umazana oz. če se povali po kaki gnonjici  >:( ).

Leonora, nisem ravno pasji psiholog, ampak ti svetujem , da če se Biba boji moških, naj se tudi tvoj mož ukvarja z njo, naj ji daje priboljške....skratka naj se z njo igra, uči...le tako bo počasi izgubila strah in pridobila zaupanje. Vprašaj tudi koga, ki ima mirnejšega psa, da bi se z njim srečala, da ne bi tudi sama sčasoma postala napadalna do drugih psov (čeprav je pri njufkih to bolj redko, a nikoli ne veš). Skratka pri tem moraš biti pazljiv, saj je zdaj v občutljivem obdobju, ki zelo vpliva na njen značaj.

LP in počohajte svoje njufke

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1215 : 27 Julij 2006, 13:44:48 »
Indi, Indi... kako pa ti uzivas v vodi  :D Sploh one slikce ob soncnem zahodu so mi full vsec.

Mi imamo pa spet problem.  Ker je sedaj zaradi poskodbe sprednje tacke tezo prestavljal na zadnje nogice, sploh pri ustajanju in plazenju po pesjaku, se nam je na zadnjem komolcku pojavilo oguljeno mesto brez dlake 0,5x0,5 cm, ker si je dlako dobesedno zdrznil stran. Ni nic vneto, rdece..samo ni dlake in koza se mi zdi da je na tistem mestu postala malo bolj trda. Mazem ga z baby oljem ampak v teh 3 dneh ni nobenega napredka. A ima kdo kaksen nasvet kako postopati? Drugace spi na mehkem, tako da dvomim da bi bilo krivo pretrdo lezisce... sumim edino leseni pod v pesjaku in seveda vecinska uporaba zadnjih nog, ker je mali lenuh in se mu vcasih ne ljubi vstati, se sprohoditi cez pesjak in iti piti in se kar plazi po tleh ;D Ni, bojazni, drugace zna se predobro hoditi. A je kdo ze imel tak problem? Je obstaja kaj boljsega kot baby olje, da grem kupiti, ne upam pa kar nekaj kupovati, da mu nebi skodovalo.

Druagace se pa za 10 dni poslavljam, sibam na morje in me full daje slaba vest... mali namrec ostane doma pri starsih. Na zalost ne more zraven, ker situacija ni omogocala iti drugam, tukaj pa psi niso dovoljeni :'( :'( Vem, da bo v 100% dobrih rokah, med ljudmi, ki jih je navajen...ampak ne vem, kako sebe pripraviti na misel, da celih dolgih 10 dni ne bom videla mojega bucmana  ::)

Drugace pa tako kot Indi tudi mi uzivamo v vodi, nazalost se namaka samo v svoji mali lupinici.

Kdo se lahko upre temu pogledu?  :P

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1216 : 27 Julij 2006, 15:09:00 »
ooo .. kakšen bibmo je že Atuuuum .. pa kake lepe očke  :-* :-* :-* :-*

Lp, N

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1217 : 27 Julij 2006, 15:34:58 »
Ja, raste.. kot goba. Vcasih gledam slike za nazaj in se prav sprasujem kje je moj mali Atum. In ne morem verjeti, da 4 mesece nazaj sem ga se vlacila po narocju, sedaj lahko pa ze on mene  ;)

No, ce bi rada okice... pa se ena :

To je rezultat lovljenja lista z gobcem po bazenu... nazalost je pristal na gobcu namesto v gobcu  :D

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1218 : 27 Julij 2006, 18:17:17 »
OMg  :o Kak pogled  :-* :-* :-* V faco je pa res čista čista mamica Noa.  :-* :-*

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #1219 : 27 Julij 2006, 19:39:39 »
Pozdravljeni!
Po dolgem času sem se spet oglasila. Krasni njufki, super fotke!!  :D
Indi je pa zelooo zrasel in se spremenil! :o

No, da ne bova z Ambro zaostajali sva tudi midve naredili par fotk. Ambra pridno pomaga na vrtu
Hodi redno plavati, včasih v družbi, včasih kar sama.
Na koncu dneva pa leti samo še naravnost v kočo.

LP

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #1220 : 27 Julij 2006, 19:41:25 »
 :-\ Sem pozabila napisat da imate ostale slike v albumu: http://marusambra.moj-album.com/album/3185781/

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1221 : 28 Julij 2006, 14:02:16 »
Uuu .. Ambra je pa taka luškana medvedkica. Pa ful dlake ima (čeprav praviš da jo je nekaj izgubila).

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #1222 : 28 Julij 2006, 15:38:58 »
Ambrica je pa meni od vseh najbolj všeč! Na vsaki novi seriji fotk je lepša in bolj in bolj njufkasta. En  :-* za najbolj njufkasto njufico!  ;D

Lp

Kast

• *
« Odgovori #1223 : 28 Julij 2006, 15:42:06 »
oooo, kako je že velika in pravi vrtilčkar  :D

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #1224 : 28 Julij 2006, 19:04:18 »
 :-[

Opažam, da se Ambri tista bela lisa počasi zakriva s črno dlako, ker včasih tako sedi da se lise sploh ne vidi. Mogoče bo že naslednje leto ko bo dlaka verjetno še daljša in bolj gosta (upam) ta lisa prekrita. Bomo videli ;)

LP

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1225 : 28 Julij 2006, 19:35:15 »
Indi ima pa še dobro vidno kravatico  :P

katja123

• *
« Odgovori #1226 : 29 Julij 2006, 15:13:58 »
Jaz imam pa z našo en vzgojni problem:  :-\
Torej: Na sprehod noče, skoraj vlečem jo za sabo po gozdu 2 krat na dan. Lena, da kar smrdi.  ::)
Da se pa samo ponudi priložnost, da pobegne, pa takoj vidiš samo rep še. Jo kličem, ji ponujam priboljške - nič.  Pride čez 10 minut nazaj.
Kaj narediti? :-[

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1227 : 30 Julij 2006, 10:25:16 »
Indi je isti  :( Samo ne glede sprehodov. Če ga spustim in se obrnem stran je že pri cipresah in spodleze in je zuni. Pol ga pa pokličem pa pride nazaj

katja123

• *
« Odgovori #1228 : 30 Julij 2006, 11:16:04 »
Pa še ena glede gonitve.
Prvič se je gonila 3. marca. A zdaj septembra lahko že pričakujemo uzbuno, ali se bolj na redko gonijo?

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #1229 : 30 Julij 2006, 11:28:18 »
Mene pa zanima, ce imajo vasi njufki otiscance oziroma, kako jih preprecujete?