Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868632 krat)

Kast

• *
  • Spol: Ženski
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #1230 : 30 Julij 2006, 15:02:50 »
Katja, na koliko časa se goni je različno od psičke do psičke (naša se zdaj na 5 mesecev, sprva se je na sedem). Katja, kar se tiče sprehodov in uhajanja doma, je pa zato tako, ker na sprehodu najbrž zanjo ni tako zanimivo, kot da se malo sama sprehodi po naselju. Če se boš z njo igrala, učila...tudi na sprehodu (naredi ji sprehod zanimiv, bo komaj čakala da gre s teboj ven). Tudi našo piči pa uide malo po vasi in obišče vse, ker jo nikakor ne morem priklicat, se naredi neumno kao ko te šlivi, če grem za njo ona teče pred mano...vse skupaj pa je tako zaradi nepravilne vzgoje v njeni mladosti (zdaj ko je stara 4 leta in pol se je malo umirila in vseeno redkeje uide).

Lilit, če misliš na otiščance na komolcih zaradi ležanja jih naša tudi ima, ker leži na trdi podlagi (ploščice, laminati....), v bistvu jih ne preprečujemo. Najbolje je, da ima mehko ležišče (kar je npr. za nemške doge skoraj obvezno).

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #1231 : 30 Julij 2006, 15:08:06 »
Ne obstajajo kaksne kreme, s katerimi bi se mazalo kozo, da se malo zmehca?

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #1232 : 30 Julij 2006, 15:11:00 »
Proti otiščancem se ponavadi maže z čimbol mastimi kremami.Jaz Rini mažem z ognjičevim mazilom ali pa z mandljevim oljem.Poglej pa tudi v temo otiščanci(pod zdravje),kjer je šapa napisala eno kremo.

lp

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #1233 : 30 Julij 2006, 15:17:38 »
Hvala Rinchy! :)
(samo ne uspem najt teme o otiscancih ???)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1234 : 30 Julij 2006, 15:22:42 »
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=155.0

Med cepljenji in zajedalci  ???

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #1235 : 30 Julij 2006, 15:29:55 »
Hvala tudi nastja!

(zakaj pa meni iskalnik pod geslom "otiščanci" ni nasel te teme ??? - zdaj sem probala se enkrat in je seveda naslo ::))

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #1236 : 30 Julij 2006, 15:55:33 »
Tudi Šado ima otiščance na komolcih, s katerimi se pa do zdaj nisem ukvarjala in se tudi nimam namena. Nastali so mu zaradi neprestanega preležavanja po betonu, raznih dekic in blazinic namreč še od daleč noče videt. Otiščance ima že več let in ga nič ne motijo, mene pa tudi ne. Vidijo se mu ne, ker jih prekrivajo zavesice.

Lp

Kast

• *
« Odgovori #1237 : 30 Julij 2006, 16:31:39 »
Tu pa je ena slikca Soče po kopanju (sušimo se na burji).
http://www.moj-album.com/slike/1414606/NWPsFMY7RMtAGIZh.v.jpg

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #1238 : 30 Julij 2006, 20:08:21 »
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=155.0

Med cepljenji in zajedalci  ???

Hvala za opozorilo, je med alergijami in kožnimi spremembami ;) je prišlo pri selitvi do napake.

Lp nina

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1239 : 30 Julij 2006, 20:14:47 »
Mi imamo probleme  :'( :'( :( :( :-\ :-\  :-X :-X

Indi šepa, težko vstane, ko vstaja se mu rahlo zatresejo noge. V glavnem težko stoji. Smo klicali veterinarja. Je rekel naj mu zmerimo temperaturo (ima 38, 8°C). In smo ga klicali nazaj. Rekel je da gre verjetno za vnetje  ??? :'( V bistvu skor težko verjamem glčede na njegovo vstajanje. Tako da jutri zjutraj pride veterinar na dom, da ga pogleda. Rekel je da gre mogoče za vnetje ledvic ali mehurja.
Mami mu je dala za jest (celo porcijo briketov) in jih je pojedel.

A ima kdo idejo kaj bi bilo (poleg vnetja) še lahko narobe z mojim Indijem  :( :-\ Ker ko smo bili danes zjutraj na sprehodu je veselo šibal naokrog. Kar naenkrat pa težko vstajanje etc.

Pa še to - Indi večkrat gre spat na hišo. Lahko da je padel iz ute in da si je nategnil kite - a ima kdo kakšne podobne izkušnje.

Hvala, Nastja

Kast

• *
« Odgovori #1240 : 30 Julij 2006, 21:47:48 »
Oooo bogi Indi.
Jaz bi  na tvojem mestu takoj poklicala dežurnega veterinarja, ga spokala v avto in ga peljala na veterino. Ni mi jasno, kako bo lahko vedel veterinar kaj mu je, brez odvzema krvi, ultrazvoka......., saj verjetno s sabo ne nosi laboratorija.
K sreči se pa kaj takega naši še ni zgodilo.
Držim pesti, da se mu stanje ne bo hudo poslabšalo do jutra....

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #1241 : 30 Julij 2006, 22:29:52 »
Na katero taco pa šepa? Če je zadnje čase kje hitro tekel,s kje skočil ali pa na kaj visokega skočil bi bile lahko nategnjene vezi.Ko jih je imela Rina je šepala in težko vstajala.Ampak po napisanem je težko rečt,res je najbolje da obiščete veterinarja.

Upam,da ni kaj hujšega!

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #1242 : 31 Julij 2006, 11:00:38 »
Uf,Nastya bogi Indi.Držim pesti,da bo vse ok...

Koliko pa vaši njufki v tej vročini spijejo vode?Ron skorja nič! :oSpomladi in jeseni mu je potrebno ves čas dajati vodo,ker vso spije....zdaj poleti pa zlivam stran liter in pol ter natakam svežo pa je skoraj nedotaknjena.Sicer dobiva tudi manj briketov,ker ne poje vseh pa še mal je bajsek :-[ ampak vseno ne vem ali je to normalno ???.
Čohec in :-* vsem njufkom!

Kast

• *
« Odgovori #1243 : 31 Julij 2006, 11:42:18 »
Soča ne pije veliko, odvisno ...ko sem imela občutek, da sploh nič iz njene velike posode, sem ji začela dajat vodo v manjšo posodo in le to sem postavila v drugi prostor tako da iz te pije (večkrat na dan ji natočim svežo). Ima neke čudne fore, da določeno obdobje noče pit iz kakih posod. :-\ ???

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #1244 : 31 Julij 2006, 12:38:08 »
Vona spije ful... porabi po par litrov na dan. Ceprav fulkrat si gre samo gobec hladit - ga namoci v vedro z vodo in potem skropi naokoli :D

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1245 : 31 Julij 2006, 13:04:00 »
Veterinar je bil danes zjutraj pri nas - rekel je da gre verjetno za vnetje in ker vnetje spremlja vročina je verjetno  Indi bil čisto paf. Zunaj 30°C pa še on je imel 38, 8°C.
Danes je mnogo bolje. Vet je torej rekel da gre za vnetje in zato mu z mami dajeva kapljice v ušeska (natresk), jutri grem jaz k zdravniku (tako da bomo nafehtali še kapljice za Indija - nujno rabim recept  ::)) Ko ga primem za ušeska, malo trzne. Pije čaj za vnetje ledvic in mehurja. Pa vet je priporočal tudi vitaminske tablete (tako da jih poje 10 na dan - 1 na 5kg telesne teže).

Veterinar je dal tudi eno tekočina, da bi odpravili krastice, ki jih ima po telesu.
Verjetno jih ima zaradi alergije - mogoče tudi zato ker ga je mami kopala z NIVEA šamponom  :'( in mu je izsušilo kožo - in posledica tega so kraste. Tako pač sklepa veterinar.

Zdaj bomo počakali, da bomo videli če je res vnetje. Če se stvar ne bo poboljšala, bomo šli pa k Matkotu, da bomo dali čez še testiranja za borelijozo in erlihijo .

Lp, Nastja in Indi

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #1246 : 31 Julij 2006, 13:20:52 »
A ni normalna temperatura pri psu od 38-39?  ???

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1247 : 31 Julij 2006, 13:30:37 »
Ne vem točno kolko je. Grem iskat podatek.

Rinchy

• Moderator
« Odgovori #1248 : 31 Julij 2006, 13:35:06 »
Našla.Normalna temperatura pri psih je med 37.5 in 39°.Zdaj pa nazaj na njufke  :)

lp

Mašy

• *
« Odgovori #1249 : 31 Julij 2006, 13:35:49 »
A ni normalna temperatura pri psu od 38-39?  ???

Ja, Rinchy ima prav. No, mislim da je malo bolj točno od 37,5 do 39 (prebrala na netu pred kakšnim tednom).

Drugače pa imate vsi lepe njufke! Sploh mi je všeč Neon. :D Tista njegova velika buča in ogromno telo na Pesjanarskem srečanju ki je norelo s Tyskom. Res je lep! :-*

Lp,
Maša

p.s.: Me je Rinchy že prehitela...

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1250 : 31 Julij 2006, 13:43:45 »
Ja je pa tut odvisno od tlaka. Pa tut od tega kolko ima pač pes ponavadi temperaturo. Sem to prebrala na mojpes.net-u
V glavnem - Indi je bolje. Ampak ga še nekaj časa ne bom mučla s sprehodi. Niti kopat se zdaj ne bova več hodla (vsaj nekaj dni) - zaradi tiste tekočine (zaradi krast).

Hodi zdej že mnogo lažje. Mogoč zato ker se mu je temperatura znižala (čeprav je tudi prej ni imel).
Apetit je isti kot prej. Tudi včeraj je enako jedel.

Zdej pa samo še držat pesti da se peso pozdravi, če ne pač šibamo k Matkotu.  ;D

Lp, Nastja

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
« Odgovori #1251 : 31 Julij 2006, 13:48:46 »
zakaj mu boste dali pa kapljice v usesa? Saj nima vnetih uses ... (ali sem jaz pac kje to spregledala) ??? Ker ima nekaj vneto - karkoli ze ta nekaj naj bi bil - ne bo pomagalo kar nekaj. A vsaj urina tudi niste pogledali?
m.

Kast

• *
« Odgovori #1252 : 31 Julij 2006, 15:01:01 »
Soči natresk ni pomagal nič, jaz sem ga stisnila (kot česen) in ga z brizgo dala v ušesni kanal, a to ni pozravilo vnetja, ....morda je od psa do psa različno.....

Alergija pa zna bit cel hudič. Tudi pri Soči sumimo, da jo ima, čeprav se ji kaže le na vnetjih ušes (nikoli nisem mislila, da je lahko to tudi alergija) predvsem, ker jo imasta dva njena lanska mladiča, ki ne prenašata briketirane hrane (tako da naj  bi šlo za alergijo na hrano). Pri prvemu se je kazalo na prebavi (driska in bruhanje), pri drugemu pa na koži (kraste, srbež, izpadanje dlake). K sreči so prvi kmalu ugotovili, prešli so na surovo hrano barf in nimajo nobenih problemov več, pri drugemu pa so predolgo odlašali z obiskom pri dobremu veterinarju, Matko ga je za silo poštimal, a zdaj mu tudi dietni briketi ne odgovarjajo več. Upam, da bo tega njufka poštimala dr. Starihova, ko pride konec avgusta z dopusta, ...
Alergija je lahko resnično zahrbtna in zoprna stvar, upam, da je tvoj Indi nima in da je bil kriv premočan šampon.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #1253 : 31 Julij 2006, 16:37:40 »
Ok potem ne bom zaganjala panike zaradi vode :).

Nastya,če ma vnete uhe daj kapljice.Jaz sem 3 dni mu dajala natresk,ker mi je vet obljubil kaplijce,da mi jih prinese in sem mu v tem času dajala ntresk.Samo še slabšalo se je,uhe so bile čisto vroče,praskal s eje ves čas pa kar stokal :-\.Vnetje zna biti pravo s*****,če ne pozdraviš popolnoma in se mu lahko ponavlja...

Kast

• *
« Odgovori #1254 : 31 Julij 2006, 17:19:45 »
Se strinjam, Soči dajem Avrizon že od 5. julija, tako da zdaj porabimo še to flaškico do konca, ker se je vnetje pozdravilo. Natresk je bolj "švoh" metoda.
Ja, res zna bit pravo s*****. večkratno vnetje pa pusti posledice, naša ima zdaj precej zožene  sluhovode, ušesa se ne čistijo sama kot pri zdravem psu, zato ji moram zdaj 2x tedensko pucat s otifree čistilom, ki tudi razstaplja umazanijo (clorexy derm naj bi le dezinficiral).
Vidim, da nismo osamljeni primer vnetij ušes.

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1255 : 01 Avgust 2006, 11:26:52 »
Ja ja, jutri gremo po kapljice v lekarno, je moja zdravnica napisala recept  :P V bistvu ne vemo za kakšno vnetje gre, zato samo sklepamo. Glede na to da trzne in z gobčkom porine stran roko od ušesk.  ::

Lp

Kast

• *
« Odgovori #1256 : 01 Avgust 2006, 16:18:39 »
"nastja" sori ampak meni se zdi neumno dajat kapljice, če ne veš niti če gre za vnetje ja al ne. Veterinar bi moral pogledati v ušesni kanal s pripomočkom za to in šele nato predpisat zdravilo. Ne dajat kar tako nekaj ,ker če vnetja ni, je v bistvu sama škoda, ni nedolžno dajat kapljice v ušesa.
Kaj veterinar mu ni pogledal ušes, če je že bil pri vas???
Sori ampak kakšen je ta veterinar, da le sklepa da gre za vnetje  >:( ? Vsak veterinar pogleda uho in vidi ali gre al ne za vnetje in predpiše zdravio, nisem pa še slišala, da bi le sklepal o vnetjih ušes??? ???
Glede na to, da je težje vstajal, jaz tega ne bi povezala z ušesi.
V vednost: znaki, po katerih sama lahko spoznaš ali gre za vnetje ušes so: vroča in rdeča ušesa, stresanje z glavo, praskanje po glavi.
Zdaj sem ti pa res malo zatežila, ne zameri, želim le, da bi se tvoj Indi pozdravil in upam, da se bo kmalu.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #1257 : 01 Avgust 2006, 18:46:11 »
Am,pa raje uporabljaj Otanozol,ne pa nekaj za ljudi ??? .Meni ga je dal vet,2 steklenički za 1 mesec in zdaj je vse ok.Mi je bilo pa blazno smešno kako se on smili sam sebi,ko je kja bolan.Vzdihuje,kot bi ga mučili do konca ::).

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
« Odgovori #1258 : 01 Avgust 2006, 20:07:31 »
Se strinjam s Kast. Sploh, ker ne veste kaj tocno naj bi bilo vneto - usesa, ledvice, mehur, noge ...  ::)
m.

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #1259 : 01 Avgust 2006, 22:38:59 »
nastja, kaj pa ce ima travico v usesu? Takrat mu kapljice ne bojo nic pomagale... in ce mu vet ne pogleda uses, ne morete vedet :-\