Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1874671 krat)

leonora

• *
  • Spol: Ženski
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #1290 : 08 Avgust 2006, 17:20:51 »
NA POMOČ!!! :( :(Naša Bibika že od sinoči ne je.Do sinoči ni bilo problemov!Hranimo jo z Royal Canin giant puppy.Občutek imam,da težko grize ker je pač v obdobju ko menja zobke.Brikete sem polila z vodo,da bi se malo razmočili,pa se niso najbolj.Ampak jih vseeno ne poje.Kaj naj ji dam??? ???

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1291 : 08 Avgust 2006, 19:30:01 »
Malo posta sicer ne škodi. In če ji ne paše jest, jo pustite še malo časa. Vedno pa naj ima na voljo vodo. Aja .. pa Royal Canin briketi so že itak mehki (dovolj za mladičkaste zobke) in verjetno ne more biti krivo to da menja zobke.

Indi jih je tudi menjal pa ni nikoli izgubil apetita.

Lahko pa poskusite da ji daste kako meso al pa riž. Če je pač res to posledica menjavanja zobkov. Ker bo le domačo hrano lažje pojedla kot brikete.

--------

Mi imamo  pa spet probleme z Indijem. Tokrat je nekaj narobe s krempljem.  :-\ Indi je večkrat bolan kot mi štirje v družini skupaj.  ::) V glavnem .. krempelj zgleda kot da je okrušen. Kot da bi bil olupljen. Ne stopi na tačko. Prosim če mi svetujete ali ga naj obrežem in razkužim.

Če jutri ne bo bolje gremo k veterinarju.

Lp, Nastja

Kast

• *
« Odgovori #1292 : 08 Avgust 2006, 19:35:24 »
Nastja, jaz si soči sploh ne upam rezat krempljev, ker se bojim, da bi preveč in bi pol krvavela, tako, da jaz na tvojem mestu ne bi po svoje šarla, ampak bi ga peljala k vetu.

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1293 : 08 Avgust 2006, 19:39:07 »
Ne ker tisto kar se je oluščilo ni krempelj. Ni nobenih živcev niti mesa. Samo krempelj se je oluščil. To se je verjetno zgodilo danes ker je skakal za Savinji po kamenju.  ::) Jutri gremo po vsej verjetnosti k veterinarju

Kast

• *
« Odgovori #1294 : 08 Avgust 2006, 19:39:48 »
Leonora, ti pa probaj malo jogurta, ki ga ponavadi imajo mladiči radi, primešat briketom, pa boš vidla če bo jela. Če ne bo, ima morda kake težave (pa ne vem če je to povezano s zobki). Kakšne volje pa je? Manj dejavna kot sicer?

leonora

• *
« Odgovori #1295 : 08 Avgust 2006, 20:26:06 »
Leonora, ti pa probaj malo jogurta, ki ga ponavadi imajo mladiči radi, primešat briketom, pa boš vidla če bo jela. Če ne bo, ima morda kake težave (pa ne vem če je to povezano s zobki). Kakšne volje pa je? Manj dejavna kot sicer?
Biba je normalno dejavna,živahna,dobre volje.Prej sem ji brikete namočila v jogurt in malo pustila.Zdaj je pojedla,bomo videli zjutraj.Hvala in počohajte vaše slinkote. :-*

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1296 : 08 Avgust 2006, 22:44:17 »
Lahko je pa preprosto samo v sorodu z Neonom ki normalno obožuje svoje lososove brikete ampak ko ga piči jih brez dodatkov ne bo pojedel...njegov rekord je 5 dni (z umikanjem posode in dajanjem nazaj samo za pol urce) potem pa sem popustila jaz in vmešala par koščkov kruha. Seveda je blo to takooooo zeloooo dobro da je vse pojedel...naprej je spet jedel same brikete. Trenutno ima redno dodatke ker je ponovno shujšal in je spet sama kost in koža od psa  :-\ :-\ :( :'( Lahko pa tudi da ji samo ne paše jesti in je pustila naprej vam bo pa lepo jedla. Včasih tudi kužanom zapaše malo predaha  :) Kakega pametnega nasveta pa ne znam dat  :-[ Nisem nikoli mela prehudih problemov z neješčostjo ampa menim, da če ni sprememb v obnašanju ali kakšne driske česa hudega ne more biti.

Nastja če je krempelj samo okrušen bi pes normalno hodil. Ali je šlo pri kremplju predaleč pa se ne vidi ali pa je vzrok kje drugje. Si je tud moj bumbar včasih že odkrušil kakšen krempelj pa mu ni bilo nič ampak nikoli ni šlo do živca...

Slik še nimam fotografa ni bilo doma ;)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1297 : 09 Avgust 2006, 00:15:21 »
Leonora pomoje ni nic narobe z Bibiko. Lahko povem glede nasega. Kot mladic  je bil vse prej kot velik jedec. Vedno sem imela obcutek, da premalo poje in carala na vse mozne nacine tiste brikete, da bi jih le pojedel. Na koncu smo se ze v sali z Brunotom menile, da bomo k njim hodili jesti, ker v druzbi Brunota je pa le pojedel par briketkov. :o Seveda, samo tok casa dokler Bruno ni imel prazne sklede, potem tudi njemu ni "pasalo" vec jesti.. in je skledo radodarno prepustil Brunotu. Seveda "pri sosedu" je hrana vedno boljsa kot doma, pa ceprav ista :D  Gabi, se se spomnis, ko smo svinjali po vasi kuhinji? ;)

Potem je imel obdobje ko bi pojedel 15kg briketov naenkrat... ampak to veselje je trajalo le kratek cas. Okrog 4 mesecev, ko so zaceli izpadati zobki so bile vse "zvake" in vse kar se je dalo zgristi bolj zanimivo kot pa hrana. In ni pojedel skoraj nic vec. 5 obrokov na dan nam je uspevalo itak samo do 10 tedna, potem smo iz 3 pristali celo na 1. Vse ostalo je pustil, pa se takrat pojedel tako malo, da nisem vedela ali se naj razjokam ali se veselim, da je vsaj par briketov pojedel. Imel je tudi dneve, ko ni pojedel niti grizljaja, drugace razigran in normalen, samo hrana ni sla po gobcku. In sem tudi jaz vsa panicna letala okrog veterinarjev...ampak najkasneje po 1 dnevu je zacel jesti.

Danes, pri 7 mesecih ga pa nahraniti ne morem. Pojedel bi vse kar vidi... In je prav tecka, ce dobi malenkost manjsi obrok kot navadno je sposoben 2 uri skupaj tuliti in lajati po pesjaku in premetavati svojo skledo.. kar pomeni, daj mi se  :D :D Zdaj smo spet koncno na 3 obrokih, ceprav atum se jih niti 10 nebi branil  :D Sedaj pa razbijam svojo glavo, kako mu zmanjsati apetit, saj nikoli nima dovolj. Ce dobi pa malo manjsi obrok mu pa dobesedno kruli po zelodcu  :D  Ocitno ze tok potrebuje.. ali kaj? Kljub nasemu caranju smo v teh 7 mesecih prilezli na 50 kg (po besedah veterinarja ni predebel) in tezo je tudi pridobival enakomerno, tudi v obdobjih ko ni veliko jedel. Kdo bi razumel  ;D

Verjemi, se bo jedla... dokler je zivahna in razigrana in nima kaksne driske ali da bi bruhala in post traja kak dan se ni veliko paniko za zganjati. Njufki pac  ;) :P

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1298 : 09 Avgust 2006, 08:13:44 »
Indi je imel pa zmeraj apetit  :P Zdej pri 1 letu in 2 mesecih pa zmeraj (isto kot Atum) premetava skledo po pesjaku, skoči na hiško tuli. Ampak se počasi umiri.  ::)

Kast

• *
« Odgovori #1299 : 09 Avgust 2006, 09:50:49 »
Soča do enega leta ni imela nikoli problemov z ješčostjo, takrat bi ona pojedla še in še briketov, ....... zelo mi je čudno, da mladič odklanja hrano, kot pri Atumu, no v glavnem, da nima kake driske, vročine ali da ne bruha pa mislim da ni panike.
Psi s hrano radi provocirajo in skušajo pritegniti lastnikovo pozornost...............
Pomemben je tudi pravilen pristop lastnika k dajenju hrane. Ukažeš psu sedi, mu daš skledo briketov in rečeš "priden", potem on lahko je, ko začne jesti, ga fajn pohvališ, če ne je, pa ga ignoriraš, pustiš skledo še 20 minut in če ne poje, mu jo vzameš (tako je tudi rekla pasja psihologinja Starihova).
Vse to mi izvajamo že par let, a še vedno je Soča ena fajn trmasta psica. Danes zjutraj smo brez zajtrka. Tako, da psihologija gor dol pri nas ne upali.

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #1300 : 09 Avgust 2006, 11:29:11 »
Vona sicer ni nikoli imela problemov z jescnostjo... samo po vsej logiki se mi zdi, ce pes ni pretirano suh (prav tako, da mu strlijo rebra in medenicne kosti) in ce je drugace zivahen in zdrav, ni nic hudega, ce kdaj noce jest kaksnega obroka. Mu pac ne pase...

leonora

• *
« Odgovori #1301 : 09 Avgust 2006, 15:27:40 »
Bibi ni hudega,bolana ni,vsaj mislim da ne.Mislim,da ima res težave z zobki.Zjutraj sem ji naredila rižolino in ga je zmazala kot bi prišla s tlake.Pred tem sem ji dala brikete,pa se jih ni dotaknila.Ali ji pa mogoče briketi niso všeč.Naši najmlajši je ravnokar ukradla malo rožičeve,pa jo je žvečila celo večnost.Res ne vem,kaj naj storim.Ali mislite,da bi ji nekaj časa hrano kuhala?Kaj naj ji dajem,glede na to,da ravno sedaj potrebuje res kvalitetno hrano,ko tako hitro raste?Tehta pa 25kg.
Hvala za vašo pomoč
lačna Biba in njena zaskrbljena lastnica

Kast

• *
« Odgovori #1302 : 09 Avgust 2006, 20:11:43 »
Leonora, glede na to, da je Biba mladič in kakor že veš rabi kvalitetno hrano za zdravo rast, se pri njej ne moreš it jej ali boš lačna. Po mojem ji briketi niso všeč, če je tako bi najbrž pomagalo že to, da  primešaš briketom naprimer malo sardin iz konzerve (eno konzervo imaš za več obrokov, npr tiste mercatorjeve so zelo poceni). Tako smo mi začeli z Sočo, ko ji briketi niso več dišali pri enem letu in je nekaj časa zelo pomagalo.....dokler se tudi tega ni naveličala.

leonora

• *
« Odgovori #1303 : 09 Avgust 2006, 20:20:54 »
Leonora, glede na to, da je Biba mladič in kakor že veš rabi kvalitetno hrano za zdravo rast, se pri njej ne moreš it jej ali boš lačna. Po mojem ji briketi niso všeč, če je tako bi najbrž pomagalo že to, da  primešaš briketom naprimer malo sardin iz konzerve (eno konzervo imaš za več obrokov, npr tiste mercatorjeve so zelo poceni). Tako smo mi začeli z Sočo, ko ji briketi niso več dišali pri enem letu in je nekaj časa zelo pomagalo.....dokler se tudi tega ni naveličala.
Ne pomaga,moja gospodičnica je okrog briketov vse polizala,briketi so pa ostali.Naj poskusimo zamenjati hrano?Zdaj pa res ne vem več!

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #1304 : 09 Avgust 2006, 21:53:01 »
Poskusit ne skodi ;)

Kast

• *
« Odgovori #1305 : 09 Avgust 2006, 22:51:37 »
Po mojem se je tistih briket, ki ji dajete zdaj naveličala. Jaz bi jih probala še fajn namočit v vodi in še kaj notri primešat, če ne je pa probat kak tester drugih briket.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1306 : 10 Avgust 2006, 12:35:57 »
Bi znalo bit možno da se je briketov naveličala ja...ampak jaz osebno ne bi šla menjat briketov ker se zna kasneje naredit da boste vsak mesec na drugih briketih ker boste imeli izbirčno madam doma. Se mi zdi od Kast nasvet o namočenih briketih in primeseh odličen! Če ima rada sadje lahko tudi tega malo zmiksaš in dodaš vmes...Neon za to proda svojo dušo  ;)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1307 : 12 Avgust 2006, 22:49:39 »
Leonora... a ste rešili problem?

leonora

• *
« Odgovori #1308 : 13 Avgust 2006, 13:56:21 »
Leonora... a ste rešili problem?
Ne :'(Ni je stvari,ki je še nismo poskusili.Danec sem ji celo brikete zmlela,zalila,dodala malo tune-je pojedla samo malo.Posode ji ne puščam,tudi to smo poskusili-ponudim,pustim pol urice in umaknem.NIČ :(Sem pa opazila,da je na levi strani izgubila dva mlečna zobka in tam malo zakrvavi.Ne veliko,kakšno minutko,dve.Tudi priboljške strašno dolgo žveči(priboljški so piščančja salama,ki jo uporabljamo za učenje).Mislim,da me že malo izkorišča,ker vidi da letam okrog s posodami kot kura brez glave.Amoak me res skrbi,ker vem,da potrebuje hrano.Je pa normalno razigrana,crkljiva,nima driske.obožuje igro,vodo,...
Ne vem več,izgleda,da me trije otroci še niso naučili dovolj iznajdljivosti.
Enega slinastega za vaše njufkote :-*

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1309 : 13 Avgust 2006, 23:50:07 »
 :( Leonora upam, da kmalu popravite vse skupaj in da punca samo "malo" izsiljuje pozornost...poskušaj s čim manj cirkusa okrog tega. Mrtvo hladno dobi posodo in mrtvo hladno ostane brez nje  ;) :)

No pa še k veselim novicam..

N&P how-how Company s ponosom predstavlja svoj prvi izdelek...Igrico Njufi Puzzle 8)

Priporočam vsem otročjim po duši (torej večini foruma :P;) ;)

Dobite jo tukaj (http://pnhow.acentermedia.net/NjufiPuzzle.zip). 8)

Za igranje razpakirajte ZIP arhiv v eno mapo. Nato si preberite pomoč. Igra sama ne potrebuje inštalacije.
Igra potrebuje za delovanje .NET Framework 1.1, ki si ga lahko brezplačno namestite tukaj (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=262D25E3-F589-4842-8157-034D1E7CF3A3&displaylang=en)

How how, P&N

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1310 : 14 Avgust 2006, 11:54:41 »
No pa še dve fotki iz igre...

Napol sestavljena Leonora

Copyrights, v ozadju Neon

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1311 : 14 Avgust 2006, 14:13:35 »
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=2206.0

OK sam še tole pol pa neham z igrico v to temo...zgoraj je link do "uradne" strani igrice na pesjanarju.

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #1312 : 14 Avgust 2006, 19:12:57 »
Danes sem tudi jaz spet doma za svojim starim ljubim PC-jem. Nisem si privoščila morja, sva šla pa s Šadom za en teden v hribe.  8) Natančneje, k moji noni v vas Krn pod Krnom in bilo je super. Veliko hoje po gozdnih gorskih poteh, no ja vsaj prve tri, štiri dni. Nato se je vreme žal ves čas nekaj kisalo.  :'(
Od blizu sva spoznala krave, konje, ovce in kure. Sploh konjem se je zdel Šado zelo zanimiv, oni pa seveda njemu, tako da je bil včasih kar jok in stok, ko je bilo treba naprej, pa še kakšen konj se je odločil, da bo malo maširal za nama, hehe.  ;D
Cel dan je užival svobodo, kolikor jo je hotel, v glavnem pa se me je ves čas držal kot klop, kar pomeni, da mi je zvesto sledil v kuhinjo, kopalnico, sobo in celo na wc bi šel za mano, če ne bi vsakokrat tolk pohitela, da sem mu vrata zaprla pred nosom.  ::)  Ker je bilo pri mizi zmeraj kaj dobrega za jest in ker je kmalu pogruntal, da mu bosta nona ali nono slej ko prej tudi kaj odstopila z nje, se je odločil, da ne bo več jedel briketov. OK, that's fine with me! Z mize je dobil nekaj zelenjavne mineštre in polente, ampak ko je Sara to ugotovila, je bilo veselja konec. Briketi ali pa nič. Pesjanar se je odločil za nič. Tud prav, bomo videli čez kakšno urco, ali si je že premislil.  >:( 
Spal je pa pri meni v sobi, ob postelji. Luksuz, ki si ga doma ne moreva privoščit, hehe.
Ja, kaj morem, ko je bil pa noni tako všeč, da se je samo čudila, da tako pridni in mirni psi dejansko obstajajo.  :D
Seveda pa Šado ne bi bil Šado, če ne bi tudi kakšne "usral". Tako je ravno zadnji dan, torej danes, šel v hlev (ker so bila vrata slučajno odprta) na obisk h teličku in si seveda vse šape in dlako okrog popacal z kravjimi dreki in gnojnico. Potem sem bila usrana še jaz in celo pot smo imeli v avtu prijetne dišave. Kopanje pa jutri.  ::)

Lp

leonora

• *
« Odgovori #1313 : 14 Avgust 2006, 22:17:27 »
Naša mala gospodična se zopet normalno prehranjuje.Mislim,da je bilo tole samo malo izsiljevanje,ali jo je pa res bolelo tam kjer je izgubila zobke.No,pa saj zdaj ni več važno,glavno je,da normalno je. :-*Jutri gremo še po eno pikico k veterinarju,pa jo bomo še stehtali,da vidim,če je kaj shujšala v teh dneh.Meni je sigurno naredila eno pest sivih las  :'(
Ja bogi Šado  :(,to je tako,kot bi se jaz morala odločati med kremšnito in vampi.Bi tudi raje imela nič  :P  :P Šala,upam,da si je premislil!

Kast

• *
« Odgovori #1314 : 15 Avgust 2006, 00:14:08 »
Ej Leonora, ne sekiraj se, če je izgubila kak kilogramček. Za odraščajočega njufka je bolje, da ima kakšen kilo manj kot preveč.

Newfka, vidva sta pa res uživala. Kako diši kravji gnoj in gnonjica pa vemo tudi pri nas zelo dobro, ker se Soči vsake toliko utrga in se z užitkom povalja  >:( ....packa. Me prav zanima, kje bo Šado zdaj spal oz. ti. :D  ::)

LP

leonora

• *
« Odgovori #1315 : 15 Avgust 2006, 14:31:52 »
Najnovejše novice!! ;D  ;D Biba je bila danes cepljena(ja v Laškem so veterinarji tako super,da za tako malenkost lahko tudi med prazniki prideš) :P  :)  :-* Bibo je tudi stehtal,ker sem povedala da gospodična ni jedla.Ni bilo škode-naša cortika se je v devetih dneh zredila za dva kilograma. :P Ne vem kje jih je dobila! >:D Tako,da je tole njeno stradanje minilo brez posledic.
Čao

Sunshine_1

• *
« Odgovori #1316 : 15 Avgust 2006, 16:03:09 »
Super  :) Koliko pa tehta sedaj?

Lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1317 : 15 Avgust 2006, 16:23:35 »
He he he Bibi raste pa je malo pridobila na teži :)

Komaj čakam da jo spet vidim...zdaj samo še iščem lepo vreme da bi vas lahko prišla obiskat  :-*

Newfka blagor tebi za takšen dopust...se iz pisanja razbere da sta res uživala  :-* Meni je bilo obljubljeno da bo lahko v Bohinju Neon v hiški pa so se mi dva dni pred odhodom starši začeli puntat...češ smrdi pa oh in sploh  >:( >:( In je bučko pristal na ketni zunaj grrr na srečo je bila tam še pokrita drvarnica ki jo je vzel za svojo da je bil vsaj na suhem ob vsem deževju.

OK vem da težim ampak a je kdo že igrico sprobal ker me firbec matra če vam vse deluje...Nastopajo pa Neon, LooLoo, Leonora, Lyra in Eli  ;)

Valjanja po gnojnici na srečo še nismo doživeli (tok tok po lesu  :)) na psu...je pa prišel enkrat maček pognojen domov in je smrdel ko kuga...si sploh ne predstavljam kako to izgleda na psu, ki ima 11X večjo maso kot mali maček  :-\ :-\ ;D

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #1318 : 15 Avgust 2006, 17:04:31 »
Meni je to Vona parkrat sprakticirala, ko je bila mlada in neumna ;)
Kako to zgleda? Nic, vzames sampon in operes psa... ce ob 10h zvecer pa ob 10h zvecer ;D

leonora

• *
« Odgovori #1319 : 15 Avgust 2006, 19:48:33 »
Ja,Biba sedaj tehta 27,60kg.
Igrico smo mi včeraj sprobali,dela.Smo Bibiko sestavljali.
Kako izgleda če se povalja v gnojnici?Smrdljivo  >:(
Mi smo jo takoj skopali,pa se mi je še dva dni zdelo,da ima duh.Hvala bogu,da je še majhna,pri Neonu si ne predstavljam,kako bi izgledalo.  :P