Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868725 krat)

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #1320 : 15 Avgust 2006, 20:04:44 »
OOO barabica mala a že takšne zganja  ::) Oh ja ko so mali so take luškane zgagice...pa kaj ušpičijo pa te s tistimi obupno lepimi očkami pogledajo na foro ja pa kaj jaz kriv  ::) ::) Pa bodi jezen  ;D Na koncu jim pa moramo oprostiti če ne učke ratujejo še lepše in še lepše  ::) Jaz ponavadi ne zdržim dolgo pa mojega bučmana pobožam pa priden priden samo ne delaj več tega  ::) Če je tamala po karakterju količkaj Neonova se pazite  >:D Pa tudi če je Elina vam ni rešitve  >:D >:D (Groza iz kakšnega legla imate psičko  ;))

Ima pa za moje pojme ravno pravšnjo kilažo  :-* Sporoči ko boste na 30  :)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1321 : 15 Avgust 2006, 21:54:51 »
Indi jih je imel 21 pri dveh mesecih in pol. Zdaj jih ima pa tam okrog 60. Mogoče malo manj. Ne vem. Jutri gremo verjetno k veterinarju, pa bomo ga tudi zvagali.

Po telesu ima neke gnojne ranice oz. bulice pa še kraste. Tk da zdej mormo to zadevo rešit.  :'( Za vekomaj  ::) :P

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #1322 : 15 Avgust 2006, 22:16:45 »
Ja, Neyka, teli starši so zmeraj ravno za narobe. Zmeraj se nekaj puntajo in bunijo...majo hujši karakter kot njufi.  >:D Še dobro, da obstajajo še kakšni dobri stari starši, ki majo res radi pse, hehe.  8)

Danes ne smrdimo več pa tudi brikete že normalno jemo. Konec nonine kuhinje. Ti prefriganec, ti, kaj hitro pogrunta, da je mineštra boljša, potem pa stavkamo.  >:D

Drugače pa vas je že tolk njufarjev tu gor, da bom kar za vse napisala, da imate lepe njufiče. Bi bilo malo preveč, če bi morala za vsakega posebej pisat.  ;D

Lp

leonora

• *
« Odgovori #1323 : 15 Avgust 2006, 22:35:05 »
OOO barabica mala a že takšne zganja  ::) Oh ja ko so mali so take luškane zgagice...pa kaj ušpičijo pa te s tistimi obupno lepimi očkami pogledajo na foro ja pa kaj jaz kriv  ::) ::) Pa bodi jezen  ;D Na koncu jim pa moramo oprostiti če ne učke ratujejo še lepše in še lepše  ::) Jaz ponavadi ne zdržim dolgo pa mojega bučmana pobožam pa priden priden samo ne delaj več tega  ::) Če je tamala po karakterju količkaj Neonova se pazite  >:D Pa tudi če je Elina vam ni rešitve  >:D >:D (Groza iz kakšnega legla imate psičko  ;))

Ima pa za moje pojme ravno pravšnjo kilažo  :-* Sporoči ko boste na 30  :)
Res je prava nagajivka.Pa previdna tudi.Točno ve,da ko je mož doma ne sme v dalje kot v vežo.Če pa smo sami je pa vse njeno.Ko pa kaj ušpiči,pa sede,pa še glavico da malo postrani,pa takooooooo nesrečno gleda  :-*  >:D Točno ve,da me na tak način zmehča kot maslo.Še jaz postanem vsa slinasta in solzna.Ušpiči pa marsikaj. >:DDanes je naprimer prinesla domov od sosede neko cunjo,ki jo je imela zunaj za mizo pobrisat. >:D Dobro,da smo z njo v res dobrih odnosih in je ona tudi čisto nora na našo punco.Ko pridem domov iz službe me pa že z žogico v gobčku počaka.Potem pa jok,če si ne vzamem takoj vsaj pet minut zanjo.Moj je že izjavil,da bo še on začel z žogico v ustih za mano hodit. :P
Samo ta njen obrazek  :-*  :-*Če bi se še stokrat odločali za kužka,bi se vsakič odločila zanjo  :-*Šele sedaj razumem vas njufkoljubce zakaj pravite-enkrat njufko-vedno njufko. :-*
Bom sporočila,ko bomo dosegli 30kg.
Čao pa temeljito počohajte vaše ljubčke(tiste z žogico v ustih ali brez)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1324 : 15 Avgust 2006, 23:16:37 »
Enkrat moraš videt njeno mamico Eli z žogico  ::) ;D ;D ;D

Recimo ena prigoda...smo bili vsi na lanski specialki v Zagrebu in je zagledala psa ki mu je lastnik metal žogico. Kar naenkrat se začne postavljat in napenjat povodec, cvilit in nazadnje še lajat (pa je ful ful lepo vzgojena ampak žogice so pač njena strast) tako si je želela tiste žogice. Ni bilo mira dokler ni dobila svoje v gobec  ::)

Ali pa na morju, ko smo se srečali se je pognala dva metra v zrak in ujela žogico  ;D

Neon je prav tako ljubitelj žogice samo malo manj ekstremen  ::) On je bolj kongo lover  :)

A tisto prvo žogico od nas še ma a jo je že zdemolirala?  ;)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #1325 : 17 Avgust 2006, 21:26:37 »
Čavbav vsem!!!!

Leonora---teta ouberteta na višku... >:D

Jaz sem po 4h dneh končno videla našega kosmatinca...bili smo na morju.Digitalec je šklojacl 4 dni---rezultat?200 fotografij psov,med njimi celo en prekrasen malamut s PeSjanarja 8).
Drugače pa res komaj čakam na izpit,da gre Rončolino z mano...

Uživajte,počohajte njufke in lahko noč ;).

leonora

• *
« Odgovori #1326 : 18 Avgust 2006, 11:23:29 »
Ja tale puberteta mi pa dela sive lase.Zdaj imam v hiši dva pubertetnika,ne vem katerega bolj meče. >:D
Ne vem,kako jo naj odvadim tega,da glavo in tačke namaka v posodi z vodo.Še malo,pa ji bom začela dajati piti iz kozarca. :P Prav čakam na minute ko je suha,da jo sploh lahko počešem. >:(
Neyka,žogica je na žalost končala v potočku,kot še najmanj deset drugih.Zdaj so že nekje na morju(ste mogoče kakšno našli,vi ki ste se namakali?) ;)Lovro je še majhen in ji mimogrede vrže kakšno noter.Saj jo gre Biba iskat,samo kaj ko je voda hitrejša.

Target

• *
« Odgovori #1327 : 18 Avgust 2006, 12:14:58 »
Ne vem,kako jo naj odvadim tega,da glavo in tačke namaka v posodi z vodo.Še malo,pa ji bom začela dajati piti iz kozarca. :P Prav čakam na minute ko je suha,da jo sploh lahko počešem. >:(
Napajalnik ?

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1328 : 18 Avgust 2006, 13:01:09 »
Leonora... raje odnehaj  ti, ker Biba ne bo  :D To so pac njufki, nas je tudi vedno ves moker, ko pije in tisto gofljo namaka non stop v vodo. Vcasih tudi iz cistega "dolgcasa", ko sploh ni zejen. Voda je njihova strast in tezko  jim preprecis  :D Poskusaj z slinckom  :D :D

Target

• *
« Odgovori #1329 : 18 Avgust 2006, 13:43:10 »
Ja, ja, voda je njihova strast, dokler ne doživimo kakih vnetij pod vratom od stalne mokrote... potem začnemo morda malo razmišljati s svojo glavo..  ;)

Da ne omenjamo belo-črnih primerkov, pri katerih postane dlaka po vratom grda rjava itd...

leonora

• *
« Odgovori #1330 : 18 Avgust 2006, 13:55:06 »
Ja,ko sem se nehala smejati tej  ideji z napajalnikom  :o ,sem ugotovila,da sploh ni slaba ideja.Naše ovčke bodo ostale brez enega.Nelly-Zoja pravi,da slinčka ne da,pa za Bibo bomo tako kmalu potrebovali cerado. :P

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1331 : 18 Avgust 2006, 14:00:05 »
Mi smo že tudi razmišljali o napajalniku. Ni treba skoz letat pa menjavat  ;D

Kast

• *
« Odgovori #1332 : 18 Avgust 2006, 14:32:28 »
Target, me matra firbec, ali imaš  ti črno-belega njufka?

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #1333 : 18 Avgust 2006, 17:09:38 »
Pri nas pa po tanovem Ambra pije iz bideja, ko pride ji odprem pipo (še rajši ima če je voda tekoča :D ) in potem pije, ko se napije ji z brisačko obrišem gobček, in vse je spet v redu ;) Sedaj že točno ve kje bo pila in me včasih pričaka kar pred bidejem (se lepo vsede in čaka :D )
Drugače pa imamo okrog hiše polno vedr vode, skoraj za vsakim vogalom.
Ko je bila majhna je z nogo odrivala vodo, da se je pošpricala, ampak se je čez zimo odvadila.

Mi se danes zvečer oz. jutri zgodaj zjutraj odpravljamo na morje, že komaj čakam da vidim Ambro v morju. Ko pridem nazaj vas pa zasujem s fotkami ;)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1334 : 18 Avgust 2006, 20:17:27 »
No ja meni Neon na srečo ni nikoli pretirano namakal goflje v posodo tako da pomagat vam ne znam  :-[ Napajalnik pa definitivno ni slaba ideja...če se ne motim ga ima lastnica Ambrinega očeta Maja doma...kako se pa obnese pa nevem

So pa vnetja pod vratom grozna  >:( Mislim da nisem omenila da je Neon drugi dan po plavanju v Bohinju staknil Hotspot pod vratom  >:( Na srečo ni bilo hudo in sem ga samo postrigla in sprala s fiziološko raztopino pa je blo naslednji dan že dobro. Tako da to le pazite da boo njufki pod vratom in za ušesi pa na pregibih tac in trupa in med zadnjimi nogami čim bolj osušeni.

Target welcome! Malo se nam predstavi in seveda svojo zverinico ;)

search.and.rescue

• Gost
« Odgovori #1335 : 18 Avgust 2006, 21:55:33 »
Vidim, da imate lastniki kosmatih pasem kar nekaj probemov. Krtačenja, friziranja, vnetja... Dobri ste.

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #1336 : 18 Avgust 2006, 23:07:46 »
Ja, S.A.R., pri dogaših je v primerjavi z njufi najbrž res vse precej bolj na easy. Eni ste pametni pa imate kratkodalke pse, eni smo pa malo manj pametni, hehe.  ;D  >:D

Lp

search.and.rescue

• Gost
« Odgovori #1337 : 18 Avgust 2006, 23:23:56 »
Ampak je pa luštno gledati gmoto dlake, ki se igra in čutiti mehkobo, ko se stisne k tebi  ::) ::) Saj kratkodlaki imajo pa svoje probleme  ;)

leonora

• *
« Odgovori #1338 : 18 Avgust 2006, 23:24:41 »
Ampak je pa luštno gledati gmoto dlake, ki se igra in čutiti mehkobo, ko se stisne k tebi  ::) ::) Saj kratkodlaki imajo pa svoje probleme  ;)
Nismo vsi dobri,nekateri se še učimo(z veseljem).Mi prosim razložite,kako izgledajo ta vnetja kože? ??? Bibo sem ravnokar preiskala,skoraj s povečevalnim steklom.Ni videti ničesar,diši krasno,mehka kot puh,samo rada bi vedela,da bom pripravljena tudi na to.
Tole ravno ne spada v to temo,ker pa ste na forumu razni pasjeljubci,bo mogoče kdo več vedel.Mi smo pred leti imeli bobtaila(uvoz s Češke).Pred Bibo(ki je ne dam,da se vam slučajno ne začnejo cediti sline),smo iskali to pasmo.Pa je pri nas nismo našli.Kako to?
S.A.R.-drugače pa mislim,da med nami ni velike razlike-radi jih imamo,pa naj bodo dolgodlaki ali pa kratkodlaki,ne  :P

search.and.rescue

• Gost
« Odgovori #1339 : 18 Avgust 2006, 23:28:23 »
S.A.R.-drugače pa mislim,da med nami ni velike razlike-radi jih imamo,pa naj bodo dolgodlaki ali pa kratkodlaki,ne  :P

Res je! Imajo pa nekaj skupnega. Oboji so ogromni  :o :o

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1340 : 18 Avgust 2006, 23:42:08 »
Leonora... za nekatere pasme je več in za druge manj zanimanja...kako je z bobtaili  sloveniji po praviici povedano ne vem ampak očitno nikogar ne mika vzreja zato jih pa tudi ni. Lahko poskusiš poklicat na kinološko zvezo in vprašaz koliko jih je sploh v sloveniji in ali je bilo že kakšno leglo...

Hotspot izgleda kot gnijna rana...gnoj smrdi in je gost in rumenkast...meni je dlaka skoraj vedno odpadla iz mesta kjer se je pojavil (sem opazila ko je blo že hujše). Če pa gnoj s fiziološko raztopino odstraniš na koži ni rane ampak je samo bela "vlažna koža (pač gnoj izteka in zgleda kot bi imel pes mokro kožo)" pa pri dveh hotspotih so bile po kožii tudi pikice. Nazadnje v Bohinju sem takoj opazila gnoj in rdečih pikic ni bilo pa tudi dlaka še ni izpadla.

Samo vnetje je pa lahko vse od rdečkaste srbeče kože naprej. Sta pa obe "bolezni" na koži jasno vidni (samo psa je treba bolj pogledat pod vso dlako).

sar...pa tudi karakter majo precej podoben  :P Pa oboji so čudoviti (seveda je že splošno znano dejstvo da obožujem poleg njufkov še nemške doge  ::))

In niti ne pomeni da imajo neke blazne probleme...pač potrebno je bit pozoren...zadnjič sem srečala ND z vnetjem kože  ::) (vejca tri pikce pa še bi lahko naštevali) je pa recimo res potrebno bolj pazit na kožo ker je njihova dlaka tako gosta da če vlaga pride spodaj in je ne posušimo se koža dobesedno skuha...posledica je pri Neonu hot spot, pri nekaterih nič pri drugih pa recimo blažje vnetje (vejca tri pikce pa še bi lahko nakladala  :-[)

leonora

• *
« Odgovori #1341 : 18 Avgust 2006, 23:52:59 »
No,Biba tega nima  :o Hvala bogu,zaenkrat še ne,čeprav mislim,da tole njeno namakanje ne bo minilo brez posledic.Na žalost,ne glejte grdo-sem ji posodo z vodo vzela.Večkrat ji dam piti,počakam da spije in preostalo zlijem stran.Nisem mogla drugače,cel dan je imela mokro glavo in tačke  :'( Upam,da ji bo tako predelalo,da se v tej posodi ne more kopati. :( S.A.R.-sem videla slike,nisem vedela,da imamo v Zasavju tako čudovite kužke. :o

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1342 : 19 Avgust 2006, 10:20:58 »
Če celo glavo namaka notri ni vredu za ušesa, ker imajo njufiji viseče. In jih morate obrisat. Indi je že 2× fasal vnetje ker mu jih po kopanju v Savinji nismo obrisali (ker se potaplja (sva se z mami že menle da mu bomo kupli masko pa cevko)). Zdaj pa mu jih vedno.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #1343 : 19 Avgust 2006, 10:32:16 »
Leonora,če je hotspot na tačkah ali predelu,ki ga pes lahko ližez na biti ta del ves čas zlizan.Ron je imel mesec dni nazaj na obeh tačkah...ampak smo v enem tednu uspešno pozdravili z razkuževanjem ;)

search.and.rescue

• Gost
« Odgovori #1344 : 19 Avgust 2006, 11:40:37 »
( S.A.R.-sem videla slike,nisem vedela,da imamo v Zasavju tako čudovite kužke. :o

O hvala, hvala.  :)
Sicer smo pa kar dostikrat v Trbovljah in se mi zdi čudno, da se nismo na kakšnem sprehodu že srečale  ???

Neyka, karakterno njufkotov sicer ne poznam prav dosti. Vendar pa ti poznaš dogice in sem prav navdušena, da je temu tako.

leonora

• *
« Odgovori #1345 : 19 Avgust 2006, 12:38:47 »
O hvala, hvala.  :)
Sicer smo pa kar dostikrat v Trbovljah in se mi zdi čudno, da se nismo na kakšnem sprehodu že srečale  ???

Neyka, karakterno njufkotov sicer ne poznam prav dosti. Vendar pa ti poznaš dogice in sem prav navdušena, da je temu tako.
Ja,ko pa nismo iz Trbovelj,smo iz Dola pri Hrastniku.Če se pa slučajno kdaj srečamo,bom jaz tista,ki bo čisto slinasta in solzna spraševala,če lahko malo počoha pa pomučka.

leonora

• *
« Odgovori #1346 : 20 Avgust 2006, 21:51:21 »
Neyka,si videla-Nelly že ima v albumu slikice današnjega obiska Bibe na tečaju. :-* Biba je tista z modro ovratnico in povodcem,če je slučajo ne prepoznaš več  :P  :P  :P Tako kot danes še ni bila slinasta,jaz pa tudi,me je imelo,da bi Atuma čisto pomučkala.Kakšen dedec je tole! :o  :o
http://atumpetovio.moj-album.com/

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1347 : 20 Avgust 2006, 23:16:56 »
Živjo!

Leonora, se enkrat hvala, da sem lahko precohala Bibo po dolgem in pocez, ter je Atum koncno spoznal svojo sestricno  :D Si videla kaksno zanimanje..cela zlahta je letela na kup  :DTaksnega cukra pa ze dolgo ne... je ze dolgo od takrat, ko je bil nas frajer taksna cartika (cela 2 meseca  ;) ). Upam pa, da ni bila res cisto slinasta, boga Biba... sem se trudila  brisati slino iz njenega kozuscka ampak kaj, ko jo je v naslednjem trenutku spet celo obslinil ;D  Seveda je bil slinast, ko sta pa dve mladi puncki okrog njega skakali... se mu vidi da je moski a ne? ;) :o

Upam, da ni zamere, ampak popravljam link do slik :

http://atumpetovio.moj-album.com/album/4539762/ (http://atumpetovio.moj-album.com/album/4539762/)

Kast

• *
« Odgovori #1348 : 21 Avgust 2006, 20:17:39 »
V Zasavju je pa kar nekaj njufkov, tako da ne manjka njufi družbe.

A vaši njufki tudi spijo na hrbtu, pa vse štiri od sebe? :D

leonora

• *
« Odgovori #1349 : 21 Avgust 2006, 21:36:51 »
Ja,izgleda,da smo se Zasavčani vrgli na njufke.Zdaj smo ugotovili,da je tu tudi Atumova sestrica  :P  :P
Naša Biba tudi spi na hrbtu.Ko sem jo videla prvič,se mi je skoraj ustavilo srce od strahu.Sem mislila,da je mrtva. :-\Tako sem zavpila,da je mojo ljubico v zrak vrglo. :'(
Potem sva se pa obe tako tresli,da bi šli lahko honorarno delat na Trojane(bi krofe posipale)  :P