Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868688 krat)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
  • Spol: Ženski
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #1380 : 26 Avgust 2006, 14:21:12 »
Komi čakam jutr da prečoham Atuma pa Bibiko pa še koga  :o :) ;D

Indi je pa čist umazan od blata  ::) bomo mogli kopat spet. Ampak smo še na zdravljenju krast. Mažemo z ognjičevo kremo in je vsak dan manj krast. Res pomaga.  ::) wiiii

Kast

• *
« Odgovori #1381 : 27 Avgust 2006, 20:16:59 »
Zelo sem vesela, da sem v Trbovljah spoznala nekatere forumovce  :)
Čestitke Bibi, ki se je v ringu odlično odrezala   :o  ;D , verjetno si zelo zadovoljna Leonora, a ne .... (kako pa je bilo na BISu?) , nastja, tebe pa nisem videla, ampak najbrž tisti, ki smo bili brez pesjanov, nismo bili opazni.

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1382 : 27 Avgust 2006, 20:19:30 »
Mene na žalost sploh ni bilo  :( Mami me ni hotla peljat. Včeraj zvečer si je enostavno premislila  :'(

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #1383 : 27 Avgust 2006, 20:22:25 »
Nastja, kje si se skrivala, da te nisem nič videla!!! Je bilo pa danes prav luštno na CAC-u v Trbovljah, lepo je bilo videti Kast, Neyko, Nelly, Leonoro in ostale.... Žal pa sem prehitro odšla zaradi višje sile (beri: otrok), zato ne vem, kako sta se uvrstili Biba in Sona.....

Imam pa slabo vest, ker nisem vzela Brunota s seboj, ampak v svoji butasti glavi sem se videla, kako me vleče po zraku (kljub vsej moji kilaži). Igralne urice, ki smo jih imeli kakšen dan poprej z Bibo in Atumom pa so bile res v redu, adidaske od mojega sina se še vedno sušijo.....pa naj kar Leonora pove zakaj.....kolikor se je meni zdelo, je bila idejni vodja lumparije prav mala Biba, Bruno pa je šel takoj za njo....ker je pač zaljubljen do ušes in še čez......ne vem, če bosta še z Atumom taka frenda.....zdaj je punca vmes......

Bomo morale ponovit.....

Vzorec hrane, ki sem ga vzela na razstavi (Bewi...) je šel v sekundi.... Kako pa pri vas?
Lp, Bruno

Kast

• *
« Odgovori #1384 : 27 Avgust 2006, 20:36:46 »
... Žal pa sem prehitro odšla zaradi višje sile (beri: otrok), zato ne vem, kako sta se uvrstili Biba in Sona.....
Obe sta bili zelo zelo pridni  ;D dobili sta najvišjo oceno zelo perspektivno, v bisu pa ne vem, kako sta se uvrstili.
LP

leonora

• *
« Odgovori #1385 : 27 Avgust 2006, 20:45:48 »
Obe sta bili zelo zelo pridni  ;D dobili sta najvišjo oceno zelo perspektivno, v bisu pa ne vem, kako sta se uvrstili.
LP
V bis je šla samo Biba,bila je zelo pridna,prava pozerka.Žal so bile sodnici verjetno bolj všeč manjše pasme.Je bila pa krasna,stala,,kot prava dama,skratka smo bili navdušeni.Na tej strani hvala še enkrat Neyki,ki jo je hendlala in vsem za podporo.Led smo uspešno prebili,mala damica spi kot top.Atum-zdaj pa nisi več nori znanstvenik,ko maš take lepe uhlje.

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #1386 : 27 Avgust 2006, 20:53:36 »
Čestitke Bibi!  8)  ;D A si ponosna zdele, Neyka, kaj?  ;)  8)  ;D

Kateri njufi vse pa so bili prijavljeni?

Lp

leonora

• *
« Odgovori #1387 : 27 Avgust 2006, 21:03:51 »
Čestitke Bibi!  8)  ;D A si ponosna zdele, Neyka, kaj?  ;)  8)  ;D

Kateri njufi vse pa so bili prijavljeni?

Lp
Pri mladičih Biba in Sona,potem pa pri zrelih Noa(ki žal ni prišla) in pa pri mladih neki Italijan.
Te zanimajo prav imena ali je dovolj?Lahko pogledam v katalog za tega zadnjega,vem,da ima ful dolgo ime,pa zelo je bil-a lep-a.

leonora

• *
« Odgovori #1388 : 27 Avgust 2006, 21:06:22 »
Pri mladičih Biba in Sona,potem pa pri zrelih Noa(ki žal ni prišla) in pa pri mladih neki Italijan.
Te zanimajo prav imena ali je dovolj?Lahko pogledam v katalog za tega zadnjega,vem,da ima ful dolgo ime,pa zelo je bil-a lep-a.
Joje,se oproščam,od razburjenja sem malo zmedena.Hvala za čestitke!Seveda smo zelooooooo ponosni na Bibo  :-*  :-*  :-* Neyki se je na očeh videlo,kako je ponosna na "vnučko". :-*  ;D

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #1389 : 27 Avgust 2006, 21:08:17 »
Hvala!  :) Ne, ni treba imen. Za slovence itak vem, italijanski predstavnik pa sklepam, da ne prihaja iz kake pomembne psarne, ki bi me zanimala.  :)

Glede ponosa pa verjamem, hehe! Zdaj jo bom morala pa še jaz enkrat videt. Pridete v Maribor, mogoče?

Lp

Kast

• *
« Odgovori #1390 : 27 Avgust 2006, 21:09:23 »
Njuf iz Italije (žal nimam kataloga, da bi ti prepisala ime...je pa en znan vzreditelj) je pa sameval in bil brez konkurence.
LP

Kast

• *
« Odgovori #1391 : 27 Avgust 2006, 21:12:01 »
Jaz pridem tudi v Maribor, če se bo razstavljal en Sočin sine, ki je zdaj na Hrvaškem.

leonora

• *
« Odgovori #1392 : 27 Avgust 2006, 21:30:13 »
Njuf iz Italije (žal nimam kataloga, da bi ti prepisala ime...je pa en znan vzreditelj) je pa sameval in bil brez konkurence.
LP
No sem šla po katalog:
AJE UNE CONTE STARRY TOWN,LOI 06/5270,18.6.2005,O:MIDNIGHT LADY,S PULSEDRIVER AT STARRY TOWN,M:DIRTY DANCING STARRY TOWN,V:MAURO MAURIZIO,L:VALLINI ROBERTO
Evo,to je dobesedni prepis vsega o tem njufkotu

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1393 : 27 Avgust 2006, 23:47:21 »
Leonora, se enkrat iskrene cestitke tudi od mene. Kaj sem ti rekla? Mala je pravi cuker :D Taka nezna, vodljiva psicka, stoji kakor jo postavis. Res pridna punca. Nasega norca si tam ne predstavljam, ker verjetno bi najrpej sodnika napadel da precekira, ce ima kaj fajnega v zepih.Razstavno kariero ste uspesno otvorile..sedaj pa naprej a ne? ;) Hvala, da si naju z Atumom prenasala cel dan ter hvala za cevape ;)

Kast, se opravicujem, ce sem bila malo zmedena, ampak sem samo gledala kdaj bo mali kako p!"%arijo uspicil in mi obslinil bogo Bibo.  ;) Se oproscam. Lepo te je bilo spoznati.. upam, da kdaj spoznam tudi tvojo lepo pasjo polovico :o

Neyka tebi pa najlepsa hvala za strizenje nasih uhljev. Ceprav si mali tega ni zasluzil, glede na to, da ustanem ob 6 da ga do obiska razstave uredim.. pol ure prej se mi gre pa po svinjariji valjati.  >:( >:( >:( Leonora, ja nori znanstvenik res ni vec...sorry, saj bo zrastlo no, obljubim, da ne bom vec strigla, da bos zadovoljna ;) :o

Bruno.. tester od bewi dog je pa tudi pri nas posel v sekundi :o :o Zanimivo, edina hrana poleg Nutro, ki jo je v zivljenju povohal.

Drugace pa vsem se enkrat iskrene cestitke Bibi in Soni in lepe pozdrave tistim z katerimi smo se srecali na razstavi.

Mimogrede, kako vam je bil vsec nov razstavni prostor?

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #1394 : 28 Avgust 2006, 08:00:00 »
ČESTITAM VSEM SKUPAJ

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #1395 : 28 Avgust 2006, 08:52:05 »
Leonora, iskrene čestitke za uspeh z Bibo!!!

Gabi

leonora

• *
« Odgovori #1396 : 28 Avgust 2006, 09:19:09 »
Hvala za čestitke! ;D Res sem bila vesela,da je bila tako pridna,verjetno je malo vplivalo nanjo tudi to,da je šla Neyka z njo v ring.Jaz je sigurno ne bi znala tako postaviti.
Sem pa zrasla od ponosa.To je bila tudi zame prva razstava in vtisi so res močni.
Drugače pa,zame so bili vsi kužki zmagovalci,samo nekateri so se mi smilili,ker so jih tako špricali,pa strigli,pa pudrali,...
Še danes se mi kar samo od sebe smeji. :P
Nelly,hvala za slike,krasne so.Bom vsaj imela spomin na mojega ljubčka z norimi uheci. :P

Kast

• *
« Odgovori #1397 : 28 Avgust 2006, 09:47:33 »
Drugače pa,zame so bili vsi kužki zmagovalci,samo nekateri so se mi smilili,ker so jih tako špricali,pa strigli,pa pudrali,...

Nekateri psi uživajo v tem, tako da ni nič hudega, ..od njufkov pa itak jih ni bilo,...moraš priti na en Cacib, da vidiš kako izgleda profesionalna priprava njufka na razstavo. Le enkrat sem peljala Sočo in sicer v Portorož na Cacib...počutila sem se res outsider (brez mize, fena....) imeli smo le eno šotorko in par krtač, Soča pa ni niti malo uživala.

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1398 : 28 Avgust 2006, 10:00:20 »
Čestitke vseeem  :o Leonora mi je zelo žal da nisem mogla pridit, pa še enkrat čestitke.  :P

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #1399 : 28 Avgust 2006, 10:27:38 »
Najlepše čestitke vsem za uspehe na razstavi 8). Predvsem pa Bibi, ki je bila že prvič tako odlična. ( je prav očitno, da je Jankova sestrična ;) ;)).

Bila sva pri veterinarju, en teden mora jesti aspirin :(.

lp

Kast

• *
« Odgovori #1400 : 28 Avgust 2006, 10:34:59 »
Bila sva pri veterinarju, en teden mora jesti aspirin :(.
lp
Kaj pa mu je? So ugotovili?

Target

• *
« Odgovori #1401 : 28 Avgust 2006, 11:34:27 »
Hvala!  :) Ne, ni treba imen. Za slovence itak vem, italijanski predstavnik pa sklepam, da ne prihaja iz kake pomembne psarne, ki bi me zanimala.  :)
Ja, hmm, ne vem, glede na to, da imajo (ne vem, ce je se ziv) v tej psarni enega najboljsih njufov & plemenjakov na svetu vseh casov... ;)

Je pa res, da mi osebno vcerajsnji predstavnik ni bil niti priblizno vsec...  8)

Target

• *
« Odgovori #1402 : 28 Avgust 2006, 11:38:41 »
Le enkrat sem peljala Sočo in sicer v Portorož na Cacib...počutila sem se res outsider (brez mize, fena....) imeli smo le eno šotorko in par krtač, Soča pa ni niti malo uživala.
Ah Kast, kaj se pritozujes, imela si kar dobro psico, ki pa je zal bila poleti brez dlake, pa handler se je lepo uredil za v ring in premagala sta Italijana..  :)

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #1403 : 28 Avgust 2006, 11:48:05 »
Ja, hmm, ne vem, glede na to, da imajo (ne vem, ce je se ziv) v tej psarni enega najboljsih njufov & plemenjakov na svetu vseh casov... ;)

Je pa res, da mi osebno vcerajsnji predstavnik ni bil niti priblizno vsec...  8)

Sem se pač malce zmotila, ker sem govorila zgolj na pamet in sklepala iz tega, da dobrih psov ne najdeš na malih razstavah, kjer še nobene dobre konkurence ni.  ::)  :)

Lp

Kast

• *
« Odgovori #1404 : 28 Avgust 2006, 12:14:51 »
Ah Kast, kaj se pritozujes, imela si kar dobro psico, ki pa je zal bila poleti brez dlake, pa handler se je lepo uredil za v ring in premagala sta Italijana..  :)
Ti, ti Target.... končno so moja predvidevanja kdo si, 100% potrjena  :D . Ma glede moje Sočike se pa sploh ne pritožujem (postrižena in vse kar spada zraven je bilo poštimano  ;) ), mislila sem le na moje občutke takrat na razstavi in ne na psico,...
Sem se takrat pa dodobra nagledala meni najlepšega njufija Erosa  :-* :-*, ki je bil zraven nas (no, mogoče pa so meni takrat le dajali hormoni, glede na to, da sem bila en teden pred rokom  ::) ).

Person

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #1405 : 28 Avgust 2006, 12:29:08 »
Hehe, mimo te fotke pa ne gre:
(http://person.acentermedia.net/PeSjanar/2006_08_28/Atum_1.jpg)
* najbolj bogi kuža na svetu - Atum med "mučenjem" :)

Pa še nekaj fotk namenjenih širši javnosti:

Biba oz. Leonora:
(http://person.acentermedia.net/PeSjanar/2006_08_28/Biba_1.jpg)

Neon:
(http://person.acentermedia.net/PeSjanar/2006_08_28/Neon_1.jpg)

Neon & Atum:
(http://person.acentermedia.net/PeSjanar/2006_08_28/Neon_&_Atum_1.jpg)

Lep pozdrav, Person 8)

Sunshine_1

• *
« Odgovori #1406 : 28 Avgust 2006, 12:31:07 »
Leonora čestitke!  :o Pa tudi Neonu čestitke za tako uspešno in lepo hčerko  ;) Pa vsem ki ste razstavljali čestitke!

Lp

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #1407 : 28 Avgust 2006, 15:15:38 »
Ima vnetje pokostnice zaradi prehitre rasti (en drugi veterinar je omenjal, da naj bi to dobili zaradi preveč kvalitetne prehrane ?!?!). Na srečo, ni močno izraženo, tako da ni rabil injekcij :).

Njufkov se pa kar ne morem nagledati, kak so lepi  :o.

Kast

• *
« Odgovori #1408 : 28 Avgust 2006, 15:19:26 »
Ima vnetje pokostnice zaradi prehitre rasti (en drugi veterinar je omenjal, da naj bi to dobili zaradi preveč kvalitetne prehrane ?!?!). Na srečo, ni močno izraženo, tako da ni rabil injekcij :).
če ne dodajaš nobenih vitaminov, ne kalcija in je le kakšno kvalitetno hrano...od tega pa res ne more bit. Prej od kakih predolgih sprehodov...
Katero hrano pa mu daješ?
LP

elf

• *
« Odgovori #1409 : 28 Avgust 2006, 15:29:04 »
Pozdrav svima!

Ja sam vlasnik Bena, kojeg smo nabavili u Sloveniji prije 15 mjeseci. Mama i tata su mu članovi vašeg foruma, Soča i Maj  :-*
Drago mi je na jednom mjestu vidjeti toliko puno vlasnika newfoundlanda, kod nas u Hrvatskoj ih je tako malo...

Ispričavam se što ne pišem na slovenskom, nadam se da ćete razumjeti.

Za početak nekoliko slika: