Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1869141 krat)

Kast

• *
  • Spol: Ženski
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #1410 : 28 Avgust 2006, 15:42:57 »
Elf, zelo sem vesela, da si se oglasil tudi tu, dobrodošel na forumu  :) .
Slikca je res super!
Med drugim je Ben tudi Ambrin bratec!
LP

Sunshine_1

• *
« Odgovori #1411 : 28 Avgust 2006, 15:55:20 »
Wauuu, Ben je krasen!  :o Elf, dobrodošel na forumu :)

Lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #1412 : 28 Avgust 2006, 16:03:25 »
Kot prvo čestitke vsem,sploh Leonori :-*,Person lepe fotografije,vidim da ste uživali :).

Elf,pozdravljen/a (?) na forumu.Ben je pravi lepotec :o...Ambra je lahko vesela,da ima takšnega bratranca ;).

Povejte mi nekaj...ali vaši njufki tud kuhajo mulo?Ron me zadnič ni 2 dni pogledal :o.Ne moraš verjeti...znanka je spraševala,če je bolan ker tako grdo gleda.Si mu tleskala,žvižgal...tudi pogledal ni...
http://tjasa-ron.moj-album.com/album/445540/?os=4677449 na tej fotki se prav vidi...stala sem pred njim,žvižgala,tleskala tudi pogledal me ni...sem s epostvla pred njega...kot bi gledal skozi mene: http://tjasa-ron.moj-album.com/album/445540/?os=4677455
No zdaj je že vse spet po starem,pa mahamo z repom kot utrgani :).

Pa še nekaj fotk:

http://tjasa-ron.moj-album.com/album/445540/?os=4677413
http://tjasa-ron.moj-album.com/album/445540/?os=4677409
http://tjasa-ron.moj-album.com/album/445540/?os=4394582

Drugače pa naša kosmata kepa skoraj nikol ne leži na hrbtu ampak vedno v S pozi ;D.Pa zraven vzdihuje,da dol padeš ;).

Kast

• *
« Odgovori #1413 : 28 Avgust 2006, 16:08:25 »
Tjaša, bratec, ne bratranec!!!  ;)

Mogoče pa je Ron zaljubljen  :D
Pravi gobar   :o

Person

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #1414 : 28 Avgust 2006, 16:31:52 »
Hm, mogoče je pa ljubosumen ... mogoče si pred njim kako drugo žival čohala ???

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #1415 : 28 Avgust 2006, 16:42:09 »
Ups...potem pa še toliko bolje :).
kast,se je vrgel po lastnici in lastniku ;).

Pomoje je res ljubosumen...imam trenutno še bokserko,ampak se več ukvarjam z njim,pa vse dobi prej...pa imam jo že 2 tedna,tale muhavost ga je pa pičila v četrtek :(.Saj bo kmalu bolje,pa se bova sama sprehajala po Kostavski (ne čisto ;D).

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #1416 : 28 Avgust 2006, 17:18:13 »
Jankoja hranim z Nutro large breed puppy. Saj meni se zdi ta izjava o pretirano kvalitetni hrani močno pretirana, kako je hrana sploh lahko preveč kvalitetna?

Pozdravljen še en lepi njufko Beno :-*!

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #1417 : 28 Avgust 2006, 17:48:03 »
Ben je pa res fuuuuul lep.  :-* :-* :-* :-* :-*

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
    • Astor na spletu :)
« Odgovori #1418 : 28 Avgust 2006, 20:27:05 »
Jankoja hranim z Nutro large breed puppy. Saj meni se zdi ta izjava o pretirano kvalitetni hrani močno pretirana, kako je hrana sploh lahko preveč kvalitetna?
Po mojem mnenju ne more biti.  ::)

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #1419 : 28 Avgust 2006, 20:40:51 »
Dobrodošel Elf! Me veseli, da si prišel na forum!

Preveč kvalitetna hrana res ne more biti! Mi smo tudi hranili Ambro z Nutrom, pa je normalno odrasla, no ne še čisto ;)

Lp

leonora

• *
« Odgovori #1420 : 28 Avgust 2006, 21:47:13 »
Elf,dobrodošel na forumu.Upam,da ne boš imel prevelikih težav z razumevanjem naših sporočil,ker včasih imamo mao čudne.Mirne duše reci za prevod,pa vem,da se bomo potrudili.Krasen njufko,se mu vidi da je naše gore list.  :o
Šnufi-nemogoče,da kvalitetna hrana škodi.Na mene dobra hrana sicer slabi vpliva,na naše kužke pa sigurne ne.
T.M.T.-kakšen pogled,saj bi se kar zjokal. ::) Sem mislila,da so takšni pogledi Bibina pubertetniška muha,pa vidim,da jih prakticirajo tudi drugi.
Hvala še enkrat vsem za čestitke,danes se počasi vračamo na stari tir,samo naša damica nekam visoko hodi. >:D  :-*

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1421 : 28 Avgust 2006, 23:56:40 »
Person: A takole? Medtem, ko jaz vzdihujem in se za glavo drzim kaj Neyka pocne z mojim ubogim psom in dlaka frci v nenormalnih kolicinah iz njega...ti takole skaces z fotoaparatom okrog? >:( :D :D A bi te lahko prosila za originalno sliko ... ker taksnih ne rata veliko  ;)

Šnufi, tezko verjetno, da bi do vnetja pokostnice prislo zaradi prevec kvalitetne prehrane, prej nasprotno. Mi hranimo z isto hrano in nismo imeli nobenih problemov. Do vnetja pokostnice najpogosteje pride zaradi prehitre rasti ter neprimerne prehrane ( kar pa nutro ni). Koliko je pa Janko sedaj ze velik? Ste ga kaj merili? Ko sem ga nazadnje videla je bil ravno za v narocje :D :D

Elf, lep pozdrav se enkrat  tudi iz moje strani. Ben je cudovit kuza, kar privosci nam se kaksno sliko..taksnih lepotcev se ne branimo. Pred nekaj casa sva se menila preko enega tujega foruma. Se spomnis? ;)

Person

• *
« Odgovori #1422 : 29 Avgust 2006, 08:29:57 »
Person: A takole? Medtem, ko jaz vzdihujem in se za glavo drzim kaj Neyka pocne z mojim ubogim psom in dlaka frci v nenormalnih kolicinah iz njega...ti takole skaces z fotoaparatom okrog? >:( :D :D A bi te lahko prosila za originalno sliko ... ker taksnih ne rata veliko  ;)
Hehe :-[ zdaj me je pa sram, da sem bil tak :-[

Sem ves čas vedel, da bi moral dopisat, da se lahko klikne na tiste slike, da dobiš original, pa vseeno nisem tega napisal :-[
Za Atuma lahko klikneš tukaj (http://person.acentermedia.net/PeSjanar/2006_08_28/Atum_1.jpg). ;)

Ostale pa kar tukaj iz posta poklikajte: klik (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=1140.msg65302#msg65302)

elf

• *
« Odgovori #1423 : 29 Avgust 2006, 09:56:05 »
Hvala svima na dobrodošlici!!
Nelly, sjećam se Atuma, kako ne, izrastao je u velikog momka  :)

Leonora, trudim se razumjeti, dobro mi dođe učiti malo slovenskog, zar ne  ;)

:-* za sestru Ambru, vidio sam nove slike, prekrasna je!

Evo još nekoliko Benovih slika:

u moru

sa 11 mjeseci

brown Ben  ;D

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #1424 : 29 Avgust 2006, 10:31:17 »
Waw, tole Sočino in Majevo leglo pa mi postaja zmeraj le bolj všeč!  :o  :D Čudovit je tale Ben!  :-* Elf, vi torej pridete v Maribor?  :)

Tjaša, Šado se nikoli nič ne kuja. Po mojem mnenju  to, koliko se pes kuja, ni ravno preveč odvisno od psa, pač pa od lastnika. Če je Šado kregan, je kregan, in kregan je, dokler ne pride sam do mene in se po pasje "opraviči", drugače lahko zaradi mene cel teden gleda v tla. Jaz že ne bom tekala za njim in ga prosila za pozornost, o pa ne.  :P  >:D  Vse to seveda ni potrebno, ker, ko smo kregani, vemo, zakaj smo kregani in se zato ne kujamo, se opravičimo, se poližemo, pomahamo z repom, damo taco in  vse je pozabljeno.  :-*  ;D
Če takole gleda mimo mene oziroma me ne šmirgla, je to ponavadi zato, ker je ali bolan ali se nahaja v kakšnem čudnem čustvenem stanju (zaljubljenost...) ali pa zato, ker se nekje v bližini dogaja nekaj dosti zanimivejšega, kot sem pa jaz.

Je pa posivel Ron, hehe. Pravi dedek mraz! Je celo eno leto mlajši kot Šado, če se ne motim, pa že tako siv, hehe.  ;D

Lp

elf

• *
« Odgovori #1425 : 29 Avgust 2006, 10:59:58 »
Nažalost, nećemo doći u Maribor. Nadamo se da ćemo se vidjeti u Sloveniji na proljeće, na nekoj izložbi  ;)

dog4ever

• *
« Odgovori #1426 : 29 Avgust 2006, 11:06:33 »
Jaz pa psu pri vnetju pokostnice ne bi dajala aspirina. Zato ker pri vnetju pokostnice mora pes počivat, ampak res počivat. Če ima pa protibolečinske tablete, ga pa ne boli več in začne dirkat naokoli. Vem pa, da včasih pri pokostnici pes šepa tudi po 14 dni.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #1427 : 29 Avgust 2006, 14:24:45 »
Hehe,Newfka ampak kriza je,ker je siv že od 4. lete ::)...staramo se :-[.

Nelly,jaz sem pa mislila,da so ga na tisti sliki vsi mečkali,pa šele zdaj vidim,da se vidijo škarje :-[.A zdaj boš pa še jamrala,da ga je mučila,prej si pa prosila naj ga pride postrič >:D.

Ben je pa res lepotec..sploh na predzadnji sliki je za dol padet :o

Person

• *
« Odgovori #1428 : 29 Avgust 2006, 14:54:24 »
Nelly,jaz sem pa mislila,da so ga na tisti sliki vsi mečkali,pa šele zdaj vidim,da se vidijo škarje :-[
Hahaha, preveč optimistično misliš ;D

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #1429 : 31 Avgust 2006, 09:23:35 »
Ben je res fejst lepi, kar nagledat se ga ne morem  :-*.

Nelly: Janko je zdaj ze malo zraso, ravno tako kot Atum, pa več ni za v naročje  :D. Velik je 69 cm, tehta pa 49 kg. Koliko pa Atum?

Mi imamo na srečo blago vnetje pokostnice, ker šepa samo nekaj minutk, ko vstane. Upam, da bo aspirin res pomagal.
Glede počivanja, pa mislim, da pri njufijih ni problem, vsaj naš od vsega najrajši leži   :), najpomembnejšo stvar sem pa skoraj pozabila: papa pa še rajši  :o. Verjetno vaši tudi?

lp

Kast

• *
« Odgovori #1430 : 31 Avgust 2006, 12:57:39 »
Ste že vpisali svoje njufke v http://www.newfoundlanddog-database.net/ ?
P.S.: velja za tiste z rodovnikom.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1431 : 31 Avgust 2006, 15:21:21 »
Snufi: Nas ima tudi plecne nekje priblizno enako. Doma ni ravno najbolj pri miru za merjenje, pri veterinarju so ga pa merili 1,5 meseca nazaj. Kg pa imamo mi okoli 50,mogoce tudi kaj cez. Sedaj smo na rahli dieti, ker se je kar malo poredil sedaj ko se ni smel veliko gibati, sicer so bili obroki malo manjsi.. pa saj verjetno vidis pri svojem. Je tecen, ce ni dovolj sit in mi razbija po pesjaku ali dnevni sobi ;)

Kast: Sem si to ogledovala ze pred casom pa razmisljam, ce ima smisel vpisovati mladica..ali raje pokamo do rezultatov slikanja kolkov in ostalih testov?

Kast

• *
« Odgovori #1432 : 31 Avgust 2006, 15:57:36 »
Lahko vpišeš tudi zdaj, ko boš imela pa še ostale podatke (kolke...) jih naknadno pošlješ...le poveš za katerega psa se gre.
LP

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1433 : 01 September 2006, 17:09:19 »
POzdrav vsem!

Evo mene nazaj, končno!  :P :P

Biba je en čudovit pes tako po zunanjosti kot po karakterju. Vodljiva je pa tudi tako da samo gledaš. V krogu se mi je prestavila dvakrat potem pa stala kot kip do konca, sodnik jo je zelo pohvalil. V BISu pa je stala še lepše sploh se ni premaknila dokler ni bilo treba iz kroga. Sem izredno ponosna nanjo in upam da jo čimprej spet vidim.

Atum je tudi en posebnež ampak luškano prismuknjen njufek, velik oboževalec male Bibice med drugim  ::) Jo je samo poogledal je bila že polna sline  ::) Smo mu pa ušesa pa res malo poštimali ;) Pa je bil kar priden. Neon v njegovi starosti bi požrl škarje s človekom ki i jih držal vret  ;) :o

Kast se trudim vpisat Neona, ELi in leglo pa me lastnik strani očitno ne razume. Bom morala še enkrat poslat vse skupaj  ::)

Elf dobrodošel! Tvoj Ben je čudovit kuža  :) Je pa na Hrvaškem trenutno 7 petmesečnih njufkov iz našega legla...upam, da boš kdaj kakšnega srečal  ;)

V kratkem se potrudim dodat filmček (moram pokazat kako se je Bibika lepo obnašala  :-* :-* :-* :-*) in slike iz razstave ;)

leonora

• *
« Odgovori #1434 : 01 September 2006, 20:41:24 »
Dobrodošla nazaj Neyka,
Biba tudi komaj čaka,da te vidi. ;DUpam,da mi bo uspelo vstaviti sliko,ker to delam prvič.Ampak ta mi je najbolj pri srcu.Vsakič posebej,ko jo pogledam,me kar malo stisne.Upam,da ne bo huda  :( Za vse,ki ne veste,zakaj se gre-na sliki se Neyka poslavlja od Bibe po razstavi.Ne moreš skriti,kako si žalostna  :'( .Le čimprej pridi  :o

Person

• *
« Odgovori #1435 : 01 September 2006, 20:49:02 »
Na nekoga me spominja ... na enga k ma dve nogi :)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1436 : 01 September 2006, 20:59:34 »
He he dejansko se res komaj poslovim od nje. OK tako objokana kot zgledam na sliki nisem bla (nisem jokala ;)) ampak vseeno mi je tok težko it stran od nje  :) Najdlje je bla pr men pa najbol se mi je prkupla s karakterjem.  :-* Nisem pa vedla da si me slikala ob odhodu ;)

Sma se pa takole crklale ko sem jo strigla...nevem keri je bol pasalo  :-*  >:D :D ;)

Je pa res mali Neon. S to izjemo da je brez kravate  :) Pa od spredaj je v bučko Neonova, od strani ima pa čisto Eliin stop  :)

Pa tale dva bučmana sta tut v sorodu  ::) (pse mislim ;))

http://www.moj-album.com/slike/162180/c8KOwF1KaimbvPwc.v.jpg

Uglavnem lepšega dneva skor ne najdem pa še vedno sem pod vtisom  ;)

Sevedaq pa hvala mami za njeno darilce - prevoz  :-*

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1437 : 02 September 2006, 03:05:06 »
Dobrodosla nazaj Neyka!

Lahko si ponosna na Bibo,da je Neonova ker je res cuker od cukra. Taka posrecena mila psicka... saj verjetno, se mi ne vidi, da  so moje sanje se vedno usmerjene k psicki a ne? :D Leonora, enkrat ti jo bom ukradla :P No, saj tudi cez nasega poba nimam komentarjev...ampak psica je se vedno skrita zelja, ne morem iz svoje koze. :o

Neyka.. kje si pa ti videla priden? Ves je bil zivcen, ker on pac nebi vec pri miru lezal, ker je imel ze vsega vrh glave in je pocasi postajal tecen.  Cel dan je cakal, da bo Biba frej, da se bosta lahko slinila en po drugem.. ko je koncno docakal ta tezko pricakovani trenutek je pa on moral na "mucenje" ;) Drugace pa najlepsa hvala se enkrat, da si nam tako lepo porihtala uhlje.. sicer Leonora je huda name, ker nima vec svojega norega znanstvenika... ma, se bo ze potolazila :P

Neon je bil pa priden kot vedno in vedno znova preseneca z svojo velikostjo. Z cim si ga ti hranila? :o Zahvaljujem se mu za vse lupcke, ki sem jih mimogrede dobila...sem jih od lj razstave ze melo pogresala. Moj strah kako se bosta z atumom razumela je bil odvec. A si videla pri piskotih? Neon poje..atum se kar polno kopico piskotov.. in jih je polovico radodarno z gobckom zrinil proti neonu  ;) Ocitno sorodstvene vezi delajo  :o (vidis leonora, da tisto kreganje zadnjic, ko je zarencal na bibo ni bilo cisto brez smisla.. sedaj je bolj kulturen ;) )

P.s Slike iz nasih srecanj so pa v albumu..si prej prisla spet na net, kot smo mi uspeli poslati cd  ;)

elf

• *
« Odgovori #1438 : 03 September 2006, 12:17:45 »
Neyka, drago mi je da u Hrvatskoj ima toliko psića iz vašeg legla, nadam se da ću ih upoznati  :)
Njufiji su vam prelijepi, a slike odlične!

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1439 : 03 September 2006, 13:37:28 »
Če se ne motim bodo enega izmed samcev razstavljali. Doma je na Reki ime pa mu je Laos. Mogoče se kdaj kje srečate  ;) Za ostale žal ne vem kje so  :(

Nelly... priden je bil recimo pri mizi pa na tistile sliki ko sta oba z Neonom gor tut zelo. Glede te slike mi ni jasno samo še kako ste si upali Neona kar spustiti  :o bi bila super žurka če bi primaširal k meni v krog ali pa se zapičil v kakšnega psa in zašprintal  ::)

Hranila sem ga s konzervami in makaroni - odsvetujem vsem je vse skup povzročilo tudi rahlo neenakomerno rast. Tvoj Atum pa tudi ne bo prav dost manjši tako da se na xxl njufke kar navadi  ;D ;)