Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1875204 krat)

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #1500 : 19 September 2006, 18:46:17 »
Katja čim hitrejše okrevanje!

Jaz pa končno spravljam skup material iz Trbovelj...

Za začetek video o pridni Bibi v krogu  :-*

http://video.google.co.uk/videoplay?docid=4372076351527567271

Sicer se slabo vidi ampak vseen dovolj dobro da lahko opazite kako pridno punco ime Leonora doma ;) Pa stišajte zvočnike ker se sam neki veter čuje

Slike pa pridejo zvečer ko se vrnem  :)

leonora

• *
« Odgovori #1501 : 19 September 2006, 23:52:46 »
iiiiiii  :-*  :-*  :-* moja cortika.Tako ste lepe,da sem filmček že desetkrat gledala.A ni bila moja Bibika ko taka kraljična!!Joj,nora sem na to kužiko.Hvala Neyka in Neon!

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1502 : 20 September 2006, 01:13:58 »
Neyka.. lep fimcek. Se lepse je bilo pa vse v zivo videti ;D Mala pac obvlada... verjetno ima to po ocku.

Leonora.. kar bodi ponosna na njo, ker je res cuker  :-* :-*

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1503 : 20 September 2006, 01:29:48 »
Se nekaj pozabila... emso, emso ::)

Mi smo pa spet zaceli z pasjo solo. In moram mulca pohvaliti, da je bil priden.. mi v soli lepse dela kot pa doma. Sploh smo vedno imeli problem, ker je videl kaksnega psa in podivjal.. ker bi se igral. Danes je pa hodil slalom med kopico psov, strogo poleg brez da bi kaksnega psa pogledal, kaj sele skocil proti njemu. :o Edini problem nam predstavlja odpoklic... ne, da noce priti. .se prevec rad. To je vodilo do tega, da je sla boga uciteljica na rit :o Ga ni zadrzala, ker je ponorel in vlekel kot nor, ker se mu je svet sesuval pred ocmi, ker sem sla na drugo stran poligona on je pa moral sedeti zraven tuje zenske. ::) ::) Ah ja... vsaj vem, da mi ga nihce ne more ukrasti. ;) Bruno... jaz nisem videla celega prizora.. a je fajn smesno zgledalo? Jaz samo pogledam cez ramo, vidim Atuma v popolni pripravljenosti da bo vsak cas zasprintal in bogo zensko na riti, ki ga se z zadnjimi mocmi drzi nazaj... najraje bi se pogreznila v zemjo :-[ Da vidis kako je potem zdivjal proti meni, kot bi se slo za zivljenje in smrt. Nisem vedela, da je njuf zmozen taksne hitrosti :D :D Ocitno je res, da je mali ze bolestno navezan name.. na sprehodih kjer je spuscen se ne premakne vec kot 2 m od mene, ceprav se skoraj pred njegovim gobcem dogajajo zanimive stvari (npr. otroci brcajo zogo... pa bi duso prodal za tisto zogo..ampak ne, raje se odpove zogi kot se premakne stran od mene) Ocitno sva oba enako usekana en na drugega ;D ;D

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #1504 : 20 September 2006, 12:04:42 »
Nelly, to kar opisuješ, mi je čisto znano. Naš učitelj v pasji šoli tudi pravi, da je Janko bolestno navezan name. Ko se vsi psi skup špilajo samo on pogleduje proti meni, pa vsake toliko cajta prišprinta do mene.
Na sprehodu pa je čist isti kot Atum. Kaj moremo - familija je familija :) :)

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #1505 : 20 September 2006, 12:29:02 »
Nelly, zgledalo je prav hecno, ko se je inštruktorica kakšna dva metra kar po riti peljala, Atum pa jo je vlekel. Jaz se nisem mogla zadržat in sem se na glas smejala. Malo pa me je tud v želodcu stiskalo, ker sem vedela, da je Bruno naslednji in da bo verjetno enako....je bilo pa k sreči v redu, ker sem mu stokrat rekla, ko sem hodila stran, SEDI, in je k sreči ubogall. Je pa rekla inštruktorica v smehu: "Zdaj pa še tvoj, da me bo še tvoj vrgu...." Ha, ha, ha.....glede na to, da sem Brunotov poteg in kotaljenje po tleh že sprobala, me je bilo res kar malo strah, kaj bo naredil z njo...

Kast

• *
« Odgovori #1506 : 20 September 2006, 12:36:12 »
So pa res norci :D

Čestitam Brunotovem očku, ker je ta vikend bil BIS  na CACIB Osijek ...ti Gabi se pa nič ne pohvališ, kakega lepega očka ima Bruno.
Hura za njufke  :o

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #1507 : 20 September 2006, 13:05:14 »
Hja, skromnost je lepa čednost, so včasih rekli.... Ja fino, da je bil Ronnie spet uspešen! Da se jim da preganjat po vseh teh razstavah....Jaz nimam ne volje ne energije za kaj takega. Še ta "nartaboljš" je, ko smo kje v naravi, da lahko Bruno laufa in šnofa...vse družinske izlete planiramo v to smer, da gre ja lahko tud Bruno. "Stoj" pa še zdaj nisva natrenirala....Bruno najrajš sedi ali pa leži. Nelly, povej kako je fino, ko so vsi v pasji šoli v položaju stoj, mi pa brezskrbno ležimo.....in nikomu ništa.

Eno pa sem res prepričana, da psa druge pasme kot njufa v življenju ne bi več hotela imet. Začarajo in očarajo te do konca in še čez!!! Katja, upam, da tvoja "bolniška" ni povezana z Buco?! Upam, da si kmalu opomoreš. Zlom komolca mora bit kar zoprna stvar, Bruno me je nepričakovano potegnil pred 14 dnevi, da sem se lepo zavalila po tleh, pa me roka med komolcem in ramo, vključno z ramo že 14 dni boli, pa je prav zoprno....kaj šele zlom......No ja, pri njufku se moraš očitno na vse pripravit!

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1508 : 20 September 2006, 13:39:54 »
Joj, mene je kar  sram... po drugi strani se mi pa veliko bolj dopade, kot pa da bi bezal od mene in bi mu bila zadnja briga. Verjetno bi kaj pomagalo, ce bi mu rekli "mir".. ker takrat ponavadi caka (vsaj ko sva sama kje)... ampak sem vseeno mislila, da ni potrebno, pa se prva sva bila na vrsti... in ker je bilo receno, ti samo pojdi jaz bom pa drzala.. sem mislila da je to dovolj. Pa ni bilo.  Vecni optimist :D Zdaj pa imam.

Gabi, gledam brunota.. ti se odaljujes... vaditeljica ga drzi on se je pa kar tresel.. tako rad bi sel z tabo ;) Sicer nekaj je potem povlekel, ampak se je zenska ze pripravila, da se je z vsemi mocmi uprla v tla :D Glelde tistega lezanja je pa prav zanimivo... cela skupina lepo sedi in caka in "poslusa vzgojne nasvete"... kar naenkrat se pa slisi en glasen vzdih in bum po tleh.. aha, Bruno lezi.. minuto kasneje pa se Atum isto ponovi. In to zavzdihneta tako, da se sigurno 3-je psi obrnejo proti njima. Ga slucajno 2 min ne gledas, ker poslusas... in te skoraj kar zadane, ker veselo prezvekuje taveliko zeleno kobilico. Sama sem kriva, kaj pa nisem takoj dala priboljskov :)

Najboljsi je bil pa tisti nas "agility" na zacetku :D :D Po tistem mostu mu je kar nekako slo... tunel je bil pa druga pesem. On bi kljub vsemu, ceprav z pescico strahu sel.. ampak kaj, ko je prisel notri do ramen in se zataknil ;D ;D Zdaj pa ne vem, ali je tunel premajhen ali atum prevelik. ???
Tisto palico za preskakovati je pa hotel ukrasti.. ker je tako pripravna igracka z katero bi lahko prav ponosno masiral cez poligon :D :D

Sem se pa spomnila se na nekaj.. Neyka se je ponujala, ce bi se Atum slucajno razstavljal v trbovljah, da bi ga hendlala. :o :o Verjetno bi nastal vihar, podrl ring, sodnika, ter vse  firbce ob ringu in zdirjal direktno k meni v narocje z ubogo Neyko, ki bi jo seveda po trebuhu privlekel ::) ;D No, pa to je ze crni humor :D Neyka..verjetno te je "zelja" minila, a ne?  ;)

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #1509 : 20 September 2006, 13:53:42 »
Nelly, kaj te bo sram, sploh pa na tem forumu - sej tukaj imamo vsi njufke doma in vemo, kako to izgleda! Smejim se pa še zdaj, ko se spomnim na inštruktorico na zadnji plati. Ampak smejala se je tudi sama, ker je očitno tega že navajena; potem že ni bilo tako hudo.

Za agility pa po moje Nelly, bo bolj huda.... Boš morala večje tunele najt, tisti na Zagorskem poligonu je očitno premajhen za njufke, z Brunotom nisva hotela niti probat. Sva pa probala betonske tunele, skozi katere teče voda v Evroparku. Pa se je skoraj zakalal noter....

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1510 : 20 September 2006, 15:51:34 »
Čestitke Ronnijuza BIS :)

Nelly ni me še minila želja ;) biti zastava za podivjanimi n0ovofundlandci je moja posebna strast  ;)

Pa še Trboveljske slike:

Neon, Biba in cel kup folka  ;D

Bibek pozira  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Tegale smo meli na obisku  ;)

Neon ovohava malo Mišino mastinčico Twisty

Pa še nekaj ne njufarskega za Leonoro:
http://neyka-neon.moj-album.com/album/4995583/?os=4996966
http://neyka-neon.moj-album.com/slike/357740/ZllkJMsMAH7OD_OR.v.jpg
http://neyka-neon.moj-album.com/slike/357740/QofMoTBAslO3lek_.v.jpg

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #1511 : 20 September 2006, 23:52:30 »
Kako je Biba lepa na tejle fotki! Prava pozerka!  8)  :-*

Lp

leonora

• *
« Odgovori #1512 : 21 September 2006, 09:18:18 »
Ja,res je pozerka,presenetila je na celi črti,tako je bila pridna.
Neyka,hvala za nenjufkaste slikice,sem bila čisto po Bibino slinasta.Naš je bil malo večji,pa bolj siv,ampak je tudi tale gospodična lepa.Ampak za mojo Bibiko je pa ne zamenjam,mislim,da smo sedaj doživljensko zapriseženi ljubitelji njufkov.  :P  ;)

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #1513 : 21 September 2006, 11:07:02 »
Leonora,

če ne drugega, je vsaj česanje malenkost lažje, a ne?!

Neyka, kateri pa je tisti odrasli njufko, ki si ga pripopala sem (tretja slikica)? Fuul ma dlake...

Biba je pa res cukerček, kaj naj rečem drugega, od Brunota in Atuma ljubica, ni kaj... Očitno bova imeli z Lili še bitke, ha, ha...

G.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1514 : 21 September 2006, 13:52:58 »
Bruno pojma nimam. Ima rodovnik in je že precej star. Dlake pa nima toliko kolikor zgleda...je žal malo preveč zrejen  :-\

Leonora - ni za kaj pa še kdaj ;) ampak raje vidim če pri njufkih ostaneš...rabimo tebi podobne lastnike  ;)  :-*

Fantje pa kar mirno...Atum ji sploh ne sme blizu (khm bratranec  ::)) Za Brunota je opa tako al pa drugače še premlada ;) Bo babi Neyka zoprna če bodo fantje že pri tako mladi punci tako zagnani  ::) ::)  ;) ;) ;) ;) :P :P

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1515 : 21 September 2006, 13:55:23 »
Ja, Biba je res cuker :D

Drugace jo pa prepustim Brunotu, Atum ne sme, saj ves sorodstvene vezi :D  Upam, da Atum ne bere pesjanarja... bom obgrizena  ;D ;D

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #1516 : 21 September 2006, 14:25:45 »
Mi smo pa danes stari 9 mesecev.....Kaj vse smo v tem času počeli, pojedli, ušpičili, pohodili, potegnili, razgrizli, poslinili......Nelly, se že kaj pripravljaš na jutrišnjih vajinih 9 mesecev??? Čas gre res hitro, še malo, pa bomo stari eno leto!!!

leonora

• *
« Odgovori #1517 : 21 September 2006, 20:42:16 »
Bruno-vse najboljše!!! :-*  :-*Bo kaj tortice?Pri nas bo pojutrišnem,ko bo moj Bibek dopolnil celega pol leta  :P  :P  :-* S česanjem je pa res dosti več dela(vsaj enkrat na teden štiri ure,da je bil tak kot je treba)
Tisti njufko z razstave je  bil pa res rejen,ni imel tako ogromno dlake(preverjeno na roke).
Joj Nelly in Bruno-jutri ob pol šestih,relacija evropark-se strinjata?Da jima osebno čestitam za devet mesecev! :-*
Neyka-brez skrbi-sedaj sem zavezana Bibiki. :-*   :-*  :-*

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1518 : 22 September 2006, 00:22:20 »
No, ker je ura ze cez polnoci (ceprav uradno bi morala se kao urico pocakati ;) ).. lahko tudi jaz recem : Vsenajboljse Atum za 9 mesecev. Kar ne morem verjeti kako hitro gre cas.. se malo pa bomo 1 leto stari :o

Bruno tudi tebi vsenajboljse, pa Gabi cim manj zivce unicuj :) Kaj malega uspici, pohodi in predvsem poslini pa kar brez zadrzkov.. da bo vedela, da ima doma pravega njufka :D :D

Leonora, meni je naceloma prav.. imamo cas. Za sigurno se pa se slisimo.. ok? Bomo pa pasji damici raje osebno cestitali.. bo slajse :D Torta pri vas bo.. ali tisto obljubljeno cokoladno dobi sele ob 1. letu? :P

Leonora dozivljensko si zaprisezena njufkom? Verjetno nisi edina in se bo vecina strinjala z tabo. Ljubezen do njufkov je neka huda epidemja za katero ne obstaja zdravila in njeni simtomi trajajo do smrti. Ko se enkrat okuzis, ti ni vec pomoci. In mene prav veseli, da je tako :P

Snufi.. ti gres z Jankotom na cacib mb, a ne?  Veliko srece v ringu in dobre rezultate. Naj bi bilo prijavljenih 8 njufkov (a kdo ve kateri?)... glej da kaj pofotkas ;D .. in seveda cim prej porocas o rezultatih. Bomo drzali pesti in vseh nasih 16 tack ;D

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #1519 : 22 September 2006, 07:52:54 »
Oj, hvala za čestitke, predvsem slinjenje, Nelly, ne bo problema....saj za oblečt itak nimam več nič, kar ne bi bilo označeno od Brunota, ali od blatnih tac ali od sline....Sem že pomislila, da bi predlagala, da uporabijo Brunota v naslednji reklami za dober pralni prašek, ker edino taki reklami bi še verjela. Skoraj scenarij sem že izdelala - bela obleka, taca umazana od blata, ki ti jo Bruno da na ramo, pa še malo naokrog po obleki, potem pa spravite dol....vmes pa še kakšen poljubček s ful sline....pa malo se lahko otrese, tako, kot v Beethownu....

Kar se tiče danes in Evroparka, pridem zagotovo. Ali moram mojemu sinu vzeti dodatne adidaske, da ne bo spet v mokrih domov šel? Upam, da Biba in Bruno danes ne pobegneta spet v potok, ker ne vem, če bo moj sin pri volji, da brede za njima....tako kot zadnjič.

Kasneje pa prilimam še kakšno slikico od včeraj - seveda sem morala Brunota za njegovih 9 mesecev malo poslikat...

Neyka, ta je pa res dobra...precej zrejen...Menda pri njufkih to ni nič čudnega. Tud mi smo pri 4-ih mesecih hujšali. Pa ne vem ali je bilo bolj grozno meni ali Brunotu!
Lp, Gabi

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #1520 : 22 September 2006, 09:51:37 »

Evo obljubljena slikica od včeraj. Ni treba razlagat, kajne, čigav je po novem ležalnik....

Lp, Gabi

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1521 : 22 September 2006, 09:56:08 »
OK bil je precej precej zrejen  ::) Je pa rejenje problem pri nas ker cucek zmešani noče požret ničesar kar je več od svetih 700g na dan in ima temu primerno že skoraj no leto cca 5kg premalo  ::) Zdele pred zimo smo se celooo maloooo zredili (2kg več jupiii)

Danes v Evroparku...glejte da boste fotkali!!

Gabi ful lušna fotka  :-* Pa vse naj naj še Atumu in Brunu.

Ker pa jutri najbrž ne bom mela dostopa do interneta že kar danes čestitam našim L-jčkom za dopolnjenega pol leta  :) Pridno kravžlajte živčke svojim lastnikom še doooolga leta  ;D  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Kast

• *
« Odgovori #1522 : 22 September 2006, 10:01:45 »
Ma kakšen je že Bruno  :o , ...sem si ogledala album, pa na sliki s tabo ...he, he...zledaš ko eno pišče zraven njega  :D .
Vse najboljše vsem vašim cukrom  :-* :-* , pa lepo se imejte  8)
LP

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #1523 : 22 September 2006, 10:30:40 »
Vse najboljše vsem Vam in tudi našemu Janku za 9. mesec  :-* :-*.

Midva greva v Mb v nedeljo. Pride kdo od vas? Ve kdo kateri so še ti njufki?

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1524 : 22 September 2006, 10:45:44 »
Jaz najbrž pridem v nedeljo  :)

Kateri bodo prijavljeni se bo pa vedelo šele ko boste kataloge dobili v roke  ;) Je pa celo en č/b prijavljen.

leonora

• *
« Odgovori #1525 : 22 September 2006, 10:56:46 »
Joj,zdajle imam pa dela!Moram počasi tipkati,da kaj ne izpustim. :P  :P
Bruno-HA-HA  :o  :o Se vidi,da je bil pri frizerju,ima malo manjšo glavo(ali si to ti Gabi).Super sta!Najbolje,da daš danes sinu na noge ribiške škornje. :P
Neyka-včasi so rekli-iz tvojih ust v božja ušesa!Bibek še mora biti dooooolgo pri nas,ker me v nasprotnem od žalosti pobere.Fotkali bomo,normalno,če jih bo objektiv ujel. :-*  :-*
Kast-hvala za čestitke!Prideš v Maribor?
Šnufi-vse najboljše  :-*  :-*  :-*  :-*Jaz pridem v Maribor(skoraj sigurno tudi Biba),bom videla,če mi bo uspelo spraviti tudi Nelly.Jaz vem samo,da so Sono prijavili(razred najmlajših).
Evo,upam da nisem kaj izpustila!

Kast

• *
« Odgovori #1526 : 22 September 2006, 11:02:39 »
Bi res rada šla v MB, a žal ne morem, ker imamo v nedeljo trgatev (moramo ujet lepo vreme). Dajte fotkat!
LP

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #1527 : 22 September 2006, 11:23:42 »

Kast, si mislila tole, a ne? Hja, po kilah še vseeno prekašam Brunota!!!

Leonora, frizer je bila Lacrimanegra - točneje Danaja, ko smo bili na obisku v Kranju. Sicer je že skoraj mesec dni od tega...Vsake toliko časa je pač treba malo skrajšat uhe in frizuro - Bruno je bil že skoraj tak kot marsovec. Mimogrede, ko smo že pri frizurah - ima kdo kaj pojma, kje se kupi kakšne dobre škarje za striženje njufkov? Mislim tiste z tistimi zobki....da razredčiš dlako.

Neyka....bodi vesela, da Neon ni požeruh!!! Veš kako težko je hujšat....globok lačen pasji pogled...te kar stisne in bi mu takoj še malo dal....

Nas žal v Mb. ne bo, ampak računam, da boste kaj poslikali tisti, ko boste šli!
Kast, kdaj potem pridemo pit (trgatev....)???
Vse najboljše vsem, ki v teh dneh praznujete (a so vsi njufki skoteni okrog 20. v mesecu ali kaj?!)!!!
Gabi

Kast

• *
« Odgovori #1528 : 22 September 2006, 13:48:32 »
Gabi, ja točno to sliko sem mislila, he, he... :D

Škarje za redčenje sem jaz kupila v Italiji in sem takrat dala 25 EUR, pa so bolj za silo, niso lih najkvalitetnejše. Dobre lahko dobiš  tudi na kaki razstavi (V MB bo najbrž več stojnic kot v Trbovljah), pa prosi koga, ki gre v MB, da ti jih kupi (cena mislim, da je tam od 5.000 do 10.000 sit).

Kast, kdaj potem pridemo pit (trgatev....)???
Za Martinovo, ne  ;) , drugače pa pri hiši imamo vedno kak kozarček terana za prijatelje  ;D .

LP

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1529 : 23 September 2006, 03:22:28 »
Tako pa je za nami tudi nase "njufi srecanje v malem". Vsi trije slavljenci so se nanoreli in preslinili do konca... na zalost fotk ni, ker je moj fotoaparat zacel strajkati ze cisto na zacetku in totalka  zmrznili in je bilo kakrsno koli slikanje onemogoceno :'( Pa se zanesi na tehniko, ce se lahko >:( >:( >:(

Bo fotke prispevala Bruno.. ce ne prej v ponedeljek. Smo pa drugace full uzivali, mala Biba je tlela iskrice med obema fantoma.. imeli smo se naravnost fantasticno, verjetno bo padal tudi dez, ko je bilo 5 bab na kupu.. no, vsaj en moski je reseval situacijo ;)  Sploh pesjani so se nanoreli do zadnjega atoma moci..vsaj atum je kar zajadral na svoj prostor, ko je prisel domov :D Smo pa na zecetku srecali tudi nasega sosolca Fredy-a, nasega sosolca iz pasje sole pasme CC ... tako da ni bilo samo njufi srecanje. Je bilo pa nekam sumljivo veliko ljudi danes v evroparku.. ocitno bo oglasevanje na pesjanarju sedaj moralo potekati bolj tajno, ker vsi pridejo firbec pasti ;D ;D Hecam se... vsak dodaten par rok za cohanje je vec kot dobrodosel.

Leonora, hvala za prijazno povabilo v nedeljo na cacib mb! Seveda ga prijazno sprejmem ;)) Tako da vsi njufi ljubci, ki boste na razstavi.. se vidimo. Komaj cakam :D :D