Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1875854 krat)

Kast

• *
  • Spol: Ženski
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #1710 : 17 Oktober 2006, 10:37:51 »
Se vidimo  8)

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #1711 : 17 Oktober 2006, 14:59:45 »
Kast, se že prav veselim, da se bova spet srečali. Prav tako se veselim, da bom lahko spoznala Katjo in Buco!!! Bruno še ne ve, kaj ga čaka....ha, ha.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1712 : 17 Oktober 2006, 23:28:53 »
Atum pride :)

leonora

• *
« Odgovori #1713 : 17 Oktober 2006, 23:36:56 »
Jupi,mi smo se pofočkali,pridemo.Katja hvala za nasvet,ampak moramo potuhtati nekaj bolj izvirnega.Prvič vžge,drugič že ne več.No včasih je prav pridna,da mi slučajno ne zameri  ::)  :-* .
Neyka,v nedeljo smo jo tehtali.Ima 38 kg.Je to dovolj?Meni se ne zdi suha,samo vi se na to bolj spoznate.
Nelly-super izlet  :o  :o  :P .Jaz bi tudi!Mogoče še ta teden,imam dopust.Samo moram najti še kakšnega prostovoljca,ker si ne znam predstavljati kombinacijo-Biba,trije hiperaktivci in živalski vrt  ??? .Mislim,da bi nas tam obdržali  :'( .

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1714 : 18 Oktober 2006, 02:46:41 »
Leonora.. meni se ne zdi premalo. Sicer pa bolj glej na postavo kot na samo kilazo. Ceprav iz slik sodec (ti, ti, ze dolgo jo nisi nic v zivo pokazala >:( :D ) se mi zdi cisto ok.

Mi imamo glede hrane tudi problem. Pri njegovih 9,5 mesecev ne spravim v njega vec kot 400-500 g briketov, po raznih tabelah naj bi pojedel precej vec. Sicer nikoli ni bil ne vem kak jedec (seveda, priboljski izvzeti - pa se to ne vedno) ampak vseeno se mi zdi malo. Po drugi strani se mi pa zdi, da je kar nekaj pridobil tja v trebuscek in mu mogoce kaksna kilca manj nebi skodila. Ampak tle ne vidim povezave.. ze tako poje malo, se bolj zmanjsati obroka ne morem... giba se tudi dovolj (vsak dan prezivimo nekje 3 ure skupaj z njim, igra, ucenje itd + cel dan je spuscen na vrtu) Metoda pregled reber.. se cutijo, cuti se pa tudi to, da sama rebra ga niso :D Sicer tehtali ga nismo, sigurno je pa tezak okrog 60 kg (raje kak kg + kot - )..tko na oko, velik nazadnje 71 cm. Prevec goniti (mislim kljub utrujenosti ga gnati naprej)okrog ga pa kljub vsemu ne smem, je le samo dobra 2 meseca od operacije in naj bi se malo pazili. Ima kdo kaksno idejo kaj storiti?

Za primerjavo pa ena fotka... se zdi predebel ali ne?
http://atumpetovio.moj-album.com/album/5102208/?os=5102210 (http://atumpetovio.moj-album.com/album/5102208/?os=5102210)

Kast

• *
« Odgovori #1715 : 18 Oktober 2006, 05:07:16 »
Ojla,
Atum in živalski vrt, he, he, super ideja,... sem tudi sama razmišljala da bi Sočo peljala, ko smo mulce, a si nisem upala....kdo ve, kako bi odreagirala ob vseh teh živalih. No Atum pa lahko gre komot v džunglo  :D
Meni se glede na sliko ne zdi lih preveč suh, a kot veš, po sliki to bolj težko ugotoviš. In če ne hujša, kljub temu, da mu daješ manj briketov, se ne sekirat, ...vsak ima drugačno presnovo in očitno Atum več od 500g briket na dan ne rabi. v glavnem, da ni predebel, lahko pa ima kak kilco manj.
LP

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #1716 : 18 Oktober 2006, 14:35:14 »
Kar verjet ne morem, da Atum ni preveč velik jedec. Saj sta z Jankom bratca, Janko pa bi pojedel vse kar se pojesti da :o. Janko je okrog 600 g briketov na dan, pa še kekse za nagrado, pa še kaj. Tehta pa 57,8 kg. Velik je pa okrog 72 cm.

lp

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #1717 : 18 Oktober 2006, 14:51:40 »
Sona bo stara čez dva dni 7.mesecev. Čeprav ni ne vem  kako velik jedec, dnevno poje 600 gramov
briketov (razdeljeno na 3 obroke),  nekaj priboljškov, eno jabolko ter obvezno 2 kosa posušenega kruha. Tehta 46 kg, visoka pa je 64 cm.

Lp

leonora

• *
« Odgovori #1718 : 18 Oktober 2006, 15:47:20 »
Nelly,ta teden imam dopust.Kar povej kdaj,pa se dobimo,da jih malo zlaufamo.Atum sigurno že pogreša Bibiko  :P  ::)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1719 : 18 Oktober 2006, 16:16:52 »
Tnx za ogovore. Saj tisti, ki pridete na srecanje, boste tam lahko dali realno oceno. Ceprav ne vem kako manj hrane mu ne upam dajat, je le se v fazi rasti in razvijanja.. in da nebi bilo kaj narobe. Ceprav ko stoji je nekako ok.. ko pa hodi ma malo cudno zgleda.. rit gre v eno smer, trebuh v trugo.. in se vse ziba sem in tja :D  No, zaenkrat bom hranila po ustaljenem redu, gibali se bomo kakor se lahko... ce bo slo kaj dol bo, ce ne bomo pa kasneje intenzivneje kilce dol metali ;)

Leonora : Kadar ti srce pozeli.. imam skoraj vedno cas. Edino v petek ne morem... gremo malo na lepse ;D

Sabina... sem si malo pogledala tvoj album od Sone. Lepa psicka... iz slik sodec tudi razvajena ;D  A Samy je pa vasa prejsnja psicka? Lepa kuzika...  :-* :-*

Sem si pa ogledala tudi "rodovnike" oz. rodbinsko drevo v tvojem albumu... upam, da ne izpadem tecna ampak Atumovo polno ime je Atum Petovio , atum je samo klicno ime, ce smo ze ravno pri rodovnikih...  :P :P Drugace pa si iz nasega legla spustila se par kosmatinckov, nista bila samo atum in janko... pri neykinem leglu jih pa tudi 9 manjka ;) Ne vzemi tole kot grajo, ker to ni... Drugace imam pa jaz tudi nekje sestavljan en okviren "rodovnik" z slikami itd..ce ti kaj pomaga - zs.

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #1720 : 18 Oktober 2006, 20:06:31 »
Živjo Nelly!

Me prav veseli, da si pogledala moj album ::). Veš, jaz osebno poznam samo Atuma, Janka,pa sem videla na razstavi v Mariboru in potem ugotovila, da je Atumov brat, ne vem pa kdo so še njuni bratci in sestrice. :-\ NA razstavi sem spoznala tudi njuno mamico, z imenom Noa. ;D

Spoznala sem se tudi z italijansko druščino njiufkov, še posebno mi je bil všeč mladiček Silvester Stalone. :o :o
Tudi Ojla je bila tam prvič na razstavi.

Kar se pa tiče Neonovega naraščaja, vem, da jih je bilo deset, samo ni se mi zdelo smiselno pisati vseh. ::) To drevo sem naredila le toliko, da sem ugotovila kako so si v sorodu. :)

Samy je bila naša njufka 11 let, po karakterju čisto drugačna od Sone.  >:(

elf

• *
« Odgovori #1721 : 19 Oktober 2006, 12:47:19 »
Pozdrav,
bili smo na izletu u prirodi, pa evo nekoliko Benovih slika - on je uživao u trčanju i igri u prirodi  :)

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1722 : 19 Oktober 2006, 16:07:28 »
elf kako čudovitega modela imaš doma  :o  super fotke! Sem pa pri vpogledu v album ugotovila da sva bila oba na Specialki v Zagrebu in da sva se zgrešila  >:( škoda. Pa naslednje leto  ;)

Neyka,v nedeljo smo jo tehtali.Ima 38 kg.Je to dovolj?Meni se ne zdi suha,samo vi se na to bolj spoznate.

Nimam pojma  ;D jaz rabim psa pretipat da vem ali je debel ali ni. Bibica se meni nikoli ni zdela ne debela ne suha, ravno pravšnja je. Če primerjaš s Sono je 38kg malo ampak sem Sabini tako povedala že v Mariboru da Sonček rabi shujševalno ker se ji rebra komaj še otipajo  ;)

Ceprav ne vem kako manj hrane mu ne upam dajat, je le se v fazi rasti in razvijanja.. in da nebi bilo kaj narobe. Ceprav ko stoji je nekako ok.. ko pa hodi ma malo cudno zgleda.. rit gre v eno smer, trebuh v trugo.. in se vse ziba sem in tja :D  No, zaenkrat bom hranila po ustaljenem redu, gibali se bomo kakor se lahko... ce bo slo kaj dol bo, ce ne bomo pa kasneje intenzivneje kilce dol metali ;)

Leonora : Kadar ti srce pozeli.. imam skoraj vedno cas. Edino v petek ne morem... gremo malo na lepse ;D

Nelly če je predebel obstaja tudi dietna hrana. Vsaj količinsko obroka ne zmanjšaš samo manj kalorična je. Drugače gre pa tudi pri nas vse sem pa tja razen raztegnjeni letimo v lahkem kasu  :-* Tako da s tem res ni nič narobe ;)

Punci kaj pravita na Menino  :) pa se pridruživa še z Neonom  :) samo ne morem med tednom do četrtka imam teste in spraševanja... ampak tudi pridem šele ob 15.30 domov. Če sta za Menino...bi šlo mogoče ta vikend če bo lepo vreme?

Tudi jaz imam rodovnike narejene...precej tudi s slikami.  :) Če bi hotela vse mladiče spravit v rodovnik bi pa rabila veliiiko prostora  :) Jaz pa tudi.. V Neonovem leglu je bilo 10 mladičev pa on je imel 10 mladičev....  :o Je pa tudi Eliino rodovniško ime drugačno...Elite vom Plley-boy je namreč :)

leonora

• *
« Odgovori #1723 : 19 Oktober 2006, 16:18:37 »
Ja,jaz sem za,samo v nedeljo.V soboto imam 20 obletnico osnovne šole in vem,da bi mi sveži zrak koristil.Nelly,si za?

Kast

• *
« Odgovori #1724 : 20 Oktober 2006, 10:06:42 »
Uživajte na Menini.
 :-* :-* Benu.
LP

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1725 : 20 Oktober 2006, 13:26:43 »
Elf, Ben je cudovit  :-* :-* :-* Se vidi, da je uzival ;) Kar privosci nam se kaksno sliko.

Leonora : Ne vem, potrebno se soferja povprasati. A se da do gor mogoce z avtom pripeljati? Ker Atum nazalost ne sme prevec hoditi v hrib oz. me potem skrbi hoja dol... saj ves, ramo moramo se malo paziti. In se bojim, da nebi bila kaksna pretirana hoja + divjanje zanj prevec in bi se spet kaksne bolecine pojavile :-\ Saj vem, da panicarim... pa kaj morem ;)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1726 : 20 Oktober 2006, 14:29:12 »
Nelly seveda se da peljat. Misliš da bo šla Biba peš gor? ;) Samo vreme nam ga malo serje...zna bit megla v tem primeru pa bolje da ne lezemo gor ker peš tvegam da se zgubim, če pridemo gor bo pa itak taka megla da meter pred sabo ne vidiš  >:( Lahko se pa kje v dolini dobimo če bo vreme kolikor toliko. Včeraj sem odkrila en zlo luškan travnik  :)  ;)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1727 : 20 Oktober 2006, 17:06:42 »
Neyka.. ok sicer se mi je res zdelo da Biba verjetno ne bo hodila celo vecnost v hrib (pa ne zaradi pomanjkanja energije ;)) ampak boljse da prej vprasam. Sicer se kar ne vem kako bo vse skupaj izgledalo oz. kaksne plane ima kaj moj. Na zalost je od njega odvisno....saj ves, prevoz pa to  ;D Sicer kje to tocno je pojma nimam... ampak ok ;) Kok je priblizno voznje do tja? Ce bo pa megla je pa pomoje res boljse da ne rinemo nikamor, ker sploh atum zna protestirati.. namrec razvajencka "zebe"  ;D (ce verjames..ampak pride prav, da se lahko guzva v narocje :P ) Sedaj imamo itak zurko, ko je zakurjena pec.. in seveda najvecje cudo ko je tok toplo.. ocitno ima atum malo gasilskih genov in se mu je vsa stvar zdela prenevarna za pozar.. in jo je enostavno polulal !!  :o :o (grrr..zakaj se je naucil dvigovati taco? ::) )

In njufkarji... kdo potem pride na srecanje? Kdaj pa planirate priti na "cilj"? Vsi ze na samem zacetku ali nameravate kaj zamuditi? ;)

Kast

• *
« Odgovori #1728 : 20 Oktober 2006, 17:27:39 »
Glede na to, da bo prej tema (menjava ure), najbrž ni dobro na srečanje priti prepozno, tako da rčunam tam nekje okrog enih.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1729 : 20 Oktober 2006, 17:31:32 »
Nelly do mene je cca 1h če greš čez Mrzlico potem je pa do vrha Menine še malo manj kot enkrat toliko (slaba cesta pa ne moreš hitr vozit) Gor bolš da ne lezemo ker je kompletno v megli...če pa mate čas pa pridete do mene vas pa vseeno loh na en lep sprehod povabim :)

Atum je pa očitno mislil da ste mu WC postavili v hišo  ;D

Na srečanje če sem prav preštela pridemo jaz, Leonora, Kast, Bruno, T.M.T. in ti Nelly, pa upam, da sem koga pozabila in da nas bo malo več ;)

Pridem pa jaz najbrž kar bolj na začetku (11,12) potem bomo pa videli koliko bo moja mami pri volji in kakšno bo vreme do kolkih bomo tam.

Kast

• *
« Odgovori #1730 : 20 Oktober 2006, 17:35:42 »
Na srečanje če sem prav preštela pridemo jaz, Leonora, Kast, Bruno, T.M.T. in ti Nelly, pa upam, da sem koga pozabila in da nas bo malo več ;)
Pozabila si Katjo!

M/my prideš  ???

Pa lepo bi bilo, če bi prišla Marjana z njenim lepotcem, glede na to, da blizu živi  8)

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #1731 : 23 Oktober 2006, 09:11:06 »
Pridem! :D Če pa bo padal dež, me ne bo ;)

Kast

• *
« Odgovori #1732 : 23 Oktober 2006, 09:35:33 »
Pridem! :D Če pa bo padal dež, me ne bo ;)
Komaj čakam, da po dolgem času spet prečoham Ambro  ;)

Kast

• *
« Odgovori #1733 : 23 Oktober 2006, 12:20:26 »
Medve z Buco vas prideva samo pogledat, ampak šele po kosilu.
Katja, če prideš, se moraš Nini prijavit!! http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=1871.msg72301#msg72301

Kast

• *
« Odgovori #1734 : 23 Oktober 2006, 19:23:00 »
Na pomoč   ;D

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #1735 : 23 Oktober 2006, 19:25:06 »
Kast kako simpatično bitje ;D No obe sta simpatični, samo Sočo se malo slabše vidi ;)

Lp nina

Kast

• *
« Odgovori #1736 : 23 Oktober 2006, 19:33:26 »
Še ena, kjer se Soča poteguje za igračo (tu se vsaj smrček vidi  ;) )

leonora

• *
« Odgovori #1737 : 23 Oktober 2006, 22:00:00 »
Iiiiiiiiiiiiiiiii  :o  :o  :-*  :-* Kast,vidiš,tole bi pa jaz pomučkala.Kakšne okice!Je pri vas tudi tako,da včasih že ne veš,od katere je slina?Jaz bi še kakšno!

Kast

• *
« Odgovori #1738 : 23 Oktober 2006, 22:34:59 »
Leonora, bi ti še eno psičko al slikco?

Sline pri nas kolikor hočeš  ;D
Moram le pazit, da ne bo Soče zdaj po gonitvi prijela kakšna navidezna brejost in da si ne prisvoji ta malo  :P

leonora

• *
« Odgovori #1739 : 23 Oktober 2006, 23:24:34 »
Jaz bi vse troje,slikco,psičko in punčko  ::) .Šala,samo ko jih tudi jaz takole doma gledam,ni lepšega.Te kar nekaj prime.Ja to pa le pazi,da je ne vzame za svojo.Pa saj ji ne bi bilo hudega,je videti,da je čisto nora nanjo  ;D .Se pri vas tudi skupaj jočeta?Pri nas  Biba vedno cvili,ko Zoja zajoče.Pa kar menca in menca okoli nje,ne ve,kaj bi storila.