Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868863 krat)

katja123

• *
  • Spol: Ženski
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #1800 : 05 November 2006, 10:40:05 »
Buca je že malo bolje. :)
Včeraj je namreč vso zaužito hrano zbruhala z goro sluzi. Je pa navdušeno lizala sirup.  :o  Sem jo dala kar malo na dieto, zvečer je dobila nekaj briketov in ti so ostali v želodcu.
Danes že manj kašlja, ni pa prav ješča. bomo po male dajali hrano, pa bo. 

search.and.rescue

• Gost
« Odgovori #1801 : 05 November 2006, 19:00:24 »
Sedaj imam pa jaz tegale šita mal dost.

S kakšno pravico kdorkoli optožuje, da so kar vsi naši psi okuženi.

Bruno je bil na sprehodu s Toro in Darmo, ki nista okuženi.

Neyka - sem ti poslala že po ZS. Pa vidim, da ti še vedno ni jasno !!!!!

Tisti, ki misli, da je bil pa kar Bruno okužen in takšne bedarije se pa zlo motite in se malo zamislite, da ni mogoče Bruno dobil kužnega kašlja na samem srečanju  ;)

Vsem, ki pišete brez tega da bi imeli kakršnokoli znanje o mojih psih - bogpomagaj

Pa niti se več ne mislim ukvarjati z ljudmi, ki imajo dovolj 5 minut, da naredijo eno skeptično štalo.

Od te teme se do nadaljnega poslavljam, ker se tu ne mislim več dokazovat. Važno je moje delo, ki ga postorim in za katerega vem, da je je kvalitetno.

Vsi skupaj pa malo razmislite kaj se greste in preden kaj domnevate vsaj malo potuhtajte kaj se greste.

Očitno je biti pošten lepa vrlina, ki pa niti slučajno ni cenjena. Vedno pridejo bolje skozi tisti, ki prikrivajo.

Bruno: Ali si ti morda slišala Darmo in Toro kdaj zakašljati?

Naprej se menite sami. Magari nas še bolj popljuvajte. Se ne sekiram.

katja123

• *
« Odgovori #1802 : 05 November 2006, 19:10:05 »
Glede na to, da je ravno naša zbolela, bi samo rekla, da sploh nimam namena iskat krivca za njeno bolezen. Pač je nalezla, se zgodi.  :)
Saj pri otrocih v vrtcu tudi ne kažemo s prstom na enega, češ ti si kriv, da sem zbolel.
search.and.rescue ne zapuščaj foruma, ker si mi včeraj super pomagala z nasveti. Še enkrat hvala.  :o

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1803 : 05 November 2006, 19:21:41 »
sar - meni je čist ok če tvoji psi niso bolani. Lahko je prenašalec kdorkoli in lahko je prenašalec pes, ki ne zboli!! To sem že miljonkrat napisala. In tudi to da je prenašalec na srečanju lahko bil kdorkoli, ki je bil v stiku z drugimi psi, thats all. Vse so bile HIPTEZE za katere pa ni rečeno da so pravilne!!! In nihče ni obtoževal tebe - zakaj sem Gabi na srečanju vprašala če se je kaj družila s tabo in če so tvoji psi ok pa tudi veš!! Zato ker sem od veterinarja slišala da se pojavlja veliko obolelih dog in ker sem vedela da se vi družite z Brunom - nikoli pa nisem rekla da so tvoji psi bolani!! A bo zdaj jasno kaj sem hotela povedat?? Kdo je bil na PeSjanar srečanju okužen oz. prenašalec ne moremo ugotoviti, ker je večina psov redno v stikuh z drugimi psi, ki so prav tako v stikih z drugimi (vejca tri pikce) in ne moremo vedeti od kod se je kaj prineslo.

Se opravičujem ker sem o temi kašelj karkoli napisala in pe bolj ker sem uporabila Brunota za primer, ki bi lahko bil okužen (prav tako sem Rino - niste opazili) - ne bom več sploh.

Kast

• *
« Odgovori #1804 : 05 November 2006, 19:59:09 »
Zdaj bo pa vse skupaj tako izpadlo, da na naslednje srečanje ne bo nobenga njufka več. Pa se mi zdi, da smo že vsi kar malo sfantazirani od vseh teh pasjih boleznih.Dostikrat delamo iz muhe slona.
Včasih se vprašam, ali nisem malo prf/$njena. Če mi otrok zboli, mora bit res hudo, da ga peljem k zdravniku...če pa bi psica enkrat zakašljala, bi jo najbrž takoj peljala k veterinarju, ki bi mi seveda brez problema svetoval vse živo, dal zdravila in fajn pokasiral. Če bi v tem primeru peljala otroka, bi najbrž še kakšno slišala od zdravnika, da kaj delam gužvo!
Malo se je najbrž potrebno streznit ali je res tako hudo, če se tudi psa včasih prime kak prehlad, kašelj...
LP

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1805 : 05 November 2006, 21:26:22 »
Kast jaz definitivno še pridem. Pred zimo in med njo srečanj tako ne bo več, do takrat se bo epidemija malo polegla pa bo spet fajn :)

leonora

• *
« Odgovori #1806 : 05 November 2006, 21:46:49 »
S.A.R-zdaj te imam pa jaz dovolj  >:( .Mater,da vsako debato razumeš kot napad nase  >:( .Nihče niti pod razno ne obtožuje Brunota,ker tudi,če bi res bil kužen tega Gabi ni mogla vedeti.Ti pa si!Praviš,da Darma in Tora nista bili okuženi  ??? .A ostali so pa bili?Če je bil od tvojih psov samo eden okužen so bili prenašalci vsi.In ti bi kot "strokovnjak",to morala vedeti,ne pa da zavestno izpostavljaš nevarnosti še druge pse  >:( .
Katja,upam,da se Buca čimprej pozdravi,na srečanje pa definitivno še pridemo.Pa tudi za kakšen skupni sprehod si bomo našli čas,takoj ko bo nevarnost mimo.Kast,se strinjam s tabo,sem kot prvo tudi mamica in res ne letimo za vsako malenkost k zdravniku  ::) .Razlika je le v tem,da ne bo z otoci nič narobe,če malo pokašljajo,zaradi tegale kužnega kašlja se pa lahko zgodi tudi kaj veliko bolj resnega.

Kast

• *
« Odgovori #1807 : 05 November 2006, 22:51:30 »
Leonora ne se toliko razburjat...upam, da se kljub poskusom nekaterih ne bomo metali v tej temi polena pod noge kot npr. v temi Nemške doge! Kar se pa tiče S.A.R. in okuženosti njenih psov pa sem si mislila isto kot ti, a sem bila raje tiho, ker itak  vsak, ki je prebral gornji post S.A.R. razbere, da je le imela doma kakega psa okuženega, le da Tora in Darma nista bili, a še vedno sta lahko prenašalki, a ne!

leonora

• *
« Odgovori #1808 : 05 November 2006, 22:59:48 »
Jo,mi že ne  :o .Mi njufkarji smo ekipa,ki drži skupaj  :-*  :-* .Saj vidiš,da smo vedno za stvar  ;D  :D .

Kast

• *
« Odgovori #1809 : 05 November 2006, 23:03:51 »
Jaz pa malo pogrešam Nastjo in njufka Indija! Ali mogoče kdo ve kje sta se izgubila  ???

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #1810 : 06 November 2006, 07:36:13 »
Vsem prav lep pozdrav. Sem ugotovila, da ste se imeli na srečanju lepo. Žal mi je, da nismo prišli.

Evo naše Sone

po kosilu se prileže počitek, zato sem si prisvojila posteljo, ker je ravno dovolj velika zame

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #1811 : 06 November 2006, 07:46:03 »
Oj! Glede kašlja bi si lahko pozorno prebrali stran od SAR, da boste videli, da sva se videli nazadnje okrog 15. oktobra, kasneje je tudi v pasji šoli ni več bilo; pa tudi če bi se kasneje, me ne bi skrbelo, ker njeni psi po mojih informacijah niso imeli kužnega kašlja. Brunotu še vedno ni nič, če bi bil prenašalec najbrž tudi ne bi bil tako "odporen mladič pri 10-tih mesecih", da sam ne bi zbolel, se vam ne zdi? Očitno sem res nekomu trn v peti! Če bi Brunotu karkoli bilo, ste lahko prepričani, da me na srečanje ne bi bilo! Tako pa je še danes čisto o.k. in samo držim pesti, da se mi nismo na srečanju česa nalezli, kajti 14 dni še ni mimo! Tudi če se nam kaj pojavi, ker so še vedno vse možnosti za to, ne mislim nobenega obtoževati, ker mi to pri bolanem psu ne bo čisto nič pomagalo!

...upam, da se kljub poskusom nekaterih ne bomo metali v tej temi polena pod noge kot npr. v temi Nemške doge!
Očitno se nekateri preveč družijo z dogaši, pa bodo tisti kreg z njihovih strani prenesli še na našo???

Sabina, tale tvoja njufka pa res ve, kje je udobno!!! Lepa slikica, ni kaj!

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #1812 : 06 November 2006, 10:43:03 »
Nelly, Sabina - zelo lepi slikici. Sem vama kar malo favš, ker našega Janka se skoraj več ne dobi v hišo, oziroma se pride malo pocartat pa zopet nazaj ven. Pa pride jest, pa zopet ven.  >:(.
Včeraj je učitelj v šoli rekel, da je edina možna razlaga, da je tolilko sam zunaj, ker je drugače fejst razcartlan ta, da je čas gonitve in se sosedove psice gonijo. Res pa je, da se je spolni nagon začel prebujati. Kakšne izkušnje mate s tem?
Nelly kako je pri vas???

dog4ever

• *
« Odgovori #1813 : 06 November 2006, 10:50:01 »
Šnufi, kaj pa, če je prevroče v hiši? In je zato raje zunaj?

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #1814 : 06 November 2006, 11:03:20 »
Dog4ever, po mojem si dal kar pravi odgovor Šnufi. Brunota sem že pretihotapila noter, pa mu ni bilo do tega, da bi bil noter. Prav videti je bilo, da mu je prevroče in hotel je ven. Zdaj se ne sekiram več, očitno mu je zunaj že boljše, kot noter na toplem. Po pravici povedano, s takim kožuhom bi tud jaz noter ponorela...

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1815 : 06 November 2006, 16:09:16 »
Samo še enkrat povem iz katerega razloga sem tebe Gabi vprašala koliko se družiš s sar: In to je bil podatek veterinarke, da je trenutno v Celjskem koncu, Zasavju in še ponekod INVAZIJA nemških dog s kužnim kašljem (ni bilo rečeno da drugih pasem ni - največ naj bi bilo nemških dog) in zato sem vprašala KAKO je z dogami od sar in če ste se kaj držili pa koliko veš....Kje vidite tule obtoževanje da je imela bolane pse  ??? Da so njeni psi bili (so kaj jaz vem) bolani sem zvedela šele PO srečanju in sicer od forumašice Tine, ki je v temi nemške doge napisala da je sar opozorila tiste, ki so bili z njo v stiku na bolezen.

Če je druženje prepirov in druženje z dogaši letelo name pa še toliko - tegale prepira nisem začela jaz. Se pa iz njega in NF foruma umikam ker nekateri niste pripravljeni razumeti stvari tako kot so vam povedane ampak vse obračate proti sebi da bi lahko p!"%ili nad avtorjem besed (v tem primeru name)

Užitek z vašimi njufi!

lp Neyka

matrox

• *
    • matrox
« Odgovori #1816 : 06 November 2006, 16:38:57 »

:o Kolk je lep

Citiraj
Dog4ever, po mojem si dal kar pravi odgovor Šnufi. Brunota sem že pretihotapila noter, pa mu ni bilo do tega, da bi bil noter. Prav videti je bilo, da mu je prevroče in hotel je ven. Zdaj se ne sekiram več, očitno mu je zunaj že boljše, kot noter na toplem. Po pravici povedano, s takim kožuhom bi tud jaz noter ponorela...
Bruno tudi jaz imam enega takega kosmatinca, ki je raje zunaj. Pa ga večkrat dam notri ker bi se z njim rada malo pocrkljala. No za kakšnih 5 minut mi že rata, potem pa že sili ven. In tako se raje jaz toplo oblečem in sva zunaj  ;)

Neyka na začetku sem si sam pri sebi rekla mah ne vtikaj se v tuje zadeve. Ampak vseeno bom povedala kaj mislim: Ko te takole berem se mi včasih zazdi, da imaš preveč časa :P

lp

Kast

• *
« Odgovori #1817 : 06 November 2006, 16:44:40 »
...upam, da se kljub poskusom nekaterih ne bomo metali v tej temi polena pod noge kot npr. v temi Nemške doge!
To ni letelo nate Neyka! Pa brez veze, da se pustiš sprovocirat!

Danes je tudi Soča parkrat zakašljala in obračalo ji je želodec brez bruhanja. Zaenkrat je v redu, spančka na toplem sredi dnevne in upam, da se ne bo čez noč poslabšalo.
LP

katja123

• *
« Odgovori #1818 : 06 November 2006, 16:50:03 »
Mene pa nekaj zanima?
Zakaj ste tako občutljive, takoj v jok, pa na luster, pa s foruma dol. Enostavno ne razumem.  :-\
Pač psi so se nalezli prehlada in zdaj jih bomo pa pocajtali.
Dejmo bit malo manj občutljivi ko gre za naše kosmatince in svet bo takoj lepši.

Kast

• *
« Odgovori #1819 : 06 November 2006, 17:08:55 »
Kakšni dobri repki  :D :D :D

Kast

• *
« Odgovori #1820 : 06 November 2006, 17:14:40 »
Sabina, pri vas se pa vidi, kdo je glavni  :D , pa Atum se mi zdi, da bo tudi kmalu Nelly spravil s postelje  :D
LP

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1821 : 06 November 2006, 17:46:13 »
Zakaj ste tako občutljive, takoj v jok, pa na luster, pa s foruma dol. Enostavno ne razumem.  :-\

Tule ne gre za takoj v jok...ampak zato da se nekateri prav trudijo obračat besede okrog samo da nebi slučajno mel kdo drug prav (ali karkoli je že razlog).

Citiraj
Neyka na začetku sem si sam pri sebi rekla mah ne vtikaj se v tuje zadeve. Ampak vseeno bom povedala kaj mislim: Ko te takole berem se mi včasih zazdi, da imaš preveč časa

Nevem kaj v mojem pisanju te je k takemu mišljenju napeljalo ampak trenutno ga imam zaradi bolezni ki mi prekleto onemogoča učenje res preveč - vseeno pa mislim da sem razumljivo napisala zakaj sem se na srečanju vtaknila ravno v Gabi in da nisem NIKJER NIKOGAR NIČESAR obtoževala da bi me že počasi lahko razumeli - a sem že tako čorava da tudi razumljivo posat ne znam več in se da moje pisanje razlagat kot to da koga kaj obtožujem ali še huje da imam Gabi v želodcu  ??? ???

Po premisleku sem se odločila da na forumu ostanem in se neham sekirat zaradi ljudi ki me ne razumejo. Na žalost je teh veliko lahko pa rečem da je tudi veliko takih ki so moje pisanje razumeli kot je bilo mišljeno.

Tudi Neon se toplih prostorov izogiba - tudi v klet še noče. Očitno še ni tapravega mraza.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #1822 : 06 November 2006, 18:11:55 »
Jaz pa malo pogrešam Nastjo in njufka Indija! Ali mogoče kdo ve kje sta se izgubila  ???

Ja v šoli in na taborih o vegijih ;D

Dajte no...ne se kregat zarado tako nepomembnih stvari...meni se vse skupaj smeje.Pššš...poslušajte Kast in Katjo123 ;)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #1823 : 06 November 2006, 18:22:33 »
Zdaj sem malo zamesala temo NF in ND, tako da ne vem tocno, kdo ima kuzni kaselj in kdo ne :-[ ampak skratka, Grin je lani po srecanju avstralcev kasljal, sicer po veterinarjevem mnenju ni bil kuzni kaselj ??? en teden je dobival antibiotike, in ker se je cez nekaj tednov stvar ponovila, tudi zato, ker se je v mrazu sel kopat v potok :-[ je potem imel se eno kuro antibiotikov in v 14 dneh je bil zdrav.
Zraven sem mu se dajala trikrat na dan zlicko medu in limono, stisnjeno na koscek kruha in se mi zdi, da je pomagalo. Sem mu ponujala tudi sipkov caj, pa ga ni hotel pit :-[ :D
Je imel pa njegov bratec precej dolgo ta kaselj, mislim, da se ga niso znebili skoraj dva meseca. Tudi njemu se je zacelo po srecanju, ampak njemu so diagnosticirali prav kuzni kaselj.

Mislim, da ce ste bili pri veterinarju in dobili antibiotike, in ce pazite psa na toplem (v kar niti ne dvomim ;)), potem ne bi smelo bit prevelike panike.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1824 : 06 November 2006, 22:58:39 »
Moje današnje dušno delo  :)

Kaj pravite?

Kast

• *
« Odgovori #1825 : 07 November 2006, 06:12:48 »
Super si to naredila!

katja123

• *
« Odgovori #1826 : 07 November 2006, 09:40:37 »
A je glede tega kašlja pri psu enako kot pri človeku? Dokler ni izpljuvek rumen ali zelen, ni panike.
Naša danes stalno pluva okoli, ampak je belo. Še kar dajeva sirup.  Če ne bo v dveh dneh bolje, jo bom pa k zdravniku peljala. Čeprav mi je veterinarka rekla, da bi moralo biti v enem tednu v OK:

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #1827 : 07 November 2006, 09:42:57 »
Katja tema o Kašlju (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=1853.msg77198#msg77198) v linkanem sporočilu je napisano ravno to ;)

Lp nina

katja123

• *
« Odgovori #1828 : 07 November 2006, 10:01:54 »
Hvala, sem prebrala.

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #1829 : 07 November 2006, 12:30:44 »
Saj vem, da mu je notri prevroče, ker ven se je odselil komaj ko smo v hiši začeli kurit. Ampak sem tak žalostna, ker sem se tak navadila, da je non stop v bližini. Zdaj pa imam pravo ločitveno krizo :), malo pretiravam, ampak vseeno.
Zdaj sem mu za zunaj ležati prinesla poplan in zdaj sem malo pomirjena, ker vsaj ne leži na hladnem. Upam, da bo zime čimprej konec in se bo vrnil v hišo :D.

Lp