Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1869215 krat)

katja123

• *
  • Spol: Ženski
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #1920 : 22 November 2006, 11:09:04 »
Imeli smo pozornost, hoja poleg ( levo, desno, okrog), prostor, odlaganje psa, odlaganje v hoji, sprehod skozi skupino. mislim, da je bilo to vse. Večino vaj se dela na povodcu.
B-Bh pa je brez povodca, vendar dvomim, da bova šli, ker mi časovno ne znese.

Najprej se je začelo vse šolanje z briketi, potem smo jih pa ukinili.  midve sva še vseeno imeli v levem žepu odvito posebno salamo.
Pred izpitom en dan ne smejo jesti, potem je pa za salamo delala kot norec.  :P

Verjetno, če ne bi bila tako živahna ( kar ponavadi ni) in ne bi lajala med izpitom bi še bolje naredili.  ;)

katka

• Gost
« Odgovori #1921 : 22 November 2006, 13:54:38 »
Kdaj je pa bil izpit? :) Jes v nobeni reviji ne najdem,zapisanih datumov kdaj in kje bodo izpiti... :-[

katka

• Gost
« Odgovori #1922 : 23 November 2006, 12:34:33 »
Ej Katja!

A masta vidvi z Buco kksn album spletni? Me ful zanima kaksna je ... ;D Ce sta si kej podobna he he he he he  ;D

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #1923 : 23 November 2006, 13:30:23 »
Midve z Ambro sva imeli probleme, glede priboljškov. Počasi sem ukinjala, tako da je dojela da ne dobi vsakič. Dela pa s še večjo hitrostjo in veseljem, ker hoče vajo narediti bolje, da bo dobila piškot ;) sicer sem jo pa potem po izpitu, oz. takoj ko sva šli proč od sodnika, nafilala s hrenovko ;D

Brez skrbi, tudi Atum bo zmogel ;)

LP

katka

• Gost
« Odgovori #1924 : 23 November 2006, 13:51:16 »
Ej Mlmy kje sta pa delali izpit?

Jest bi ful rada sla kak izpit nardit z njim pa sej kt sm ze omenla ne najdem nobenih datumov... :-\ Pa sej kot sm ze rekla bova vrjetno sla februarja nardit B-BH(upam, d ne b potem use skupaj padlo v vodo),ampak, bi pa prej poskusala nardit kak lazji izpit, da to vidim sploh kako zgleda in te zadeve... :)

HVALA ZA ODGOVORE!!! ;D

Lp!

KATJA IN BART

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1925 : 23 November 2006, 14:26:24 »
Katka pa hodita kam v pasjo solo? Ker brez tega ne moreta na izpit. Niso izpiti narejeni na princip pasjih razstav, ko lahko prijavis vsakega psa, brez da prej hodis na priprave. Za bbh rabis pa prej se tecaj poslusnosti po programu A, sele temu sledi bbh. Kakor vem ne mores kar direktno na bbh. Vsaj tako je v nasi pasji soli. Za datume izpitov pa poglej v reviji Kinolog ali pa na internih straneh dolocenega kinoloskega  drustva pa bos nasla vse podatke.  ;) Najlazje pa bo, ce se obrnes na najblizji KD v tvojem kraju in tam zves vse potrebne informacije.

M|my cestitke tudi vama. Priboljski pa pri njufkih pac morajo biti..brez tega ne gre  :P

Atum bo pa zmogel..ceprav vcasih ko ga prime "huda ura pubertete" se resno sprasujem kam je sla vsa pamet  :D

katka

• Gost
« Odgovori #1926 : 23 November 2006, 14:41:37 »
Midva sva pasjo malo solo ze oparvila,prav tako osnovno solo.Tecaje sva imela v Ligojni-Vrhnika in res je super tam.Ja , to vem, da se moras naprej nekam "uclanit" , da gres lahko na izpit.Zal pa so v pasji soli Ognjena "ukinili" prijave za izpite, ker je bilo tako malo ljudi,da se ni izplacalo, tako da razmisljam, o ukljucitviji v kak klub, kar sat mi predlagali tudi tamkajsni "uciteljci" ;D
  Hvala,za odgovre, kje lahko dobm podatke kje in kdaj so izpiti(revije kinolog nisem kupovala :-[  :-\)

No morem vam povedat, da so na najinem albumu nove slikice!! ;D

http://newfie.moj-album.com

Lp!!

Katja & Bart

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #1927 : 23 November 2006, 15:17:02 »
Midve s Katjo123 sva delali v isti šoli, v kinološkem društvu Lesce.
Izpit pa je bil 18.11. če se ne motim :-[

Tudi midve z Ambro izpita B-bh ne bova opravljali, zaradi pomanjkanja časa, pa tudi zato, ker mi način učenja v šoli ne leži najbolj. Bova pa sami delali, pa saj mi itak ne gre za papir :)

LP

katka

• Gost
« Odgovori #1928 : 23 November 2006, 16:11:54 »
Pri bbh izpitu dobis zraven tut literaturo, in mi je zlo vsec(jo ze prebiram),ker me ful vlece v smer veterine in kinologije  :)Ja, tut men ne gre za papir,ampak za osebno znanje,da se nadgrajujem in izpopolnjujem ;)Za enkrat je cas se na razpolago, se pa bom pustila presenetiti za v bodoce in upam , da cas za take stvari bo. :) Mlmy  a je bila na izpitu prisotna trema(ful treme) :) Jest mam pr takih zadevah mal tezav , amapk potem, ko zacnem je OK ::)in stvar poskusam cim bolje izpeljat(ce se le da)

Lp!!

Katja

leonora

• *
« Odgovori #1929 : 23 November 2006, 19:53:19 »
Katja123 čestitke tebi in pa predvsem Buci  :-*  :-*  :-* ,čeprav malo pozno.Bravo!!!
No,tole me je pa danes pogrelo-
NOVOFUNDLANDCI - črne kepice čakajo na vas!

Mladički z rodovnikom - vrhunskih staršev so lahko odlično božično darilo.

Sem prilepila brez telefonske številke,da ne bom delala reklame.Od kdaj pa kužke Božiček nosi?Saj pa ja niso čokolada  >:(  >:(  >:( .Kaj pa če bi otroci raje sanke?Ga bodo vrgli stran?  >:(  >:( Mogoče imajo res vrhunske starše,vzrediteljev vsekakor nimajo niti približno!Mogoče vrhunski idioti  >:(  >:(

katka

• Gost
« Odgovori #1930 : 23 November 2006, 20:07:45 »
???????????????????????????...Kje si pa to nasla???? No grozno....pa bojo spet kaki nevedni ljudje nabavli mladicka za mulcke in potem bo pes spet ostal sam tako kot ze v mnogih zgodbah >:(  >:(  >:(

Lp! Katja

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #1931 : 23 November 2006, 20:58:29 »
Sem navajena nastopanja, še pred večjim občinstvom, tako da treme pri meni ni bilo prisotne, sem se počutila, kot da sem na poligonu sama.  ;) Saj bo šlo, pa itak pomojem bi "padla" v vajo in pozabila na sodnika in ostale ;)

Target

• *
« Odgovori #1932 : 23 November 2006, 21:36:30 »
Nelly,

seveda lahko gres brez tecaja na Bbh, pa tudi A-ja ne rabis - seveda vecina lastnikov tega ne zmore ker nujno potrebujejo tecaj in vodstvo. Ampak teoreticno lahko sam pripravis psa na B-bh. Preizkuseno  ;)

Leonora, me res zanima, kateri so ti vrhunski starsi iz oglasa... poznam samo dva cloveka iz SLO, ki bi lahko operirala z vrhunskimi starsi, pa mislim, da ta dva nista dala takega oglasa.   :D  Da ni rejka spet tista znana "prodajalka zelja" ups... "zlatih prinasalcev" s trboveljske razstave..

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1933 : 23 November 2006, 23:18:52 »
Target hvala za pojasnilo. Tega pa res nisem vedela. Ker meni je bilo receno, da je pac predhodno obvezno obiskovanje pasje sole po programu (mala sola, A ter potem bbh). Mogoce res marketinske poteze pasjih sol...ampak kljub vsemu moje misli so zaenkrat se dalec od bbh.. zato se z tem tudi nisem veliko ukvarjala. Se res opravicujem za napako. Ceprav na lastno pest vseeno ne vem, ce bi se tega lotila  ;) Vsaj zaenkrat ne.

Leonora, kje si pa dobila ta oglas? Lahko sporocis vsaj na privat? Saj poznas tisto ne : me ze ma da bi ...  :P  Grrr tudi mene tole pogreje. Mladici za pod smrekico.. z licno masnico med uheljcki, ki radovedno zrejo iz darilne skatle? Seveda, navdusenje je neverjetno..kdo se lahko obrne stran od tako simpaticnega darila? Samo ne vem do kdaj traja navdusenje... do konca praznikov? Do prve luzice? Do prvega razgrizenega kosa pohistva? Ali mogoce do prvega veterinarskega stroska? Najbolj nastradajo pa nakoncu ubogi psi... zalostno  :'(

katka

• Gost
« Odgovori #1934 : 24 November 2006, 14:49:28 »
Ja se strinjam glede tega...pasjega darila.Moram pa prasat, koliko vas ima novofundlandca v hisi? Jast bi nasega ful mela v stanovanju, ampak starsi ne pustijo..tko, da lahko pozabim za nekaj casa, ceprav se ze malo mehcajo,ker kar pride v dnevno in se uleze in zaspi..potem je pa vsem tok simpaticen   :P ;D  :o

Lp!
Katja in trenutno speci Bart ;D

katja123

• *
« Odgovori #1935 : 24 November 2006, 16:22:37 »
Naša živi v hiši.  edino ponoči spi na balkonu, ker sama tako hoče.

Kast

• *
« Odgovori #1936 : 24 November 2006, 16:51:42 »
Katka, ni lepšega kot to, da te vsako jutro ob 6:30 vrže pokkonci ena velika črna gmota, ki skoči na vrata spalnice in teži "daj vstani že no, jaz sem lačna in tišči me"....vsako jutro!!!   >:(  Ampak njena bližina, ljubezen, (v mrzlih zimskih dneh naravni radiator za noge) odtehta to jutranje razburjanje.  ;D
Aja, pa umazana tla, zidovi, vsa vrata zdrsana. Starši že vejo, zakaj ga nočejo v hiši.   ;)

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #1937 : 24 November 2006, 18:51:32 »
Naš Bruno je zunaj, ampak tu in tam ga prešvercamo tudi malo noter. Vendar sem že napisala, da noter nima ravno potrpljenja in rine ven. Noter zdrži točno toliko časa, dokler se odpira hladilnik in pade ven kakšen košček sira ali kaj drugega, ko pa rečemo, da ni več, ga tudi notranjost stanovanja ne zanima več.... Smo si pa privoščilii tak pasji obisk tudi že na kakšen deževen dan, ko se je mulc sprehajal pod hišo, po vrtu itd., tace smo obrisali......odtise repa smo imeli pa po vseh stenah.....tako, da, Katka, starši že vedo.......česar jaz starš včasih nočem vedet in vlečem Brunota noter, he, he. So mi pa vseeno tile njufki take pojave, da verjetno nikoli več v življenju ne bom imela psa druge pasme. Meni se namreč zdijo, kot da so napol ljudje..... Noro.

Leonora, daj povej, kje si staknila tisti oglas, tud mene to zanima.....Ajoj, upam, da bo takšnih božičnih daril čim manj, ker v večini vemo, kaj se z njimi zgodi. Mi je enkrat prijateljica povedala luštno zgodbo o tem, kako je ob upokojitvi kupila staršem psa....da jim ne bo dolgčas. Hm, starša sta bila fuuul jezna, psa prodala v dveh tednih naprej in si kupila za ta denar neke fine ležalnike in ne vem kaj še vse, v glavnem.....kolk s takim nakupom lahko udariš mimo pri svojih starših.....kaj šele drugje. Psa res ne moreš kupiti kar tako nekomu za darilo....brez njegove vednosti in soglasja!
Lp, Gabi

leonora

• *
« Odgovori #1938 : 24 November 2006, 20:05:42 »
Ja,naša Biba je ponavadi tam,kjer sem jaz  ::) .Samo v kopalnico me ne spremlja  :-[ .Je pa res groza,ko pridivja mokra,blatna skozi odprta vrata,na laminatu ji spodrsne in se po tistem blatnem trebuhu pelje čez celo stanovanje  >:D .Ko se pa pobere pa tako opleta z repom,da mimogrede še vse stene umaže,pa Zojo,ker je ravno tako velika,da ji z repom veselo opleta po obrazku.No pa tisto ponavadi sama očisti z jezikom.Tako da Katka,čisto razumem tvoje starše,če ne bi bila jaz tako nora na Bibo,bi tudi norela.
Ja Nelly in Gabi,vama pošljem link do oglasa,tukaj ga ne bom objavljala,vsaka raklam,četudi slaba,je še vedno reklama  >:( .Ni pa ne to gospa,ki je na Trboveljski razstavi prodajala kužke kot zelje.Bom pa jaz malo jutri poklicala,da vsaj zvem,kdo so ti ljudje  >:( .
Aja,Gabi,si že kaj bolje ali se še vedno sliniš  :P  ::) ?

leonora

• *
« Odgovori #1939 : 24 November 2006, 20:14:10 »
No,pa sem poklicala,mi ni dala žilca mira.Ja,katastrofa  >:(  >:(  >:( .Ne vem,kaj naj si mislim,strašno sem razočarana  :'( ,pa ah,ne morem niti pisat,vam povem več,ko pridem k sebi.

katka

• Gost
« Odgovori #1940 : 24 November 2006, 22:14:46 »
Hmm...je pa mogla tale gospa povedat res kaj mimo usekanega...da leonora ne more povedatoz. natipkat kar zdaj takoj...bomo pocakali..ti damo cas ;D .
  Ha ha, se morem malo nasmejat o tem , da so vasi njufki noter in kaksne posledice to nosi.O umazanih stenah se mi se sanjalo ni...tla in oslana svinjarija pa ...hmm.Dones zjutraj, preden sem sla v solo, ko sta ga starsa ze spustila je najprej prisel v devno sobo ..za enkrat se cist..in se ulegel pod stopnice in..cakal name.Ker sem komaj vstala, je zacl lajat in mi je takoj postalo jasno:) no potem sva se se pol ure valjala po tleh in se crklala kot dva norca...no nakoncu sem skoraj zamudila solo.. ;D :o :-\...Ampak, kaj ko je usaka prebita sekunda z njim cudovita  in mehka polna ljubezni....in..ne morem se ji pac upreti ;D

Lp! Katja

leonora

• *
« Odgovori #1941 : 24 November 2006, 22:55:12 »
No,zdaj sem pa malo zadihala,pocrkljala Bibiko,ki je hvalabogu ni prinesel božiček.
Ja razočaranje je pa velikoooo  :'( .Ne zato,ker bi bili vzreditelji kar neki šteparji.Razočarana sem zato,ker so mladički res potomci lepih psov,celo vrhunskih  :'( .Razočarana zato,ker od lastnikov staršev tega,da mladiče prodajajo kot božične pakete res ne bi pričakovala  :'( .Mislim,da ne smem pisati o imenih,zato ne bom.Sem pa res žalostna,da tako vrhunski vzreditelji prodajajo pse na tak način.Mislim,da bi jih tudi brez tega brez težav.V glavnem,če bo kdo razočaran,ker ga bo pod smrekico čakala mehka,črna kepica naj pokliče!Mi jo bomo rade volje vzeli!  :(  :'(

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #1942 : 24 November 2006, 23:07:23 »
No ja... ::) V kolikor gre za vrhunske vzreditelje, vsekakor menim, da mladička ne bodo prodali kar prvemu loleku, ki pride mimo (oz. iskat božično darilce za otročke). Po drugi strani pa tudi od ljudi, ki kupujejo rodovniškega vrhunskega psa, vrednega 200 jurjev, pričakujem, da mladička ne bodo kupili zato, ker bi si želeli imeti ljubko puhasto živalico za pod smreko. Ne vem no.... Takšne debile (oprostite izrazu), ki bi to storili, si malce težko zamišljam. Vsak razumen človek bi moral vedeti, da se psa ne kupuje za nekaj mesecev (oziroma dokler ne zraste) in, da pes poleg veselja prinaša tudi mnogo obveznosti, dolžnosti in s tem nevšečnosti. Če pa že obstajajo takšni osebki, se bodo taki prej obrnili na nerodovniška legla. Saj 50 jurjev se še žrtvuje, za 200 je pa treba že kar orenk premisliti, kako in za kaj si pravzaprav želiš psa, če ne te pa k pameti spravi vzreditelj (če pa tega ne stori, mu očitno ni kaj dosti mar za svoje pse).
Reakcija na tale oglas je preburna.  ::)

Lp

leonora

• *
« Odgovori #1943 : 24 November 2006, 23:20:51 »
Saj v tem je fora,resen vzreditelj bi moral oglas napisati malo drugače.Burna reakcija zato,ker miselnost nekaterih ni takšna kot naša.Zakaj pa ne darilo za 200 jurjev,če imaš dovolj?Božič je samo enkrat na leto  :P .In če bi k meni prišel urejen gospod,z lepim avtom,prijazno besedo,z navdušenjem nad psom,ki ga bodo kupili za družbo otrokom,..
Ne,psov se pa res ne prodaja na tak način in res upam,da ne bodo božično darilo.

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #1944 : 24 November 2006, 23:30:22 »
Ja, se strinjam s teboj. Drugo pa je, koliko ima takšen osebek pod palcem znanja o pasmi, ki jo hoče kupiti. Jaz vsekakor ne bi psa prodala kar nekomu tam, ki sploh ne ve, kaj pravzaprav kupuje in ki o njufu ve le to, da je to velik, črn, kosmat pes. Drugo je seveda, če bi se bila oseba pripravljena učiti in ohraniti kontakt z mano. Mogoče bi na račun tega morala odsloviti kar nekaj kupcev, ampak to bi bilo kvečjemu dobro.

No mene, recimo pogrejejo zadeve take vrste:
http://www.tocnoto.si/forum/viewtopic.php?p=10658 (peti post)

Prav jezna ratam... >:(  >:(  >:(

Lp

Target

• *
« Odgovori #1945 : 25 November 2006, 00:14:04 »
leonora,

a mi lahko te vrhunske starse in/ali vzreditelje novoletnih daril na ZS? Plizz.. 8)

Ja kdo zaboga pa je bil objavljen pred kratkim pod Predvidenimi legli v Kinologu? Nisem imela casa - bom tudi to povohljala..

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #1946 : 25 November 2006, 08:56:12 »
Katka, naš Janko je poleti noter, zdaj ko pa kurimo, pa ga ne moremo obdržati noter. Očitno mu je prevroče. Je pa barva sten zanimiva, prej so bile bele, zdaj so pa do tiste črte koliko je on velik, sive. Pa včasih smo tako kot v peskovniku. Ampak mene to ne moti, zdaj pač malo več čistimo  ;D.

Meni ni niti pod razno jasno, kako sploh lahko kdo pride na idejo, da bo otroku za darilo kupil psa. Saj otroci, itak ne morejo zanj skrbeti oziroma se hitro naveličajo. Sploh pa mi ni jasno, kako bi sploh lahko skrbeli za njufa, ki tehta vsaj 2× več kot oni.

Kast

• *
« Odgovori #1947 : 25 November 2006, 10:00:34 »
Ja kdo zaboga pa je bil objavljen pred kratkim pod Predvidenimi legli v Kinologu? Nisem imela casa - bom tudi to povohljala..
Ma jaz ne verjamem, da je to ta, ki je bil objavljen v Kinologu, sploh si ne predstavljam, da bi se spustil tako nizko in dal tak primitiven oglas oz. na tak način prodajal pse  :-\

katka

• Gost
« Odgovori #1948 : 25 November 2006, 11:22:10 »
Ja no...bi tudi jaz prosila, ce bi mi lahko ta oglas o bozicnem darilu poslal na ZS prosim , prosim...me zanima kdo je to...
 Moram pa povedat, ...ce kdo bolj "potuje"po internetu, da vse vec ljudi daje taksne oglase...in vse vec ljudi kupuje psicke otrokom, navsezadne pa pes pristane na verigi in najveckrat popolnoma neubogljiv...ali pa..ga dajo v zavetisce ali pa se ga kako drugace "znebijo" ;) :(...Je pa tudi ras, da narasca stevilo poucenih ljudi,ki vejo kako in kaj spsom in so resno premislili o njegovem nakupu oz. se premisljujejo :). In ja, ce bi nas Bart ne bil kastriran in bi malo premisljevali o kakem leglu ..definitivno bi dali kaksen resen oglas, za bodoce skrbnike iin ne kot kaksna ponudba ki jo vidis v intersparu, ko je po znizani ceni ali pa: plisst kuza ..odlicno darilo za malcke :(..,Malo pretiravam, ampak....nekako podobno je to s temi pesjanarcki... :'(

Lp!  Katja

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #1949 : 25 November 2006, 12:45:13 »
No, pa bi še jaz prosila za kakšno konkretnejšo informacijo o temle božičnem leglu na ZS. Hvala!

Lp