Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1878504 krat)

leonora

• *
  • Spol: Ženski
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #1980 : 30 November 2006, 10:24:49 »
Hojla Bruna in Gabi,
hvalabogu,še živite  :o  :o ,jaz sem se že bala,da ti je roke tudi paraliziralo  :P  ::) .
Pelji Brunota v Laško,tam jo imajo,pa ti ga bodo rade volje stehtali.Samo mislim,da je dobro,da si ob osmih zjutraj tam,ko začnejo delat,ker gredo potem na teren.Ti lahko dam št. od mojega veterinarja,pa se bosta zmenila.Aja,pa hvala za kompliment,se trudimo biti dobri lastniki Bibiki.
Jaz sem mojo princeso našla na Bolhi,čisto slučajno,pa ji zdaj nič ne manjka.Tako da Kast,nihče ne bo pljuval,zato se ne sekirajta,važno je,da so vsi v dobrih rokah,torej vama je uspelo  :D .

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #1981 : 30 November 2006, 10:27:59 »
Najbrž so tole tisti, ki so tako nerodno sestavili oglas. No, tole je že much better!  ;D

http://www.mojpes.net/modules/legla/article.php?storyid=196

Lp

Kast

• *
« Odgovori #1982 : 30 November 2006, 10:58:27 »
Tri punčke in dva samčka,...me že prijemlje nostalgija........ ::) , glavno, da se dobijo dobri lastniki, malim pa želim čim lepše življenje.......

leonora

• *
« Odgovori #1983 : 30 November 2006, 11:41:50 »
Mnogo bolje,jao,če bi imeli več časa in prostora sem takoj za še enega.Upam,da bodo šli v prave roke  :o .

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #1984 : 30 November 2006, 12:48:20 »
Joj, kako bi imela še enega mladička :D :D
Vzreditelj  mi je pa poznan, zato sem sigurna, da bodo dobili mladički prave lastnike  :) :).

Sona je prava damica, tehta 50 kg, visoka je 67 cm, rebra se otipajo  :o :o

kot, da sem na modni pisti

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #1985 : 30 November 2006, 13:23:58 »
Kast, na veterinarski na Izlakah resnično nimajo tehtnice. Sem vprašala osebno, zadnjič, ko sem bila tam. Je bilo rečeno, da če bodo delali kakšne sterilizacije in podobno, da jo bodo nabavili. Nimam pojma, kako dozirajo zdravila.....verjetno na pamet ocenijo, kolk naj bi bil kdo težak. Po temle, kar sem prebrala, namreč, da je že Sona tudi na 50 kg, nisem več prepričana, če želim res vedeti, koliko Bruno tehta, Leonora.... kaj če me potem res "rukne". Čeprav je res, da sem Sono nazadnje videla poleti v Trbovljah, ko je bila res še čista bubica....tako, kot tvoja Biba.

Tile mladički iz tega oglasa so pa res luštni.......sem že skoraj pozabila, da je bil Bruno takle lani okrog novega leta. Zdaj pa.....ojoj.....

Lacrimanegra, se pri vas že dogaja kaj lepega???

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1986 : 30 November 2006, 14:30:27 »
Bruno na Izlakah vem da nimajo tehtnice, pri nas v Trbovljah jo pa tudi nimajo  ??? Vsa zdravila se dozirajo "na oko", itak pa tudi vsi pregledi potekajo nekako tako. Zato sem hodimo samo za banalne stvari, kot so cepljenja ter zadnic kapljice za oko. Za ostale stvari hodim izven Zasavja.

Glede kilaze pa ja... si tudi jaz ne predstavljam trenutka, ko bo Atum ponosno stopil na tehtnico, mene bo pa kap zadela ;)
Jaz sem sla pred parimi dnevi cez vse Atumove slike, ker sem se spravila v izdelavo njegovega koledarja (januarja sva se prvic srecala..decembra pa rd praznuje ;)..tako, da bo res cel njegov razvoj lepo po mesecih ) pa me je skoraj kap zadela. Kaka mala buba je bil, sedaj pa ze celo telo... za katerega naj bi imela celo "orozni list"  :D No, na sprehodu se srecamo z enim gospodom, ki me je zasliseval, ce je to sigurno pes... ce rabim kaka posebna dovoljenja zanj.. pa da to ne more biti pes itd. Po par minutnem prigovarjanju, ko sem jaz trdila da je pes on pa da ni.. sem na vprasanje kje sem ga dobila odgovorila "nekje pri kocevskem rogu".. nazaj dobila samo zacudeno faco ter odgovor : ja ja saj se mi je zdelo..to res ne more biti pes  :D :D sedaj, ko sem priznala da imam medveda imam pred tezenjem mir  :P :P

Drugace smo pa na nekje 71-72 plecne... ce sem prav zmerila. Kaj veliko pomoje ne bo vec rastel a ne?

Sona je pa ze full zrasla. Lepa psicka :-* :-* Res prava manekenka.

Pa se slikca od Atumcka, slikana pred parimi dnevi, da se bo Leonora potolazila, ker njen princ spet postaja nori znanstvenik :P

Potrebne zaloge za konec sveta..vrecka z priboljski,  zoga in... toaletni papir?!? ??? ;D Pac.. enkrat vse prav pride  ;)

Bugz

• Bugz 4ever
  • Super Pesjanar
  • ...pasje življenje...
    • Bugz
« Odgovori #1987 : 30 November 2006, 14:38:16 »
Kake lepe slikce:):):)

Vedno ko vidim kakega njufka se spomnim na srečo na vrvici:)....samo ime Jaka je blo res specjalno:)

Koliko pa kaj tehtajo vaši njufki?

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
    • bebhinn.hostignition.com
« Odgovori #1988 : 30 November 2006, 16:37:17 »
o Nelly kok je luškan  ::) ceu corti  :-*  :-*

Kast

• *
« Odgovori #1989 : 30 November 2006, 17:35:19 »
Vedno ko vidim kakega njufka se spomnim na srečo na vrvici:)....samo ime Jaka je blo res specjalno:)
Jakob!

katka

• Gost
« Odgovori #1990 : 30 November 2006, 18:23:09 »
Hy!!

Wauu..kok so hude slikce :-*prou cukrcek je.. :)..nas pa kar se raste in raste... :(sploh se nece ustavit..ima pr. 58 kg, za plecno visino pa nism sigurna vem le, da nazadnje ko smo ga merili je imel malo cez 75 cm. :-\ Res je velik..tko, da se ga folk se dodatno ustrasi :(...bom pa tocno visino napisala, takoj ko ga zmerim(oblubm)!! ja tut jast bi mela se enga in kdaj me kar prime , da bi spet zacela tezit se za enega ( no pa to itak ze pocnem) ampak se 100% ne bo obrestovalo!...Enkrat v dalnji prihodnosti pa mogoce ;D

Lp!!

Katja & Bart

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1991 : 30 November 2006, 19:18:16 »
Malo čez 75cm  :o :o Njega pa moram v živo videt da presodim če res podira Neonov rekord  >:D  ;) ;)

Vidim da Sonček pridno raste  :-* Pa že vidim da me bo kap ko ju bom z Bibo ponovno vidla  ::)

Atum je pa res vljuden pes da še wc papir uporablja  ::) Njegov stričko z veseljem (predvsem kako drisko mmmm) kar po hlačah spusti potem pa pucaj  >:( >:( :-[ :-[

elf

• *
« Odgovori #1992 : 01 December 2006, 11:33:09 »
Pozdrav!

Ben je sada, u dobi od 18 mjeseci, težak 64 kg i visok 73 cm.
Nema prekomjerne težine, računam da će još dobiti do kraja razvoja (3 god.). Sada mu više ne treba.

katka

• Gost
« Odgovori #1993 : 01 December 2006, 16:18:38 »
Evo.....Midva sva se stehtala...Bart ima 58,5 kg in priblizno 75-76 cm.Upam, da se pri merjenju nisem zmotila(bolj manj verjetno, saj se ga zmerila veckrat :-\ )...me pa zanima,nekaj v zvezi s razstavo,ki bo v celju 10.12.2006....kje natancno se bo odvijala? Na stran od KZS -ja se nisem uspela odjadrat, zato sem se spomnila, da to lahko povprasam kar tukaj :-[ :)

Lp!

Katja

p.s.: Aja, Neyka, koliko je pa tvoj Neon velik in tezek? Me zanima, ce so si tile nasi kosmatinci kaj podobni v velikosti in tezi.Upam, da ni nas tak velik orjak(da ni edin sem hotla rect)!!

Lp (se enkrat)

Katja & Bart

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #1994 : 01 December 2006, 17:04:11 »
Atum je full lepi. Prideta v Celje?

Naš tehta 58 kg, plečno višino pa sporočim, ko ga bom zmerila. Zdaj ima že dva meseca isto težo, tak ka skoraj ne vem, če  bo še kaj zrasel.

Saj našega medeka tudi včasih ljudje kar malo čudno gledajo.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1995 : 01 December 2006, 17:21:54 »
Katka povsem verjetno da si ga narobe zmerla  ;D ;D Jaz sem Neonu miljonkrat dosodila 80cm  :o :o ima jih pa 75 in zdaj ko se je malo poredil okrog 68kg. Če bi bil tvoj tako velik z 58kg bi moral biti precej presuh - pa je suh Neon s svojo kilažo.

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #1996 : 01 December 2006, 17:56:52 »
katka, za čim natančnejše merjenje plečne višine, poskusi psa postaviti h kakšni steni. Nato mu čez pleča položi kakšno deščico ali palico, ki jo potisni k steni in čim bolj poravnaj (da bo čim bolj vodoravno). Potem pa s svinčnikom na steni začrtaj tam, kjer je deščica, in nato izmeri. Ampak vseeno vpoštevaj plus oziroma minus 1 cm napake, heh.

Lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1997 : 01 December 2006, 18:01:06 »
Ker sem mela sama predvsem problem pri določanju tega kje so pleča dodajam še da najboljše da pomeriš na ramenih psa

katka

• Gost
« Odgovori #1998 : 01 December 2006, 18:41:21 »
He he he ...Ok, bom upostevala vase nasvete pri merjenju. Glede Bartove teze pa , so nam rekli do sedaj se vsi vetrinarji , da je bojle zanj, da je bolj suh , kot "zalit" (ampak to je napaca beseda)..malo pod povprecjem teze za takega psa(ja no se  bolje slisi)...tudi rekli so nam, da ima vredu kilazo,ampak to se itak povezuje s plecno visino :) Oblubm pa, da ga bom se enkrat zmerila in zapisala vaisino...samo sem pa res v dvomih, če sem ga na robe izmirila. :-[ Newfka..bom naredila to, kar si mi predlagala (tega se sploh nisem somnila  :-[ )

Lp!!

Katja

katka

• Gost
« Odgovori #1999 : 01 December 2006, 18:47:02 »
Aja..jest bumbarka...pozabila sem povedat, zakaj je zanj bolje ,da ima malo manj kil( da si ne bo kdo kaj misll, kaj jaz fiozofiram hehehe) :P Bart ima rahlo displazijo na levem komolcu, to se da omiliti tudi s tezo psa, katera naj bi bila, malo nižja. Zato torej moje "predavanje" o bartovih kilah hehehe :-[

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2000 : 01 December 2006, 18:48:32 »
Katka res je prav da je lažji ampak če bi videla Neona s 64kg pri njegovi velikosti in upoštevala še da resnično nima težkih kosti bi rekla da je obupno presuh in si nekako sploh ne predstavljam kako bi zgledal tako velik pes pri 58kg.

lacrima negra

• *
  • Ursinus Velutus Vaya con dios
    • http://lacrimanegra.moj-album.com/
« Odgovori #2001 : 01 December 2006, 19:24:09 »
Pozdrav! Glede oglasa sem že dobila na privat kritiko, kako se prodajajo mladički vrhunskih staršev, naj razložim zadevo, očka je res naš Eros, vendar pa kljub temu nismo mi vzreditelji in ne polagamo mi besed v njihove oglase, tako da zato skoraj ne morem biti odgovorna ne jaz in ne Oton, čeprav sva spet vse zgražanje požrla midva. Se pravi vse, kar se dogaja v njufi svetu v Sloveniji v končni fazi pade slaba luč na naju, ker....., nevem no to je že kar malo prehudo, bom pa tudi sama postala redni član tega foruma, ker očitno se potem hudo veliko govori po PZ, ljudje bodite iskreni, pišite javno, če imate kaj za povedat, ne pa nekaj za hrbtom, ker potem zvem take stvari, da mi gredo na bruhanje, jaz osebno sem bila vedno zelo odkrita, preberite forume nazaj, nikoli nisem ničesar kar se dogaja z mojimi psi skrivala ali prekrivala, tudi nam lahko kje spodleti, kljub vsem prizadevanjem, seveda, če sploh jemljete to kot prizadevanje, običajno se vzame bolj kot bahanje, pa meni osebno ni zato, da bi se bahala, čeprav bi se z določenimi psi lahko, predvsem mi je zato, da so ljudje, ki kupijo mojega mladička z njim zadovoljni in da čim manjkrat obiščejo veterinarja.

Newfka je prilimala oglas, ki so ga sestavili naknadno ti ljudlje, ki se vam zdi bolj normalen, no očitno je nekdo vseeno posredoval glede prodaje vrhunskih mladičkov. Pojasnim naj edino še tole Eros ni svetovni prvak in ni bil v Pragi, je pa Evropski prvak in je to prvaštvo osvojil leta 2005 v Tullnu, tako da bodo mogli ljudje še enkrat spreminjat oglas.

No mi pa trenutno pričakujemo dva legla mladičkov, bom tuki napisala, da mi ne bo potrebno oglasov oddajat, vendar bo po ultrazvoku v obeh leglih toliko mladičkov, kot jih imajo Kmetčevi v enem.  Parili pa smo prav tako z vrhunskimi starši, prav tako bo očka ponovno naš Eros in mamica Karma, ki je že tudi slovenski mladinski prvak. Drugo leglo je Mandy in Leo, ki ga v večini ne poznate, ker je iz Italije, poznate pa zelo dobro njegovo sestro Ursinus Velutus Palomo Bianco (Diva), aktualno svetovno prvakinjo iz Poznana, tako da gre tudi v tem primeru za vrhunske starše.

lp, Marjana

Kast

• *
« Odgovori #2002 : 01 December 2006, 20:38:35 »
Marjana, po mojem se zdi tudi tebi tale naknadni oglas bolj normalen od prejšnjega, čeprav vzreditelji niso dobro seznanjeni o dosežkih očeta mladičkov!  ;)
Pa ne si vzet vse k srcu.....slaba luč pa pade vedno na vaju, ker sta najuspešnejša v slo v vzreji njufkov...in to je povsod...boljši kot si, več je tem za opravljanje in kritiziranje..... tako je če si slaven.......glavno je, da se ti ne sekiraš kaj drugi govorijo

Bomo pa veseli, če boš pogosteje pokukala na forum in kakšno napisala!

Sem te že enkrat vpašala (a verjetno nisi brala vsega za nazaj), če bom lahko prišla počohat male kepice, ko bodo stare cca 2 meseca?
Držim pesti, da bo šla kotitev brez zapletov in da bodo mladički seveda lepi in predvsem zdravi :)

katka

• Gost
« Odgovori #2003 : 02 December 2006, 10:57:54 »
Zravo!
 Ja se strinjam s kastom...sploh si nisem predstavljala, da je polozaj taksen.. :-[ Glede kotitve upam tudi jaz, da bo slo vse v najlepsem redu brez zapletov. 

Barta sem se enkrat izmirila...in ugotovila, da sem se res zmotila... :-[  ::) Bart ima 74 cm.

Lp!

Katja

katja123

• *
« Odgovori #2004 : 03 December 2006, 18:55:42 »
Zanima me, če se še kdo ubada z nenormalno požrešnostjo psa? Krade stvari s pultov, z mize. Samo obrneš se in že zvizne stvar. Če jo kregaš, ne pomaga.  :( Oziroma je niti ne gane, da ji reče, da je to NE in da je grda Buca.  ::)
Kako jo odvadit, saj postaja rahlo nadležna.

Zadnjič nam je pojedla pekač mufinov  - toplih, s papirčki vred.  :-\

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2005 : 03 December 2006, 19:03:05 »
ni isto ampak podobno...Neon je kradel hrano s krožnikov poleti ko smo jedli zunaj in je slučajno ostal sam pri mizi. Kreganje ga ni ganilo, je pa pomagalo navajanje na to, da tudi svojo hrano lahko začne jest kadar rečem "jej" in pa recimo da sem na mizo postavila nekaj dobrega in mu ukazala "čakaj" odšla iz terase za par min in ko sem prišla nazaj je bil ful pohvaljen pa še del tistega iz mize je dobil. Zdaj ve da brez kreganja dobi nekaj dobrega preprosto tako da ubiga  ::)

Me pa zanima še nekaj drugega... A se je že komu naredilo da bi pes pojedel špagete, meso pa pustil in sedel zraven  :o :o Očitno je mislil da ga bom pohvalila če bo meso pustil pri miru  :o Pes pa tak  :-[ ::)

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2006 : 03 December 2006, 19:06:44 »
Jaz sem pa vesela, da se druščina njufijev tako lepo veča. Nekaj časa sem imela občutek, da jih je ful ful malo, letos pa bo kar nekaj legel in se mi zdi super. Lacrimanegra, želim, da bo šlo vse lepo skozi in da boste dobili lepe črne kepice. Škoda sicer, ker spet tako malo (a je vam ta številka pisana na kožo ali kaj???), čeprav vem, da boste imeli veliko dela tudi s takim številom mladičem. Ne vem, kako ob vsem drugem zmorete - po dveh mesecih in pol si verjetno od vsega zelo zelo utrujen. In -
Lacrimanegra, ne sekiraj se, jaz nisem imela občutka, da bi vas zaradi oglasa kdo kaj obtoževal; tudi če je očka Eros, je mamica doma drugje in na to, kar so nerodno sestavili njeni lastniki res ne moreš vplivat.
Kakor trdim od vsega začetka je šlo verjetno res za štorasto sestavljen oglas in nič več, brez kakšnih slabih misli. Še vedno sem namreč prepričana, da mladičkov ne bodo porinili v naročje prvemu, ki bo šel mimo.

Te kilaže vaših psov so pa ouuuu......Nelly, nekam bova res morali, da najina dva "bučmana" stehtava. Iz čistega firbca. Bart mora pa biti prava "gorila", madonca.... Neon je pa itak fuuul velik, pravi velikan.

Nelly, maš kakšno slikico Atuma z Miklavžem???

Katja, zaenkrat se Bruno še lepo obnaša in ne žica ali krade hrane; tudi če jemo, sedi zraven in mirno čaka, če bo morda še kaj zanj. Čeprav je tega najboljš čimmanj, ker imamo potem takoj štrajkanje pri briketih. Seveda, bi rajš kaj boljšega... Ja, Buci pa obilo teka, he, he......povejte, naj drugič vsaj papirčke ven pljune....

katka

• Gost
« Odgovori #2007 : 04 December 2006, 14:00:17 »
Katja123...mislim, da nisi edina, ki ima te probleme :)
   Jaz sem jih odpravila in naj ti povem, da nam je bart pojedel celotno kosilo (PERITNICKE, JUHO, KROMPIR)...ker se je pritihotapl v stanovanje in ker ni bilo nikogar si je prilastil.Da ne omenjam pehtranoove potice,ko jo je ukradel iz mize se popolnoma toplo, jo dal v govec in stekel pod hrusko,da jo je u miru požru.Jaz sem nasega naucila, da je na povelje ze ko je bil majhen(trikrat zaploskam in recem jej)...sej je pa navadil, da je vedno, ko je zeleu kaj spajsnit bl kregan in da se je moram ulezt na doloceno mesto in bit tam, kakor dolgo sem hotela...to je nasemu  zaleglo.Za enkrat nimamo vec problemov s krajo hrane...tudi nima moznosti, da bi jo dobil.Tu pa so en problem tudi moji starsi, ki mu kdaj kar kaj dajo iz mize,ko zagledajo njegove ocke in njim ne pomaga, da jim na lep nacin dopovedujes,da bo spet zacel krast in bil spet glede tega neposlusen!!  >:(

No upam, da ti bo to kaj koristilo...ceprav ne  vem toco, kako naj ti povem, nasemu je zalegla le stroga kazen :)..ja no, kakersen gospodar tak pes! ;D :D

Lp!!

KATJA

Kast

• *
« Odgovori #2008 : 04 December 2006, 15:00:50 »
S Sočo nisem nikoli imela problemov, da bi kaj ukradla z mize (drugo je če kaj pade dol in nisem pozorna), že od samega začetka je stalno z nami v hiši in ker nimamo ravno veliko prostora, se vsi tlačimo v kuhinji-dnevni, ker so stalno kaki priboljški na mizi. Ponavadi pride do mize in prova povohat, pa ji še tega ne dovolim...joj kako sem kruta.....a vseeno raje tako, kot pa da bi takoooo velik pes fehtal pri mizi. Če imamo kake obiske in seveda poskuša fehtat, ko ji dišijo salamce, sirčki...jo pošljem na svoj prostor in skoraj vedno uboga brez problema, če pa ne, gre ven na hodnik (kar je zanjo ena hujših kazni - ignoriranje).

Katja 123, čeprav se sliši kruto, provaj dat na mizo nekaj hudo pekočega,..morda jo to odvrne od mize.
Pa še nekaj povej mi...če ji daš košček slastne salame na tla in ji rečeš da ne sme, ..kaj Buca naredi? Čaka na tvoj ukaz, da lahko poje, ali se kar zaleti v hrano ne glede na to kaj ji ti ukažeš?  Mi smo to vadili od samega začetka, ko je prišla k nam.

lp

katja123

• *
« Odgovori #2009 : 04 December 2006, 16:28:34 »
Zdaj smo jo naučili, da ko ji damo hrano v skledo, mora počakat, da ji dovolim, da začne jest.
Če gre pa kdo mimo nje s salamo se ji pa dobesedno strga.  ::) Tamalemu jo hoče na vsak način vzet, ga tlači v en kot, dokler ne dobi. Slina ji lije v potokih.  :-\  Če neprevidno nese kakšen kruh, mu ga zanalašč polizne in potem čaka, da bo dobila, ker je bilo meni škoda žemljo stran metat. Zadnjič mu je ukradla sirovko, pa sem ji jo vzela in jo za kazen vrgla v smeti. Kako je bila užaljena, ker se ji nova taktika ni obnesla.  8)
Svoje hrane pa ne je. A je mogoče to napaka,da jo ima stalno na razpolago? Ji nasujem brikete in kar ne poje, ostane kar tam, ker pride čez kakšnih 10 minut dokončat.
Hrane dobiva dovolj, ker se mi zdi vedno bolj debela. Rit ima strašno. Rebra se tudi bolj slabo čutijo.  :-\

Zdaj že dva dni ne dobiva nič, razen briketov in hodi po hiši s tistim pogledom: " Packi ste"