Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1874315 krat)

šnufi

• *
  • Spol: Ženski
  • Janko
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #2100 : 15 December 2006, 10:47:59 »
Tmt, res lepe slikice.

Zdaj pred 1. rojstnim dnevom pa je prišel sledenj čas, da tudi mi  nabavimo fotoaparat. Tako, da počasi bodo tudi slikce prekmurskega njufija  :P.

Mislim, da se vsi mi, ki smo bili prvič z našimi njufki na notranji razstavi, otepamo vseh nadaljnjih notranjih razstav. Meni še vedno ne gre iz glave, kakšna razlika je bil Janko v Mariboru pa zdaj v Celju, kot da ne bi bil isti pes.

Lp

Kast

• *
« Odgovori #2101 : 15 December 2006, 10:55:33 »
Leonora, itak je rok prijave že mimo http://www.skvpm-klub.si/razstave.html , škoda! A prideš vseeno pogledat z malo Bibo?

Kast

• *
« Odgovori #2102 : 15 December 2006, 10:57:20 »

Mislim, da se vsi mi, ki smo bili prvič z našimi njufki na notranji razstavi, otepamo vseh nadaljnjih notranjih razstav. Meni še vedno ne gre iz glave, kakšna razlika je bil Janko v Mariboru pa zdaj v Celju, kot da ne bi bil isti pes.

Lp
Ali pa sploh ne gremo več  ::)

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #2103 : 15 December 2006, 11:00:29 »
Leonora, itak je rok prijave že mimo http://www.skvpm-klub.si/razstave.html , škoda! A prideš vseeno pogledat z malo Bibo?

Pomojem bi se vseeno lahko še prijavila, saj je samo dva dni prepozna.  ;)

Kast

• *
« Odgovori #2104 : 15 December 2006, 11:04:11 »
NO, Leonora potem pa kar vprašaj v temi o razstavi, če bi ti kdo pomagal pri hendlanju!
lp

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #2105 : 15 December 2006, 11:08:10 »
NO, Leonora potem pa kar vprašaj v temi o razstavi, če bi ti kdo pomagal pri hendlanju!
lp

Jaz rade volje pomagam  :-[ :)

leonora

• *
« Odgovori #2106 : 15 December 2006, 11:13:29 »
Ja,je še čas,sem poklicala in vprašala.Pridem v vsakem primeru,z Bibo ali brez,to pa res ne smem zamuditi.Toliko njufkov  :o

dog4ever

• *
« Odgovori #2107 : 15 December 2006, 11:25:17 »

Na uradni prijavnici (kjer je tusi prijavnica za dvojni cacib) je zadnji rok prijave 15.12.

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2108 : 15 December 2006, 11:49:59 »
No, Leonora, saj ti povem, da kokr si čez 30, je samo sranje z zdravjem.... Še dobro, da imamo te pse, da nas vsak malo v kondiciji držijo.....kakšni, se seveda ve......ne vem kdo več leži, ali Bruno ali jaz, he, he.....Bi prišla k tebi, ampak sem zdaj že skoraj dva tedna v službi. Sem sklenila, da je bil en mesec na bolniški zvrhano dost, čeprav zdravnica ni mislila tako in bi me še kar imela doma...

Ko bo kdo zvedel, koliko bo kaj njufkov na razstavi v Lj. pa se priporočam za informacijo!

TMT, ful lepo si slikala Rona, pa tudi ostale slikice sem si pogledala in bi rekla, da te je kar "škoda" za v šolo.... Tebe bi imeli lahko kar za fotografa! No, prepogosto rajši ne treniraj, da te ne dobijo ta "napačni", he, he...

Šnufi, Nelly.....kaj bo pa drugi teden??? Treba bo najmanj pripravit pasjo torto....kajti Janko, Atum in moj Bruno bodo imeli svoj prvi rojstni dan!!!!

leonora

• *
« Odgovori #2109 : 15 December 2006, 12:35:45 »
Ja,pa res vidim,da me emšo daje,kaj še bo  :'(  .No,če si v službi,potem bodo pa zopet smešni maili krožili  :o .Potrebujem malo razvedrila,ker tako svinjsko boli,da se mi že kar meša.
No,Bibek je prijavljen na specialko(hvala nečakinji,ker skrbi za pošto,ker jaz ne morem),se vidimo v Ljubljani  :o .
Jupi,zopet tortica  :o .Bo kakšna za dvonožne pesjanarje tudi?Pa poljubčki bodo leteli na vse strani,to bo najbolje  :-*  :-*

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #2110 : 15 December 2006, 12:53:23 »
Tortica vsekakor bo. Sem gledala na forumu o torticah, kakšno je Nastja spekla Indiju. Pa mi je full všeč, tak da bo verjetno Jankojova tudi takšna.
Sicer pa mam zdaj še 1 teden čas iskat recepte za pasje torte, tak da če kdo ma kakšen recept, izkušnje se toplo priporočam!

Lp

Kast

• *
« Odgovori #2111 : 15 December 2006, 13:23:31 »
Leonora, če ti je dolgčas in rada bereš neumnosti po e-mailih mi pošlji tvojega, da ti kako  pošljem  :P

leonora

• *
« Odgovori #2112 : 15 December 2006, 13:39:42 »
Ja,jaz sem vedno za neumnosti.Nisem za v kino,ker se ne znam zadržati pri kakšni dobri komediji se okrog mene vse trese tako se krohotam  :o .Evo,ti ga pošljem.

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2113 : 15 December 2006, 14:53:09 »
Uf uf uf a ste se razpisale

Malo mo je zmotilo samo tole - zakaj takšno prepričevanje da se Bibo prijavi? Naj se vsak lastnik SAM odloči kam bo prijavil.

Drugače pa komaj čakam Jankov in Atumov pa Brunotov rojstni dan  :o Naslednji je pa že Neon najbrž  ::) starine - kako gre čas hitr.

Na specialki pa po mojem ne bo nobene gužve, vsaj lani ni bila.  8)

;D Je bla kar fajn gužva. Če se ne motim je Lili rabla kar ful časa da se je z Neonom čez polovico dvorane do mene prebila, pa tudi sama nisem najlažje hodila. Malenkost bolje kot dopoldne je res bilo ampak ravno hude razlike pa ni.

TMT lušne slikce!

Satin veš ko bomo Bibo poštimali s peno pa spreji pa te fore bo kar lepo stala na mizi z ovratnico zapeta za tisto držalo na mizi. Tudi sedenje bomo prepovedali, kje je šele čohanje  ;) ;)  ::)

Kast

• *
« Odgovori #2114 : 15 December 2006, 15:26:56 »
Okrog ringov je bila res gužva, v drugi hali pa nikjer nobenega, tako da lahko pes komot počaka, kjer ni gužve in ima celo halo zase  :) !

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #2115 : 15 December 2006, 17:35:41 »
T.M.T res full lepe fotke.. pa naj se kdo rece da spricanje prinasa sama slabe stvari ;) Se se priporocamo za kake fotke.. ker so res zakon.

Snufi, Bruno..seveda bo pri nas tortica. Ker sva z Atumom razlicna kar se tice sladkarij... on pac nic sladkega nebi ravno jedel bosta 2 tortici. Ena za stirinozne zverine in ena za dvonozne. Ce se kdo oglasi na tortico jo radodarno odstopimo kaksen kos  :P Saj vcasih se res zamislim, ce smo cisto normalni z tem psom..se svojo torto bo imel  ::) Da o tem, da bo padlo tudi kako slastno ter uporabno darilo raje ne govorim...  ;)

Leonora potem se bo Biba razstavljala na specialki?  :o Lepo, lepo... Ce te skrbi guzva kar povej, prideva z Atumom.. ko bo videl Bibiko bo itak ponorel.. podru par ringov, razpodil pse ter seveda 3/4 obcinstva... obslinil vse mogoce, po moznosti unicil frizuro se kaksnemu "na frisno" sfriziranem psu... navduseni nad njim ne bodo, plac bo pa le  :D :D Hecam se.. on bo kar lepo doma, se pridem samo jaz guzvati. Atum za tja notri definitivno ni... sploh sedaj ko smo v fazi velikega markiranja... bom rabila Palomo za sponzorja da bom to vse skupaj brisala  :o :o (ja, ja vsak izgovor je dober  ;) )

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #2116 : 17 December 2006, 18:09:25 »
Zaj končno mamo fotoaparat. Slikic se ne prestrašit: model je odličen, samo fotograf je bolj slab.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2117 : 17 December 2006, 18:11:24 »
Šnufi vaja dela mojstra  :) Je pa tut tale slikca že čist lepa  :-*  Se priporočam še za kaj stoječega  ;D

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #2118 : 17 December 2006, 18:53:01 »
Oj!

Mi se oglašamo iz blatnih Varpolj  ::) deeeež  :'( Posledično je blaten tudi Indi  ::) Pa še zanalašč se mi valja po blatu.

- A so vaši njufki tut izjevno hiperaktivni?
  Jz mislim, da si bo naš Indek polamu kolke ker tako divja gor pa dol.
  Drugač je ful fit  ::) pa zdrav, sam tole je pa že orng nevarnost, ker leta 100 na uro.  ::)

Zgleda bom ogla res naročat nov fotoaparat, ker ta star sicer še slika, ampak se ne dajo slikce naložt na računalnik.  :-\ Indi se je pa zdej ful polepšu .. bi blo žal da ga ne bi nič slikala  :).

Lp, Nastja in Indi

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #2119 : 18 December 2006, 00:42:20 »
O Janko  :-* :-* :-*

Snufi, kar treniraj svojo foto kilometrino... ti gre kar uspesno od rok  ;)

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #2120 : 18 December 2006, 10:18:02 »
Saj se trudim, upam da se bom izboljšala. Če bi bil Janko črn, bi se ga garant boljše videlo. Moram pa naju pohvaliti, da ima zdaj tudi on album, sicer z nekaj slikcami, ampak napredujemo. Do rojstnega dneva bo že vse pošlihtano.

Kakšna bo torta, Nelly, Bruno?

Lp

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #2121 : 18 December 2006, 12:17:39 »
Ko gledam te fotke, ugotavljam, da imamo tudi pri njufih v Slo dve izrazito različni liniji ...
Atum, Sona, Janko, Neon so si v faco vsi precej podobni.

Lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2122 : 18 December 2006, 16:39:40 »
newfka če gledamo samo linijo so si mogoče res podobni. Ko pa jih vidiš v živo  :o Atum in Janko sta kot dan in noč čeprav sta brata. Atum ima predvsem širšo glavo in bolj kvadratast gobec pa drugačen stop kot Janko.

Neon je nekje med njima, nobenemu kaj prida podoben baje ima podobno glavo kot UV Salomon  ??? ga še nisem vidla v živo  :-[.

Soni se glava še razvija bi težko rekla da je komu podobna - še najbolj me na babi Tiso spominja.

Biba pa če gledam njena starša je precej Neonova ampak pustimo času čas.

Kar se pa linij tiče sta pa obedve že dolgo jasni  :) Mi je prav zanimivo - enaka pasma pa takšne razlike.

Kast

• *
« Odgovori #2123 : 18 December 2006, 17:24:16 »
Njabrž je mislila Newfka pod eno linijo Ursinus velutus & Lacrima negra pod drugo pa ostali, ki so si podobni, seveda je pa vsak po svoje narejen ;)
Popravi me, če sem narobe razumela  :-[
lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2124 : 18 December 2006, 17:45:32 »
Citiraj
newfka če gledamo samo linijo so si mogoče res podobni. Ko pa jih vidiš v živo

Sem newfko tudi jaz tako razumela pa vseeno napisala še dejanske podobnosti  ;)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #2125 : 18 December 2006, 18:47:08 »
Moja pošast me je pa danes tokkkkkk vstrašila,da...

Rihtam konje in kravce,lepo končan se grem problečt.Pokličem Rona-njega od nikoder.Pa mi ati reče,da v boksu že spi...šibam gor,on zleknjen na tleh.Grem k njemu mu pritisnem en cmok na gobček on nič ne reagira.Pristisnem šeenega,in ga ponoskam.NIČ!Ga malce porukam...mu premaknem glavo-NIČ!!!!Ga 2x pokličem po imenu,ne reagira...Glas se mi je tresel kot pri norcih,kličem atija "atiiiii,z Ronom je neki narobe!"---ja kako,če je še prejle skakal okoli---"pa ne premika se :("...pride gor,ga pokliče on nič...prižge luč in takrat se moja pošast zbudi....JAO!!!!!Me nekaj časa gleda prav neumno,na koncu pa mi le pritisne en slinast cmok in se zlekne nazaj...

Baraba mala.Priznam da me je pa orenk stisnilo pri srcu :-[

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #2126 : 19 December 2006, 03:28:02 »
Snufi: Tortica bo... Atumcek bo verjetno dobil nekaj v svojem najljubsem stilu. Namesto biskvita makaroni pa potem plasti mesa mesanega z zelenjavo. Sicer na pogled verjetno ne bo najlepse, sem pa sigurna, da bo slo z najvecjim veseljem po grlu.. on bi zato namrec ubijal.  Ce bi pa k temu padla se kaksna zlicka medu bi si pa verjetno zezelel, da bi imel rojstni dan vsak dan..  ;)
Sem si ogledala album od Jankota... joj, komaj cakam da ga enkrat v zivo vidim.. ga nisem videla ze 10 mesecev :P Ti kar pridno slikaj  ;)

Neyka,
kje si pa ti videla siroko buco pri Atumu??  :o Meni se zdi v glavo se full ozek (v primerjavi z ritjo  :P - nekaj pa mora imeti tudi po lastnici a ne?  ;) ), sicer se pocasi popravlja pa vseeno. Je pa dlaka po uhljih zacela nenormalno rasti.. ze zadnic je bil ves zarascen pa si ga koncno sfrizirala, sedaj je je pa spet skoraj enak  :D Ce mu uhljev nebi strigla bi verjetno imel dlako do podna  ;) - ocitno mora iti vse po Leonorinih zeljah - v roku 14 dni ima norega znanstvenika nazaj :D

T.M.T joj ta tvoja "posast".. zna narediti sive lase a ne? Vem kako je to.. se je meni tudi parkat to zgodilo, pri Atumu se je to prvic zgodilo naslednji dan, ko smo ga prinesli domov... verjetno si lahko predstavljas paniko. Znajo pa potem tako nedolzno pogledati v stilu " pa kaj je, saj samo spim" da jim je v trenutku oprosceno. Ronu cim vec mirnega spanca, tebi pa cim manj sok-terapij  ;)

Mimogrede.. kako kaj vasi pesjancki prenasajo to novoletno evforijo, ko poka na vsakem koraku? Atum sicer veliko ne reagira, je pa zadnjic ko je sosed vztrajno metal petarde lajal v pesjaku. Kako je najboljse postopati? Ga poskusati cim bolj distancirati od tega (kar je vcasih nemogoce, ko v ulici izgleda kot na fronti >:( ) ali mu nekako pokazati, da pokanje ni nic "hudega" ? Kaj pa v primeru ce se le prestrasi... nekateri so svetovali miritev, bozanje, crkljanje...ali je boljse preusmeriti pozornost nase in nadaljevati z sprehodom kot da ni nic?  Nebi rada v primeru, da se slucajno ustrasi postopala narobe, da se mu strah ne zakorenini in bo potem vsako leto trpel ???

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2127 : 19 December 2006, 11:12:43 »
Lili glede na gobec ima Atum precej lepo, šroko glavo. Glede na telo je pa malo premajhna. Thats it  ;D To da mu pa dlaka ful hitr raste pa sporoča sam eno stvar - da se morte kmal spet na obisk namalat  ;D ;D

Vašim prigodam se pa samo še smejim. Same insiracije na nekaj je narobe. Tace v luft, ne premikanje med spanjem  :D :D No ja - jaz sem se najbolj prestrašila ko je Neon spal v uti, pol glave mu je viselo skozi vrata, gobec široko odprt pa jezik ven. Me je skor kap  :-[

Božanje in cartanje pa kaj jaz vem še kaj je za psa nagrada - torej bo nagrajen zato ker se je bal. Kako postopat v takem primeru ne vem - se je Neon ustrašil poka samo enkrat pa še to ni bila petarda ampak lovska puška, ki je počila 15m stran od njega  >:( Takrat je fajn lajal pa mal je bil presran. Pred petardami pa ne cvika  :-* ampak vseeno ga zdele ne vozim v GG ker so eni tok pametni da bi še kako petardo pod noge dobil  ::)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #2128 : 19 December 2006, 14:26:43 »
Pri nas pa na pedarde ne reagira. Zato ker sem enkrat šla s sošolcem in njegovim psom na sprehod. Pa sva pse spustila in sta se lepo igrala. Čist sproščeno. Pol je pa sošolc mal petarde metal in oba psa sploh nista reagirala, sta se imela preveč fajn da bi se blo vredno ozirat.

Ne pravim pa, da je to treba nardit, zato ker je lahko nevarno v bližini psa pokat petarde. Ampak nam je uspelo. Hvala bogu. Ker je Indi drugače zelo strahopeten in mislim da bi ga pobralo. Vseeno pa je v času ko se pokajo petarde v kleti, tako da vseeno manj sliši kot zunaj. Ponavadi pa vse itak prespi.  :) Smo že preživeli eno pokanje in zagotovo jih bomo še več  :D :P

Snufi: kakeee leppeee slikceeeee  :) Fotograf je dober  ;) pes je pa perfekten  :-*

Lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #2129 : 19 December 2006, 15:29:06 »
Pri nas se ga pa za novo leto že pred največjim šundrom lepo "zapakira" v stanovanje do jutra...imam vseeno več miru in spanja,kot če ga zaprem v pesjak in poslušam kako cvili in prska.Tako je vsaj na toplem :-*.