Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868742 krat)

Taj

• Super Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • - Berni Taj -
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #2310 : 14 Januar 2007, 18:21:13 »
Evo, tole pa je lepotička Atena...  ;D

Lp, Tina

Kast

• *
« Odgovori #2311 : 14 Januar 2007, 18:29:04 »
Luštna punca  :-*

leonora

• *
« Odgovori #2312 : 15 Januar 2007, 07:45:05 »
Najprej čestitke Sabini in Soni za odlično oceno  ;D  :-*
Mi smo bili prav dobri,kar je glede na konkurenco krasno in pričakovano.Sodnik pravi,da je zelo nežna psička.Ima v nasprotju z gospodarico premajhno tazadnjo  :o .
V glavnem krasni njufki,super,da sem zopet imela priložnost počohati Sočo,da sem videla Maja,Mišina čokoladka je očarala obe,mene in Bibo,...Midve sva uživali,Biba v čohanju(kje za vraga ste še videli,da se njufka mučka dve minuti pred odhodom v ring  ???  >:D  :-*  :-* )jaz pa v klepetu.Čisto smo ji frizurco uničili  :o  :P ,pa celo premoženje je šlo za pudre in spreje  :o  ::) .Slikice malo kasneje,sicer so slabe,ker je bila čudna svetloba,pa še malo jih je(pač nisem neki fotografski navdušenec)

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2313 : 15 Januar 2007, 09:04:07 »
Zelo sem bila vesela, ker nas je bilo kar nekaj njufko forumovcev na kupu v soboto in smo se imeli fajn, še posebej, ker sem spoznala na novo Newfko, Elfa in Manjo, pa po dolgem času videla Otona, Lacrimanegro z družino, Kast in ostale. Super je bilo pa tudi opazovat Otona pri friziranju njufkov - če bom kdaj znala samo eno desetinko tistega, kar zna on, potem sem na "konju". Taj, zaraščeni njufki so prav čudni. Vsaj okrog ušes jih je res treba postrič, drugače se ušes sploh ne vidi.

Drugače pa se mi je zdelo letos na razstavi vseeno bolje kot lani, samo dolgo je bilo treba čakat na specialko....bi bilo fajn, če bi bila drugič kaj prej....če se sploh da. Ampak letos vsaj tiste gužve ni bilo tako hude kot lani. Smo pa prišli do novega povodca (sem že pozabila kateri po vrsti) in naročili ovratnico, ker tako dolge v trgovinah nismo našli...Mislim, da nas v številu uničenih ovratnic in povodcev prekaša samo še Nelly z Atumom. Upam, da bo tokrat vse skupaj zdržalo nekaj časa!
Lp, G.

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #2314 : 15 Januar 2007, 09:20:37 »
Taj, zaraščeni njufki so prav čudni. Vsaj okrog ušes jih je res treba postrič, drugače se ušes sploh ne vidi.

Mogoče sem bila jaz bolj navajena na njih taki kot so naravni... saj se bom tudi teh navadila, nisem rekla, da so grdi - nasprotno prav lepi so, samo čudno mi je zgledalo, ker jih nisem takih navajena... Njufki so mi zelo všeč in so zelo lepi psi - postriženi ali naravno skuštrani. :-*
Sem se odločala, ko sem kupovala kužka med bernskimi planšarji, novofundladci in bernardinci... pa je zmagal bernski planšar... ;D
Pa brez zamere, glede mojega malo smešnega vprašanja - ampak res nisem bila do zdaj vajena postriženih njufkotov... :)

Lp,
Tina

Kast

• *
« Odgovori #2315 : 15 Januar 2007, 09:31:29 »
Mogoče sem bila jaz bolj navajena na njih taki kot so naravni... saj se bom tudi teh navadila, nisem rekla, da so grdi - nasprotno prav lepi so, samo čudno mi je zgledalo, ker jih nisem takih navajena... Njufki so mi zelo všeč in so zelo lepi psi - postriženi ali naravno skuštrani. :-*
Sem se odločala, ko sem kupovala kužka med bernskimi planšarji, novofundladci in bernardinci... pa je zmagal bernski planšar... ;D
Pa brez zamere, glede mojega malo smešnega vprašanja - ampak res nisem bila do zdaj vajena postriženih njufkotov... :)

Lp,
Tina
Taj, vprašanje sploh ni smešno, dokler nisi navajen šampionskih njufev in nisi nikoli bil na razstavi, je čisto normalno. Sem bila pred leti na istem kot ti, moja nepostrižena njufka se mi je zdela kot pravi njuf, tisti na razstavi (ko sem prvič šla) pa kot čisto druga pasma ;)
Takrat sem bila nekaj časa kar v šoku  :D

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2316 : 15 Januar 2007, 09:33:01 »
Kakšna zamera neki!!! Pa kaki smešno vprašanje! Še mi, ki imamo njufke bi imeli marsikaj za vprašat. Taj, saj bernci so tudi zelo lepi, čeprav bi ti tudi v naš newfi family čisto lepo pasala!!!
Ha, ha....malo si poglej slike naših "zafušanih" njufkov.....jaz sem ga septembra prvič strigla okrog ušes in sem mu naredila prave stopničke! Verjamem, da tudi drugič ne bo ravno ne vem koliko bolje. Čeprav imam za soseda pravega človeškega frizerja, a o striženju psov noče nič slišat, he, he....Tisti na razstavi so bili vsaj lepo postriženi. Čeprav so tudi nam všeč skuštrani njufki, ha, ha.... Leonora.....nori znanstvenik (Atum)....sodnikom pa najbrž ne bi bili.

Aja, čestitke vsem, ki ste kaj dosegli, ostalim pa čestitke za pogum, da ste razstavljali!

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #2317 : 15 Januar 2007, 09:37:49 »
Kast, Bruno - saj se jih bom navadila, bi pa prav rada počohala malo vaše lepe mrcine, že moj Taj ima tako mehko dlako, vaši je imajo pa še več - tako da je še enkrat več za čohat - super so tile njufki... :)

Drugače pa je pa Bruno ime tudi mojemu stricu - tako da ima tvoj njufko prav lepo ime... :D :D :D

Lp,
Tina

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2318 : 15 Januar 2007, 09:46:15 »
Taj, tam kjer smo doma, je ravnatelj šole Bruno. Ko sem jaz hodila v šolo, je bil še učitelj telovadbe. Me je par ljudi vprašalo, s čim se mi je tolk zameril....da sem dala to ime psu. V resnici pa se na tega človeka sploh nisem spomnila, samo tolk frajersko ime za psa se mi je zdelo.... Drugač pa sem imela pred davnimi leti nemškega ovčarja z imenom Luka. Malo nerodno je postalo, ko sem se preselila in je bilo najprej enemu sosedu ime Luka, potem pa so malo naprej dobili še dojenčka in ga poimenovali Luka... Pa kaj hočemo, tud jaz sem na internetu našla eno njufko, ki ji je ime Gabi, pa sem se prav fino počutila! Hecni smo, ni kaj. Pa če je pes človekov najboljši prijatelj, naj ima pa še človeško ime, a ne?!

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #2319 : 15 Januar 2007, 09:49:03 »
Lepo, preživeli smo še eno razstavo, tokrat v razredu mladih.  ???
Ocena odlično  :), kot je že povedala Leonora - hvala ti za čestitke.

Vesela sem, da sem spoznala Marjano in njeno familijo, vključno oz. najbolj pomembno Dolce.
Z Gabi in njeno družino, pa smo se spoznali na parkirišču, ko smo šli na razstavo.
Srečala sem se tudi s starimi znanci in njufki, (italijani in madžari) katere sem spoznala na prejšnjih razstavah.
Imam pa veliko željo, da me Oton nauči striženja in friziranja 8) 8)
Slikice so bolj slabe, zaradi svetlobe.

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #2320 : 15 Januar 2007, 09:54:47 »
Taj, tam kjer smo doma, je ravnatelj šole Bruno. Ko sem jaz hodila v šolo, je bil še učitelj telovadbe. Me je par ljudi vprašalo, s čim se mi je tolk zameril....da sem dala to ime psu. V resnici pa se na tega človeka sploh nisem spomnila, samo tolk frajersko ime za psa se mi je zdelo.... Drugač pa sem imela pred davnimi leti nemškega ovčarja z imenom Luka. Malo nerodno je postalo, ko sem se preselila in je bilo najprej enemu sosedu ime Luka, potem pa so malo naprej dobili še dojenčka in ga poimenovali Luka... Pa kaj hočemo, tud jaz sem na internetu našla eno njufko, ki ji je ime Gabi, pa sem se prav fino počutila! Hecni smo, ni kaj. Pa če je pes človekov najboljši prijatelj, naj ima pa še človeško ime, a ne?!

BRUNO, tudi jaz sem imela prej nemškega ovčarja - po imenu Rick :o!
In Taju je dala ime žena od fantovega brata (ta, ki ima njufko Ateno - slika Atence je par postov nazaj), onadva imata pa hčerkico po imenu Taja... no, pa to ni vse - prijatelji fantovih staršev so dali ime svojemu novorojenčku Taj... :o :D :P ...tako da..... :D

Ja najini zgodbi se res prepletata in sta si podobni... :D

Lp,
Tina

Kast

• *
« Odgovori #2321 : 15 Januar 2007, 12:22:41 »
Sabina, čestitam tudi tebi in Soni, nisem niti vedela, kakšno oceno je dobila Sona, ker si kar odfrčala domov in te nisem niti utegnila vprašat....

Čestitke tudi vsem ostalim razstavljalcem :)

elf

• *
« Odgovori #2322 : 15 Januar 2007, 12:33:07 »
Pozdrav svima,

jako mi je drago što sam vas imao prilike upoznati, bilo je jako lijepo.
Dugo sam pričao sa Marjanom, imao prilike vidjeti jako puno prekrasnih newfoundlanda, konkurencija je bila jako dobra i mislim da imamo sreće što možemo često vidjeti uživo ovako prekrasne pse. Za vlasnike i ljubitelje newfoundlanda, ovo je sigurno bila posebna izložba - vrlo rijetko možemo vidjeti toliko puno njufića, i još tako kvalitetnih! Bravo svima!

Čestitke svima koji su se natjecali.

Meni će ova izložba biti u najljepšem sjećanju jer sam vidio Soču i Maja, toliko sam sretan zbog toga! Prekrasni su!

Marjanina Dolce je preslatka (rado bih imao takvu  :) ), a posebno čestitam Otonu Fanturu na izvanrednoj ženki, koja će sigurno imati još puno fantastičnih uspjeha.

Imam dosta slika pa ću ih nastojati danas ili sutra postaviti, da ih svi možete vidjeti   ;)

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2323 : 15 Januar 2007, 12:51:02 »
Elf, smo računali nate, ker smo videli, da imaš boljši aparat kot mi  :P, nam je vsem nagajala svetloba.

Marjana in Oton pa imata res vsak svojo prečudovito Dolce. Jaz bi imela kar obe....da ne bi bilo Brunotu dolgčas! Samo, imam občutek, da bi v tem primeru potrebovala kakšen kovček...pa novo destinacijo. Če že ne drug, bi me pa sosedje kam poslali...

katka

• Gost
« Odgovori #2324 : 15 Januar 2007, 13:21:27 »
Evo, tole pa je lepotička Atena...  ;D

Tok je luštna!  :-* cukrček res!  :-*

Mi spet nismo šli... :'(  Enkrat se bomo že srečali.
Katja,kakšne rezultate sta pa vidve z Buco dosegli?

Kast

• *
« Odgovori #2325 : 15 Januar 2007, 13:22:23 »
Elf, ne šparaj s slikami, komaj čakam, ker moje so tudi le za v koš. Upam tudi na kako s Sočo in Majem :).

Ne morem pa mimo te slikce, ne da bi vam jo pokazala, kako se našadva danes crkljata pod mizo (le ne glejte tla, ker mi je Soča ušla notri brez da bi jo obrisala... ).

Dolciki pa sta obe prekrasni, Marjanina je ta pravi sladkorček za crkljanje na kavču, Otonova...... tako lepotičko  bi jaz gledala v nedogled, kakšen gobček in glavca, sploh mi ne gre iz glave  :) , samo tepem se po glavi, da ju nisem poslikala (mi je bilo malo nerodno  :-[ , da ne bi rekli da sem malo out).

Ali mogoče kdo ve, kje so objavljeni vsi rezultati s specialke?

lp

Kast

• *
« Odgovori #2326 : 15 Januar 2007, 13:23:01 »
Katka, Buce in Katje ni bilo!

katka

• Gost
« Odgovori #2327 : 15 Januar 2007, 13:24:40 »
Aha,se opravičujem  ::)  ;D

elf

• *
« Odgovori #2328 : 15 Januar 2007, 20:46:58 »
Slike su postavljene, ovdje je adresa:

ima ih još puno, ali su previše loše kvalitete, a takve ja ne volim stavljati.

http://www.moj-album.com/album/6426556/

Kast

• *
« Odgovori #2329 : 15 Januar 2007, 21:59:22 »
Elf, vse slike sem si pogledala in so res dobre.......  :o  :)

lp

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #2330 : 16 Januar 2007, 11:08:44 »
Sabina in Sona, ter Biba, čestitke za odlične ocene.

Vsem ostalim, pa sem kar malo favš, ker ste vidli vse te odlične njufke in malo predebatirali. Mi smo ostali doma.

Taj, naš Janko ima še vedno naravna ušesa, ker mu jih sama nekako ne upam postriči. Ker se bojim, da bo to vse drugo kot to kar bi moralo biti (kot otrok barbik, tudi nisem znala ošišat  :)). v bistvu sem se pa tudi jaz odločala med bernci in njufiji, vendar je pri meni zmagal slednji.

Lp

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2331 : 16 Januar 2007, 11:15:20 »
Kaj se sekiraš Šnufi, postriži ga, razen da ima stopničke, ne moreš drugega narest. Meni trenutno predstavlja večji problem striženje krempljev.....tam pa se mi zdi, da lahko narediš s...... Imam občutek, da ga bom za prvič raje peljala k kakšnemu veterinarju. Skratka, po hitrem postopku moram pogruntat, kaj bom naredila, ker ima kremplje res že dolge.

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2332 : 16 Januar 2007, 11:29:28 »
Končno še jaz pri računalniku  ::)

Sabina čestitke!  :-*

Bibek je dobil objektivno napisano oceno tako da sem zadovoljna ampak notranje razstave  :-X nič več. Ko smo bli zunaj je ful lepo tekla in tudi stala kot kip. In tudi ko sem jo imela jaz na povodcu ni vlekla. Takoj ko smo stopili v halo pa konec  ::)

Saška prvič ko sem Neona strigla sicer niso bile stopničke (hvala za dobro razlago lacrima negri & Flufi) je bila pa jasno vidna črta  ::) pa postrigla sem samo ušesa vse ostalo pa katastrofa  ;D in seveda naslednji dan na razstavo  ::) Ti kar postriži - dlaka zraste nazaj  :)

No mi je uspelo na hitro videt Marjanino Dolce ampak spet ne prečohat  >:( Dopoldne je bla v fazi urejanja, popoldne sem jaz pri Bibi visela v nedeljo pa spet ni bilo časa  :'( Marjana greste v Hrušico? Tam mi pa ne uide  ;D

Pa na nevem kateri skupni razstavi že sem ponovno elfa zgrešila. Se (upam) spoznamo na naslednji  :) Drugače pa krasne fotke  :o  :-* Pa prav tako krasni psi.

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #2333 : 16 Januar 2007, 14:19:53 »
Taj, naš Janko ima še vedno naravna ušesa, ker mu jih sama nekako ne upam postriči. Ker se bojim, da bo to vse drugo kot to kar bi moralo biti (kot otrok barbik, tudi nisem znala ošišat  :)). v bistvu sem se pa tudi jaz odločala med bernci in njufiji, vendar je pri meni zmagal slednji.

Ja imamo zgleda lastniki Bernskih planšarjev in Novofundlandcev zelo podoben okus... :)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #2334 : 16 Januar 2007, 14:28:18 »
Evo, tudi mi smo preziveli... in sedaj obujamo spomine na vso lepoto.

Cestitke se enkrat Bibi in Soni.. seveda pa tudi psarni lacrima negra in UV ter vsem ostalim.

Precohali smo vse zivo in nezivo... bunda je ze v pranju, ker ima markirna znamenja sline  :P :P Hvala vsem njufkom, ki so poskrbeli, da sem bila spet v "stilu" z vso slino..verjetno me ljudje ne spoznajo vec, ce ni kje kaksnega znamenja  ;) Pa tudi jaz se nekako cudno pocutim brez pecatov... so moj vsakdan  ;)

Lepo je bilo ponovno precohati lepoticko Soco, spoznati Maja in lastnico, malo uniciti frizuro lepi Dolce ter obcudovati vso to lepoto na kupu.  :-* :-* :-*

Elf, lepe slikce..hvala. Jaz sem nekaj slikala ampak je znanstvena fantastika najti eno fotko, ki ni zamegljena :(  Mi je zal, da te nisem uspela osebno spoznati..zato lep pozdrav kar preko foruma.

Leonora... se ti opravicujem, ker sem tudi jaz zulila Bibo malo pred vstopom v ring in je sel ves tvoj trud v nic.. res oprosti  :-[ ;D

Bruno midve imava pa se en greh. Glede na to, da je bila na razstavi ravno obletnica najinega poznanstva ... sem ti dolzna se pjacko. Tam smo bile obe tako v elementu, da nekako ni bilo casa stopiti do sanka :D Ceprav verjetno bo ta pjacka najhitreje prisla na vrsto, ce kupimo eno flaso (soka, da ne bo kdo narobe razumel  :P ) in se spakiramo nekam skupaj na sprehod z pesjani  :D :D Ker za stvari, ki se dogajajo  brez psov itak nikoli nimamo casa, a ne?  ;)

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2335 : 16 Januar 2007, 15:20:33 »
Ker za stvari, ki se dogajajo  brez psov itak nikoli nimamo casa, a ne?  ;)

Imaš čisto prav Nelly, prijatelji brez psov so odpadli kot knof na gatah.....se sploh ne dobimo več.
Je že tako, da se naše življenje suče samo še okrog pesjanov; me ni sram priznat. Pa še paše mi tako!!!

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #2336 : 16 Januar 2007, 15:29:57 »
Bruno, dobrodosla v klubu :P :P 

Saj ves, v soboto sem tako izpadla cudak.. smo vmes med razstavo izkoristili se cas za razprodaje..ampak sem se prvo zakadila v pasjo starcuno... zame je pa potem zmanjkalo dinarckov  ::) :D

Se nekaj da te po popravim..pravis da smo rekorderji v unicevanju povodcev... jp. V enem letu je slo 8 povodcev ter ena oprsnica (no to je prerastel, ne unicil ). Strgali so se pa "samo" trije na mestu karabinov.. ostali so konec delali v njegovem gobcu, ko z veseljem prenasa povodec okrog v gobcu ce ga le nimas 2 sekundi na oceh   ::) Pa se je malo razcufalo pa povodcu enostavno nisem vec zaupala.  Sedaj sem kupila novega, dvojnega na 2 karabina od gospe Seruge in upam, da bo zdrzal. Zaenrkrat kaze dobro. Res pa je, da sedaj ze obvladamo poleg..vsaj vecino casa  ;)

Kast

• *
« Odgovori #2337 : 16 Januar 2007, 15:32:20 »
Ravnokar sem na sosednjem forumu prebrala, da je Otonova psička  zmagala na BIS - specialka med mladimi, se pravi da je bila to Dolce.  :o
Bravo Otonu za krasen uspeh!

aja, vsi rezultati specialke s slikami bodo v parih dneh na straneh SKVPM!
lp

elf

• *
« Odgovori #2338 : 16 Januar 2007, 15:39:02 »
Bravo za Dolce, zaslužena titula - prekrasna je!

Target

• *
« Odgovori #2339 : 16 Januar 2007, 23:00:51 »
Kast, sorči, kako lahko 2 leti stara psica zmaga med mladimi.. :P ;D

Da ni bila med mladimi druga psicka - tista crna z belimi copatkami... ah, hudic je brez kataloga hodit okoli.. ::)