Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1869109 krat)

Kast

• *
  • Spol: Ženski
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #2340 : 16 Januar 2007, 23:17:49 »
Target, ni še stara dve leti (poležena 29/09/05) Island's Prince B. Wisdom Ursinus Velutus in se je rastavljala med mladimi  :P, se pravi da je zmagala tudi v Bisu med mladimi, no, če ne pa počakajmo na rezultate, ki bodo objavljeni na straneh skvpm. :)

(upam, da nisem vsa ta imena zamešala, ampak rečeno mi je bilo, da je Dolce Divina hčerkica)

Dokaz

Pva z belimi copatki je Ursinus Velutus A White Drop in druga je Island's Prince B. Wisdom Ursinus Velutus, obe med mladimi.

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #2341 : 17 Januar 2007, 09:40:09 »
Nelly, Bruno glede povodcev: moram nas pohvalit, midva mava že vse od začetka isti povodec. V bistvu mamo vsi v pasji šoli iste povodce (od maltežanke prek borderja, pitbula do Jankoja) pa ga še noben ni uničil. Je usnjen, tanek, lahek, dolg cca. 3 metre, stane pa cca. 20 € .

Čestitke Dolce, to pa je dosežek.

Lp

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2342 : 17 Januar 2007, 10:08:46 »
A ni Oton hendlal A White Drop  ??? a ni ona Dolce? A sem jaz kej pomešala  :-[ (ne vem lastništev psov samo po nevem katerem sklepu sem prišla do tega da je A White Drop Otonova Dolce) leonora (ali kdo drug ki ima katalog) a pogledaš kdo so lastniki prosim

Target hčerk Palome Biance je več  ::) ene so že vmesne ali celo odprte, ene še mlade - tudi jaz nikoli ne vem katera je katera  :-[ pa sem že videla 3 ali 4  ::) Si ti bila na specialki?

šnufi tudi midva imava še prvi povodec  ;D samo da sem v treh letih poleg prvega kupila še dva in vsake toliko malo zamenjam  ::) Atum je pa mooočen  :o mi ga je dala Lili v roke me je kar prestravljal. Dobro da ste sploh našli kakšen dovolj vzdržljiv povodec  >:D

leonora

• *
« Odgovori #2343 : 17 Januar 2007, 11:29:30 »
Ja,ima Kast prav.Prva na sliki je A WHITE DROP,lastnik druge na sliki je pa Fantur.Ta je Palomina hčerkica  :-*.

Target

• *
« Odgovori #2344 : 17 Januar 2007, 11:29:52 »
hehe, kakšna zmeda.. Neyka zdej si pa še dodatno pomešala  :)

Jaz sem mislila, da je Otonova Dolce v intermedia klasi ker nisem kupila kataloga... ja, bila na specialki - a ne do konca..

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2345 : 17 Januar 2007, 11:57:23 »
Šnufi, dobri ste, da imate še prvi povodec.... pri nas vsak gre....edino mislim, da je ta, ki smo ga sedaj kupili na razstavi pri ge. Šeruga res v redu. Prejšnji so vedno imeli "šibki člen" - ali je bilo kaj skupaj zašito, pa je šlo tam stran, ali pa je bil popolnoma zanič kovinski del in se je tam zlomilo, ovratnice smo pa večinoma prerasli. Zdaj smo naročili novo, 80 centimetrsko in potem upam, da bo nekaj časa mir. Daleč od tega, da bi npr. Bruno ves čas vlekel, ampak se zgodi, da naenkrat potegne, ko zagleda kakšnega pesjana in takrat se trgajo, lomijo povodci. Neyka, če si sprobala, kako potegne Atum; meni se zdi, da je Bruno še hujši....se je že zgodilo, da sem rajši spustila povodec in ga pustila, da gre kamor hoče, kot da me vleče za seboj kot sani....

Lep dan vsem,
G.

Target

• *
« Odgovori #2346 : 17 Januar 2007, 13:02:03 »
Bruno,

evo ti predlog: nauči psa, da te pogleda, ko zagleda drugega psa za igro. Potem za nagrado ker te je pogledal namesto se zaletel na povodcu tja, psu dovoliš, da se poigra, povoha in te pasje reči..  ;D

Kast

• *
« Odgovori #2347 : 17 Januar 2007, 13:30:40 »
 :-[  :-[   :-[
nič nimam prav z razstavnimi rezultati, tako da dajmo počakat na uradne rezultate....... nimam pojma, tako kot vsi vi!  :D dobro, da Oton Fantur ne gleda foruma!

lp

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2348 : 17 Januar 2007, 13:39:19 »
Target, hvala za dober predlog (teoretično), upam, da ga v praksi naučim, preden se polomim...he,he. ::) No, saj zdaj včasih greva kar lepo mimo, samo, mu moram prigovarjat "ne sme". Kaj ostali bučmani nikogar nikoli ne potegnejo??? :(

Kast

• *
« Odgovori #2349 : 17 Januar 2007, 13:41:43 »
lastnik druge na sliki je pa Fantur.Ta je Palomina hčerkica  :-*.
ja, ampak ni Dolce, kot sem gor pisala ;)  :-[

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #2350 : 17 Januar 2007, 16:12:09 »
Čestitke vsem za uspeh!Neyka,upam da je po tej razstavi nisi tako slabo odnesla kot nazadnje v Celju ;).

Naša Buba kosmata je bila pa danes cepljena proti steklini :).

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2351 : 17 Januar 2007, 20:00:33 »
Target se zgodi  ;D če pa najino tamiceno tok redko vidim  ::) pol pa skos njo cortam  ;D pa po možnosti zamenjam kakšnega psa  ::) Celo samo dve psički sem pomešala  ::) (Za ostale pa tako ne vem kdo so ::) :-[)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2352 : 17 Januar 2007, 21:18:44 »
Tjaša sem te zgrašila  ;D posledic skoraj ni - samo ene par flekov - očitno alergija  ??? (na srečo nisem na vse pse alrgična  ;D) in prehlad. Dva dni "dopusta" sem mela pa sem že dobra  ;)

Neyka, če si sprobala, kako potegne Atum; meni se zdi, da je Bruno še hujši....se je že zgodilo, da sem rajši spustila povodec in ga pustila, da gre kamor hoče, kot da me vleče za seboj kot sani....

Možno  :D bomo sprobali naslednjič ko se srečamo  ;) (uf ja kaj si morem uživam v zadevah ki občasno tudi sproščajo adrenalin  :P ;)) Vam za kakšno minutko posodim mojo "lepo" vzgojeno zver  ::) je zadnjič tako lepo hodil ko smo bili skupaj na sprehodu da sem začela verjeti da sem ga kaj naučila  ::)

dobro, da Oton Fantur ne gleda foruma!

A si prepričana  >:D Tudi če - verjetno bi razumel da ne moremo poznat vseh psov

Kast

• *
« Odgovori #2353 : 18 Januar 2007, 08:23:54 »
A si prepričana  >:D Tudi če - verjetno bi razumel da ne moremo poznat vseh psov

Ne nisem prepričana, upam pa da ne,...... če pa že, se nam morda smeji, kakšni njufi strokovnjaki smo!  ::)

Naslednjič grem na raszstave brez sina, ker drugače ne vidim nič in sem pozorna le nanj........psov pa si niti ogledam ne!

lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #2354 : 18 Januar 2007, 16:40:31 »
Tjaša sem te zgrašila  ;D posledic skoraj ni - samo ene par flekov - očitno alergija  ??? (na srečo nisem na vse pse alrgična  ;D) in prehlad. Dva dni "dopusta" sem mela pa sem že dobra  ;)

No fino,da si končala svoj dopust.Te je bilo fletno videt in spregovorit par besedic :).Pa oprosti ker sem te spet :( :( :( spregledala.Ponavadi iščem tvojo frizuro,danes je pa ni bilo videti ;).

lacrima negra

• *
  • Ursinus Velutus Vaya con dios
    • http://lacrimanegra.moj-album.com/
« Odgovori #2355 : 18 Januar 2007, 23:41:37 »
Pozdrav!

Naj se najprej zahvalim za vse pohvale in čestitke, si bom drznila še v imenu Otona, ker vem, da ne sodeluje na forumu, mu bom pa prenesla vse čestitke in pohvale.

Čudovito vas je bilo spoznat in poklepetat, ideja glede picknika se mi zdi čudovita, tako, da jaz sem takoj za akcijo, vendar bi jaz to razširila na širši krog oz. na vse njufiče, upam, da bomo o tem še govorili in seveda tudi njihove simpatizerje.

Elf, hvala za čudovite slikice, bi vas kar vzela za osebnega fotografa, hvala tudi za prijeten klepet, imava res veliko skupnih pogledov.

Glede Otonovih psičk je tako, da sta bili udeleženi na razstavi dve mladički od Dive, Luna v razredu mladih in Dolče v vmesnem razredu in obe sta zmagali vsaka v svojem razredu, nisem toliko sledila ali je Luna zmagala tudi med mladimi, pravite, da ja, vem pa da je bila Dolče najlepša psička klubske razstave, vsekakor zasluženo, no če bi bila jaz sodnik, bi ji definitivno dala BOB, ker je bila zame najlepši novofundlandec razstave, res je prečudovita psička.

Čestitke vsem za dosežke, vsaka odlična ocena, je pri taki konkurenci, že zelo velik dosežek, čeprav moram povedat, da sem bila jaz kar malo razočarana nad odločitvami sodnikov, govorim za vmesni razred v dopoldanskem času in v končni fazi tudi v popoldanskem, toliko sem bila sedaj že  po razstavah, da vem kako mora zgledat njufi, vsekakor ne tako, kot so zgledale psičke v konkurenci z našo Dolče, razen Otonove, ki je kot sem že povedala razred zase in zares čudovita. No naj povem, da smo v nedeljo v isti konkurenci dobili rezervo CAC, kar je seveda bolje kot nič, pa še vedno mislim, da si je zaslužila več, no res smo malo razvajeni zaradi Erosovih dosežkov, pa vendar. No ja mi se ne damo, gremo definitivno v Celje, če le ne pride kaj vmes.

Še moj prispevek, naša lepotička.

lp, Marjana

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2356 : 19 Januar 2007, 07:53:24 »
Marjana, krasen je tale tvoj prispevek; moj Stanko bi rekel isto, kot pred malo več kot enim letom: kar v naš avto z njo!!! Čestitke za rezervo CAC;
Idejo za piknik pa tudi jaz podpiram, po moje se bo res treba kaj zmenit. Glede na to, da nas je bilo že na Pesjanar srečanju toliko njufkov, o udeležbi sploh ne dvomim. Pa potem, ko bo ta čudna zima za nami - enkrat proti poletju. Edino super bi bilo, da izberemo kakšen kraj, kjer bo tudi kakšen potoček zraven....saj veste, za koga.... :P

elf

• *
« Odgovori #2357 : 19 Januar 2007, 11:13:06 »
Marjana, meni je jako žao što slike tvoje ljepotice nisu bolje ispale  :( , sve su tamne.. Ali, nadam se da ćemo se vidjeti još, možda u Zadru na CACIB-u, tada će biti sunce i puno lijepih slika  ;)

katka

• Gost
« Odgovori #2358 : 19 Januar 2007, 15:11:48 »
Ja,njufi srečanje bi bilo super in ga podpiram  ;D. Čestitke vsem doseženim rezultatom,svojim njufom pa prenesite polubček od mene in Barta  :P
Elf slikce so čudovite  8)  8)
Mi mamo pa kar najlonski povodec cca 2 metra,že kar dolgo drži glede na to kakšnega teleta sprehajam okoli  :D

Kast

• *
« Odgovori #2359 : 19 Januar 2007, 15:51:03 »
Marjana, čestitam za Dolcin r-cac :)

Njufi piknik je res dobra ideja, le najti je treba eno dobro lokacijo, par pridnih rok ter volje in bo ;) . Mogoče bi bilo res dobro, da bi bilo enkrat na Primorskem in ne vedno na Gorenjskem, ampak mislim da potem nas ne bi prišlo veliko, ker potočkov ni.
Glede termina pa je najbrž najbojše spomladi, ko še ni vročine.
kaj pa drugi mislite?

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2360 : 19 Januar 2007, 16:55:23 »
 ;D Za srečanje smo vedno  :) Ampak nekako se mi zdi bolje nekje v srednji Sloveniji. Ali pa gorenjska. Se mi zdi da se nekako najlažje zberemo - vsi imamo do tja približno enako. Potoček ali jezero bi bilo pa tut fajn imet  :) Pa tudi za pomlad bi nama ustrezala čeprav so že zdajle čisto spomladanske vremenske razmere  ::) >:( ;)

Če prav razumem tole z imeni sta torej obe Dolce (in od Marjane in od Otona) že vmesni. Drugače pa res čestitke še od mene za vse uspehe  :) :-*

lacrima negra

• *
  • Ursinus Velutus Vaya con dios
    • http://lacrimanegra.moj-album.com/
« Odgovori #2361 : 20 Januar 2007, 08:53:44 »
Gabi kar se tiče Dolčke, bi se pa pomoje z Danajo težko zmenili.

Elf, kar je uspelo, je res čudovito, jaz tudi upam, da se vidimo spet, Zader obožujem, za mene najboljša razstava, res bi rada spet odšla tja dol, pa ne vem kako bo finančno stanje.

Kast hvala za čestitke, oz. vsem hvala za čestitke.

Piknik, jaz vem za prostor, Neyka tudi ti veš kje je ta prostor, oz. tam je že bil njufi piknik, oz. doge imajo tam piknike, meni se zdi čudovit prostor, jaz lahko povprašam glede prostora, vendar se pa res ne obligiram več, da bom za vse vglavnem sama skrbela, ker je to kar velik zalogaj, sem pa absolutno za, res bi se morali njufiči malo povezat med sabo, saj nas je že kar nekaj.

Neyka obe Dolčki sta v vmesnih ja, sicer bi bili že lahko v zrelih, samo meni se zdi, da moja Dolčka še ni čisto odrasla, tako da sem jo zato prijavila v ta razred, čeprav bi tokrat pomoje bolje prišla skozi v zrelih.

lp, Marjana

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2362 : 20 Januar 2007, 10:43:46 »
Mmm Marjana tisti prostor je res krasen. Velik travnik, zraven reka pa še čisto na samem je. Kje je že tole...na Visokem  ???

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #2363 : 20 Januar 2007, 12:12:59 »
Živjo!

A načrtujete kak piknik?  :o :D

Aja pa še glede ankete .. če hoče še kdo rešit (Terapevtski psi), nej pove, da mu jo pošljem. Lahko tudi na mail.

Hvala

chi

• *
  • Spol: Moški
    • Chihuahuasi
« Odgovori #2364 : 20 Januar 2007, 18:18:20 »
Pozdravljena Neyka !

Čestitke za dober rezultat z Bibo (vem, da bi bilo lahko bolje ampak je o.k.).  ::)
Tvoje slike z malim pomerančkom pa so prav luštne. Me je že kar malo mikalo, da bi jih objavil tu na forumu. Pošlji mi svoj mail, da ti jih pripnem.

Lep pozdrav,

Damjan 

katka

• Gost
« Odgovori #2365 : 21 Januar 2007, 08:24:12 »
Ja,jest sem mnenja,da bi bilo najbilje spomladi,ko še ni vroče.Poleti bi se  pa naši njufi malo matrali pod svjim kožuhom,pa še takrat se začnejo dupusti ,in bi spet bilo težko uskladiti.  :-\

Kast

• *
« Odgovori #2366 : 21 Januar 2007, 09:05:59 »
Še to glede piknika, zdi se mi nepotrebno, da bi nekdo, kdor  bo organiziral,  zalagal denar.... najbolje bi bilo, da se že prej zbira prijave in denar nakaže na kakšen račun in na podlagi tega se nakupi stvari. v takem primeru bi prišli vsi, ki se prijavijo, a ne ;)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #2367 : 21 Januar 2007, 09:58:29 »
Mi imamo krizo.Ljubeznsko,ogromno!Ne jemo,ne spimo (tudi jaz ne),ne LULAMO,ne mahamo z repkom,ZAVIJAMO,namenjamo najbolj zamerljive poglede...:(
Včeraj sva šla 4x ven...lulal 2x :-\.Danes pojedel NIČ!!!!!,pomahal z repom,ko sem ga spustila k Nuteli...mah...

Vsako leto je isto,posipam se s pepelom ker ni kastriran.Naslednji pes gre 100% pod nož...

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #2368 : 21 Januar 2007, 10:43:20 »
Zakaj pa ne bi sel ze Ron ???

Baki

• *
  • Ko se enkrat zaljubiš v bernčka,...
« Odgovori #2369 : 21 Januar 2007, 10:58:38 »
Koliko je pa star Ron.
Za kastracijo ni nikoli prepozno. Pri kužkih še celo priporočajo, da je kasneje.  ;)

lp, miša