No ravnokar sem bila odlimana od radiatorja in sem malo poslikala mala dva, ki brezmejno uživata na snegu bom popoldne nalimala kake slikice, seveda če bo katera kaj vredna, drugače pa kar na gorenjsko na obisk boste videli kako znajo naši njufiji uživat na snegu.
Kast Soča je prekrasna, slike pravtako, kar se tiče njufi piknika, pa družabnih igric, pa striženja, brez tega skoraj ne gre, bomo Otona okupiral, da nam vse natančno razloži in pokaže, modelov upam, da bo dovolj.
Glede hrane nutra gold holistic sem že kar nekaj napisala, kar se tiče salmona je res čisto posebna, običajno je možno dobiti samo losos in riž, tokrat gre za losos in krompir, primerna je prav posebaj za občutljive kuže, sem jo nekaj že preizkusila, povem lahko zaenkrat samo to, da jo je Eros z užitkom pojedel ne glede na to, da se nam prav sedaj dve psički gonita, no to je pri nas vsekakor znak, da je hrana zares okusna, saj smo prej vedno imeli problem s hranjenjem Erosa v tem času (jedel ni tudi po tri tedne skupaj). Kast mislim, da je za Sočo bolj pomembno, da ni preveč maščob kakor pa proteinov, saj so proteini pomembni za mišično maso in moč na sploh, maščobe pa, če jih je preveč, so definitivno lahko problem.
Gabi, za Brunota ti vsekakor priporočam adul large breed, prav zaradi že prej omenjenga glukozamina in hondroitina, on je res izredno velik in močan tako, da definitivno rabi podporo za sklepe in vezi, ti dve sestavini sta definitivno pomembnejši od samega kalcija in fosforja.
Zakaj mislim, da je hrana zares primerna za našo pasmo, ker je poskrbljeno tako za kožo in dlako omega 6 in omega 3 je v vseh vrstah, tako v lososu kot largu, ter lambu, za vezi in sklepe, prebavni trakt, naj omenim, da je pri nas iztrebkov vsaj za polovico manj, kot prej in da je potrebno tudi manjše doziranje, se pravi telo res porabi vse kar je hranljivo, to pa so definitivno odlike dobre hrane, dodala bi še kar se barve dlake tiče, moji psi so resnično črni brez kakih rjavih madežev. No jaz in moja kolegica, ki ima beločrnega njufiča hraniva s to hrano že več kot pol leta in sva resnično zadovoljni, čeprav sva mogoče na začetku kar malo obupavali, saj sva imeli obe probleme z prebavo, vendar očitno je to normalno, saj je kot sem že omenila, ta hrana res drugačna od drugih.
No sem pogledala še to hrano, ki jo omenjate Canidae, res je ne poznam, vendar kar se jaz spoznam mi sestava ni preveč všeč, marsikatero sestavino pogrešam, nevem, mogoče se motim, samo hrana, ki je primerna za vsa obdobja pasjega življenja, nevem no meni to nekako ne ugaja preveč.
lp, Marjana