Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868699 krat)

Kast

• *
  • Spol: Ženski
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #2400 : 25 Januar 2007, 13:55:58 »
Živijo majča, ma ne vem če je to kdo od forumašev, ker ni noben prav iz LJ.

Evo Bruno, par snežnih slikc:

končno sneg....njami kako je dober

pa še malo poziranja ;)

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2401 : 25 Januar 2007, 14:12:11 »
Ouuu, Kast se je prva odlimala od radiatorja  :P, ful lepe slikce. Najboljš mi je na ta drugi, ima tak mil pogled...bi ji kar piškotka dala.....Madonca, a tolk snega mate al' kaj primorci???

Kast

• *
« Odgovori #2402 : 25 Januar 2007, 14:34:09 »
Ouuu, Kast se je prva odlimala od radiatorja  :P, ful lepe slikce. Najboljš mi je na ta drugi, ima tak mil pogled...bi ji kar piškotka dala.....Madonca, a tolk snega mate al' kaj primorci???

Pri nas v Postojni ga je malo, le kakih 5 cm, .. za spremembo ga je na krasu 14 cm (ga je mama merila na balkonski ograji).

Kar se tiče Soče, he he, je čakala na priboljšek ;) zato tako milo gleda :)

lacrima negra

• *
  • Ursinus Velutus Vaya con dios
    • http://lacrimanegra.moj-album.com/
« Odgovori #2403 : 25 Januar 2007, 15:07:06 »
No ravnokar sem bila odlimana od radiatorja in sem malo poslikala mala dva, ki brezmejno uživata na snegu bom popoldne nalimala kake slikice, seveda če bo katera kaj vredna, drugače pa kar na gorenjsko na obisk boste videli kako znajo naši njufiji uživat na snegu.

Kast Soča je prekrasna, slike pravtako, kar se tiče njufi piknika, pa družabnih igric, pa striženja, brez tega skoraj ne gre, bomo Otona okupiral, da nam vse natančno razloži in pokaže, modelov upam, da bo dovolj.

Glede hrane nutra gold holistic sem že kar nekaj napisala, kar se tiče salmona je res čisto posebna, običajno je možno dobiti samo losos in riž, tokrat gre za losos in krompir, primerna je prav posebaj za občutljive kuže, sem jo nekaj že preizkusila, povem lahko zaenkrat samo to, da jo je Eros z užitkom pojedel ne glede na to, da se nam prav sedaj dve psički gonita, no to je pri nas vsekakor znak, da je hrana zares okusna, saj smo prej vedno imeli problem s hranjenjem Erosa v tem času (jedel ni tudi po tri tedne skupaj).  Kast mislim, da je za Sočo bolj pomembno, da ni preveč maščob kakor pa proteinov, saj so proteini pomembni za mišično maso in moč na sploh, maščobe pa, če jih je preveč, so definitivno lahko problem.

Gabi, za Brunota ti vsekakor priporočam adul large breed, prav zaradi že prej omenjenga glukozamina in hondroitina, on je res izredno velik in močan tako, da definitivno rabi podporo za sklepe in vezi, ti dve sestavini sta definitivno pomembnejši od samega kalcija in fosforja.

Zakaj mislim, da je hrana zares primerna za našo pasmo, ker je poskrbljeno tako za kožo in dlako omega 6 in omega 3 je v vseh vrstah, tako v lososu kot largu, ter lambu, za vezi in sklepe, prebavni trakt, naj omenim, da je pri nas iztrebkov vsaj za polovico manj, kot prej in da je potrebno tudi  manjše doziranje, se pravi telo res porabi vse kar je hranljivo, to pa so definitivno odlike dobre hrane, dodala bi še kar se barve dlake tiče, moji psi so resnično črni brez kakih rjavih madežev.  No jaz in moja kolegica, ki ima beločrnega njufiča hraniva s to hrano že več kot pol leta in sva resnično zadovoljni, čeprav sva mogoče na začetku kar malo obupavali, saj sva imeli obe probleme z prebavo, vendar očitno je to normalno, saj je kot sem že omenila, ta hrana res drugačna od drugih.

No sem pogledala še to hrano, ki jo omenjate Canidae, res je ne poznam, vendar kar se jaz spoznam mi sestava ni preveč všeč, marsikatero sestavino pogrešam, nevem, mogoče se motim, samo hrana, ki je primerna za vsa obdobja pasjega življenja, nevem no meni to nekako ne ugaja preveč.

lp, Marjana

Kast

• *
« Odgovori #2404 : 25 Januar 2007, 15:18:14 »
Marjana, hvala za obsežnejšo razlago s prakse o Nutra Gold ;)

Se pravi, da se na začetku lahko pričakuje probleme s prebavo, ki se potem, ko se telo prilagodi vse vzpostavi v normalo. Lepo, da to poveš, ker v nasportnem primeru, lahko vsak takoj obupa in označi hrano kot nekvalitetno.
No, tudi moja kolegica, ki ima ČB njufa, hrani s Salmon & potato in ni imela nobenega problema, ne s prebavo, ne z ničemer in je zelo zadovoljna.

lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #2405 : 25 Januar 2007, 15:25:07 »
Naša mrcina že cel dan tale sneg mljacka.Sem prišla domov iz šole je bil čisto bel...knedelj en :-*-

Kast,krasne slike!

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2406 : 25 Januar 2007, 15:54:04 »
 :) Me veseli da je v SLO še ena tako kvalitetna hrana. Mi bomo ostali na ProPlanu losos ker ga gospod še kar z veseljem je, verjetno bom malo zamenjala okus to je pa to  ::)

No ja kar se pa snega tiče pri nas pada že dva dni. Danes kidam že od 9 zjutraj. Ob šestih sem pa vstala in se hočem spravit v šolo...no ja nisem prišla niti iz dovoza ker je že ta dolg cca 50m in bi bila mokra že če bi se tu čez prebijala + ni bila cesta do glavne splužena potem pa itak juhu  ::)

Malo prej je nehal padat ampak spet naletava tako da  :o  :-|~

Malo sem tudi fotkala na žalost pa še nisem ugotovila kje se vklopi UV filter čeprav vem da ga fotkič ima  >:( in so bolj slabe slike

Pravljica

Umetniška ali kaj vse se da z dobrim fotkičem  ;)

Naaajlepši  ;D

Norije (edina spodobna fotka pa tudi meni se ni več prav dost dalo  ;))

leonora

• *
« Odgovori #2407 : 25 Januar 2007, 16:08:35 »
No da še jaz malo pokukam k vam, novofundlandčkom.
Je bila včeraj katera izmed vas s svojim kosmatincem na kliniki Pet Vet v LJ (proti večeru, tam okrog 18h)?

Moja Pupa je namreč imela pregled oči pri oftalmologinji, v čakalnici pa je sedel en velik in lep črn medo :P s svojo lastnico, seveda.
Ja,priznamo krivdo  :o ,mi smo bili z našo Bibo.Smo tudi šli na pregled okice in naša pikica gre po vsej verjetnosti pod nož zaradi uvihane veke  :( .
Končno zopet piknik,pa to čisto tapravi njufi piknik.Mi smo za,samo povejte datum,da vzamem dopust  :P .Sem tudi jaz zato,da se denar nakaže na račun,da slučajno ne bo kdo preveč zalagal.
Glede hrane smo mi zaenkrat na Pro Planu-losos-riž,končno hrana,ki ji odgovarja in jo rada je.Čeprav čez tisto,kar pa Zoja nosi v roki ga pa ni,pa naj bo smoki,lizika,čokolada,keks,....  :o
Snega mi okrog hiše nimamo več,ker ga je Biba pojedla  :D ,kar ga pa ni ga pa na zavesicah s sabo nosi  ::)

Kast

• *
« Odgovori #2408 : 25 Januar 2007, 16:27:28 »
Neyka, ali iamš nov digitalec? Krasne slike, prva Neonova je res lepa :)

Mi je pa prav hudo za Bibo, ki bo morala pod nož. Upam, da bo po operaciji vse ok in da se ji ne ponovi več. Je pa dedno, tako da če mislite vzrejat, moraš vedeti, da gre to naprej.

lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2409 : 25 Januar 2007, 16:36:49 »
Neyka, ali iamš nov digitalec? Krasne slike, prva Neonova je res lepa :)

Mi je pa prav hudo za Bibo, ki bo morala pod nož. Upam, da bo po operaciji vse ok in da se ji ne ponovi več. Je pa dedno, tako da če mislite vzrejat, moraš vedeti, da gre to naprej.

lp

Mami si je omislila neki manjši fotoaparat ker ji je bil ta prevelik pa je tastari ki je ful dobr poceni pripadel meni  :) Na prvi fotki si je pa poskušal žnablje pojest ker bogega revčka nič ne hranimo  :( :'( ;) ;D ;D

Za Bibo se bo pa prvo probala "natur" metoda in če se popravi ne bo treba na operacijo  :)

lacrima negra

• *
« Odgovori #2410 : 25 Januar 2007, 17:26:36 »
No evo pa še moje tasnežene, mala nadebudneža sta čisto ponorela.

Jutri spet kaj več.

lp, Marjana

Kast

• *
« Odgovori #2411 : 25 Januar 2007, 17:57:23 »
ooo, kakšne lepe črne kepice  :o  :-*

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #2412 : 25 Januar 2007, 18:02:09 »
o kakšna knedla sta!!! :-|~ (kok fajn smejko pride :D)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2413 : 25 Januar 2007, 18:06:25 »
Marjana ful sta lušna  :-* do kdaj pa bosta doma?

Letim kidat  ::)

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2414 : 26 Januar 2007, 08:44:17 »
Marjana, ful luštna knedelčka, zdaj bomo pa res morali pridet kaj pogledat in počohat. Sem že skoraj pozabila, kako zgledajo take male kepice, ker je naš ratal že taka "kepa". Hvala ti tudi za vse informacije o hrani, bodo prišle zelo prav.

Marjana ful sta lušna  :-* do kdaj pa bosta doma?
  Meni se zdi, da bi Marjana kar oba doma imela!!! Pesjanko itak ne gre nikamor, to nam je Marjana že na začetku povedala. ::)

Neyka, ti si pa prava umetnica s slikanjem!!!

Leonora, res mi je žal, da imata tole z Bibo....če te kdo razume, te jaz  :(. Upam, da bosta vse lepo uredili in potem imeli mir.

Kast

• *
« Odgovori #2415 : 26 Januar 2007, 09:22:30 »
Marjana, le en nasvet glede vstalvjanja slik....bolje da jih malo pomanjšaš, ker če so v original velikosti, se zelo počasi odpirajo ....... ;)

lp

katja123

• *
« Odgovori #2416 : 26 Januar 2007, 09:32:01 »
Še en sneženi pozdrav z našega konca.  :o
Buci se dobesedno trga po snegu.  :PDanes morava še tace zrihtat, ker se ji sneg na kocine nabira.
Mažete vašim njufkom blazinice ali ne? Jaz ji jih lani z vazelinom, da niso bile tako hrapave.

Zanima me, če pozna katera Bewi dog  hrano? Bom morala Buci hrano zamenjat, ker po Nutri bruha.  :-\ Sem ji hotela obroke zmanjšat na dva na dan, pa ko poje vse izbruha.  Tako, da sva trenutno na petih malih. Če vse skupaj šestejem je pa to 480 g.
Bolna pa ni nič.

lacrima negra

• *
« Odgovori #2417 : 26 Januar 2007, 09:38:43 »
Hvala za pohvale, res sta na slikah črne kepice, res je težko črnega psa slikat, še celo ko je ozadje belo, bi jih morali videti v živo, res bi rada oba zadržala, pa verjetno ne bo mogoče, ker je naša finančna situacija čisto na dnu,  bi pa definitivno rada, da oba ostaneta tukaj v Sloveniji, da jih bom lahko še videla, ker sta pomoje najbolj razvajena mladička do sedaj, saj sem bila jaz 24. ur na dan skupaj z njima, vsekakor pa ostaneta vsaj še tri tedne doma, tako, da kdor si želi čohanja, vabljeni, zdaj sta res najbolj luškana.

Gabi ni problema, ja Bruno je pa res ogromna kepa, upam, da ne zameriš, da ga javno ne hvalim toliko, saj upam, da sama dobro veš kaj si mislim o njem, res je čudovit kuža, drugače pa vabljeni na čohanje, ampak brez Brunota nikar, da pridemo še mi do čohanja, pa še uživat pridite na sneg, ker praviš, da ga pri vas ni.

Hvala za nasvet Kast, ampak to je pa že višja matematika, bom probala še to temo obdelat z mojimi računalničarji  ;)

Katja 123, slišala sem že za Bewi dog, nimam pa nikakršnih izkušenj z njim, niti informacij, tako, da ti tu ne morem pomagat. Po kateri hrani ti bruha po Nutro choice ali po Nutra goldu, drugače pa je 480 g hrane na dan, za psičko čisto zadostna količina, moje psičke dobijo tam okoli 400 g.

lp, Marjana

katja123

• *
« Odgovori #2418 : 26 Januar 2007, 09:41:54 »
Bruha po Nutri choice - modra vreča. Zelene sploh ne mara.
Jo mogoče preveč hranim ? Stalno tako žalostno gleda  ::), čim grem v kuhinjo laufa za mano. Ima pa 60 kilogramov, zato se mi zdi malo 400 g.

Kast

• *
« Odgovori #2419 : 26 Januar 2007, 09:52:22 »
Katja, daj ti malo Buco na dieto ;) , 60 kg, hmmm...koliko pa je visoka? Drugače pa 480 kg kot ti je že Marjana napisala ni premalo. Psi so pa itak non stop lačni, tako da, bolje, da jo navadiš, da ne fehta ;)
Za primerjavo ti povem, da je Soča visoka 69 cm in tehta 52,5 kg, poje pa cca. 450 g na dan, ker ko sem ji dajala 500g se je redila.

Marjana, ali ne ostane ta mali doma ???

Pri nas je sedaj posijalo sonce, ta mala spi, tako da greve s Sočo malo po vrtu skakat  :o

Kast

• *
« Odgovori #2420 : 26 Januar 2007, 09:54:40 »
Aja Katja še to, na forumu je bilo že nekaj govora o tem, da odkar Nutro Choice ne priizvajajao več v Ameriki, temveč v Evropi, ima veliko psov težave...več si lahko pogledaš tu http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=2859.0

katja123

• *
« Odgovori #2421 : 26 Januar 2007, 10:12:22 »
Pravi Roman, da je ravnoprav težka. Tudi je visoka 69 cm.  Pa rebra se ji čutijo.  Ne vem, kje ima te kile skrite. Ji bom malo zmanjšala obroke.  ::)

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2422 : 26 Januar 2007, 10:22:53 »
Lacrima negra, saj Brunota ni treba nič hvalit, he, he....zame je itak prvi in edini, tako kot za vsakega lastnika njegov pes najbolj idealen. Ima pa pač tudi svoje pluse in minuse, tako, kot tudi mi ljudje.
O slikanju pa ne govori - slikice so super, slikanje naših črnuhov pa resnično višja umetnost, na 50 slik so morda 3 dobre. Pa nimamo ravno slabega aparata. Pa tudi tile digitalci so res po eni strani super, po drugi pa slabo....preden slika, preteče nekaj časa in do takrat je na sliki samo še rep od našega psa....
Katja123, se mi je zdelo, da ne govoriš o Nutra Gold - še nisem slišala, da bi kdo imel take hude probleme s tem. Nutro choice pa je očitno res kaj drugačen.  Sem še na enem ameriškem forumu brala govorice o tem, kako jih je kupila ena druga firma in ni več tako, kot bi moralo bit. Za Bewi dog pa ne vem....sem dobila vzorčke na Trboveljski razstavi, gospod je zelo zelo prijazen, dostavijo ti na dom, vendar so v pasji šoli nekaj govorili, da so imeli nekateri, ki so s tem hranili neke težavice z izpadanjem dlake itd. Preveri sestavo, preden se podaš v nakup, bi rekla. Pa morda razmisli tudi o Nutri Gold - kot vidiš imata tako Marjana kot Oton s to hrano dobre izkušnje.
Leonora, kdaj pa imata z Bibo poseg?Bomo držali pesti in tačke za vaju.

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2423 : 26 Januar 2007, 10:25:45 »
Aja, še to....Marjana, saj veš, da brez Brunota naša family ne gre več nikamor. Zadnjič sem napisala, da so vsi prijatelji brez psov (pa tudi tisti, ki ne marajo psov na obisk) odpadli kot knof na gatah, he, he.....Crazy family pač.....pesjanarji od prvega do zadnjega  :P

katja123

• *
« Odgovori #2424 : 26 Januar 2007, 10:28:56 »
Bom res zamenjala za Nutro Gold.  Pravzaprav ne bi rada znamke menjala, ker se ji po tej tako lepo dlaka sveti, nobene driske, nič. Zdaj 14 dni bruha.
Kateri okus nutre gold je pa najboljši?

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2425 : 26 Januar 2007, 10:36:34 »
Ne vem, jaz razmišjam o lososu, ker je Bruno bolj občutljive sorte in sem prvič kiksnila s piščancem. Se mi zdi, da ga ne prenaša - tudi ko smo jedli Nutro Choice sem bila na lamb&rice, nikoli na piščancu.

Marjana, se da kje dobit tud kakšne testerje Nutre Gold?

Kast

• *
« Odgovori #2426 : 26 Januar 2007, 10:38:38 »
Pravi Roman, da je ravnoprav težka. Tudi je visoka 69 cm.  Pa rebra se ji čutijo.  Ne vem, kje ima te kile skrite. Ji bom malo zmanjšala obroke.  ::)
Aha, no potem bo pa že ok,... mogoče pa ima več mišic ;)

Nutra gold po mojem je najboljši okus ribe, več pa lahko prebereš tudi tu http://www.nutragoldholistic.com/ , o izkušnjah pa je že Marjana pisala.

Bruno, imaš pa tudi lamb & rice.

katja123

• *
« Odgovori #2427 : 26 Januar 2007, 10:41:42 »
Bom šla jutri kupit 2 okusa, po kilo, pa da vidim. Ribice bodo sigurno teknile.  :P

Možno, da ima toliko mišic, pa dlake ima noro. Me je kar groza že sedaj, kaj bo, ko bo začelo to ven letet.  Bankrotirala bom na vrečkah za sesalec.

Kast

• *
« Odgovori #2428 : 26 Januar 2007, 10:53:17 »
Zdaj sonca že ni več, tako da smo ga pravočasno ujele...evo še par današnjjih slikc :)

ne morem pa še mimo teh, he he kako se naša ta mala rada zavali na Sočo in kako ji paše vsa ta žgečljiva dlaka

pa tudi lupčki so nekaj vsakdanjega

ta mali pa tako paše, ko dobiva lupčke  :-*

leonora

• *
« Odgovori #2429 : 26 Januar 2007, 11:12:36 »
Kakšni princeski  :-|~  :-|~ ,to je tako kot pri nas,sta nori eni na drugo.Marjana,ti kar tista dva črnuhca k nam pripelji,ostala bosta v Sloveniji,prideš ju lahko pogledat,scrkljana bosta ostala še naprej  :o  ::)  :-*
Gabi,najprej bomo poskusili neko natur metodo(po nasvetu veterinarke)z lepljenjem,če pa ne bomo uspešni(mislim,da ne bomo),bo pa operirana.Čez približno tri tedne.Samo mislim,da se bomo odločili prej,ker meni to lepljenje ne gre(veka ne ostane ne mestu),pa se mi Biba smili,ko tako mežirka  :'( .
Krasne slikice lepite,jaz bi še  :o