Avtor Tema: Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]  (Prebrano 1634454 krat)

aska

• Pravi Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • AM Aska
Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]
« Odgovori #300 : 17 Marec 2006, 16:38:47 »
Sib to pa si imel dogodivščino ;D ;D Bi vaju moral kdo s kamero posneti ;) ;D...

quantum: glede šampona ti predlagam, čimbolj naravni in čibolj blag šampon. Konkretno s katerim, pa ti zaenkrat ne morem svetovati, ker moje še nisem nikoli še tak cele skopala, dosedaj je videla samo vodo.

Črno - belih AM tud jaz nisem prav veliko zasledila, so zgleda res bolj redki. So meni ti ta sivi tudi veliko bolj všeč. 

T.M.T.: Ne nisem bila, pa tudi odgovorili na mail mi niso nič ???, ziher ful zasedeni so. Mogoče drugi teden bi šla spet, če imaš cajt greš lahko zraven...

lp

S1b

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #301 : 17 Marec 2006, 17:08:19 »
Aha Tjaša ful je bilo lepo leglo samo misty mi osebno ni toliko lepa... Meni so vsi Am carji čeprav so mi zadnje cajte zanimivi črno beli  ;D. Ja ja satin nestrpno čakamo na slikice  :D. Kaj pa ti aska ? Ali že imaš mogoče kako novo slikco od aske ?  :)

lp

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #302 : 17 Marec 2006, 17:17:07 »
Sib jutri nesem k fotografu en film razvit, tak, da verjetno jutri bo na albumu kaka nova slikca ;)
Meni je pa Misty prav všeč , samo podočnjaki ji manjajo in do smrčka ena črta, pa bi bila ful podobna Aski ;) ;D

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #303 : 17 Marec 2006, 17:31:31 »
No če boš šla povej---če bom imela čas se ti zagotovo pridružim ;).Ampak v marcu in aprilu je toliko RD da dol padeš ::).

Drugače so meni vsi psi od Hopi point's-a ful lepi.Najbol pa mi je Kika :-*.Ona je najbolj uspešni malamut v sloveniji :o.Ima pa na pogled tako lepo dlako...je pa stara že 13 let :o.Tako,da verjetno ne bo moj mladič od nje :-\ ::).Oh spet sanjam :P

S1b

• *
« Odgovori #304 : 17 Marec 2006, 17:35:01 »
Jaz sem pa gledal malo slike različnih vzrediteljev in so mi do zdaj najlepši iz češke(žal ne vem imena ker je napisano po češko) in aljaški od marjana ozbiča  :)

rina

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #305 : 17 Marec 2006, 17:40:34 »
Pozdravljeni!

Moj kolega dela pri informatiki predstavitev aljaškega malamuta, pa bi rad dobil kakšen krajši posnetek. Ima kdo kakšen posnetek?

Hvala!

lp, rina

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #306 : 17 Marec 2006, 17:54:05 »
rina posnetka ravno nimam imam pa fotke, sam to verjetno ne bi bilo dovolj za predstavetev tvojega kolega..lp

S1b

• *
« Odgovori #307 : 17 Marec 2006, 19:58:19 »
rina do kdaj pa rabiš filmček ? Jaz sicer imam cd z filmčki, ki so dolgi manj kot minuto saj so snemani na digitalcu... Če ti kaj pomaga ti lahko pošljem v ponedeljek, ko mi bo sošolka vrnila cd. :)

lp

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #308 : 17 Marec 2006, 20:19:08 »
rina: http://video.search.yahoo.com/search/video?p=alaskan+malamute&fr=FP-tab-vid-t&toggle=1&cop=&ei=UTF-8 ;)

rina

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #309 : 17 Marec 2006, 20:28:37 »
O Sammy, hvala! Nejbrž se bo našlo kaj primernega. Če ne, bomo pa Siba pogledali. :) Imam mislim da do naslednjega petka čas - ne vem ziher.

Aska, fotke pa že imamo. Če pa dovoliš pa si bomo mogoče kakšno tvojo iz tvojega albuma še sposodili.

lp, rina

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #310 : 17 Marec 2006, 20:29:10 »
Sammy tile filmčki so pa res mega, eni sicer mi ne delajo, samo večina pa, res ful dobr link si dodala..lp

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #311 : 17 Marec 2006, 20:30:54 »
rina ni problema , lahko si kako sposodiš, jutri verjetno še kako dodam..Naj kolegu uspe čimboljša seminarska naloga..pa upam, da nam jo tud tukaj predstavi potem jo...lp

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #312 : 17 Marec 2006, 21:51:43 »
rinchy: http://video.search.yahoo.com/search/video?p=alaskan+malamute&fr=FP-tab-vid-t&toggle=1&cop=&ei=UTF-8 ;)
Zakaj tole zame?  :-[

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #313 : 17 Marec 2006, 21:53:49 »
rinchy, ammm ja  :-[ ... motnje  ;D podoben nick imata ... bom popravila.

Blond

• *
    • Najvecje in najcenejše oglaševanje
« Odgovori #314 : 18 Marec 2006, 09:54:45 »
če bo kdo prodajal ali pa zasledil da kdo prodaja aljaškega malamuta (mladiča) naj mi sporoči.

Hvala!

[email protected]

Škoda ker nisem prej vedel ... ni dolgo tega kar je Malamut oddal zadnjega mladička od Snežke ....

Blond

killer040

• *
« Odgovori #315 : 18 Marec 2006, 18:50:17 »
 :'( :'( :'( :(

killer040

• *
« Odgovori #316 : 18 Marec 2006, 18:57:25 »
Pozdravljeni!
Že kar nekaj časa iščem samca (mladiča) dobil sem nekaj ponudb vendar so bile cene zelo visoke.
Upam da ga bom nekega dne našel  :)
Nekateri pravijo da je ta pes zelo neubogljiv je to res???????

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #317 : 18 Marec 2006, 20:40:30 »
Kiler040 predvidevam,da si začetnik,sploh pri AM.Ne,AM niso neubogljiv so pa pa zelooo trmasti in imajo močan lovski nagon.Predlagam,da si o pasmi veliko prebereš,obiščeš kakšnega vzreditelja itn.

Cene AM so od 500 do 700€ in v primerjavi z novofundlandci to sploh ni veliko ;)

+1

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #318 : 18 Marec 2006, 20:55:25 »
killer04: Tako kot je že T.M.T. napisala, se cene tam nekje gibljejo. Dodala bi še , da so AM zelo inteligentni a samosvoji. Ravno zato se jih ne priporoča ravno začetnikom. Pa si imel že kakega psa. No jaz bi ti psičko bolj priporočala. Jih je pa treba ( kot vse ostale pse drugih pasem) začeti učiti takoj, ko pridejo v novi dom.  Naučiti se jih da ravno tako veliko stvari, samo mnogo več vaje je potrebno in ne obupati, ko kdaj ne bo ravno tako pridno delal. Vsekakor, pa brez kakršnekoli agresije oz prisile, pri teh polarnih pasmah s tem narediš psu ogromno škode. Nikakor pa niso to tako neubogljivi psi, vsakega psa se da marsikej naučit, vse je odvisno od nas samih, samo vztrajni moramo biti, nič popuščati, čerpav priznam, je včasih to kar težko in vseeni kdaj malce popustiš........lp

+1

killer040

• *
« Odgovori #319 : 18 Marec 2006, 21:22:32 »
Hvala za odgovor! drugače pa sem imel že psa (nemški ovčar)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #320 : 18 Marec 2006, 21:28:13 »
Sem danes spet malce po netu brskala in nikjer nisem zasledila, da bi kje imeli mladih AM, razen teh pri hopijih, sam te pa že itak veš, da so vsi rezervirani....lp

S1b

• *
« Odgovori #321 : 18 Marec 2006, 21:55:52 »
killer iz izkušenj ti povem, da so Am med najbolj trmastimi pasmami na svetu. Imam Am, ki me 10000 % uboga če imam hrano z sabo. Lahko bi me ubogal tudi brez hrane ampak sem jaz bolj lene sorte človek in se mi ne da učiti psa raznih tako, da da je najin odpoklic res na nuli. Steče za divjadjo ampak, ko se močno zaderem se ustavi in se dela kot da ni bilo nič  :D. Pomoje če se boš z njim veliko ukvarjal do 1 leta, večjih problemov glede ubogljivosti pomoje ne bo.

+1

killer040

• *
« Odgovori #322 : 19 Marec 2006, 10:05:00 »
Pozdravljeni!
haha drugače sem pa gledal tudi malo na hrvaškem cena itd. in so cene bolj nizke od 25.000-90.000 sit naprej cepljeni in z rodovnikom nekateri pa tudi več.Od fotra sodelovc je dobill enega mladička z rodovnikom starega 2 meseca v zagrebškem zavetišču mislim da celo s papirji za prestop meje (for free)
Jaz pa sem že kontaktiral enega , ki pričakuje leglo čez prb. 1 teden in še čakam na odgovor :)

L.P

S1b

• *
« Odgovori #323 : 19 Marec 2006, 11:13:47 »
Včeraj sem bil zelo priden tako, da sem naredil spletno stran za siba, ki še ni končana. Vidite jo lahko na http://freeweb.siol.net/e2/
Nastale so tudi nove slikice:

Druge slikice lahko najdete na http://siberius.moj-album.com/album/2580165/ .

Lp

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #324 : 19 Marec 2006, 11:19:55 »
Sib, če želiš, lahko dam link do tvoje strani na mojo stran  :). S tem, da pričakujem isto od tebe.  ;) Drugače pa dober glasbeni izbor :D.

S1b

• *
« Odgovori #325 : 19 Marec 2006, 11:20:59 »
hvala sammy :), ok te bom dodal na svojo spletno stran :)

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #326 : 19 Marec 2006, 11:56:57 »
Dodano.  :)

aja, zadnjič sem gledala stare maile, pa vidla, da si mi pisal, ko si se odločal za pasmo.  :D

S1b

• *
« Odgovori #327 : 19 Marec 2006, 12:08:03 »
aha je bila kar težka odločitev med samojedom pa aljaškim. Si mi kar pomagala glede izbora  ;D

Lanyca

• Gost
« Odgovori #328 : 19 Marec 2006, 12:16:19 »
Joj kak je sib zrasel in kak je zdaj lep pravi pasji lepotec.,
Za siba od Lane :-* :-* :-* :-* :-* :-* ;)

Lp

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #329 : 19 Marec 2006, 12:53:11 »
aha je bila kar težka odločitev med samojedom pa aljaškim. Si mi kar pomagala glede izbora  ;D

huh, mislim, da ne ravno. dala sem ti kontakte od vzrediteljev, pa jih pol itak nisi upošteval c,c,c  ::) ;).