Avtor Tema: Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]  (Prebrano 1632748 krat)

ZEVS

• *
  • Spol: Ženski
  • ZEVS
Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]
« Odgovori #3360 : 06 Februar 2009, 09:53:15 »
Sej ta sneta sekira me mene malo skrbi :-\ ::) ;D ;D ;D. Bomo s drugim tednom malo po malo začeli, ko dobimo oprsnico.

;D  ;D  >:D Ravno to se mi je včeraj zgodilo. Sva malce po gozdu in snegu noreli in je Lity opazla Gamsa in v dir za njim navzdo po bregu, dokler je tekla po uhojeni poti je še šlo potem pa v celi sneg in je mene katapultiralo na nos saj nisem pričakovala, da bo snega preko kolen  >:D. Danes me malce rebra bolijo pa bo že bolše. Grem danes poskusiti znova  :P. Krivda je v celoti na moji strani saj ji nisem dala povelja stoj, ki ga še kar dobro obvlada.

Je pa na sprehodih definitivno vedno pestro ;D.

lp

awinita

• *
« Odgovori #3361 : 06 Februar 2009, 11:45:55 »
No danes smo se pa na jutranjem sprehodu spoprijateljili s prijateljevo mucko. Prijateljstvo je trajalo približno 5 min, dokler je ni Ani/Awi  v igri pobožala s taco. :P :P Je bogo mucko kar snelo. ;D ;D Pa nazaj na drevo. >:( Pol pa žalost in cviljenje :-(

awinita

• *
« Odgovori #3362 : 12 Februar 2009, 10:18:27 »
Malo pomoči.

Kakšni so znaki konca gonitve, poleg temnejšega izcedka. Ker praktično zdaj nima več izcedka oziroma je tako prozoren, da ga ni videti, liže pa se skozi. Prejšnji teden so bile kapljice krvi-svetlejše po tleh, kamor je šla. Začela se je gonit 28 januarja, imela 4 -6 dni temnejši izcedek. Hvala

kaskae

• *
  • Spol: Moški
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #3363 : 12 Februar 2009, 16:09:02 »
Malo pomoči.

Kakšni so znaki konca gonitve, poleg temnejšega izcedka. Ker praktično zdaj nima več izcedka oziroma je tako prozoren, da ga ni videti, liže pa se skozi. Prejšnji teden so bile kapljice krvi-svetlejše po tleh, kamor je šla. Začela se je gonit 28 januarja, imela 4 -6 dni temnejši izcedek. Hvala

Pri nas je tako.
Ko se Kas začne zopet normalno obnašat, potem je konec gonitve  :P

awinita

• *
« Odgovori #3364 : 13 Februar 2009, 08:34:04 »
Kaskae  :P :P :o.
Pripeljite ga k meni, da bom tudi jaz vedel  ;D

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
    • http://rink.moj-album.com/
« Odgovori #3365 : 13 Februar 2009, 09:11:10 »
Awinita gonitev traja nekje 20-21 dni. Če kaj pomaga.

awinita

• *
« Odgovori #3366 : 13 Februar 2009, 09:33:02 »
Hvala za pomoč. Sej toliko sem obveščen, sam malo sem moral probat, če ima še kdo kakšno svojo, kot kaskae npr. 

VEČ  :) :) :) :) :) :o ::) SKUPAJ, VEČ VE :P  ;)

awinita

• *
« Odgovori #3367 : 16 Februar 2009, 12:36:26 »
No se moram prav pohvalit, imamo najbolj zastraženo hišo na krasu :o :o :o :o :P. So naši dragi strinožni snubci 24 ur na straži, samo izmenjave smen so malo glasne. >:( Nas varujejo tri zelo prijazne in mjavkajoče marcine (drugače so renčeče) od 40 kg naprej. Cvilijo, mi dajejo tačke ;D. Ja za umret od smeha. Upam, da bo kmalu konec. ::) 
Bo zdaj 21 dni od začetka gonitve in tudi izcedki so že zelo temni.  ;D

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #3368 : 16 Februar 2009, 23:13:46 »
Par slikc od včeraj:

Wubba je zakon ;)

ne da vam je ;D

"frizbipesjanka" ;)

tudi žogice so včasih zanimive ;)

lp

stehi.uros

• *
  • SPIRIT
« Odgovori #3369 : 16 Februar 2009, 23:22:21 »
lep pozdrav.
S Spiritom sva se tudi začela it bikejoring, ker mu peški nisem več pariral :-[ .
Jaz sem že na škrge dihal :'(, on pa bi še kar norel >:D .
Sedaj pa je dosti lažje (zame :o), on pa se tudi malo bolj natrenira kot prej. Čeprav hodiva, (sedaj tekava  ;D) po isti poti, sva sedaj s kolesom dosti hitrej.  Kdo bi si mislu  ;). :D

Sem ga še kar uspel navadit, da ne skače za vsako stvar na stran, tam kjer pa so klasične postojanke ( bivališče psov), pa ga že malo prej na drugo stran vodim in mu dam ukaz FUJ, ko začnejo psi lajat.
Me kar uboga, le včasih moram malo za vlečno vrv potegnit, pa hitro spet dobi pozornost zame in tečeva naprej.
Je pa res, da sva nekaj mesecev tekala preden sem se upal it na kolo. tako, da do sedaj še ni blo dobenega problema.

Sem pa zadnjič skoraj živčni zlom doživel  >:( >:( >:( in le milimetri so ločili mojo nogo v polnem zamahu od pesove glave, pa ne Spiritove, ker se je res vzorno obnašal 8), ampak od nekega mešančka, ki ga imajo pri neki hiši kar spuščenega.č
Do sedaj nisem imel nekih problemov z njim, saj se je malo bal Spirita, pa še jaz sem kak indijanski krik :-X v njega spustil in se je umakni. Nazadnje pa kar ni odnehal in se je na koncu že v Spirita začel zaganjat, ( me je res presenetil, ker je bil skrajno kul 8)), ampak je pa mene začelo najedat, kes se mi je zdelo da ga hoče ugriznit. Pa sem razjahal kolo seveda ob glasnem preklinjanju in zamahnil z nogo, ravno takrat pa se prikaže lastnica in ga hladno pokliče ko da ni nič. In tudi ko se njej zakričal, da bom  naslednjič ko njenega psa srečam neprivezanega na cesti zapeljač čezenj ni rekla nič, le obrnila se je in odšla v hišo ko da ni nič.
In potem zaradi takih brezvestnih lastnikov psov užitka poln bikejoring postane neprijeten.
Ampak , kot sem že dejal, Spirit je priden vlečni pes in bova že našla kako pot, kjer ne bo takih izpadov.

Je pa na začetku in tudi sedaj pomagalo, da sem kupil dobro oprsnico in pa elastično vlečno vrv s pasom od gospe Šeruge. Kajti ko te 40 kg. vlečni pes potegne ni nobene šale.

Upam, da bom v kratkem naredil kako slikico bikejoringa in vam jo pokazal.

awinita

• *
« Odgovori #3370 : 17 Februar 2009, 09:56:09 »
No in nazaj se za pomoč oglašam :o. Misel mi malo dela na tem, da bi jo na kakšno razstavo kaj kmalu peljal. Saj si bom, obljubim, prebral  čim več o razstavah, ampak malo me zanima iz prve roke, kako je okoli teh izpitov, obnašanja itd. No tiste osnovne osnovne stvari. Kaj je priporočljivo, kaj moram vedeti ipd.  Hvala

kaskae

• *
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #3371 : 17 Februar 2009, 10:21:56 »
No in nazaj se za pomoč oglašam :o. Misel mi malo dela na tem, da bi jo na kakšno razstavo kaj kmalu peljal. Saj si bom, obljubim, prebral  čim več o razstavah, ampak malo me zanima iz prve roke, kako je okoli teh izpitov, obnašanja itd. No tiste osnovne osnovne stvari. Kaj je priporočljivo, kaj moram vedeti ipd.  Hvala

Najbolje bo da si najprej ogledaš kakšno razstavo in boš tam iz prve roke izvedel kako in kaj  :)
V nedeljo je Winter winner v Celju, kjer bomo tudi mi in upam da tudi veliko AM-jev, saj bo poleg redne razstave tudi specialka za 5. fci skupino  ;)

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #3372 : 17 Februar 2009, 10:34:29 »
 Awinita prej si mogoče oglej kako razstavo, na njo pridi kar z malčico seveda če je že opravila že vsa potrebna cepljenja, da se mala navadi na vrvež ki je prisoten na razstavah in da si ti malo ogledaš kako vse skupaj poteka ;)

Kaskae vas poiščem da malo vaše pupe pocrkljam, bom vidla kako bo s časom, glede na to da  ste se prijavli tudi na specialko mi vas bo uspelo ujeti ;)

Alba

• *
« Odgovori #3373 : 17 Februar 2009, 10:36:25 »
Joj škoda jaz ne bom mogla priti. Bi vas pa res z veseljem srečala - kaskae-ja z njegovo bando ;).

stehi.uros

• *
  • SPIRIT
« Odgovori #3374 : 17 Februar 2009, 11:12:53 »
CAC Celje. ;D

To pa bi blo za pogledat. 8)
Upam, da bom našel čas in vas pridem malo pogledat.
Drugače pa vsem sodelujočim na razstavi želim veliko uspeha. :o

Uroš

awinita

• *
« Odgovori #3375 : 17 Februar 2009, 11:21:59 »
Ja saj bi rade volje prišel, sam kaj ko me zmeraj kaj netegnejo, pa imam druge obveznosti. Na naslednjo pa bova kr priletela. Kdaj pa bo naslednja taka na kateri bo tudi FCI V ?  Bi rad videl, koliko in kako jih pošlihtate,  ::) 

ARTI

• *
« Odgovori #3376 : 17 Februar 2009, 18:19:05 »
Awinita specialka za 5. skupino je samo na tej razstavi, ker jo organizira naš  klub - Klub 5 ( klub za špice in pratipske pse ). :P
Naslednja razstava bo 19. aprila v Mariboru in tudi prva letos, ki bo zunaj.

Uroš lepo bi bilo, da prideš in s seboj pripelješ Spirita - da vidimo našega " vnuka "  :o

javornik

• *
« Odgovori #3377 : 17 Februar 2009, 20:04:15 »
Kako dolgo pa bo to vse skup trajalo, da vem kdaj približno priti.

kaskae

• *
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #3378 : 17 Februar 2009, 22:50:27 »
In potem zaradi takih brezvestnih lastnikov psov užitka poln bikejoring postane neprijeten.
Ampak , kot sem že dejal, Spirit je priden vlečni pes in bova že našla kako pot, kjer ne bo takih izpadov.

Vse to je treba jemat samo kot majhno oviro na poti, ki jo je pač treba premagat ne pa se jih izogibat .
Kaj vse smo mi že srečali in doživeli, da se v bistvu sploh nebi smeli več pokazat zunaj. Srečanje z volkom, napad divje svinje, napade raznoraznih pasjih čuvajev, ki se prosto sprehajajo okrog, da brezobzirnih voznikov na javnih cestah sploh ne omenjam, pa smo odnehali ???, ne nismo, še vedno smo u igri in še vedno po tisti poti, kjer MI hočemo  >:D
Poleg tega je koristno tudi za pse, da se navadijo nepredvidljivih situacij in tako postanejo bolj zanesljivi in veš kako bodo ob kakem dogodku reagirali  ;)
Pa še to :
Pri bikejoringu vsem toplo priporočam nošenje čelade, sem imel pred parimi dnevi en trd pristanek, glava je cela, le malce me rebrca bolijo, ampak bo že, to spada k športu  :D

Kako dolgo pa bo to vse skup trajalo, da vem kdaj približno priti.

Mislim, da boš največ AM-jev videl nekje med 9 in 12 uro
Drugače pa celotna razstava traja skoraj ves dan

stehi.uros

• *
  • SPIRIT
« Odgovori #3379 : 18 Februar 2009, 08:05:44 »
Če bom imel čas, bom vsekakor prišel.
Ker še nisem bil na taki razstavi me zanima par stvari :

1. Če Spirita pripeljem s seboj, se lahko prosto sprehajava po razstavi( seveda na povodcu ), ali so kake omejitve, ker ga nebi rad v avtu samega puščal
2. Če pridem in me slučajno "PRIME" je možno sodelovat na razstavi, al se je potrebno že prej prijavit ?
3. Ali je za sodelovanje na razstavi potreben in obvezen kak tečaj za psa ?
4. Kje se boste nahajali ostali lastniko malamutkov, da se malo srečamo ?

Kaskae, kar se tiče čelade, je nikoli ne pozabim, ker me je pred leti že rešila, po padcu je bila počena in jo imam še sedaj za spomin in opomin da je varnostna oprema obvezna.
Poti pa tudi ne bova iskala novih zaradi tega cucka nevzgojenega, pač pa zato, da stvar ne postane monotona.
Prav imaš ko praviš, da se mora pes navadit na nepredvidljive stvari. Me Spirit včasih preseneti v pozotivnem in negativnem smislu. Ampak to sodi zraven k učenju in navajanju na moje in njegove muhe.
Lep dan pa upam, da se vidimo v čim večjem številu v Celju ;D

Alba

• *
« Odgovori #3380 : 18 Februar 2009, 08:11:12 »
Uroš za razstavo se je potrebno predhodno prijaviti, ne vem točno do kdaj je bilo za Celje. Ni potrebno nobenega izpita, ker ni delovna pasma. Vseeno pa je fino prej povaditi razstavno pozo in samo hojo po ringu.

ZEVS

• *
  • ZEVS
« Odgovori #3381 : 18 Februar 2009, 08:22:30 »

Srečanje z volkom, napad divje svinje, napade raznoraznih pasjih čuvajev, ki se prosto sprehajajo okrog, da brezobzirnih voznikov na javnih cestah sploh ne omenjam, pa smo odnehali, ne nismo, še vedno smo u igri in še vedno po tisti poti, kjer MI hočemo

Ok ko že omenjate napade divjih živali med sprehodi  je že kdo doživel napad srnjaka, >:( . Prvo se je zaletel v psa nato je poskusil še napasti mena pa ga je na mojo srečo Zevs malce za nogo prijel in je kar odnehal. Ko se je zagnal v psa je bil ta tako presenečen, da niti ni zalajal ampak samo panično odskočil.
Napadel me je kar na precej prometni cesti, ko se sedaj spominjam kako je pritekel po asfaltu in napadel psa se mi kar smeji. Čeprav takrat ni bilo preveč smešno :-X. V gozdu so pa problemi z gamsi tudi ti so nekateri pravi lumpi. Na določenem območju živi pravi lump med njimi tako malo za razvedrilo ti priteče po poti nasproti in potem ko te že začne grabiti panika skoči po bregu navzgor ali navzdol. To kaj sledi potem verjetno veste malo razdraženega malamuta je kar teško obdržati na gozni poti >:D. Ali pa hodi vzporedno s potjo in malce žvižga tako da Lity malce nori >:(.
Tudi midve se še vedno sprehajam po istih poteh. Ker nikoli ni enolično stalno se kaj dogaja.
Le mimo enega psa ne grem nikoli več  >:(  :-[ ampak res nikoli velik črn šnavcer ali bolje rečeno velik črn grizli ker preskoči ograjo in napade mimoidoče če ni lastnika v bližini ne vem kako se konča  >:( Dvakrat je bilo več kot dovol!!
lp

awinita

• *
« Odgovori #3382 : 18 Februar 2009, 09:11:18 »
Ha mi se pa tega zadnje dni sploh ne bojimo.  :o So se včeraj smejali sovaščani, sem zgledal, kot poklicni sprehajalec psov. :D :D Sva šla tekat, in so se na poti zbrali naši varnostniki :P. Smo veselo tekli jaz, Awi in naši trije varnostniki, seveda naši snubci :P :P :P :o. Zdaj bom pa račune lastnikom psov poslal za sprehajanje in trening njihovih psov. :o ;D ;D ;D ;D

Alba

• *
« Odgovori #3383 : 18 Februar 2009, 09:22:08 »
Jaz srečujem veliko gamsov in srn, ampak nobeden ni tako predrzen, da bi napadel albo ali mene. Si ne predstavljam, da bi srna prišla čisto blizu Albe, ker bi po moje skupila.
Jaz jim pridem nekje na 20 m, bližje pa ne pustijo.

Dokaz koliko jih je:

ZEVS

• *
  • ZEVS
« Odgovori #3384 : 18 Februar 2009, 14:03:39 »
Jaz srečujem veliko gamsov in srn, ampak nobeden ni tako predrzen, da bi napadel albo ali mene. Si ne predstavljam, da bi srna prišla čisto blizu Albe, ker bi po moje skupila.
Jaz jim pridem nekje na 20 m, bližje pa ne pustijo.

Dokaz koliko jih je:

Mogoče pa je vzrok v tem, da jih je pri nas manj in jim je dolgčas  >:D ;D
Sedaj pa grem domov snubce odganjati  >:( ??? :-[ ;D

lp

LUNA23

• *
  • MY MOON
« Odgovori #3385 : 18 Februar 2009, 15:01:43 »
Alba,

je tale fotka nastala nekje...v Trzinu..tam je ob obvoznici vedno kak trop srn?!

lp, Luna

LUNA23

• *
  • MY MOON
« Odgovori #3386 : 18 Februar 2009, 15:04:14 »
aja   :) pozabila vprašat?

že kaj zbirate volno? ;) se vaši mutki malamutki že kej golijo :o menjajo dlako?

Alba

• *
« Odgovori #3387 : 18 Februar 2009, 15:08:56 »
Luna ne tam, tam jih je težje ujeti bližje. Tole je med trzinom in domžalami na polju.

awinita

• *
« Odgovori #3388 : 18 Februar 2009, 15:19:53 »
No, luna je mojo misel ukradla. Moja se ne še nič goli, pa čeprav na krasu.

stehi.uros

• *
  • SPIRIT
« Odgovori #3389 : 18 Februar 2009, 15:36:13 »
Tudi Spirit se še nič ne namerava slečt, glede na to da je zunaj ponoči tudi -6 stopinj in par centi snega mislim, da še lep čas ne bomo odmetavali tiplotne zaščite. :D

Še vedno nisem dobil odgovora na moje vprašanje

1. Če Spirita pripeljem s seboj, se lahko prosto sprehajava po razstavi( seveda na povodcu ), ali so kake omejitve, ker ga nebi rad v avtu samega puščal

4. Kje se boste nahajali ostali lastniko malamutkov, da se malo srečamo ?

Upam da nisem tečen ampak to me res zanima, predvsem 1. vprašanje.

Lep dan vsem, če imate tak lep sonček kot mi na "Štajerskem Morju" , pa le na sprehod z malimi kosmatinci.