Draga Anja0, prosim, ne vzemi mojega firbca za kakršno koli pametovanje ali bog ne daj, napad

Pojma nimam kdo si, ne kako zgleda tvoja psička, še manj se mi pa sanja njen rodovnik, zato sem tudi vprašala. Samo v pojasnilo, moje sporočilo žene skrb do pasme in kaj iz nje nastaja.kot je rekla Tamara, "vsak" ki dobi psico gre v " " " uzrejo" " " (toliko navednic, ker se temu marsikdaj res ne more rečt uzreja)... jaz nisem tu za nikogar kritizirat, pač pa me zanima.... lahko ti celo kaj svetujem, če vem kako, ali ti meni, če jaz ne vem
Samo neki naj ti položim na srce... vprašaj se ali s tem leglom res delaš pasmi "uslugo" ali bo to spet eno leglo povprečnih psov, ki ne koristijo pasmi popolnoma nič....(in tu ne govorim samo za slovensko sceno).. ti imaš v rokah moč ustvariti nova ŽIVA bitja in če se res za to odločiš, se prepričaj, da lahko ustvariš kar najboljšo možno kombinacijo, samo "fancy pedigree in kjut ps, ki ima uzrejni " še zdaleč ni dovolj.. Po zgoraj napisanem sklepam, da bi se morala še marsikaj pozanimat, preden greš v te vode.. priporočam ti kontaktirat nekoga, ki je v tem izkušen in ti lahko svetuje, ali je psica sploh primerna za vzrejo in s kom jo parit ali vse skupaj bolj nima smisla... če ne poznaš nikogar, ti lahko koga svetujem-piši mi na z.s. vem, da je lasten pes vedno "najlepši", vendar je včasih potrebno pogledati stvari malo drugače. Srečno!

lp, Tjaša