Avtor Tema: Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]  (Prebrano 1634023 krat)

Blond

• *
  • Spol: Moški
    • Najvecje in najcenejše oglaševanje
Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]
« Odgovori #930 : 20 Oktober 2006, 09:38:05 »
Če mi bo uspelo letos najti kakšne ugodne rabljene sani za vprego naših kužotov bomo letos sankali.
Ker so nove daleč predrage sem iskal rabljene sani in naletel na ta oglas...

http://www.bolha.com/oglas1905406

Kontaktiral sem lastnika sani in mi je napisal tole...
Sani so v dobrem stanju zadnja cena je 45 000 sit razen če vzamete s psom je
cena 40 000 sit !!

Zdaj pa dejansko ne vem kaj naj si mislim. Skoraj me je kap .... nevem zakaj imajo ljudje živali.
Skoraj tak kot, da bi prodajal šravfe in matice....

Blond

P.S.: Če kdo zve kje za kakšne ugodne rabljene sani sem zainteresiran.

aska

• Pravi Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • AM Aska
« Odgovori #931 : 20 Oktober 2006, 23:58:35 »
Blond sem prebrala, da potem le prideta na pesjanarsko srečanje. Potem se vidimo, samo še Malkota je treba prepričat, pa bodo na srečanju kar trije AM-ji :o ;D

Z Asko pa je vse ok, ima samo v ušesu majhno hrasto, očitno jo je srečno odnesla po torkovem dogodku :)

lp

Blond

• *
« Odgovori #932 : 21 Oktober 2006, 09:32:50 »
Ja najverjetneje bomo prišli. Zaenkrat je vse po planu. Ti pa le glej, da Malkota prepričaš. Lahko pa še kakšnega Malamuta tja zvlečeš  ;)

Zelo sem vesel, da je z Asko vse vredu. Upam, da ne bo imela kakšnih posledic.
Ker naša Luna je čisto podrejena vsem psom, pa ji je samo 1x en ovčar malo bolj zobe pokazal.
Sedaj pa se vsem čisto podredi. strahopetka je...

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #933 : 21 Oktober 2006, 09:56:05 »
Mislim, da mi je uspelo Malkota prepričat :) Tako, da sedaj res morata priti z Luno. Mrbit še ene lastnike z malamutom nahecam, da pridejo, sej nimajo ti daleč do KR :). Potem bi bili kar štrije  :o ;D

Tudi jaz upam, da kakšnih posledic pri obnašanju sedaj zaradi tega ne bo imela. Zaenkrat je takšna kot prej. Se imam pa samo inštruktroju za zahvalit, da ni prišlo do česa hujšega, ker je takoj posredoval.. Sej sedaj vsaj upam, da bo ta lastnica tega TM-ja držala besedo in da v bodoče bo imel njen pes res vedno skoz nagobčnik. Sej, če bi bil kateri drug pes zraven, bi pa onega, ker agresija od tega psa kar izžareva, je bil že v OŠ tak in je že tam dvakrat mu uspelo napasti dva pasja sošolca, za ostale pa so mu preprečili.

lp

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #934 : 23 Oktober 2006, 18:02:19 »
Sib kaj pa ti prideš na 5. pesjanarsko srečanje?

Blond drugače odkrila na Aski še eno rano, ki je med ušesom in vratom, ki pa na dotik jo precej boli. Si je pa to hrasto danes uspešno sparaskala.  Ma me kar jezi, da tega že prej nisem opazila, samo kaj, ko ima pa tako gosto dlako..

lp

S1b

• *
« Odgovori #935 : 23 Oktober 2006, 21:35:53 »
hei aska ne vem če bom pršu k me čas preganja...če pa res po čudežu pridem bom pa brez siba...

lp in uživejte na srečanju!

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #936 : 23 Oktober 2006, 21:46:51 »
Sib zakaj pa brez Siba?? Ma škoda, da nas potem ne bo več lastnikov AMjev z našimi pesjankami oz. pesjani. Pa sedaj tudi Malko pride z Malom..Res fino, da bi še s Sibom bi prišla, da Aska še tvojega pesjana spozna....lp

Blond

• *
« Odgovori #937 : 24 Oktober 2006, 09:25:23 »

Blond drugače odkrila na Aski še eno rano, ki je med ušesom in vratom, ki pa na dotik jo precej boli. Si je pa to hrasto danes uspešno sparaskala.  Ma me kar jezi, da tega že prej nisem opazila, samo kaj, ko ima pa tako gosto dlako..

lp

Daj poskušaj to čimbilje razkužiti, da se ne bo preveč vnelo in pustita, da se posuši.
No hvala bogu mi še nismo imeli takšne smole, pri nas so vglavnem razstavni psi, ki so bolj ali manj socializirani, tak da v šoli s tem nimamo problemov. Te pa lahko doleti kjerkoli.
Me prav zanima kako bo na pikniku v nedeljo. Sem slišal, da je veliko spuščenih in nesocializiranih psov. Me prav zanima kaj bomo vidli tam.

Po drugi strani pa me zdaj zanima kdo se bo komu podredil Luna Aski ali obratno   ;)
Ker Luna še vedno počepne pred vsakim večjim psom.

Glej da boš imela fotoaparat zraven  ;)

Blond

S1b

• *
« Odgovori #938 : 24 Oktober 2006, 14:41:32 »
aska res bi rad prišel samo sib ne prenese večino samcev pa si zato ne želim, da bi prišlo da kakega incidenta... saj me razumeš.. no uglavnem se pa lahko aska in sib vedno lahko spoznata :), ko boš imela čas si lepo vabljena na en kratek ali pa dolgi sprehod kokr boš pri volji  ;D

lp

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #939 : 24 Oktober 2006, 14:55:17 »
Sib je že bil kastriran?

S1b

• *
« Odgovori #940 : 24 Oktober 2006, 16:02:35 »
ne še, enkrat bi mogu bit pa veterinar ni mel časa... zdaj pa ne vem kdaj bo...

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #941 : 24 Oktober 2006, 16:55:25 »
Aha, hvala za odg. :)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #942 : 24 Oktober 2006, 19:55:03 »
sammy ne vem, če ti je že Satin napisala glede tistega spreja za odganjanja psov. Pri moji sem uporabljala sprej Anti knabbel (Beaphar).

Sib škoda, da ne prideš, pridem pa kdaj z Asko kdaj na tvoj konc, da Aska Siba spozna.

lp

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #943 : 24 Oktober 2006, 20:02:07 »
sammy ne vem, če ti je že Satin napisala glede tistega spreja za odganjanja psov.

Hehe, Sammy je kastriran že od svojega devetega meseca, tako da nimam nobenih problemov. ;) Niti se ni zredil, niti se ni spremenil po značaju. Glede teže pa mislim, da je posledica tega, da se psa nekaj časa po operaciji fajn razvaja in kile so tu. ::) :P

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #944 : 24 Oktober 2006, 21:44:36 »
Blond..Sem ji razkužila, danes spet samo hrasta je. Danes na treningu se je ta tibetanec kar ok obnašal, samo an začetku je ful grdo spet gledal Asko, samo sem pazila, da nista bila skupaj, sej ostali psi in ena psica so ok. Drugače je pa ta TM tudi razstavni pes in pobral že nekaj odličij..
Drugače pa upam, da se bosta Luna in Aska tako lepo sprejeli kot na prvem in edinem skupnemu srečanju. To bilo super :)

lp

S1b

• *
« Odgovori #945 : 24 Oktober 2006, 23:00:26 »
ni zakaj sammy :), ti pa kar vabljena aska ;D. No glede kastracije me res skrbi glede tega da se ne bi zredil, ker je že tko nagnjen k požrešnosti tko da ne vem kaj bi potem nastalo iz njega ;D. Drugače sem pa danes gledal slikce od sibove sestrice kie in lahko rečem da sta si zelo podobna pa tudi to, da je zelo velika za psico :) bi bila pomoje podobne višine kot sib...

lp

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #946 : 30 Oktober 2006, 08:14:09 »
Blond lepo, da sta včeraj prišla na srečanje in da se Aska in Luna še vedno lepo razumeta :) Aska se je prav lepo nadivjala, tako, da je bila doma še nekaj cajta lepo pri miru ;) ;D. Pa še ena fotka:
http://nol2006.moj-album.com/album/5547949/?os=5548799

lp

Blond

• *
« Odgovori #947 : 30 Oktober 2006, 09:06:38 »
Aska... hvala. Lepo vaju je bilo po dolgem času spet videti. Tudi Luna se je nadivjala in prav vesel sem, da je bila po dolgem času v tako veliki družbi. Spet je pokazala, da je pametna psička in da se zna težavam tudi ognit ;)

Sem pa fuuul vesel, da je tudi Mal prišel. Zanimivo je bilo kako je zaščitniški do Lune.

Nujno se moremo večkrat dobiti, mislim pa da ne bo težav. Prihaja obdobje, ki ga imajo Malamuti najrajši. ZIMA in SNEG. 

Takoj ko dobim sanke pa vprežemo vse tri skupaj  ;)

Blond

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #948 : 30 Oktober 2006, 09:13:20 »
Aska lepo je bilo prečohati tvojo kosmatinko,ki je KRASNA!!!!!Pa Mala je bilo tudi lepo zopet videti :)...

Hm...čigava je tale kosmata pošast?Luna?
http://tjasa-ron.moj-album.com/album/5541560/?os=5543312

pa še ena od Aske :-*
http://tjasa-ron.moj-album.com/album/5541560/?os=5543102

Blond

• *
« Odgovori #949 : 30 Oktober 2006, 09:30:29 »
Ta pošast je res Luna ;) Sestrca od Aske in Mala.

Blond

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #950 : 30 Oktober 2006, 09:44:37 »
A zato je toliko Aski podbna :o!Sem bila 1.prepričana da je Aska samo se z ovratnico ni ujemlo-pa še masko ima čisto isto kot Aska...Lepa ni kaj...

Blond

• *
« Odgovori #951 : 30 Oktober 2006, 09:52:18 »
Ja res sta si zelo podobni.. Aska je malenkost večja in dlako ima malo drugačno. Drugač pa sta isti  ;)

Blond

kimy

• *
    • Kimyeva spletna stran
« Odgovori #952 : 31 Oktober 2006, 08:37:09 »
živijo

Tudi mi resno razmišljamo o kastraciji Kimya. Zadnjič je bil pri nas veterinar s katerim smo se posvetovali pa nas je prepričeval, da se tako lep pes res ne kastrira. Zdaj pa res ne vem kaj naj naredimo.

Prosil bi Satin, če lahko napiše kako se imenuje tisti sprej, ki ga uporablja ona pa tudi Sammy bi prosil, če mi lahko napiše ali so Sammyu odstranili jajčka, ali so samo "podvezali". Kakor so meni razlagali, se s podvezo ne naredi dosti, ker naj bi to preprečilo le osemenitev ne pa njegove sle.   

Sicer živimo v delu naselja (novo naselje na Otočcu), kjer res ni veliko psov. Sosedi imajo prinašalko, ki je sterilizirana zato ne pričakujem ne vem koliko problemov (no vsaj zaenkrat), je pa bil problem zadnjič v šoli. Tam je bila tudi ovčarka, ki se je gonila .....  >:( celo uro sem samo zadrževal Kimya in to je tudi vse kar sva naredila. Nič od njega , 0, zero  :'( 

Rad bi slišal vaša mnenja, sicer se pa strinjam s Sammy, ko govori o povečanju teže po kastraciji. Tudi nam je vet povedal, da se pri Kimyevi (stanuje namreč blizu in ve, da se Kimy veliko giblje) aktivnosti ni bati za povečanje teže.

Pozdravček vsem skupaj

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #953 : 31 Oktober 2006, 09:55:49 »
Sammyju so odstranili 'vse'. Se mi zdi brez veze samo prevezati, da pol čez čas ugotoviš, da to ni to in gre še enkrat pod narkozo in nož.

Kimy, hvala za vpis v knjigo gostov. Če si opazil, sem link do Kimyjevih strani že dodala med povezave.  ;)

S1b

• *
« Odgovori #954 : 31 Oktober 2006, 22:09:57 »
hei kimy res huda stran! pohvale vredna  :) kar tako naprej! Kimy je pa zrastel v zelo lepega malamuta :)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #955 : 31 Oktober 2006, 22:17:24 »
Dodajam še tukaj link do slikc iz sobotnega obiska Lj. ZOO-ja:
http://aska1.moj-album.com/album/5570626/

lp

S1b

• *
« Odgovori #956 : 31 Oktober 2006, 22:24:26 »
lepe slikce aska! Daj povej mi malo kako se je aska razumela z luno pa z bratcem na srečanju? A je bilo kej rangiranja ali samo ogromno družinske ljubezni ;D

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #957 : 01 November 2006, 08:52:11 »
Sib z Malom se tako in tako več kot odlično razumeta, z Luno pa je bilo prav tako, res kljub temu, da se že zelo dolgo časa nista videli, je več kot odlično jo Aska sprejela in obratno :o :o ;D.

Blond res se moramo večkrat dobiti in res njihov čas prihaja zima in sneg :o :o :) :), potem pa vprežemo vse tri ;D ;D

lp

janka

• *
  • Moja srčica Katarina
« Odgovori #958 : 04 November 2006, 23:13:12 »
Že dolgo nisem nič pisala sedaj pa se javljam z novim problemom.
imamo enkratno priložnost,da zelo poceni dobimo 11 mesecev starega AM-ja z odličnim rodovnikom.Sedaj pa sem v dvomih kako bo naša Xena to sprejela???
Imamo samo en pesjak ali je pametno da ju damo skupaj?

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #959 : 04 November 2006, 23:53:29 »
Zakaj pa se ta samec prodaja? Če je vaša psica sterilizirana, potem ne bi smelo biti problema (oz. vi najbolje poznate svojo psico in če se razume z ostalimi psi...).  Sicer se ne spomnim, če ima vaša psica rodovnik, ampak močno upam, da nimate v mislih štepanja nerodovniških mladičev ...