OK, nisem mogla jt mimo tega kritiziranja o uni malamutki na verigi. Ljudje božji, vi ste pa prav zmešani. kako lohko kritizirate, ko sploh situacije ne poznate? Posnetek je nastal, ko so Luno učili, da ne bi napadala, ko vzameš hrano, igračo,... Na verigi pa zato, na ne bi utekla s kostjo. OK, tudi meni mi to ne diši, da je pes na verigi. Ampak, lastnike poznam, poznam Luno in mladiče. Luna je zdaj stara 4 leta, pridna ko sam cukrček, ni prav nič napadalna, še manj napada, ko kaj vzameš iz gobca. Otroci jo lahko cukajov, vlečejo, si prekladajo kosti, igrače iz gobca v roko, mala jih igrivo sprejme, sploh še nikoli ni napadla. Zelo rada ima ljudi, živali,vsakega lepo sprejme. Enkrat so šli na en pohod, kjer majo osle, prvič jih je vidla in se je igrala z njimi, nobenga ugriza, renčanja, celo poljubček je enemu oslu dala na nosek. Poslušna, ubogljiva. Še to, Luna nikoli več ni na verigi, na povodcu je, ko gredo kam, drugače je spuščena, živi v razmerah, o katerih vsak pes sanja.Lahko, da sem objektivna, ampak je prav, ker jih poznam in vam povem dejstva. Posnetek je pač takšen kot je. Tudi jaz sem svoje pse učila odvzem kosti na ta način, no, nisem mela na verigi, pač na povodcu. Vse tri pse sem krasno vzgojila, tudi za poštarjem ne letajo ampak grejo v kučo.

Torej, Luna ni zrastla v nobenega napadalnega psa, tako psico bi še jaz imela. In ja, prodajajo mlade tudi v Slo in enega vzamem jaz, ker so pravi cukrčki. In v leglu jih je bilo 11. Kaj čemo, narava kdaj preseneča.Tudi moja mucka je imela 12 mladih, pa nismo nič dali, kuža od prijatla, k je nemška ovčarka je imela prvič tudi 10 mladih.
Nobene nervoznosti ni, ti psi če so zaprt so nervozni, kot vsi. In če pada dež zunaj itak da so noter. Buhvarji, da bi bli zunej ko pada dež, bi jih spet napadli.
Brez rodovnika so, ker je Luna brez, oče pa drugače ima rodovnik. Pa to itak nima veze.
In kot pravite, če AM nima dosledne vzgoje brez prisile, bo napadalen, se pravi da je Luna imela krasno vzgojo, ker je taka kot je. Zanjo bi dala roko v ogenj, za samojeda moje sestre pa ne, kr sploh ni imel dosledne vzgoje. Torej, lepo prosim, ne napadajte, če ne veste za kaj se gre, še manj pa razglabljajte o tem, kakšen je pes in v kakih razmerah živi, če vidite le slike in posnetke. Jaz svojga kdaj udarim, ko kaj zakuha, a sem zaradi tega mučiteljca? Tudi otroku nategnem uhe ali udarim po riti, ko uspiči kaj, kaj zaradi tega me boste prijavili CSD? Buhvarji, pole je pa svet res narobe svet.
To kar sem vam napisala ni zato, da bi hvalila, le poznam dejstva, poznam ljudi in psico, zato me zelo motijo besede ustvarjene na podlagi enega posnetka. Brez zamere. LP