Avtor Tema: Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]  (Prebrano 1632583 krat)

kaskae

• *
  • Spol: Moški
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]
« Odgovori #1680 : 30 Julij 2007, 13:12:25 »
A niso na Brezju in Podvinu taki hribi da se še koze pasejo z zategnjeno ročno zavoro, kure pa kvadratna jajca nosijo, da se ne odkotalijo v dolino  ??? :D , pol tut nebi blo nč čudno če bi se kaka kosmata kepica v obliki malamutka kam skotalila, ha-ha

vohlec

• *
« Odgovori #1681 : 30 Julij 2007, 19:05:36 »
živjo! jaz sem včeraj dobil tistega malamutka iz oglasa, ki se ga malo nazaj prilepil. Je ful luškan in "carkljiv". Zanima me ali so bili tudi vaši malamuti tako zelo, zelo, zelo trmasti kot je moj? Čisto povsod bi vtaknil svoj nos, zlezel v vsako špranjo, danes pa je že začel plezati po ograji in bolj kot ga jaz postavlam nazaj na tla, bolj on rine gor.  ::) Zanima me kako ste vi "ukrotili" svoje malamute. Lp

aska

• Pravi Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • AM Aska
« Odgovori #1682 : 30 Julij 2007, 19:34:18 »
volhec odgovor je čisto preprost ;). Izbral si si zelo zahtevno in samosvojo pasmo in ta trmoglavost paše zraven ;) :P  Nam ni vsaj tako nikoli dolgčas ;)  Rešitev je šolanje, doslednost  in potrpežljivost ter dati tako psu jasno vedeti kdo je gospodar (da si to ti in ne pes). Vsekakor pa vaja, vaja in spet vaja ::). Samo nikar ne pretiravaj. Tako po malo. Zelo ti priporočam, da ga pelješ v pasjo šolo ;D  Žal ti ne bo ;D. Kar ne želiš,da počne, mu odločno povej,da tega ne sme, samo nikar ne popuščaj in vstrajaj. Pa veliko veselja z njim. Lahko še kakšno slikco dodaš sem in tudi dalje poročaš o njem  :o

lp

kaskae

• *
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #1683 : 30 Julij 2007, 19:52:56 »
ja to so zelo radovedne žverce, jaz mislim , da mu je kar treba pustit da razišče svoj novi dom in okolico, če je pes noter ga je treba najprej naučit sobne čistoče in ostalih osnovnih stvari ki se tičejo mladičev, je že velik povedanega o tem na temu forumu.
Bi pa poudaril, da se izogibaš učenja s silo, potrebno je veliko potrpljenja z malamuti, se pa trud izplača ker boš imel krasnega psa, ali pa ga boš totalno zavozil, vse je odvisno od tebe ne od psa  8)
Psa na začetku ne obremenjuj preveč in prepreči mu da bi skakal po stopnicah, kar se pa trme tiče lahko rečem, da so to psi, ki so precej samosvoji in tudi razmišljajo bolj s svojo bučo, upam se trdit da bi bil sposben preživet sam v divjini, brez ljudi. Svoj odnos morta gradit na prijateljstvu, kar je najbolj pomembno ravno zdaj ko je še mladič. To vidim po svojih psih, psico Xeno sem dobil, ko je bila stara 2 meseca, vseskozi je bila z mano in je tudi zdaj zelo navezana name in je ni sile ki bi jo prepričala, da me kje pusti, ko gremo na sprehod grem jaz s kolesom ona pa teče poleg neprivezana.
Kasa sem dobil ko je bil star 8-mesecev in tukaj pa se pozna, da ni tako navezan, je zelo samosvoj, velikokrat se ne zmeni zame, na sprehod hodiva privezana, če ne bi jo pobrisal kam na lov, ko bi prvič kaj zašumelo v grmovju, drugače se pa zna prlizovat bolje kot psica  ;D

vohlec

• *
« Odgovori #1684 : 30 Julij 2007, 20:16:17 »
Zgleda da sem si izbral pasmo, ki je zelo podobna meni, saj sem tudi sam po naravi zelo trmast.  >:D Bom upošteval vaše nasvete in bom dosleden pri stvareh katerih mu ne bom dopuščal. Sila pri meni tako ali tako odpade, saj si nisem umislil psa zato da ga bom martretiral. Na mene pa bo verjetno ful navezan, saj me že sedaj ko hodi ob meni skoraj ves čas gleda v obraz. Slikice bom pa prilepil jutri ko ga bom utegnil slikati, saj prva dva dni za to ni bilo časa, ker je lump samo študiral kako bi mene jezo. :D :P

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #1685 : 30 Julij 2007, 20:24:17 »
He he za slike si kar vzemi čas, ko bodo pač bodo :) Iz kod pa sta?

kaskae

• *
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #1686 : 30 Julij 2007, 20:26:59 »
ej, sorry če sm spregledal, kako pa je psu ime  ???, da ga ne bomo klicali PES   :D

vohlec

• *
« Odgovori #1687 : 30 Julij 2007, 21:06:39 »
Ojoj  :-[ pozabil napisati. Klical ga bom kar po rodovniškem imenu in sicer Dino. Pravkar je šel spat tako da si lahko sedaj še sam malce odpočijem.  8) Dinota bom imel v pesjaku, ki ga bo dobil v dnevu ali dveh, najkasneje do petka. Sprva sem ga želel imeti v nadomestnem prostoru, saj sva mu z očetom naredila okoli ute (nažalost preveč slabo  :-\) ograjo, zato je parkl našel vsako luknjo, da se je lahko osvobodil in zato sem ga moral začasno dati v nerabljeno stanovanje v hiši. Drugače sem bil ta dva dneva skoraj cel dan zunaj zraven njega in ne pomnim, kdaj sem bil nazadnje toliko časa zunaj.  ??? Moram ga pohvaliti da se pa zelo hitro uči, saj že zna sesti na ukaz.  :) Malo težav nama dela edino povodec, saj ga ime ves čas kar v gobcu.  :P
Kolikor se meni zdi bo svetlejše barve in pod očmi ima črno oz. temnejšo masko. Aja sem pa iz okolice Slovenj Gradca.

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #1688 : 30 Julij 2007, 21:36:03 »
Vohlec a nameravaš it v pasjo šolo?

lp, Jana

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
« Odgovori #1689 : 30 Julij 2007, 21:59:32 »
:D :D :D Sorry nisem si mogla pomagat. A po bregu navzdol :P >:D :D :D

Lp nina

Sej sem pričakoval takšen odgovor,  :-[  sam kaj moraš če se hočeš lepo izrazit. Je pa fajn da je vsaj malo humorja na tem forumu  ;D ;D ;D

l.p. :) :)

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
« Odgovori #1690 : 30 Julij 2007, 22:01:41 »
A niso na Brezju in Podvinu taki hribi da se še koze pasejo z zategnjeno ročno zavoro, kure pa kvadratna jajca nosijo, da se ne odkotalijo v dolino  ??? :D , pol tut nebi blo nč čudno če bi se kaka kosmata kepica v obliki malamutka kam skotalila, ha-ha

pozabil si napisat da pes v travo ugrizne ko gre na veliko potrebo. :P :P :P

l.p.

vohlec

• *
« Odgovori #1691 : 31 Julij 2007, 06:59:08 »
Vohlec a nameravaš it v pasjo šolo?

lp, Jana

Da. Pasja šola se v SG-ju začne 4. septembra, ampak moram še prej poklicati če bo tudi mala šola, ker je sedaj star šele 2,5 meseca.

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
« Odgovori #1692 : 31 Julij 2007, 10:32:04 »
vohlec, dobrodošel na forumu.  :) in dobrodošel med ljubitelji polarcev. ;)

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #1693 : 31 Julij 2007, 11:38:01 »
Da. Pasja šola se v SG-ju začne 4. septembra, ampak moram še prej poklicati če bo tudi mala šola, ker je sedaj star šele 2,5 meseca.

vohlec tut jaz sem iz SG-ja..   ;)  seveda, mala šola se začne 4. septembra  :)  pasja šola tudi, ampak je kasneje potem ločeno - najprej mala šola, uro kasneje pa še nadaljevalni tečaj. Na isti dan.  ;)

no am že imaš izkušnje s KD Slovenj Gradec?

lp, Jana

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #1694 : 31 Julij 2007, 18:26:04 »
O super, da ga boš v šolo peljal :D

Pa še tri slikce iz potepa po gorenjski:

lp

vohlec

• *
« Odgovori #1695 : 01 Avgust 2007, 14:02:12 »
Tukaj je nekaj slikic mojega Dineka  ::) To je moj prvi pes, tako da nimam nobenih izkušenj z KD Slovenj Gradec.

http://dino-am.moj-album.com/album/8738093/?os=8747330
http://dino-am.moj-album.com/album/8738093/?os=8747323

P.S.
Ne znam prilepit slikice zato dam kar link do albuma.
http://dino-am.moj-album.com/album/8738093

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
« Odgovori #1696 : 01 Avgust 2007, 14:08:22 »
Aska prav lepe slikce, to je pa raj za pse okol in okoli nobene žive duše.  ;D ;D ;D

l.p. :)

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
« Odgovori #1697 : 01 Avgust 2007, 14:13:49 »
Pravi korenjak tale Dino, samo ne se pustit da te on komandira pa bo šlo, pokaži mu da si ti njegov lastnik ne pa on.

l.p.

p.s prav lepe slike

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #1698 : 01 Avgust 2007, 14:35:27 »
To je moj prvi pes, tako da nimam nobenih izkušenj z KD Slovenj Gradec.

no jaz jih imam  ;)   samo opozorit te moram, inštruktor je Franc Kure, ki je po mojem mnenju malo preveč nagnjen k učenju delovnih psov.. Zato v tej pasji šoli ne pričakovat kakih trikcev ali kaj podobnega.. tudi ne igre z drugimi psi. Se pa res pes nauči spoštovat lastnika, učimo na nagrado (briketi, sir, poli,.. kar pač ima pes rad)  Največ pozornosti namenimo odpoklicu - tega imajo psi, šolani v KD SG resnično briljantnega - psa kot raketo izstreli proti lastniku  :)  v pasji mali šoli se nauči vodnik kako ravnati s psom, kdaj pohvaliti, kdaj grajati...  lahko bi rekla da po pasji mali šoli taka pasma kot je aljaški malamut še ni blizu vodljivega psa. Zato ne obupat, ampak spomladi predlagam naprej v nadaljevalni tečaj - tam se začne bolj resno delo s psom.
Torej, se vidimo čez en mesec  ;)

lp, Jana

[email protected]

• *
« Odgovori #1699 : 01 Avgust 2007, 14:55:49 »
Kako spravite sliko gor?

kaskae

• *
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #1700 : 01 Avgust 2007, 15:13:33 »
Kako spravite sliko gor?
To ti bo pa Aska najbolje svetovala  :)
Največ pozornosti namenimo odpoklicu - tega imajo psi, šolani v KD SG resnično briljantnega - psa kot raketo izstreli proti lastniku  :) 
lp, Jana
Moja oba psa obvladata odpoklic kot opisuješ, ampak samo na poligonu oz. kadar vadimo, v realni situaciji pa ni niti približno tako  :D

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
« Odgovori #1701 : 01 Avgust 2007, 15:15:50 »
Kako spravite sliko gor?

na zasebno sporočilo sem opisala pot do slike  ;)

Moja oba psa obvladata odpoklic kot opisuješ, ampak samo na poligonu oz. kadar vadimo, v realni situaciji pa ni niti približno tako  :D

pa vadite še v realni situaciji  ;)  z dolgim povodcem, ni vrag da se psa nebi nič primlo  8)

lp, Jana

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
« Odgovori #1702 : 01 Avgust 2007, 15:21:44 »
Pozdravljen Kaskae. Bil sem na tvojem albumu in me nekaj zanima ali veliko uporabljaš sani? Drugače pa zelo lepe slike.

kaskae

• *
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #1703 : 01 Avgust 2007, 15:34:22 »

pa vadite še v realni situaciji  ;)  z dolgim povodcem, ni vrag da se psa nebi nič primlo  8)
lp, Jana
To so prebrisane zverine, točno ve kdaj je prvezan in takrat uboga kot kakšen NO  :o

Pozdravljen Kaskae. Bil sem na tvojem albumu in me nekaj zanima ali veliko uporabljaš sani? Drugače pa zelo lepe slike.
Sani sem naredil lansko zimo, samo snega je blo bolj malo tko da nismo nč kaj dosti sankali  :( Sicer pa pridno treniramo, da ne zarjavimo poleti in ko bo zima bo spet juhuhu  :P

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
« Odgovori #1704 : 01 Avgust 2007, 15:37:02 »
Potem ti pa želim veliko sreče pa na slike ne pozabit  ;)

:)

kaskae

• *
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #1705 : 01 Avgust 2007, 15:46:22 »
Drugače pa šparam dnarčke za tole  8)
http://www.danler-hundeschlitten.at/de/de_schlitten_hornet.htm

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
« Odgovori #1706 : 01 Avgust 2007, 16:00:51 »
Ha tole je pa lepa stvarca kašna je pa cena? Kot sem videl imaš dva Malamuta al se motim.  ???

L.P.  :)

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
« Odgovori #1707 : 01 Avgust 2007, 16:13:03 »
Ajka v savi malo smo se šli ohladit.  :) :) :)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #1708 : 01 Avgust 2007, 16:50:21 »
To so prebrisane zverine, točno ve kdaj je prvezan in takrat uboga kot kakšen NO  :o
Prebrisane res, samo se tudi da :P 

vohlec

• *
« Odgovori #1709 : 01 Avgust 2007, 17:34:28 »
Koliko so kaj spali vaši kužki ko so bili mladički? Meni se zdi da moj malo preveč spi in poležava.  :'(