ja to so zelo radovedne žverce, jaz mislim , da mu je kar treba pustit da razišče svoj novi dom in okolico, če je pes noter ga je treba najprej naučit sobne čistoče in ostalih osnovnih stvari ki se tičejo mladičev, je že velik povedanega o tem na temu forumu.
Bi pa poudaril, da se izogibaš učenja s silo, potrebno je veliko potrpljenja z malamuti, se pa trud izplača ker boš imel krasnega psa, ali pa ga boš totalno zavozil, vse je odvisno od tebe ne od psa

Psa na začetku ne obremenjuj preveč in prepreči mu da bi skakal po stopnicah, kar se pa trme tiče lahko rečem, da so to psi, ki so precej samosvoji in tudi razmišljajo bolj s svojo bučo, upam se trdit da bi bil sposben preživet sam v divjini, brez ljudi. Svoj odnos morta gradit na prijateljstvu, kar je najbolj pomembno ravno zdaj ko je še mladič. To vidim po svojih psih, psico Xeno sem dobil, ko je bila stara 2 meseca, vseskozi je bila z mano in je tudi zdaj zelo navezana name in je ni sile ki bi jo prepričala, da me kje pusti, ko gremo na sprehod grem jaz s kolesom ona pa teče poleg neprivezana.
Kasa sem dobil ko je bil star 8-mesecev in tukaj pa se pozna, da ni tako navezan, je zelo samosvoj, velikokrat se ne zmeni zame, na sprehod hodiva privezana, če ne bi jo pobrisal kam na lov, ko bi prvič kaj zašumelo v grmovju, drugače se pa zna prlizovat bolje kot psica