Avtor Tema: Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]  (Prebrano 1632565 krat)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • Moj "mali" prijatelj
Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]
« Odgovori #2280 : 14 Januar 2008, 21:42:32 »

Ima kdo podatke od teh 3 lepotcev :o...pišuka rosna...zdaj bo pa res treba na razstave hodit cukre gledat :).

Aska hvala za fotke

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #2281 : 14 Januar 2008, 22:11:04 »
T.M.T. ni za kej :) Sej jih imam še celo goro, samo tole pomanjševanje fotk gre preveč počasi :-\ Ja res boš morala na kako razstavo priti :D

lp

ZEVS

• *
  • ZEVS
« Odgovori #2282 : 15 Januar 2008, 12:35:59 »
 :o res lepe slikice bo treba lakšno pokazati moji Lity, da bo videla kakšni so res čisti psi. Mogoče bo pa potem pustila krtine na miru  >:D.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #2283 : 15 Januar 2008, 18:57:45 »
Zevs ti Litonyo na razstavo pripel,da bodo drugi videli kakšni so častni psi ;)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #2284 : 15 Januar 2008, 21:49:18 »
Pa še par iz sobote:

Toliko za tokrat ;)

lp

ZEVS

• *
  • ZEVS
« Odgovori #2285 : 16 Januar 2008, 11:53:20 »
Zevs ti Litonyo na razstavo pripel,da bodo drugi videli kakšni so častni psi ;)

HA HA Mislim, da mora še malce zrasti saj bo 17.1.2008 stara cele 3 mesece ;D  :D

vohlec

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #2286 : 16 Januar 2008, 12:46:23 »
A pokažeš kakšne slikice da jo malo vidimo.  :)

kaskae

• *
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #2287 : 16 Januar 2008, 13:02:32 »
HA HA Mislim, da mora še malce zrasti saj bo 17.1.2008 stara cele 3 mesece ;D  :D

Ali jo imate namen razstavljati, ko bo dovolj stara seveda  ???

Aska lepe fotke od Sabe, kolikor vidm na slikcah je bila zelo pridna :)

speedy25

• *
« Odgovori #2288 : 16 Januar 2008, 17:39:52 »
evo nekaj fotk moje Kire   :o

http://www.moj-album.com/uredi/speedy25/10702622/

vohlec

• *
« Odgovori #2289 : 16 Januar 2008, 18:25:38 »
Kdaj se malamuti malo umirijo? To mislim v glavah. Ker moj še vedno znori od veselja ko vidi drugega psa. Začne rinit v njega da ga komaj držim. Verjetno si ljudje mislijo da imam zverino. Eni vprašajo če je hud, pa povem da je vesel tako, drugi pa kr hitro grejo mimo s psom.  :-\

Speedy kako se pa kaj obnaša Kira? To mislim, do drugih psov, pa če je kaj fejst trmasta pa to?  >:D

Aja pa še to. Dino je že začel delati razne "sprehodčke". Ko grema na sprehod in ko je spuščen, jo popiha malo po svoje. Ponavadi gre malo v gozd ali pa po kakšnem strmem hribu, samo ko me pa ne vidi nekaj časa pa prileti nazaj da s polnim šusom, da se ponavadi prekucne v ovinkih. :D Vedno bol je pogumen. Se mi zdi da z vsakim sprehodom si upa več storiti. Sedaj gre pogledati luknje in druge razne strme predele, kjer si kot mladiček ni upal.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #2290 : 16 Januar 2008, 19:01:42 »

Pa jim že zdaj sega čez gležnje ;)(ti čist na dušo piham,da me povabiš na dom precrkljat tole kepico)

Vohlec...samo,da ne bo enkrat si dovolila preveč :-\.Saj veš kako je z njihovo trmo in svojeglavostjo...ko jim enkrat zrastejo krila jih je težko postriči.Tako,da pazi da se ne bo dovolila čezdalje (pre)več...

vohlec

• *
« Odgovori #2291 : 16 Januar 2008, 19:17:21 »
Samček je. :P

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #2292 : 16 Januar 2008, 19:21:30 »
jao ::)...sem še vedno na Litonyo mislila pa o tvoji mrcini pisala...se mu opravičujem in vračam njegovo moškost :).Počohej ga.

speedy25

• *
« Odgovori #2293 : 16 Januar 2008, 20:36:11 »
ti tudi moja lepotička jo rada popiha, pa ko vidi kakega psa gre tudi v juriš na njega, glede ljudi pa nekatere ima rada nekaterih se pa kar izogiba.
zadnjič sva pa srečala konje, ki ji pa niso bili čisto nič všeč in je vklopila pogon na vse štiri tačke tako močno da je pesek  kar letol okoli  :D
Pa še ko greva proti domu začne vlečt kot nora tako da ko prideva domov je prav izčrpana.

speedy25

• *
« Odgovori #2294 : 17 Januar 2008, 17:07:01 »
danes sem ji pa prvič dal samozadrgno ovratnico pa se je še kar spodobno obnašala :)

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
« Odgovori #2295 : 17 Januar 2008, 19:26:04 »
speedy25, zatezna ovratnica je pa res ''super'' za vlečnega psa!  ::) Sploh za mladička...  :-X

m3dv3d3k

• *
« Odgovori #2296 : 18 Januar 2008, 09:46:58 »
Jaz jo uporabljam zraven pa stalni ukaz(POČASI) ...pa morem rečt da deluje :) Začel sem jo pa uporablat pri približno 6-ih mesecih, sprva na fleksi da je mel še malo več svobode, zaj pa že na normalni povodec, pa kar lepo hodi, sicer ne ob nogi ampak hodi tak, da povodec ni napet :)

kaskae

• *
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #2297 : 18 Januar 2008, 10:28:44 »
Flexi in zatezna ovratnica  :o

Kot prvo, če nimaš vsaj nekega osnovnega kinološkega znanja mi ni jasno, zakaj ljudje vedno imamo občutek, da psa lahko naučimo nekaj o čemer sami pojma nimamo  ???
Če hočeš, da ti pes hodi ob nogi in da na vleče potem flexi ODPADE, ker pes se mora navadit na neko konstantno dolžino povodca, če ga imamo na flexiju, nikoli ne ve kako daleč lahko gre od nas, enkrat več, drugič manj , kolikor se nam pač zdi, dvomim pa da pes lahko bere misli vodniku.
Kot drugo pa :  Zatezna ovratnica je mišljena samo kot učni pripomoček, za vodnika, ki ve kako delat s tem, gre za način prisile psa k določenem dejanju, v določenem trenutku, nikakor pa ni namenjena za sprehajanje psa, ker dosežemo samo to, da se nam pes cel sprehod duši in kašlja ( hvala lepa za takšen sprehod )

Za vse tiste z "bogatim" kinološkim znanjem, pa priporočam, da ko boste obupali nad "zatezko", da nabavite "bodečko" in še z njo malo experimentirate  >:(
Zato dejte si lepo prosim malo prebrat o šolanju s pozitivno motivacijo, ker pri polarcih je samo to učinkovito.
Šolanje psa mora bit prijetno, tako za vodnika, kot za psa, bližnjic nažalost ni, je samo vztrajnost in doslednost, da potem po nekem času lahko vidimo rezultate  ;)

+1

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #2298 : 18 Januar 2008, 10:48:38 »
Medvedek polarca poleg sicer lahko naučiš, se pa moraš zavedati da je zanj to prisilno vedenje, zakaj (tu se bom omejila samo na SH), za sibirce je značilnp gibanje kas in ne hoja. Torej od polarcev ne pričakujte da bodo ob vas hodili poleg, še posebaj ne če v tem ne vidijo poante. Lars ve kaj je poleg in ga tudi zna (vendar ne v stilu NO da bi me pri tem gledal v oči kot boga :D), vendar ga midva izvajava samo kadar sva v urbanih središčih ali pa ko se ogibava kakemu samčku, drugače mu pustim njegov kas, ki pa ga on sam prilagaja moji hitrosti, zato ga imam več ali manj najraje na flexiju, čeprav kdaj pa kdaj uporabljamo tudi čisto navadni povodec (ponavadi ko gremo k vetu).

m3dv3d3k

• *
« Odgovori #2299 : 18 Januar 2008, 10:55:23 »
Saj jaz ko grema v gozd al pa na travnik tudi ne uporablam zatezne, samo v urbanih naseljih, kot je satin zapisala. Pa nena se duši pa kašlja verjemite, če bi se bi že menjo tak način.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #2300 : 18 Januar 2008, 16:54:44 »
Za vse k svoje mrcinice dajeta na zetezno upam,da vsaj ne pripenjate na zategovanje :(...

Drugače se pa podpišem pod kaskae-ja

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #2301 : 18 Januar 2008, 17:01:24 »
se pa podpišem pod kaskae-ja
Tudi jaz se podpišem.

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #2302 : 19 Januar 2008, 22:49:01 »
Tukaj še en filmček z današnje agi tekme iz Gornje Radgone:  http://www.youtube.com/watch?v=YAcQ0UdgEyI
Takole gugalnice se še ni nikoli izognila, a je drugo lepo šla čez :)  v drugem pa je rajši očarala občinstvo s svojimi šovi, kjert nelčki niso manjkali ;) :P   No ja ni bila edina, ki naredila šov za ostale :-[ Še en pesko, ki drugače ful dobro dela :D

lp

kaskae

• *
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #2303 : 20 Januar 2008, 08:50:17 »
Aska je ful dobra, v konkurenci AM-jev raztura, krivdo za napake si pa morata razdelit na pol  ;)

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #2304 : 20 Januar 2008, 10:39:34 »
Aska, saj veš, glavno je sodelovati! ;) Pa čestitke za pogum! Jaz sem čist pozabila, da je to že zdaj ... :-[ Bi verjetno prišla pogledat. :-\

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #2305 : 20 Januar 2008, 13:21:20 »
kjert nelčki
kjer tunelčki

hvala kaskae :). Za napake sem v agilityju bila kriva jaz, v jumpingu pa Aska. Pa so napake razdeljene :P

Sammy točno tako :) Hvala, sicer je bila to najina že sedma tekma ;) Škoda, da si pozabila :-\

lp

Urša in Balu

• *
  • The Skateboarding Dog
    • BuldogBalu
« Odgovori #2306 : 20 Januar 2008, 15:00:08 »
Sammy naslednja možnost v GR je tudi Aprila :P

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #2307 : 20 Januar 2008, 15:32:39 »
Vem. Upam, da bom utegnila.

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
« Odgovori #2308 : 21 Januar 2008, 10:00:44 »
Nekaj slikic Aske:

:-*

Lp, maja

malena3

• Gost
« Odgovori #2309 : 21 Januar 2008, 13:18:33 »
Kaskae, predlagam da si vzameš ene 10 minut časa in napišeš več o učenju ne vlečenja na način pozitvne motivacije, drugače boste vse nove člane prestrašil :)