Avtor Tema: Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]  (Prebrano 1634009 krat)

aska

• Pravi Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • AM Aska
Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]
« Odgovori #2610 : 06 Marec 2008, 20:05:33 »
Lenny Lee sem vesela vsakega mnenja in nasvetov in hvala ARTI-ju kot Tini kot še komu, res hvala za vse nasvete. Sama z Asko delam po najboljših močeh in res vsi nasveti so še kako dobrodošli :o

No pa še nekaj današnjih fotk:

lp

ribica

• *
« Odgovori #2611 : 06 Marec 2008, 20:09:22 »
Hvala vsem za odgovore. Sicer ni, da bi stradal, le brikete stežka poje. 2x na teden dobi al surovo ali kuhano hrano, ostale dni je brikete. Prej sem kupovala pro nature, jih je imel kr rad, AG mal štrajka, forza 10 , eucanube in hill`s pa ne prebavlja. Katera znamka pa je za naše polarce najboljša?  :-[
Ja, mi smo imeli velike probleme dobiti za šolanje primerne priboljške. Hrenovke, salame, sire, brikete, šunke,... nič ni maral, nato sem enkrat za provo kupla tle preko pasjega neta ene priboljške, na tiste je pa znorjen. Smrdijo ogabno, so z evkaliptusom, ima jih pa rad ko sam vrag. Glede na to, da ima moja mrcina 50 kg me ni strah, da bi shiral  :D le to mi teži, da se začenja nad briketami zmrdovat.  >:( Je pa res to, da jih pa požre, ko gre z nami, ko gremo jahat, takrat je aktiven od dve do tri ure. Pole pa res zmaže vse, pa še za še prosi. Glede na njegovo kilažo tudi ne vem točno, koliko briketov mu dozirat. Aja, ker ima mama doma piščance, dobi 1x tedensko surovega piščanca, 1 kg, takrat pa bi zanj naredu vse.

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
« Odgovori #2612 : 06 Marec 2008, 20:09:59 »
o Aska vidim da že lahko slikaš  :o  lepe slike. Aniso Malamuti lepi v zimskih časih, stemi zimskimi kožuhi  ;)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #2613 : 06 Marec 2008, 20:13:37 »
o Aska vidim da že lahko slikaš  :o  lepe slike. Aniso Malamuti lepi v zimskih časih, stemi zimskimi kožuhi  ;)
Sej eno roko mam frej ;) :P :P in nepoškodovano in ne morem mimo fotkanja :P :P

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
« Odgovori #2614 : 06 Marec 2008, 20:20:18 »
kupla tle preko pasjega neta ene priboljške, na tiste je pa znorjen. Smrdijo ogabno, so z evkaliptusom, ima jih pa rad ko sam vrag.

Ribica a maš ti malamuta ali koala medvedka  :o (brez zamere)

Kakšna hrana je bolj za malamuta je pa pomojem tista katero bolj prebavlja. Men so govorili Pro plan z lososom, sam mi je prijatel povedal (ko je Ajka bila mladička) vzemi 5 različnih hran teh reklamnih in ji dej vseh pet naenkrat v različne posode in boš videla katero hrano bo bolj jedel tisto ji dajej.Pri men se je ustavila pri Hillsu in ga ima še danes.

barbicom

• *
    • B&A
« Odgovori #2615 : 06 Marec 2008, 21:00:54 »
Lenny Lee vsa čast!! To ti dam pa prav. Na tem forumu nekateri pametujejo sto na uro. Res pa je da vse manj ljudje upoštevajo mnenja takšnih, ki imajo veliko veliko znanja o malamutih. Js jih poznam kar nekaj in vem kako to gre. Kljub temu da imam doma prvič malamuta, sem pa imela do sedaj veliko stikov z njimi. In sem se tudi ogromno naučila. Tako da kar se tiče vzgajanja malamuta ne grem čisto iz nule  :D.
Res pa je da sem vesela vsakega mnenja in vsakega pametnega nasveta od vseh. Še posebej od vzrediteljev ki pa res vejo kako in kaj.
Tako da vsem hvala za nasvete....

PS: Aska je pa prava šefica, nimaš kej...

LP

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
    • http://rink.moj-album.com/
« Odgovori #2616 : 07 Marec 2008, 07:50:19 »
Sem videla, da se sprašujete, zakaj se vzreditelji na forumih tako redko oglasijo. Ravno v soboto sem bila na obisku pri enem in je rekel, da zato ne gre več na forume ker ga nihče ne upošteva. Ker vsak misli, da o psih že vse ve. Ker ga je nekdo kaj vprašal, potem se je pa itak 10 še bolj pametnih od njega oglasilo. Tako, da je gospod  pač imel vsega dovolj in preprosto na forume ne hodi več.

Se pa tudi spomnim ene vzrediteljice prav na tem forumu o Aljaškem malamutu, pa ste se nekateri kar grdo do nje obnašali, tako, da ni čudno, da je tudi ona izginila.

Tako, da vsa čast Artiju, da ima še živce.

Tudi jaz se pod tole podpišem! Jaz z veseljem preberem vsak pameten nasvet - pa saj itak vsi ne vemo vsega in je vsaka pametna informacija dobra.

kimy

• *
  • Spol: Moški
    • Kimyeva spletna stran
« Odgovori #2617 : 07 Marec 2008, 07:54:20 »
Sem videla, da se sprašujete, zakaj se vzreditelji na forumih tako redko oglasijo. Ravno v soboto sem bila na obisku pri enem in je rekel, da zato ne gre več na forume ker ga nihče ne upošteva. Ker vsak misli, da o psih že vse ve. Ker ga je nekdo kaj vprašal, potem se je pa itak 10 še bolj pametnih od njega oglasilo. Tako, da je gospod  pač imel vsega dovolj in preprosto na forume ne hodi več.

Se pa tudi spomnim ene vzrediteljice prav na tem forumu o Aljaškem malamutu, pa ste se nekateri kar grdo do nje obnašali, tako, da ni čudno, da je tudi ona izginila.

Čeprav se zelo redko javljam, ne morem mimo izjave Lenny Lee. V dveh kratkih odstavkih si povedala tako veliko resnice, da "kamen joka"  :'( Pa škoda, da je tako ::)

kaskae

• *
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #2618 : 07 Marec 2008, 07:56:34 »
Najbolje da sestavite seznam "nezaželjenih" na forumu, da se ne bodo rabili trudit in pametovat 100 na uro   ;)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #2619 : 07 Marec 2008, 07:58:34 »
Aniso Malamuti lepi v zimskih časih, stemi zimskimi kožuhi  ;)
Seveda so lepi skoz :D S tem obilnejšim kožuhom pa so kot kakšni medvedki ;) :P

Da ne bo pomote ;), tam kjer frizbi drži v zraku, ga je s tal pobrala ::)

lp

Alba

• *
« Odgovori #2620 : 07 Marec 2008, 08:46:48 »
Kaskae mislim, da si ti že veliko pametnih nasvetov dal, tako da.... ;).

malena3

• Gost
« Odgovori #2621 : 07 Marec 2008, 09:38:46 »
Kaskaee, mislim da noben ni ciljal nate. No, vsaj men ne greš na živce :D

Kar pa se tiče hranjenja, bi se podpisala pod post od Kaskaee.
V veliki meri se dela napaka, ker se psu popušča. Tud naš bajsek ne mara briketov, seveda bi on jedel vse ostalo.
In če bi mu popuščala, bi se lahko tako šli v nedogled. Ene 3x je probal mojo trmo in mislil, da bo z prilizovanjem, pogledom kot da sem mu ušesa potrgala in jamranjem ostalim v družini popustila, pa mu nisem. Ker ni hotel jesti, sem enostavno vzela večerjo, dala še čisto vodo in šla. Niti priboljška ni dobil. In zaradi tega je danes še zmeraj živ in zdrav.
Jaz se ne bom obremenjevala če ne bo 2 dni skupej jedel, ker to je lepo povedano razvajenost, tega pa ne bom dopuščala.
Če ni lačen za piškote, ni lačen niti za kak dodatek. :)

Alba

• *
« Odgovori #2622 : 07 Marec 2008, 09:49:43 »
Če ni lačen za piškote, ni lačen niti za kak dodatek. :)

Malena točno tako!

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
« Odgovori #2623 : 07 Marec 2008, 09:57:55 »
Najbolje da sestavite seznam "nezaželjenih" na forumu, da se ne bodo rabili trudit in pametovat 100 na uro   ;)
kaskae po mojem bi bili vsi mi na tem seznami, če tako pogledamo vsak malo pametuje kar je po eni strani prav sej je zato forum. Zelo lepo je to da se vzrejci javljajo in svetujejo in hvala za vsak nasvet,je pa tudi normalno na forumu da vsak izrazi svoje mnenje, zdej eni ga bodo vzeli s srcem enim pa bo šlo ta mnenje v nos. Sej se razumemo  ;)

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
« Odgovori #2624 : 08 Marec 2008, 10:29:59 »
Da ne pozabimo Vsem ženskam želim veseli praznik  ;) . Danes ne smete nič delat, tudi tipkat ne  :P

dobro ga praznujte  :o

janka

• *
  • Moja srčica Katarina
« Odgovori #2625 : 08 Marec 2008, 10:52:57 »
Se pridružujem čestitki.

P.s.: Ajka a ti imaš kakšnega pomočnika ,da imaš danes fraj.če imaš ga pošlji še meni. :) :P

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
« Odgovori #2626 : 08 Marec 2008, 11:24:56 »

P.s.: Ajka a ti imaš kakšnega pomočnika ,da imaš danes fraj.če imaš ga pošlji še meni. :) :P

ha ha Ajka si je že fraj uzela

tudi noški so si tale praznik precej resno vzeli

l.p. :P

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #2627 : 08 Marec 2008, 13:42:03 »
ajka11831 hvala :) Enako želim tudi jaz vsem ostalim :) ..Aska si je tudi danes vzela dan zabušavanja, nič se ji ne da in lepo v pesjaku sedaj počiva :P

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #2628 : 08 Marec 2008, 13:51:33 »
Citiraj

Če mislimo na isto, ni šlo za noben napad, ampak za polemiko. Če se z nekom ne strinjaš in mu to tudi poveš, se zaradi tega še "ne obnašaš grdo" do njega.

kaskae

• *
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #2629 : 09 Marec 2008, 17:39:23 »
Kaskae mislim, da si ti že veliko pametnih nasvetov dal, tako da.... ;).

Posredno je tisto najbrž letelo tudi name, saj sem bil jaz tisti, ki se je pred časom "Grdo" obnašal, ampak pri nas imamo navado reč, da eno samo poleno ne gori, jih je potrebno več za pošten ogenj  :D

Drugače pa ni straha, da bi se umaknil iz foruma samo zaradi neke Lenny Lee, ki na forum napiše dva posta ( seveda nič o psih ) in v obeh čuti potrebo, da malo okrca ostale forumaše  >:D

Naj bo karkoli, jaz bom še naprej utrujal tukaj, dokler ne dobim ban, ker imam tukaj kar nekaj prijateljev in se rad takole online pogovarjam z vami, res je, da niso vsi posti pametni, saj nisem požrl vso pamet sveta (še  :D), se pa trudim.

Danes smo bili spet malo na snegu, kjer sta se psa pošteno nanorela in očistila tudi, ga ni boljšega čistila od snega, oba sta kot bi se okopala  ::)

Filmček in ostalo pa TUKAJ (http://janezlesic.blogspot.com/)

barbicom

• *
    • B&A
« Odgovori #2630 : 09 Marec 2008, 18:46:27 »
Tudi mi smo danes uživali na snegu...

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
« Odgovori #2631 : 09 Marec 2008, 20:26:10 »
Posredno je tisto najbrž letelo tudi name, saj sem bil jaz tisti, ki se je pred časom "Grdo" obnašal, ampak pri nas imamo navado reč, da eno samo poleno ne gori, jih je potrebno več za pošten ogenj  :D

Drugače pa ni straha, da bi se umaknil iz foruma samo zaradi neke Lenny Lee, ki na forum napiše dva posta ( seveda nič o psih ) in v obeh čuti potrebo, da malo okrca ostale forumaše  >:D

Naj bo karkoli, jaz bom še naprej utrujal tukaj, dokler ne dobim ban, ker imam tukaj kar nekaj prijateljev in se rad takole online pogovarjam z vami, res je, da niso vsi posti pametni, saj nisem požrl vso pamet sveta (še  :D), se pa trudim.

Danes smo bili spet malo na snegu, kjer sta se psa pošteno nanorela in očistila tudi, ga ni boljšega čistila od snega, oba sta kot bi se okopala  ::)

Filmček in ostalo pa TUKAJ (http://janezlesic.blogspot.com/)

Hvala kaskae da ostaneš, isto mišlenje sem imel glede Lenny Lee,res je dve pošti samo kritizranje, sam sem rekel da se bom te provokaciji odmaknil in naj lalpa kakor njej paše kakor sem že omenil forum je da si med seboj kaj povemo kaj skritiziramo in tako naprej

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #2632 : 10 Marec 2008, 09:03:46 »
Rezultati letošnjega Cruftsa so vidni tukaj: http://crufts.fossedata.co.uk/Breed.asp?ShowYear=2008&GroupID=WOR&ScheduleID=82

barbicom  Luštne slikce, se vidi kako uživa :D

kaskae lušten filmček :D

Še par slikc od Mala:

lp

kaskae

• *
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #2633 : 10 Marec 2008, 20:21:30 »
Na strani od KLUB 5 (http://), je objavljena fotoreportaža iz razstave 12.Winter winner, Celje  ;)

Zanimive slike, mogoče se še kje najdete  :D

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
« Odgovori #2634 : 10 Marec 2008, 22:58:46 »
Na strani od KLUB 5 (http://), je objavljena fotoreportaža iz razstave 12.Winter winner, Celje  ;)

Zanimive slike, mogoče se še kje najdete  :D

sem poizkusil in mi javi da naslov ni veljven   ;) a lahko preveriš. Hvala

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #2635 : 11 Marec 2008, 07:16:16 »
ajka11831 kaskae je verjetno mislil tole: http://www.e-wuff.com/WinterWinner08/main.asp
Tudi meni ni odplo tistega linka ;)

Drugače bo 30.3.2008 v KD Domžale potekal spomladanski vrezjni pregled. Kaj več o tem tukaj:
http://www.slovenski-polarni.net/#top

lp

janka

• *
  • Moja srčica Katarina
« Odgovori #2636 : 11 Marec 2008, 07:28:19 »
MIslil je tole http://www.slovenski-polarni.net/WW08/index.htm   :)

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
« Odgovori #2637 : 11 Marec 2008, 08:23:02 »
Aska in janka hvala

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #2638 : 13 Marec 2008, 11:33:53 »
ajka11831 ni za kej ;)

Še ena slikca Aske in Luma:

lp

kaskae

• *
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #2639 : 13 Marec 2008, 15:24:45 »
Jaz bom tudi nekoč imel takšno (http://www.polardistans.com/Bild_Album/Start/slides/Start%202%20Carlsson.html) ekipo  ::)
Slike iz letošnje dirke čistokrvnih polarnih psov, Polardistans iz Švedske, prebrskajte malo po albumu  ;) (http://www.polardistans.com/Bild_Album/index.html)