Avtor Tema: Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]  (Prebrano 1632901 krat)

bolha

• Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • Če jih ne prepričaš, jih zmedi.
    • moje zverce
Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]
« Odgovori #360 : 05 April 2006, 16:49:00 »
Mogoče je pa ta oglas za 3 letno malamutko še aktualen, če kdo išče.

http://www.mojpes.net/modules/oglasi/index.php?pa=viewannonces&lid=4981

Lp

S1b

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #361 : 05 April 2006, 20:41:19 »
kako so kej vaši aljaški  ;D, siba razganja in je počasi začel tulit tako da zjutraj ne rabim budilke  ;D, opažam pa tudi malo večjo dominanco nad drugimi psi, ker se več ne podreja takoj in samo mirno stoji ter čaka kaj bo naredil drugi pes...

Blond

• *
    • Najvecje in najcenejše oglaševanje
« Odgovori #362 : 06 April 2006, 09:34:48 »
Hja naša Luna se spet goni in zraven tega, da imamo vse poštemplano Luna najraje stoji na verandi in tuli - predvidevam, da kliče snubce. Ampak je varno za ograjo tako, da ne more noben do nje  :)

Blond

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #363 : 06 April 2006, 10:56:50 »
Hja naša Luna se spet goni in zraven tega, da imamo vse poštemplano Luna najraje stoji na verandi in tuli - predvidevam, da kliče snubce. Ampak je varno za ograjo tako, da ne more noben do nje  :)

Blond

Nikar se preveč ne zanašajte ne tole ograjo ;) Pri kolegih je pes prišel na vrt skozi ograjo jim ni jasno kako, pa še splezal v pesjak, tudi nimajo pojma kako in prenočil pri ljubici (ven frajer ni znal ::))... rezultat je bil 7 malih kep...

Lp nina

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #364 : 06 April 2006, 12:15:45 »
Sib a je noro aaa..... :o :D ;D :P :P :P, če ti sam zjutraj sireno užiga je še kul, čak da ta ji bo začel še ponoč pol navš tok dobre volje..... :P :o K ga boš z vodo zalivu pazi da navš sebe zalil, ko boš ves zaspan...ha, ha, ha... :P :P :P
Zdej si tud ti zvedel kako je ko pod tvojim oknom živi trop volkov določeno obdobje :P :P :P :o :D ;D ;)

Blond

• *
    • Najvecje in najcenejše oglaševanje
« Odgovori #365 : 10 April 2006, 12:50:11 »
No Lunina gonitev je pr koncu, sedaj pa je na vrsti Kaja....  :)
še vsaj 14 dni bomo čuvali naše kuže in se vozili na sprehod z avtom  :)

malih kepic pa sedaj resnično ne bi potrebovali.....

S1b

• *
« Odgovori #366 : 12 April 2006, 21:23:01 »
še preveč noro če mene vprašaš satin   :D, danes je bil sib na sprehodu z svojim prijateljom Asom (irski seter).
Par slikic:

druge pa na http://siberius.moj-album.com/album/2865884/

Satin

• *
« Odgovori #367 : 13 April 2006, 09:59:46 »
Sib če se želiš tem arijam odpovedat se v pet shopih dobi sprej, ki pomaga pri tem, mi ga imamo in če ga pošpricam imam potem mir ampak mu velikokrat rata pa me preseneti.
Naj te potolažim da je tudi naš nekaj oponašal Pavarotija, sicer ne tako dolgo kot včasih hvala bogu ::) :o ampak trenutno zadevo zaključil. Upam da do naslednje sezone ljubezenskih pustolovščin. :D >:(

Šapa

• *
« Odgovori #368 : 16 April 2006, 13:49:54 »
rodovniški aljaški malamut išče dom! nahaja se v obalnem zavetišču. evo še slike:

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #369 : 16 April 2006, 14:08:34 »
Waaw, sib je postal pravi lepotec! :o ;)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #370 : 16 April 2006, 14:42:03 »
Ja res je pravi lepotec tale sib, pa vedno večji ;D ;D

S1b

• *
« Odgovori #371 : 18 April 2006, 12:38:53 »
amm satin na srečo ma še bolj mili glasek tako, da ni problemov pa tudi tuli zelo redko  ;D, a mi lahko poveš prosim  sploh kako deluje ta sprej? Sammy, aska hvala za komplimente  :D, a boste pršli na srečanje 29 aprila?

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #372 : 18 April 2006, 17:30:04 »
Sib naju z Asko ne bo 29.4. na srečanju..lp

Satin

• *
« Odgovori #373 : 18 April 2006, 21:46:05 »
V bistvu je to bolj sprej za "vroče" samičke, vendar uporaben tudi za "hudo vroče" pesjane. Pošprica se ga po prsnem košu in naj bi vplival na zaznavo vonja, kolikor sem razumela prodajalko kjer sem kupila sprej. Stvar hvalabogu deluje, je pa Lars že tko zvrzziran da zadevo sam od daleč opaz pa je že naslednje 3 do 4 ur tih :o

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #374 : 18 April 2006, 21:50:06 »
Sem jaz potem tudi že imela tak sprej, ko se je prvič gonila, pa ni prav kaj posebno deloval. No od daleč že, samo , ko ji je pa kakšen pesjan blizu prišel, pa ga ni več motil sprej :o

Satin

• *
« Odgovori #375 : 18 April 2006, 22:20:08 »
Ja sabo bi ga mogla met pa še unga mal poprskat :P :o ;D

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #376 : 18 April 2006, 22:38:37 »
Sem imela z sabo ta sprej, samo ni bilo tako hudo, se jih je dalo odgnati, sva se pa itak izogibali takih ur, za katere sem vedela, da bo več pesjanov vzunaj ;) ;D Sedaj je ta problem samo še stara zgodba ;)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #377 : 18 April 2006, 22:40:23 »
Šapa, Sammy, bolha, kaj veste ali so ti AM-ji že našli nove domove?..lp

S1b

• *
« Odgovori #378 : 19 April 2006, 18:19:48 »
spet se javljam in imam problem. Sib je danes začel renčati intenzivno, slabe izkušnje z psi je imel že prej ampak ko ga je pred parimi dnevi napadel nemški ovčar je začel kazati prve znake agresije do drugih samcev... ni renčal do vseh ampak danes se mu je pa res strgalo... sem bil z njim na rolerjih ko kar naenkrat prlaufata dva cucka iz gozda! Eden je zgrabil siba za hrbet drugi je pa skakal okoli njega. Sprva sploh nisem vedel kaj se je zgodilo, ker sem se rolal in me je doletel šok ko se je povodec silovito napel, če ga nebi spustil bi telebnil po tleh in si ziher kej zlomil. Takoj sem prlaufu in cucka ki je bil obešen sibu na hrbet brcnu visoko v nebo, potem se je sib zelo silovito pognal proti psu, ki je odletel in ga zgrabil za vrat. Na srečo je sib takoj spustu. Najbolj zanimivo in kar me je razjezilo je pa to da je ena lastnica srednjih let prihajala in klicala psa ampak nista ubogala, od daleć je vpila "A SI NORMALEN? PRIPNI PSA, TOŽILA TE BOM BLA BLA...." ! V tistmu trenutku mi je tok počiu trak, ker vem da nisem bil kriv in da se psa skoraj nonstop sprehajata brez povodcev. Dobesedno sem šel čez njivo proti ženski in vpiu boš ti vidla zdej kdo bo koga tožu... lol . Ženska je sam gledala in brez besed obrnila nazaj v gozd brez psov. Sploh se ne da verjet kok so ljudje glupi in mater ej če bi zvedu njen ime in primek bi jo takoj policiji prijavil. Zelo me je razkuril, ker psi postanejo agresivni zaradi takih lastnikov pa tudi lastnica se mi ni opravičila in me je celo zmerjala od daleč kao da sm jest kriu čeprav je bil sib med napadom na povodcu. No ja, kar je bilo je bilo... samo me zanima če ima kdo kakšen nasvet, da bi preprečil renčanje.

lp

+1 točka

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #379 : 19 April 2006, 19:02:21 »
če imaš tam kjer živiš kakšnega samca za katerega si siguren, da ga Sib ne bo napadel se zmeni in pojdi z njim ven. mislim, da se dobite na sprehodu. Ampak, ko se bosta z sibom bliažala psu glej, da sib ne bo vlekel ali pa se zaganjal probi z pribolški usmerit pozornost vate in ko bosta že čisto pred psom mu pusti, da se povoha ampak ne preveč časa. skos glej, da povodec ne bo napet. potem vmes prekini vohanje najbolj da ga pokličeš ali pa greš z roko pred gobček in zraven pribolšek in ga zvabiš k sebi. Vem za rondota, da pomaga če zraven govorim ja priden o kako si ti priden rondo in take stvari. potem pa pojdita lepo na sprehod naprej in da se igrata če se bosta in normalno naprej sprehod pač. pazi v glavnem kako se bo približal psu in kako ga boš potem stran dal, ko se boš odločil da je dovolj. pa tudi če pride do renčanja ne napenjaj povodca in ga vlečt stran, ker bo še huje ampak ga z pribolškom usmeri stran zato ti tudi priporočam, da ga že vmes odmakneš od vohanja da bo videl da nekateri psi so pa fejst prijazni. saj mogoče bo to pozabil pa meni nič tebi nič ampak mislim, da je že dosti star da bi lahko začel kazat svojo moč.

vem kako je to, če ti drugi pes uniči tvojega psa na tem področju da je agresiven potem se pa še lastnik dela pametnega itd. . Jaz sem z tem načinom Rondotu odpravila kar precejšno agresivnost, seveda ne vse v kar tudi dvomim da bom, ker tudi tukaj pri nas so tako ekstremno pametni ljudje da se kar bliska od pameti ampak vsaj dosegla sem da se v pse ne zaganja, da ga povoha in potem če drugi začne težit napade. prej pa ko je zagledal psa jaz za drog pa molit, da je drog dovolj močan.

veliko sreče

lp

+1 točka

S1b

• *
« Odgovori #380 : 19 April 2006, 20:46:26 »
irena hvala za nasvete, ubistvu pri nas je tako da je skoraj vsak drugi pes napadalen, sicer ima par samcev za prijatelje in se za njih ne zmeni... problem je če drugi pes rine vanga, priboljšek ne pomaga ker potem postane še bolj zaščitniški in samozavesten...

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #381 : 19 April 2006, 21:01:46 »
naj bo drugi pes tudi na povodcu z lastnikom. vem, da je to če srečaš psa samega nemogoče. sicer bo zdaj kmalu srečanje in če prav vem gresta in upamo na najbolje :)

lp

Satin

• *
« Odgovori #382 : 20 April 2006, 11:11:46 »
Sib kakšna sta pa bila psa, ker mogoče vem kera je ta ženska ne bom pa trdila, pa kje točno se je ta zadeva zgodila. Sicer ne verjamem da ti bo klic na policijo po dogodko kej pomagal, še posebaj na Grosupeljsko.
Kva se bomo zdej u loku pozdravljal če se srečamo, pa glih sta se začela razumevat. ;)
Tega se kar navadi, kakšni so tolk pametni da se mi včasih pritisk tolk dvigne...., me je že kar nekajkrat melo da bi jih ene par tolk oklofutala, sam kaj ko ne bi nič pomagalo. Eni mislijo da so oni in njihovi psi carji! >:( ::)

S1b

• *
« Odgovori #383 : 20 April 2006, 16:45:32 »
Bah satin imaš prav! Ženska je imela srednje dolge lase, en pes je bil rjave barve, drugi ćrne... eden podoben bolj nemškemu ovčarju z črno dlako, manše rasti seveda.Drugi pa bol kratko dlako z povešanimi uhlji. Mah saj je vseeno, jaz tudi mislim da policija ne bi storila nič, pomoje sploh pršli ne bi. No danes sem upošteval irenin nasvet z enim samcem in je sib sicer renčal ampak sem mu pozornost takoj preusmeril in že po nekaj časa je bilo brez renčaja, sicer če se mu je drug pes prebližal preblizu se je sib malo umaknil in potihem zarenčal! Mah sej upam, da ga bo minilo renčanje in da bo vse uredu  :)

lp

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #384 : 20 April 2006, 17:07:47 »
Vem za rondota, da pomaga če zraven govorim ja priden o kako si ti priden rondo in take stvari.

jaz bi tukaj opozorila na to, da si takšno govorjenje lahko privoščiš samo takrat, ko je pes popolnoma umirjen in ne kaže prav nobenih znakov agresije in nadvladovanja (je popolnoma tiho, gobec sproščen - brez gubanja, dlake so normalno postavljene - ne naježene, rep normalno postavljen - ne visoko zgoraj, pes se ne opira trdno na sprednje tace in se ne dela višjega kot je). ker drugače boš hvalil ravno to, česar si ne želiš da bi bilo in bo učinek ravno nasproten (agresija ni samo renčanje).

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #385 : 20 April 2006, 17:12:24 »
hvala sammy, ker si na to opozorila. ja seveda jaz to govorim samo takrat, ko je popolnoma miren v glavnem tako kot opisuješ. lahko pa sib, če delata z klikerjem mogoče kej ga hvališ z klikom tisti trenutek ko bo priden!

lp

Satin

• *
« Odgovori #386 : 20 April 2006, 21:24:24 »
Sib vem katero si misli sicer nisem mela sprva nje v mislih ampak mi je kapnil k pse opisal, po mojem je ta mal usekana >:(, vsaj jaz sem tak občutek dobila ob daljnih srečanjih z njo, na parih metrih. Sm se mogla kr mal za dret da je pse prvezala na en navaden štrik, bla je pa zlo prjazna z rekom sej navsta nič naredila sta zlo prjazna :-X. Ja pa ja pes se je pa že postavlal mal pa ful pohuljeno počas proti mojmu lezu, mali pa pogumno za njim. Lars je dobil sedi, sam je že mel srtino in iz grla se je slišal gruljenje, njej sm pa sm rekla da prvi k bo preblizu bo fasal tako brco v prsni koš da ga bo vanjo odnesel, pa naj dela kar hoče pol in če jih ne zna imet pod kontrolo jih naj ma pa na vrvici, jih je pol sm prvezala na štrik, se obrnila in odlomastla v gozd. Sm pol še parkrat z njo taka srečanja mela, parkrat je bla še mama zraven, jih je še od nje slišala. Tko da jih zdej ko nas vidi brez pardona priveže in se obrne v drugo stran. Če mam jaz lahko svojega na vrvici, naj ma pa tudi ona svojega, pač tako kot se vsi ljudje med sabo ne zastopimo, se tudi psi ne ::). Pol pride pa do ravsa, si pa ti vsega kriv, pravi krivec se dela pa nedolžnega pa še nate se dere...! Mislim a je res tako težko psa za minuto privezat in ga potem ko si zopet sam odvezat!!! ??? >:( ::)

S1b

• *
« Odgovori #387 : 21 April 2006, 07:44:41 »
mmja satin res so čudni tile lastniki, ki ne morejo pse privezati... razumem da se zgodi in da ti pes pobegne samo jaz res še nikoli nisem videl te pse privezane pa nonstop hodim po gozdu..Pa to niso edini psi, ki se sprehajajo brez povodca. Se mi zdi, da jih je v okolici ivančne prav veiko spuščenih in kao zdresiranih da se lahko šetajo brez vrvice. Velikokrat vidim pse, ki tečejo ob kolesu brez povodca in se kar naenkrat ustavijo če vidijo psa in začnejo renčat, lastnik pa nič! On samo spelje naprej kao da ni nič in čaka da bo prišel pes do njega. Bom zdaj v prihodnje hodil nekam kjer ni ljudi in psov, ker se mi zdijo taki sprehodi preveč stresni zame in za mojega psa.

lp.

Satin

• *
« Odgovori #388 : 21 April 2006, 12:17:14 »
Na našem koncu ti želim veliko sreče, čeprav moram reči da imava midva z Larsem na najinih sprehodih srečo pa jih ne srečujeva veliko in tako imava travnike v 99% zase :P :P ;) Tam okoli šole pa sva malce bolj pazljiva, še posebaj jaz :)

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
« Odgovori #389 : 21 April 2006, 14:07:29 »
Ajoj... še ena psička AM išče nov dom...  http://www.bolha.com/oglas1670806 (http://www.bolha.com/oglas1670806)