če imaš tam kjer živiš kakšnega samca za katerega si siguren, da ga Sib ne bo napadel se zmeni in pojdi z njim ven. mislim, da se dobite na sprehodu. Ampak, ko se bosta z sibom bliažala psu glej, da sib ne bo vlekel ali pa se zaganjal probi z pribolški usmerit pozornost vate in ko bosta že čisto pred psom mu pusti, da se povoha ampak ne preveč časa. skos glej, da povodec ne bo napet. potem vmes prekini vohanje najbolj da ga pokličeš ali pa greš z roko pred gobček in zraven pribolšek in ga zvabiš k sebi. Vem za rondota, da pomaga če zraven govorim ja priden o kako si ti priden rondo in take stvari. potem pa pojdita lepo na sprehod naprej in da se igrata če se bosta in normalno naprej sprehod pač. pazi v glavnem kako se bo približal psu in kako ga boš potem stran dal, ko se boš odločil da je dovolj. pa tudi če pride do renčanja ne napenjaj povodca in ga vlečt stran, ker bo še huje ampak ga z pribolškom usmeri stran zato ti tudi priporočam, da ga že vmes odmakneš od vohanja da bo videl da nekateri psi so pa fejst prijazni. saj mogoče bo to pozabil pa meni nič tebi nič ampak mislim, da je že dosti star da bi lahko začel kazat svojo moč.
vem kako je to, če ti drugi pes uniči tvojega psa na tem področju da je agresiven potem se pa še lastnik dela pametnega itd. . Jaz sem z tem načinom Rondotu odpravila kar precejšno agresivnost, seveda ne vse v kar tudi dvomim da bom, ker tudi tukaj pri nas so tako ekstremno pametni ljudje da se kar bliska od pameti ampak vsaj dosegla sem da se v pse ne zaganja, da ga povoha in potem če drugi začne težit napade. prej pa ko je zagledal psa jaz za drog pa molit, da je drog dovolj močan.
veliko sreče
lp
+1 točka