Avtor Tema: Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]  (Prebrano 1632606 krat)

amarook

• *
Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]
« Odgovori #3960 : 01 Julij 2009, 09:32:51 »
Ja  seveda je lepa kje na internetu pa je  jaz jo ne najdem :)

kaskae

• *
  • Spol: Moški
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #3961 : 01 Julij 2009, 21:05:00 »
Pozdravljeni  amarook, imam eno vprašanje za vas ,

Glede na to, da že kar nekaj časa oglašujete prihajajoče leglo in da ste povsod večkrat poudarili, da bodo mladiči VRHUNSKI, me zanima po čemu to sklepate  :-[

amarook

• *
« Odgovori #3962 : 02 Julij 2009, 08:07:16 »
Ja pod prvo če vzamemo primer da se prodaja mladiče čistokrvne aljaške malamute brez rodovnikov potem bo moje leglo več kot vrhunsko

pod drugo če vzamemo korenine od mame nazaj ter od očeta ter kakšen je oče ter mama bo to sigurno po kvaliteti legla vrhunsko leglo

malo si poglej njene prednike ali ves rodovnik za nazaj pa vidiš kakšna kri  se naj bi pretekala po teh mladičkih

že samo na osnovi teh ugotovitev je mogoče sklepati da naj bi bilo to leglo vrhunsko

če pa vzamemo  še da stojita za tem še imena kot so HOPI point ter INDITAROD  / njihovi psi izhajajo iz tam-oče ter mati /  potem tudi tu ugotovimo da je

kvaliteta  obeh staršev že vrhunska ter seveda tudi prednikov od njiju naj bi seveda bila

lep pozdrav Blaž

kaskae

• *
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #3963 : 02 Julij 2009, 16:11:06 »
Pod prvo, "čistokrvni brez rodovnika" se prodajajo po 200-300€, vaši bodo imeli najbrž tudi "vrhunsko" ceno

Pod drugo, zgolj po rodovnikih in slavnih prednikih se ne da ničesar sklepat, lahko si le želimo, da bodo imeli nekateri mladiči takšne lastnosti, se pa zgodi, kakor tudi sam veš, da so v vsakemu leglu tudi psi, ki niso glih božji dar matere narave in take vzreditelji pač tajijo, kot Cankar mater

Kar se tiče psarn Hopi p. in Inditarod, bi rekel, da se nobena nebi upala napovedat "vrhunskega" legla, glede na to, da so to resne in priznane psarne, ampak vsak resen vzreditelj lahko samo upa da bo dobil mladiče, kot si jih želi

Mene bolj zanima kvaliteta staršev samih, saj o njih ni zasledit nikjer ničesar, ne slik, ne razstavnih uspehov, ne zdravstvenih potrdil, nič..... al pa sem jaz tako štorast, da jih ne najdem

LP, pa brez zamere

amarook

• *
« Odgovori #3964 : 02 Julij 2009, 17:29:41 »
Da si štorast ni nič novega baje ...

da ne najdeš zdravstvenih potrdil tudi ne a imaš ti svojega objavljenega na spletu kaki si??

še v živo se skrivaš sem slišal pa bežiš....se svoje sence morda  bojiš??

l.p B

barbicom

• *
  • Spol: Ženski
    • B&A
« Odgovori #3965 : 02 Julij 2009, 19:22:41 »
Živijo Barbara si lahko sposodim to fotografijo?

lp

Ja seveda lahko...smo pa ja v sorodu... :P ;)

barbicom

• *
    • B&A
« Odgovori #3966 : 02 Julij 2009, 19:28:28 »
Se opravičujem standardom :P, ampak osebno mi je ta najlepši malamaut, seveda razen mojega  >:D.

Hvala... :-[ Drugače se pa vidi po najinih psih, da so nama všeč podobni psi... :D
Kar se pa standardov tiče, ga pa ne menjam za nobenega še tako vrhunskega psa!! Ni vse v standardu... :P

kaskae

• *
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #3967 : 02 Julij 2009, 21:10:39 »
Da si štorast ni nič novega baje ...

da ne najdeš zdravstvenih potrdil tudi ne a imaš ti svojega objavljenega na spletu kaki si??

še v živo se skrivaš sem slišal pa bežiš....se svoje sence morda  bojiš??

l.p B

Ta odgovor pove vse, kar sem želel vedet  ;)

awinita

• *
« Odgovori #3968 : 03 Julij 2009, 08:30:50 »
Hvala... :-[ Drugače se pa vidi po najinih psih, da so nama všeč podobni psi... :D
Kar se pa standardov tiče, ga pa ne menjam za nobenega še tako vrhunskega psa!! Ni vse v standardu... :P

Mi ni jasno zakaj malamuti, ki so polarni psi, kakor tudi samojedi, ki ji pa standard dovoljuje dolgo dlako. No v glavnem mene sploh ne prizadene, saj imam mojo lepotičko, vi pa lepotca, ki ga bo po mojem okusu malokdo lahko prekosil.  :P :P :P :P

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #3969 : 03 Julij 2009, 12:12:59 »
Ko že ravno o tem...a potem vzreditelji dolgodlake malamute (ki torej niso ustrezni standardu) prodajo za nižjo ceno ali...?

P.S: amarook se ti ne zdi,da bi bilo bolj na mestu oglaševati leglo vrhunskih staršev kot pa vrhunske mladiče?

vohlec

• *
« Odgovori #3970 : 03 Julij 2009, 17:28:20 »
Ja pod prvo če vzamemo primer da se prodaja mladiče čistokrvne aljaške malamute brez rodovnikov potem bo moje leglo več kot vrhunsko

pod drugo če vzamemo korenine od mame nazaj ter od očeta ter kakšen je oče ter mama bo to sigurno po kvaliteti legla vrhunsko leglo

malo si poglej njene prednike ali ves rodovnik za nazaj pa vidiš kakšna kri  se naj bi pretekala po teh mladičkih

že samo na osnovi teh ugotovitev je mogoče sklepati da naj bi bilo to leglo vrhunsko

če pa vzamemo  še da stojita za tem še imena kot so HOPI point ter INDITAROD  / njihovi psi izhajajo iz tam-oče ter mati /  potem tudi tu ugotovimo da je

kvaliteta  obeh staršev že vrhunska ter seveda tudi prednikov od njiju naj bi seveda bila

lep pozdrav Blaž

Se mi zdi, da si ti malo preveč k srcu jemlješ vsa ta "zveneča" imena psarn in potomcev od obeh staršev. Kvečjemu sta starša vrhunska, ne pa mladički, ki jih še sploh ni na svet. Za samca sem bral, da ima neke bis in biss, za psico pa piše le, da ima vzrejno oceno A. Da bi bila samo zaradi tega ena izmed najlepših v Evropi?? Mogoče zate osebno. Tudi če prihaja iz top psarne, jo to ne naredi vrhunsko. Veš kdaj bo vrhunska? Takrat, ko bo dajala vrhunske mladiče. Po tem se meri kvaliteta psa/psice. Po mladičih. Dokler je pa kvečjemu perspektivna.

Pa še nekaj je:
Dober rodovnik ne naredi dobrega psa, ampak dober pes naredi rodovnik dober! ;)

MAX-Y

• *
    • halikanum
« Odgovori #3971 : 04 Julij 2009, 08:21:07 »

Pa še nekaj je:
Dober rodovnik ne naredi dobrega psa, ampak dober pes naredi rodovnik dober! ;)

LEP POZDRAV VSEM SKUPAJ
Dolgo me ni bilo in vidim da se ni dosti spremenilo na forumu. Nič "pametnega " se ne dogaja ! Razvil se je en razgovor ki ne vodi nikamor in je po mojem totalno brez veze. Kdo pa lahko napove točno kakšno bo vreme jutri ? Vidim oblake zato bo dež ?!? Prosim Vas ljudje, bodimo resni, če že ne to potem barem odrasli. Namesto te bedarije, bi lahko nekdo napisal svojo dogodivščino, napisal rezultate na razstavah.... A ne bii bilo to bolj resnično ?
Jaz vedno rečem: čas bo vse pokazal, kdo je imel prav in kdor ne !
VOHLEC
VEČJE RESNICE NI, KOT JE V CITATU NAPISANO!
Seveda vse skupaj je moje mišljenje in kot človek se lahko zmotim...
Lep dan še naprej.
Laci

Lamach

• *
  • Prisluhni naravi...
« Odgovori #3972 : 04 Julij 2009, 08:45:04 »
Dolga dlaka guor, dolga dlaka dol, ..... o tem s(m)o že večkrat govorili in zaključili, da imajo v širšem območju prednost malamuti s krajšo dlako, tako pač je.

Tile strašni pasemski psi brez rodovnika in njihovi ponosni lastniki kar naj nabijajo cene teh psov brez rodovnika... bodo ljudje več iskali tiste, ki imajo rodovnik ka pa je par evrov dat več.

Ali mi lahko svetuje kdo kako začeti s hojo po gorah z dobrih 6 mesecev starim psom ali naj rajši še počakamo?

LP

p.s.
Ste že pospravili vso "otrebleno" dlako? Pri nas jo mamo v izobilju, če kdo rabi.  :D

kaskae

• *
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #3973 : 04 Julij 2009, 09:29:57 »
Za samca sem bral, da ima neke bis in biss,

Najbrž si mislil na očeta od samca  ???

LEP POZDRAV VSEM SKUPAJ
 Razvil se je en razgovor ki ne vodi nikamor in je po mojem totalno brez veze.

Kaj ne bo, ko pa na konkretno vprašanje dobiš žaljivke nazaj  :o

Lamach, sicer ne vem če moje mnenje kaj šteje,  ampak jaz bi počakal z hojo po gorah do jeseni, ker zdaj je kar vroče zunaj in bi lahko prišlo do neljubih posledic, sploh ker je kuža še mlad in neutrjen, če se kljub temu odločiš za kakšno kratko turo, vzami sabo veliko vode in prvo pomoč tudi (za moreebitne poškodbe tačk )

vohlec

• *
« Odgovori #3974 : 04 Julij 2009, 09:42:31 »
Najbrž si mislil na očeta od samca  ???

Ja, potem sem videl, da sem bil tudi jaz površen pri branju. :)

ARTI

• *
« Odgovori #3975 : 05 Julij 2009, 17:07:27 »
Evo kako preživljamo tople poletne dni... :P

Lamach

• *
  • Prisluhni naravi...
« Odgovori #3976 : 05 Julij 2009, 17:11:30 »
..., sicer ne vem če moje mnenje kaj šteje,...

Moram priznat, da sem ravno od tebe pričakoval odgovor, glede na to, da maš iskušnje s psi, ki morjo tut mal rit tazmigat.   ;)

Hvala in LP

anaya

• *
    • anaya
« Odgovori #3977 : 05 Julij 2009, 17:32:37 »
Danes smo stare teden dni.

goldust

• *
« Odgovori #3978 : 05 Julij 2009, 19:53:12 »
 O kolk so krasni mladički ! Kam se je skril pa peti mišek ?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #3979 : 05 Julij 2009, 20:03:50 »
Lebdeča Aska:

Aska na eni nogi:

ups..

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #3980 : 05 Julij 2009, 20:21:44 »
Lanabela, najlepša ti hvala za spet krasne slikce :o :o Ja upsi se tudi dogajajo :-[, kaj čmo ;) Če pa gume ni videla že celo večnost :-\ in se je znajdla :D

anaya

• *
    • anaya
« Odgovori #3981 : 05 Julij 2009, 20:49:21 »
O kolk so krasni mladički ! Kam se je skril pa peti mišek ?

Malček je žal samo še zvezdica na nebu.

ZEVS

• *
  • ZEVS
« Odgovori #3982 : 06 Julij 2009, 10:06:28 »
Lanabela, najlepša ti hvala za spet krasne slikce :o :o Ja upsi se tudi dogajajo :-[, kaj čmo ;) Če pa gume ni videla že celo večnost :-\ in se je znajdla :D

:o :o ;D  ;D  ;D  ;D tako je če pes misli z svojo glavo  ???

awinita

• *
« Odgovori #3983 : 06 Julij 2009, 10:38:25 »
Ja pa zakaj bi mogla boga  Aska vse kar drugi hočejo delat, saj je malamut in malamuti vemo kakšni so  >:D :P

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #3984 : 09 Julij 2009, 09:55:20 »
tako je če pes misli z svojo glavo  ???
He he :P ;D

Ja pa zakaj bi mogla boga  Aska vse kar drugi hočejo delat, saj je malamut in malamuti vemo kakšni so  >:D :P
;) :D

Par slikc ene paconarke :D

lp

BiancaBučko

• *
« Odgovori #3985 : 09 Julij 2009, 10:01:34 »
Aska, krasna si  :)

ZEVS

• *
  • ZEVS
« Odgovori #3986 : 10 Julij 2009, 07:25:17 »
 ;D Aska si bila v blatni kopeli za lepšo dlako  ???   :P ;D

lp

nejcb

• *
« Odgovori #3987 : 10 Julij 2009, 17:25:30 »
Pozdravljeni!

Sem čisto nov na tem forumu in pišem vam, ker imam nekaj osnovnih vprašanj glede aljaškega malamuta.
Doma imamo 11 tednov staro psičko Nuuko, pasme aljaški malamut, ki je zelo pridna in dovzetna za učenje. No, seveda ji je treba vedno dokazovati, kdo je alfa, ampak počasi že razume..:)
Zaenkrat obvlada ukaze "sedi" in "prostor", zato me zanima, v kateri smeri naj nadaljujemo z vzgojo? Kakšne so še take lažje vaje, katere bi jo lahko počasi začeli učiti? Ker zdi se mi, da ko petkrat ponovi "sedi" in "prostor" se ji potem nekako ne da več in nam hoče povedat "ma saj to pa že znam, kaj me j..." :)
Kdaj je primerno, da jo peljemo v malo šolo? Če kdo mogoče pozna katero, da je bolj primerna za malamute, bi bil vesel informacije.

Poleg tega bi še nekaj vprašal: namreč Nuuki se zelo pogosto hlipa.. ponavadi je to vedno po jedi oz. ko pridemo iz sprehoda in ko se napije vode, vendar včasih je to tudi ponoči, ko spi.. zanima me, ali je to normalno, ali moramo kako urigirat?

Hvala in lep pozdrav!

Nuuka, Nejc

ARTI

• *
« Odgovori #3988 : 10 Julij 2009, 19:41:41 »
Pozdravljen nejcb! :)
V malo šolo bi bilo najboljše da greš sedaj, oziroma čimprej.Po navadi hodijo v male šole psi vseh pasem.  Od kje pa si?

Kar se tiče hlipanja naj te ne skrbi. To se dogaja vsem mladičkom.

Zanima me še, kje si kupil tvojo psiško.   

nejcb

• *
« Odgovori #3989 : 10 Julij 2009, 22:54:21 »
Hvala ARTI za odgovor.

Nuuko smo kupili v Italiji (psarna Lago degli Orsi). Več informacij je pa na Nuukini spletni strani v podpisu..:)

Glede male šole.. a je vredu, če gremo v katerokoli malo šolo, ali obstaja kje katera, ki je bolj naklonjena malamutom ?

Smo pa iz Goriškega konca, vendar trenutno domujemo v Ljubljani..