Zdravo
Ja, res smo se nekaj dogovarjali prek ZS, ampak so bili le nasveti in priporočila ter mnenja. Kar se pa tiče našega bodočega kužka je še vse v zraku.
Res je že dolgo, odkar smo nazadnje nakupovali kužka. Našega Rika smo kupili v Tolminu. Takrat res nisem veliko vedela o rodovniških/nerodovniških psih. Imel je rodovnik, na kar pa takrat nisem polagala velikega pomena- zame je bilo takrat le pomembno, da dobim svojega kužka, takšnega, kakršnega si želim. Izkazalo se je, da je bil res odličen, razstavnih staršev in predvsem zdrav. Pa tudi če ne bi bil, če ne bi naključje hotelo,da smo kupili ravno njega, nič manj radi ga ne bi imeli.
Zato Zdaj, ko pa sem malo starejša in bolj poučena, pa poskušam izbrati po svojih najboljših močeh in s pomočjo ljudi, ki se na to veliko bolj spoznajo od mene, ki mi lahko svetujejo in pomagajo. Že zaradi Rika, ki v 14 letih ni bil niti enkrat pri veterinarju - z izjemo celjenja proti steklini - kupujemo izkjučno in le rodovniškega psa. Vem, da ni pravila, ampak vsaj večja sigurnost pa je.
Zato in zaradi vsega povedanega upam, da mi resnično, tisti, ki so mi odgovorili, poskušajo pošteno pomagati, saj tudi sami pošteno kupujemo psička,z velikim veseljem in težkim pričakovanjem. Prav zaradi tega ne razumem popolnoma vašega zadnjega stavka, saj so bili vsi, ki so se mi javili zelo prijazni in pripravljeni pomagati, bi bila krivična, če bi rekla,da ne.Mislim, da ne smete metati vseh v isti koš.
Upam no, da naš dolgo načrtovan in pričakovan nakupa kužka, ki nam bo v veliko veselje in bo napolnil praznino ob izgubi našega Rika, ne bo grenka izkušnja.
Lp Katja