Avtor Tema: Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]  (Prebrano 1633480 krat)

Remi

• *
  • Spol: Ženski
  • Rembrandt "of Sedna"- Remi
Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]
« Odgovori #3990 : 10 Julij 2009, 23:12:55 »
Obstajajo nekatere šole, ki veljajo za boljše, nekatere pa za slabše. Za šolo, ki je bolj naklonjena malamutom pa ni, saj so v šolah psi vseh pasem.
Lp Nina & Remi

nejcb

• *
« Odgovori #3991 : 10 Julij 2009, 23:46:28 »
Hvala Nina, vendar bi rad konkretnejše odgovore.. kam ste vi, oz. kdorkoli od ostalih, peljali vašega malamuta v malo šolo?

Aska mi je prek ZS prijazno svetovala KD Agility Ilirija oz. KD Krim.

Še kakšni predlogi, kjer se splača pogledat?

Remi

• *
  • Rembrandt "of Sedna"- Remi
« Odgovori #3992 : 11 Julij 2009, 00:26:29 »
Jaz sem tudi za KD Krim. Midva z Remijem hodiva tja.Imaš  pa veliko pasjih šol naprimer: KD Barje, KD Grosuplje, KD Ljubljana, KD Agility Ilirija...
Lp Nina & Remi

ARTI

• *
« Odgovori #3993 : 11 Julij 2009, 09:27:25 »
nejcb ali boš kaj razstavljal tvojo psičko?
Mi imamo tudi mladička, ki je mesec dni starejši od tvoje.

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #3994 : 11 Julij 2009, 10:55:39 »
Aska mi je prek ZS prijazno svetovala KD Agility Ilirija oz. KD Krim.
Pozabila omenit še KD Ljubljana.

nejcb

• *
« Odgovori #3995 : 11 Julij 2009, 11:34:25 »
Ok hvala vsem za priporočila glede šole. Šli bomo v KD Krim, na podlagi vaših priporočil.

ARTI, kje si pa ti dobil svojo psičko? Je slovenka? :)

Glede razstavljanja... Nuuko smo kupili kot "nerazstavno", tako je določila vzrediteljica. Sami se sploh ne spoznamo na razstavno sceno, tako, da težko rečem, ali je primerna za razstave ali ne. Za nas je pravtako krasna kot vsi tisti najlepši malamuti na razstavah ;) Mogoče imajo v Italiji drugačne kriterije. Če se bo izkazalo (na podlagi strokovnih mnenj), da ima potencial za razstave, jo bomo prav gotovo razstavljali.. vkolikor bo to njej v veselje..

ARTI

• *
« Odgovori #3996 : 11 Julij 2009, 14:00:44 »
Nimamo samičke ampak samčka, Maxa. Skoten je v Sloveniji. Je pravnuk naše prve psičke  Boogie - Woogie, katere predniki izhajajo iz istih krvnih  linij kot tvoja Nuuka.
Slike so v mojem albumu.

nejcb

• *
« Odgovori #3997 : 12 Julij 2009, 09:24:21 »
Se opravičujem, ARTI, da sem Maxu zamenjal spol. :)

Imate prekrasne pse... še posebej Blue je legenda! Ravno njega sem spremljal na Youtubu in njegovi videoti so me impresionirali... še posebej tisti "živjo" !

ARTI

• *
« Odgovori #3998 : 12 Julij 2009, 11:17:37 »
Da je Blue tako priden gre zahvala njegovi lastnici Tini.  :)

anaya

• *
    • anaya
« Odgovori #3999 : 12 Julij 2009, 22:10:19 »

Malčice so stare 14 dni.

nejcb

• *
« Odgovori #4000 : 12 Julij 2009, 22:20:27 »
Waaaaw, lepotice!

To bo še potomstva na pretek.. :)

Krasne so!

ZEVS

• *
  • ZEVS
« Odgovori #4001 : 13 Julij 2009, 09:21:09 »
 :o  kako so lepe  ;D

lp

snow storm

• *
  • Blue Wolf
    • Blue Wolf of Snow Storm
« Odgovori #4002 : 13 Julij 2009, 19:51:03 »
Cestitke za nov podmladek, Anaya!

Lp,
Tina

kaskae

• *
  • Spol: Moški
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #4003 : 13 Julij 2009, 21:02:04 »
Izgleda, da je letos prava "pandemija" Malamutov, upam da bodo cene kaj padle zaradi ogromne ponudbe  >:D

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4004 : 13 Julij 2009, 21:20:07 »
Izgleda, da je letos prava "pandemija" Malamutov, upam da bodo cene kaj padle zaradi ogromne ponudbe  >:D

Ja kaskae,prav naval je...in bo vse do takrat,ko bo pri meni padla kocka in bom konkretno se spravila v nakup malamuta.... Murphyjev zakon pač :(

Drugače pa Anaya,mladiči so čudoviti :-*

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
« Odgovori #4005 : 16 Julij 2009, 04:14:02 »
še v živo se skrivaš sem slišal pa bežiš....se svoje sence morda  bojiš??

l.p B

Oj pozdravljeni spet med vami. Res sem zadnje čase malo gor ker me cajt mal baše. Moram priznat da me je ta izjava precej nasmejala tudi o čistokrvnih brez rodvnikih. Kas kakor vem ti ne bežiš ampak se pustš vlečit  :D :D :D

lp

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
« Odgovori #4006 : 16 Julij 2009, 04:31:55 »
anaya čestike za pomladke

anaya

• *
    • anaya
« Odgovori #4007 : 16 Julij 2009, 08:38:39 »
Hvala vsem za čestitke.
Malčice izredno lepo napredujejo in že poskušajo narediti prve korake.  :)

kaskae

• *
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #4008 : 16 Julij 2009, 14:35:29 »
A samo 1000€ bo cena "vrhunskih"    ???

TAJGA

• *
« Odgovori #4009 : 22 Julij 2009, 13:02:57 »
Pozdravljeni. Sem zopet med živimi.. nam je nekaj časa internet nagajal. Imam pa en problem pa upam da mi boste znali kaj svetovat. Namreč naša Tajga ( sedaj ima 7 mescev), nikakor noče v mesto oziroma na kak kraj ki ga ne pozna. Zadnjič sem hotela na sprehod z njo po drugi poti, ki pelje čez vas vendar je dala rep med noge in začela vlečt proti domu kot nora. Opazila sem da je postala precej boječa, čeprav mimo nas hodijo cele skupine ljudi, traktorj, avtomobili se kr nekako boji ceste. Medtem ko je šla pri 3, 4 mesecih vse povsod. Bile smo tudi v mali šoli, in tam se ni nič bala ljudi, oz. lastnikov psov, če pa kakega človeka srečamo na sprehodu pa prec postane plašna. Zanima me kaj lahko naredim, saj bi šla rada z njo povsod na sprehod, ne pa samo po eni gozdi poti več čas. hvala za odgovore

anaya

• *
    • anaya
« Odgovori #4010 : 23 Julij 2009, 11:59:12 »
 :)

kaskae

• *
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #4011 : 23 Julij 2009, 21:04:13 »
Pozdravljeni. Sem zopet med živimi.. nam je nekaj časa internet nagajal. Imam pa en problem pa upam da mi boste znali kaj svetovat. Namreč naša Tajga ( sedaj ima 7 mescev), nikakor noče v mesto oziroma na kak kraj ki ga ne pozna. Zadnjič sem hotela na sprehod z njo po drugi poti, ki pelje čez vas vendar je dala rep med noge in začela vlečt proti domu kot nora. Opazila sem da je postala precej boječa, čeprav mimo nas hodijo cele skupine ljudi, traktorj, avtomobili se kr nekako boji ceste. Medtem ko je šla pri 3, 4 mesecih vse povsod. Bile smo tudi v mali šoli, in tam se ni nič bala ljudi, oz. lastnikov psov, če pa kakega človeka srečamo na sprehodu pa prec postane plašna. Zanima me kaj lahko naredim, saj bi šla rada z njo povsod na sprehod, ne pa samo po eni gozdi poti več čas. hvala za odgovore

Tudi naša Simba je bila boječka, podobno kot v tvojemu primeru. Vendar nikoli nisem niti minute toleriral tega početja, pes mora spoznat, da tiste stvari nikakor niso bav-bav in da se nima česa bat. Najslabše kar lahko naredimo je to, da obrnemo in gremo po tisti poti , ki ustreza njej (kdo koga pelje na sprehod ? ) Tudi naša psica se je bala traktorjev, ljudi, bevskala je celo na bale na njivi. Potem pa smo jo lepo počasi spoznavali z avtomobili na cest in sicer tako da kadar je šel kak avto nasproti sem ji preusmerjal pozornost nase, ko je šel avto mimo, vkolikor ni zganjala panike je bila nagrajena, če ne pa sem dejanje enostavno ignoriral in sva šla dalje, prav tako jo je treba počasi spoznavat tudi z drugimi stvarmi, pred katerimi ima strah, če se boji traktorja jo spoznaj z njim, ko bo miroval, naj si ga malo ovoha, če se boji bale na njivi greš pač skupaj z njo pogledat, kaj je to za en hudič. V nobenem primeru pa je ne tolaži, ko se boji, ker potem misli, da je prav da se boji, ker je za svoje dejanje nagrajena. Naša Simba  je zelo hitro odpravila vse svoje strahove, upam da boste vi tudi  :)

kaskae

• *
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #4012 : 26 Julij 2009, 09:43:26 »
Hmmm....... malo čudno vprašanje, pa vseeno,

Ali se vam je že kdaj zazdelo, da je vaš Malamut rekel kakšno besedo  ???

Sem pred par dnevi šel odprt pesjak in me je Kas že nestrpno čakal, sem rekel : " ja kje je moj fant "  , Xena je pa ponovila: " faaaaaant", skoraj me je na rit zaflikalo  :o

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4013 : 26 Julij 2009, 10:19:38 »
kaskae...drugič ne v rožcah hodit k pasji bandi XD...hec hec

Drugače s emi zdi,da je na netu največ posnetkov polarcev,ki govorijo.Sploh tisto "i love u!" Najbolje da posnamešpa deliš z nami

TRISTI

• *
« Odgovori #4014 : 29 Julij 2009, 07:44:44 »
Pozdravljeni!

Že kar nekajkrat sem pisala na forum glede nakupa AM-ja.

No, sedaj smo se, po skoraj letu in pol, odkar smo izgubili našega Rika, le dokončno odločili za nakup male kepice.
Želimo si samčka, in kot zakleto, leglo ki nam je bilo najbolj interesantno  in smo komaj čakali na skotitev -ima same samičke!
Saj smo bili v dilemi  - samček-samička, ampak nekako se bolj nagibamo na nakup  samčka.

Kaj mogoče kdo ve, ali bo v bližnji prihodnosti še kakšno leglo teh lepotcev!

Kaj pa psarna POLARNI USVIT iz Češke?

Na njihovi spletni stani sem zasledila, da je pred kratkim en njihov samček šel v Slovenijo!

Vseh mnenj in nasvetov bom zelo vesela .

Aja, naš prejšnji kuža je bil samojed, ki nam je polepšal 14 let življenja.  Riko- špiko hudo te pogrešamo!

Lp Katja

MAX-Y

• *
    • halikanum
« Odgovori #4015 : 29 Julij 2009, 15:44:41 »

Kaj pa psarna POLARNI USVIT iz Češke?

Na njihovi spletni stani sem zasledila, da je pred kratkim en njihov samček šel v Slovenijo!

Pozdravljena
Ja, samček se nahaja v Lendavi, v psarni Halikanum.
Izgleda da bo še eno leglo letos v Sloveniji. V roku 2-3 meseca.
Lp

Laci

nejcb

• *
« Odgovori #4016 : 30 Julij 2009, 09:19:53 »
Jaz bi pa mel eno vprašanje za izkušene lastnike malamutov..

Namreč, Nuuka ima komaj 3 mesece in 1 teden, pa ji energije nikoli ne zmanjka. Vsako jutro tečemo od 2,5 - 3km.. kombinirano, tek, hoja, tek..večino je teka, potem še pozno popoldne cca 1 km in še zvečer sprehod po gozdu.

Zanima me, ali je to prevelika obremenitev za tako mladega malamuta, glede na to, da še nima kosti dobro razvitih itd.. ? Koliko ste vi "trenirali" vaše mladiče?

Pa fora je v tem, ker jaz je sploh nočem toliko "terat", vendar ko smo na vrtu začne zganjati neumnosti, če ima preveč energije. Potem gremo laufat, pa ko pridemo nazaj, spi za 2 uri kot top.

Bil bi zelo vesel, če bi mi dal kdo kakšen nasvet glede tega.

Pozdrav.

TRISTI

• *
« Odgovori #4017 : 30 Julij 2009, 10:27:12 »
Zdravo

Vsem se najlepše zahvaljujem za pomoč, nasvete in željene informacije. Super ste.

Uživajte s svojimi tačkami in vam sporočim, ko bomo tudi mi dobili malega vrageca. :o ;D

Lp Katja

kaskae

• *
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #4018 : 30 Julij 2009, 14:26:46 »
Zdravo

Vsem se najlepše zahvaljujem za pomoč, nasvete in željene informacije. Super ste.

Uživajte s svojimi tačkami in vam sporočim, ko bomo tudi mi dobili malega vrageca. :o ;D

Lp Katja

Če prav razumem je bilo vse zmenjeno preko ZS-jev  ???
Naj te samo opozorim, da ni vse zlato kar se sveti, zadnje čase se na veliko prodaja "muda pod bubrege"   ;)

TRISTI

• *
« Odgovori #4019 : 30 Julij 2009, 15:19:00 »
Zdravo

Ja, res smo se nekaj dogovarjali prek ZS, ampak so bili le nasveti in priporočila ter mnenja. Kar se pa  tiče našega bodočega  kužka je še vse v zraku.

Res je že dolgo, odkar smo nazadnje nakupovali kužka. Našega Rika smo kupili v Tolminu. Takrat res nisem veliko vedela o rodovniških/nerodovniških psih. Imel je rodovnik, na kar pa takrat nisem polagala velikega pomena- zame je bilo takrat  le pomembno, da dobim svojega kužka, takšnega, kakršnega si želim.  Izkazalo se je, da je bil res odličen, razstavnih staršev in predvsem zdrav. Pa tudi če ne bi bil, če ne bi naključje hotelo,da smo kupili ravno njega, nič manj radi ga ne bi imeli.

Zato Zdaj, ko pa sem malo starejša in bolj poučena, pa poskušam izbrati   po svojih najboljših močeh in s pomočjo ljudi, ki se na to veliko bolj spoznajo od mene, ki mi lahko svetujejo in pomagajo. Že zaradi Rika, ki v 14 letih ni bil niti enkrat pri veterinarju - z izjemo celjenja proti steklini - kupujemo izkjučno in le rodovniškega psa. Vem, da ni pravila, ampak vsaj večja sigurnost pa je.

Zato in zaradi vsega povedanega upam, da mi resnično, tisti, ki so mi odgovorili, poskušajo pošteno pomagati, saj tudi sami pošteno kupujemo psička,z  velikim veseljem in težkim pričakovanjem. Prav zaradi tega ne razumem popolnoma vašega zadnjega stavka, saj so bili vsi, ki so se mi javili zelo prijazni in pripravljeni pomagati, bi bila krivična, če bi rekla,da ne.Mislim, da ne smete metati vseh v isti koš. 

Upam no, da naš dolgo načrtovan in pričakovan  nakupa kužka, ki nam bo v veliko veselje in bo napolnil praznino ob izgubi našega Rika,  ne bo  grenka izkušnja.

Lp Katja