Z treningi in aktivnostjo je pri nas tako, da je le ta zmanjšana na minimum, ker je zunaj zelo vroče in soparno in nebi rad tvegal, da se mi psi pregrejejo, saj je pregretje dokaj resna stvar, lahko celo smrtna

Kakšnih 14 dni nazaj je bil en dan, ko je bilo malo oblačno in samo 20°c, pa mi ni dal hudič miru in smo šli preizkust naš novi kart, vpregel sem vse štiri pse in smo naredili približno 4km, s tem da sem tudi jaz zelo pomagal pri vleki. Psi so dobro delali in ni bilo opazit nič posebnega, vendar ko smo prišli nazaj so rabili res veliko časa da so "prišli k sebi", tako da sem rekel : nikoli več, 15°c je maximum za trening

Pri mladičih je tako, da jih pustimo teči samoinicijativno (kolikor pač sami hočejo), kar pa tek za vodnikom sigurno ni, saj bo vsak mladič nagonsko tekel za nami. Pravilno bi bilo, da pes teče pred nami (na oprsnici seveda) in se mi njemu prilagajamo. Izogibamo se močnejših vzponov, spustov in stopnic, zaradi mehkih sklepov (že 100x povedano

)
Torej če na kratko povzamem v avgustu lepo v senčko, obilo vode, za vodnika lahko tudi kaj drugega

, posvetite se raje vajam iz poslušnosti in kakšnim trikcem saj to tudi zelo utrudi zverino. Za počakati je samo en mesec, septembra pa bomo počasi spet u akciji

Nekaj napotkov kako prepoznati "toplotni udar" in kako ravnati ob njem pa najdemo TUKAJ (http://portal.mrpet.si/AnnouncementsAdvanced.aspx?ModuleID=142&TabIndex=1&TabID=107&ItemID=71)