Avtor Tema: Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]  (Prebrano 1633151 krat)

aska

• Pravi Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • AM Aska
Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]
« Odgovori #420 : 14 Maj 2006, 15:41:24 »
Hm odvisno kdaj je s psom začel teči ob kolesu,če že koj ko ga je dobil, to res ni bilo dobro za Yukona, pa potem ko že pravo velikost dobil in kosti so se mu že ornk razvile pa je spet drugače. Hm drugače ne verjamem, da je to zaradi kolesa, možnosti je , da je tudi podedoval, to je odvisno od marsičesa. No nisem ravno strokovnjak za to, tako , da ti žal ne morem dati točnega odgovora. So pa tud AM-ji nagnjeni k tej bolezni žal....lp

S1b

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #421 : 19 Maj 2006, 20:50:35 »
kaj ste tok tiho? sibu tok dlaka odpada da bi lahk pletilstvo odpru ;D, sploh si ne morš predstavljat, da mu tok dlake odpade pa se skoraj nič ne pozna. Začel je teči ob kolesu in je prav lepo priden, sicer se frajer zmatra po parih minutah ali se mu pa ne da tako da ga morem spustit da laufa lepo ob meni . Rane ne gobčku so se zacelile in je minilo brez večjih zapletov, sicer se mu bodo brazgotine poznale večno še posebej psihične saj renči na skoraj vsakega samca, ki ga sreča. Zanimivo je, da je še vedno zeloooo prijazn do starih prijateljev. Včasih je renčal tudi na majhne psice ampak nič več, ko jih povoha se vede skrajno previdno in nežno. Včasih ga malo prebudi lovski nagon, če začnejo teči pred njim tako da se požene za njimi in se živahno meče na manjše psičke  >:(, hitro se umiri če se pes ustavi in ne teče več. Glede odpoklica je tako da me uboga 80 % če ni psa zraven, lahko bi rekel da tudi obvlada 100 % poleg  :). Do ljudi je zelo prijazen in se rad crklja samo do nekaterih otrok, ki kričijo ali tečejo proti njemu(zelo redki primerki) se začne obnašati agresivno, to je posledica satanovega otroka iz sosednje ulce. Vglavnem upam, da go bo minila agresija do nekaterih samcev in da bo vse uredu. Dobil je tudi advantix in problemov s klopi zanekrat še ni. Kako pa kej vaši AM ?

lp

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #422 : 19 Maj 2006, 22:00:12 »
Sib sej nismo tako tiho, sej eni kar pridno pišemo ;)..Super, da se lepo rana na gobčku zacelila je, pa tudi , če bo res kaj brazgotine ostalo, bo itak pod dlako skrita ;). Psihično pa lahko za stalno mu ostane. Probaj delati čimveč na pozornosti in mogoče prosi kakega znanca, ki ima tudi psa in vadiš pri njem, tolko časa, da bo mirno šel mimo tega psa. Vem , da je težko, sej a mogoče ti uspe. Ali pa, ko pravočasno vidiš, da se vama približuje kak pes, takrat poskusi z motivacijo, bodi mu čimbolj zanimiv, seveda ga potem fejst pohvali, ko bo mirno mimo psa šel in seveda slediti mora nagarada.
Pa veliko uspeha. Glede odpoklica je bil pri moji že prav soliden, samo trenutno je v puberteti in če nima zraven kakega pridnega psa/čko, ki uboga, je rajši ne spuščam več, ker se gre drugače lepo igrice, češ lovi me, no je pa odvisno kje bo spuščena, če na znanem kraju potem bo tako, če pa ni znan pa bo kar sledila, samo da bi mi hotela pobegniti, to se pa še ni zgodilo, vedno je v preži, kje sem. V šoli pa je njen odpoklic super, samo pustmo šolo, ker tam je razred zase, tam bo pridna, tudi mimo psov bo že lepo šla ne da bi se kaj zmenila zanje, samo izven šole, jo pa še vedno kdaj pa kdaj popade, da bo za najmanjšim listkom, katerega vetrček premakne letela, kaj šele da ne bi si želela do kake pasje družbe katero vidi, čeprav mi vedno bolj uspeva, da ravno vedno ne rine do vseh pesjanov, včasih mi že celo uspe, da jo pravi čas zmotiviram, ker ima dobre oči in hitro opazi štriinožce ;) ;D
Kar se pa izpadanja dlake tiče, je moja s tem opravila že pozimi (konec januarja in začetek februarja), takrat cele gore kupov dlak je bilo, ma sem jo tud po večkrat na dan česala, pa ni blo ne kraja in konca, na koncu bila prava oskubljenka, taka , da je znani ljudje niso prepoznali. Potem je bilo do sedaj , ko je topleje mir z odpadanjem dlake, samo sedaj ji tko po malem malce ta povrhnja dlaka odpada, samo to ni nič narobe, pač toplejše vreme naredi svoje, sej dlaka se ji drugače še vedno ful sveti..
Drugače pa Sib lahko sam kaj več pišeš pod to temo in bo ziher kaj več se pisalo tudi tukaj ;)

lp

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #423 : 19 Maj 2006, 22:13:56 »
Sib, super da so se rane zacelile, še da jih malo dlaka pokrije pa jih bo komaj za opazit, jah hvala bogu smo preobleko že dali skozi, če se boš res za pletilstvo odloču sam javi ti še midva z Larsom kej dostaviva da ti ne bo zmanjkalo surovine

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
    • http://rink.moj-album.com/
« Odgovori #424 : 22 Maj 2006, 16:48:28 »
Sib najboljše, da odpreva s.p. pletilstvo - to bi služila  ;) :D. Albo sem včeraj dolgoooo česala in nabrala za 1 majhno Mercatorjevo vrečko dlake. Potem se pa rajši nehala. To bi šlo v nedogled. Se ji pa tudi že malo pozna.

S1b

• *
« Odgovori #425 : 22 Maj 2006, 22:48:00 »
hehe pomoje bi obogatel če bi skupi nardil pletilstvo ;D, drugače pa dans zjutraj zagledam siba čisto oskubljenega  :o, sej jim bo zdaj enkrat nehala odpadati dlaka ane?

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #426 : 22 Maj 2006, 22:54:41 »
http://www.bolha.com/oglas1711736

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #427 : 23 Maj 2006, 07:43:39 »
Ja Sib počasi se bo začelo umirjati potem pa jovo na novo!  :P :P No mi smo meli srečo pa je letos malo prej zamenjal dlako tako da imamo že poletno :P :P

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #428 : 27 Maj 2006, 08:31:16 »
Pri moji čerpav je bilo se ne misi več, novsaj ne tako hudo kot je bilo del januarja in del februarja, pa vseeno kadaj jo češem, jverjetno za to ker je topleje, ji gre vseeno kar nekaj dlake ven. Sem jo mal prej počesala in napolnila celo mercatorjevo vrečko ;) ;D.
lp

S1b

• *
« Odgovori #429 : 30 Maj 2006, 21:35:04 »
Sibu je pa končno nehala dlaka intenzivno izpadat tako, da je konec mučnega česanja in pucanja pesjaka od dlak  :), do zdaj še nisem opazil niti enega klopa na sibu tako da sem kar zadovoljen z advantixom :). Sem pa opazil, da je sib shujšal kar je verjetno posledica vročine pa še veliko dlake je izgubil tako, da izgleda kot atlet zdaj  :D, kako pa kaj vaši kosmatinci?

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #430 : 30 Maj 2006, 21:58:10 »
ojla...Super Sib, da ni vč problemov z odpadajočo dlako. Moji samo malce ta povrhna odpada, samo tak malo.
Moja kosmatinka je ta vikend bolj natančno v soboto uživala v družbi dveh ful luštkanih škotskih ovčarjiev (Witty in Vala)h in link do fokt je tukajle: http://aska2005.moj-album.com/album/3412700/
Res presenetljivo sta se tako Aska kot Witty dobro razumeli, nič renčanja, res pridni so bili.

lp.

S1b

• *
« Odgovori #431 : 30 Maj 2006, 22:23:44 »
hehe zlo lepe slikce, na slikcah sodeč sta si sib in aska zelo podobna  Grin

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #432 : 30 Maj 2006, 22:25:52 »
Sib a imaš ti že kake mnove fotke od tvojega?..lp

S1b

• *
« Odgovori #433 : 30 Maj 2006, 22:30:37 »
novih slikic nimam nič, ker cajta nisem imel za slikat pa še dež je zdaj tako da ne vem kdaj bom slikal, bom dal pa takoj na album čim ga slikam :)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #434 : 30 Maj 2006, 22:36:20 »
No super, komaj čakam na kake nove slikce od tvojega Siba...lp

Blond

• *
    • Najvecje in najcenejše oglaševanje
« Odgovori #435 : 01 Junij 2006, 09:35:44 »
če bi kdo imel še kakšnega malamuta....

http://www.bolha.com/oglas1723334

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #436 : 01 Junij 2006, 09:39:22 »
če bi kdo imel še kakšnega malamuta....

http://www.bolha.com/oglas1723334

Če se mene vpraša tole niti od daleč ni malamutu podobno :-\

Lp nina

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
    • http://rink.moj-album.com/
« Odgovori #437 : 01 Junij 2006, 10:06:25 »
Jup jaz bi tudi rekla, da so tole prej mešančki, kot malamuti. Tudi mama mi ne izgleda ravno malamutka.

Sib moji dlaka še vednpo odpada, izgleda vizuelno bolj suha, ampak sva bili na cepljenju in ima 21,7 kg, kar je ravno toliko kot pred zimo.

Moramo se enkrat spet dobiti, da vidim tvojega lepotca Siba.

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
« Odgovori #438 : 01 Junij 2006, 15:40:36 »
Jst grem danes gledati mladičke od aljaške malamutke (od prijateljev), pa vam potem prilepim kakšno slikico  ;D

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #439 : 01 Junij 2006, 16:45:05 »
O kanchy super, ti kar čim več slikc prilepi potem semkaj ;D....lp

S1b

• *
« Odgovori #440 : 01 Junij 2006, 17:55:37 »
sib je bil pa danes pri veterinarju zato ker je nekaj čudno šepal na zadnjo levo nogo, pa je veterinar malo pregledal in je najdu čist majhn črn trn tako, da je bilo vse vredu. Joj kok sm glup pa sem mu ziher ene 45 minut nogo pregledoval pa ga ni nič bolelo  :-[. Kupil sem tudi novo zalogo Advantix ampul, ki se zaenkrat dobro obnesejo.Pa pri veterinarju se je stehtal in je vaga pokazala 47kil  :o, bo malo moral na hujšanje čez poletje ;D. Alba mojmu še vedno dlaka odpada na kubike  :-\ čeprav ne toliko kot na začetku ko si mu lahko z roko pulil kot vato velike kose... Pa danes je bil na sprehodu z nemšim ovčarjem s katerim se je dobro razumel tako da mi je kar malo odleglo, ker sem že mislu da se bo vedno slabše razumel z samci.

lp

Blond

• *
« Odgovori #441 : 02 Junij 2006, 11:41:43 »
A bi se kdo upal organizirati skupno popoldne za naše kuže ?

Bi se enkrat dobili vsi skupaj, da se ne vozimo brezveze sem in tja.

Saj ni potrebno nič posebnega... sam veeeeliiik travnik in to je to. (koco pa gajbo piva)  ;) to lahko jaz prinesem  ;)

Blond

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #442 : 04 Junij 2006, 20:10:05 »
O kanchy super, ti kar čim več slikc prilepi potem semkaj ;D....lp

Na žalost ne bo nič s slikicami ker je fotič odpovedal  :( so pa medvedki, puhasti, luštkani... :-* So pa malo večji kot sem si jih predstavljala, ker so stari že 9 tednov ;D. Zdajle v petek, in soboto jih je že par odšlo, ena bo pa mogoče doma ostala. Aja imeli so jih pa 6. To je to ampak na žalost brez slikic  :)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #443 : 04 Junij 2006, 20:21:41 »
kanchy  res smola,da ti fotoaparat odpove ravno takrat , ko ne bi smel, pa tako sem se veselila slikc. A misliš, da se jih da pridet v živo pogledati, no če še kakšen bo ostal, ker za oddajo so res že primerne tele puhaste kepice? Sm koj za to, da jih pridem pogledat. Res pri 9-ih tednih so res že kar velki. lp

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #444 : 04 Junij 2006, 20:29:30 »
Aska bom vprašala, če je sedaj sploh še kakšen pri hiši, pa ti magar pošljem na ZS številko od lastnika. So pa iz Črnuč če ti je to kaj blizu  :)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #445 : 04 Junij 2006, 20:35:39 »
O super, ti kar pošlji na ZS. Črnuče so mi zelo blizu..lp

Blond

• *
« Odgovori #446 : 05 Junij 2006, 14:44:19 »
Aska ... včeraj smo bili spet skupaj z Snežko in Delto.

Prav lepo te pozdravljajo vsi.

LP
Blond

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #447 : 06 Junij 2006, 16:56:08 »
O Blond potem ste spet ful uživali ;D Naslednjič ko se dobite spet, prenesi pozdrave nazaj. Delta je že ful zrasla , a ne? Ju moram spet kaj kmalu videti ti dve lepotički.

Pa še link do fotke na kateri je Aska skupaj s pasjim sošolcem Jakatom.:
http://aska-zivali.moj-album.com/album/3544581/?os=3544727

lp

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
    • Astor na spletu :)
« Odgovori #448 : 06 Junij 2006, 17:19:48 »
Na žalost ne bo nič s slikicami ker je fotič odpovedal  :( so pa medvedki, puhasti, luštkani... :-* So pa malo večji kot sem si jih predstavljala, ker so stari že 9 tednov ;D. Zdajle v petek, in soboto jih je že par odšlo, ena bo pa mogoče doma ostala. Aja imeli so jih pa 6. To je to ampak na žalost brez slikic  :)

Na katero črko pa je leglo? Namreč v naši ulici so sedaj dobili malega malamutka (Konan). Samo še nisem utegnila skočiti do njih. Upam, da mi bo kmalu.  :o

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #449 : 06 Junij 2006, 17:21:06 »
Hudo možno da je iz tega legla, ker je leglo sicer na C samo so taka imena da se izgovarjajo in K in C in Č   :)