Avtor Tema: Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]  (Prebrano 1632939 krat)

aska

• Pravi Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • AM Aska
Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]
« Odgovori #4800 : 17 December 2013, 17:52:23 »
Skupaj s tole pasjo mrcino pogrešamo belo podlago :D

Bo treba očitno kam višje odditi :)

xmark9x, tebi pa kot že veš, sem ti na ZS odgovorila.

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #4801 : 18 December 2013, 18:36:03 »

xmark9x

• *
« Odgovori #4802 : 02 Januar 2014, 18:00:07 »
Evo sem tudi jaz dočakal :D !

Na poti je bruhala, malo je cvilila pa se je pomirila po 20 min . Sicer je super pridna , ne laja ( tuli ), ne grize. Samo še navadit se mora da bo sama v pesjaku, ker malo pojoka ko nikogar ni zraven. Postopoma bi jo začel učiti da potreb ne opravlja v pesjaku, pa še nimam idej kako  ???  Tudi ovratnico je hitro sprejela, nič se ne buni :)

Še nekaj slikc:

Nika

• *
  • Buda
« Odgovori #4803 : 02 Januar 2014, 18:04:42 »
Zakon o zaščiti živali ne dovoljuje imet mladičev zunaj na mrzlem, upam da ste vsaj odgovorni državljani, če vam če zdrava pamet ne dela.

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
« Odgovori #4804 : 02 Januar 2014, 19:25:47 »
xmark9x kje si pa tako nahitro nasel mladica?  :-[ Iz katere psarne je?

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4805 : 02 Januar 2014, 19:35:13 »
Ovcka če jaz prav vem, ni rodovniška. Je pa letos toliko legel, rodovniških in nerodovniških, tako da ga ni problem dobiti na hitro.

Žal pa meni slikc ne pokaže :(

xmark9x za mladiča imeti zunaj zdajle pa res ni dobro. Daj jo vsaj v garažo ali pa kurilnico. Navajanje na čistočo pa: ven lulat po vsakem hranjenju, igranju, ko se zbudi...te mali hudčki nonstop lulajo. Se spomnim da je naš jedel pa zraven kar lulat začel :o hvalabogu da obdobje ko lulajo na vsako uro hitro mine ;D

Lusi

• *
« Odgovori #4806 : 02 Januar 2014, 19:41:48 »
Samo še navadit se mora da bo sama v pesjaku, ker malo pojoka ko nikogar ni zraven. Postopoma bi jo začel učiti da potreb ne opravlja v pesjaku, pa še nimam idej kako  ??? 

??? ???

Si dočakal svoj okras na vrtu, torej.

Mladiča se na sobno čistočo navaja postopoma, ponoči se vstaja, zgodaj zjutraj se vstaja, večkrat na dan se ga pelje ven.. Mladič hitreje loči med toplim stanovanjem in prostrano travo, namenjeno igranju in sprehodom. Pesjak je pač nekaj, kjer je sam in se dolgočasi kakor ve in zna.
Kaj boš ti, ponoči vstal, jo zbudil in dal iz pesjaka, nato pa nazaj? Če je nimaš na očeh, je ne moreš opazovat in predvidet, kdaj mora na potrebo, drugače se pa na potrebo ne more navaditi. Tako da tudi jaz ne vem, kako se to dela iz pesjaka, brez da mladiča totalno zmedeš in zamoriš s tem, ko nenehno prihajaš in odhajaš. Ampak tebi to ne bi smelo predstavljat problema, ker ti je itak vseeno, kako se počuti.. .. mladič v pesjaku  ??? ???

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #4807 : 02 Januar 2014, 21:12:33 »
Kot je že T.M.T. napisala je letos res ogromno tako rodovniških in kot nerodovniških legel. Na Bolho raje niti ne hodim kukam.

Slikc pa tudi jaz ne vidim :(

Ste pa že ostale dovolj napisale in in bom ponavljala.

xmark9x

• *
« Odgovori #4808 : 03 Januar 2014, 01:29:40 »
Huh ste me napadl.. če sem se odločil za stil pesjaka še ne pomeni da sem  krut človek , ki ne mara živali.   ::) Ni zaprta v pesjaku , ima ograjen vrt 10x8. ...Okoli mraza , dvomim da jo zebe saj je aljaški malamut :) Spala bo v hiši čez dan v času sluzbe pa bo vzunaj. Na vrtu si je ze nasla koticek za potrebe, s tem nebo problemov. Samo ponoci me skrbi , no sej danes ze dezuram.

Evo upam da zdej bo .. ?
(http://shrani.si/?C/2Z/3fJDNSma/cam00454.jpg)

(http://shrani.si/?18/S2/D9ONOXU/cam00453.jpg)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4809 : 03 Januar 2014, 10:10:52 »
xmark9x itak ne morejo imeti vsi psov v hiši in nič ni narobe, če bo tvoja v pesjaku, če ji le zagotoviš ustrezno količino gibanja in ji posvetiš dovolj časa. Ampak kljub temu, da je tole malamut,ki lahko prenese kar precej nizke temperture je MLADIČ, nima razvitega imunskega sistema, nima niti še prave poddlanke in če bo januarja pritisnil mraz bo zunaj zanjo prehladno in ti hitro lahko faše kakšno pljučnico. In mislim, da ti nihče noče nič slabega, tako da ne vzet nasvetov slabonamernih in daj tamlo čez noč nekam noter.

Slikce se pa zdaj vidijo :) Luškana tamala, čeprav tole niti slučajno ni čistokrvni malamut sori. Sem videla slikco tudi od mame in močno potegne na SH :-\ Upam samo, da ti ne bo karatkerno potegnilo na SH, ker so si precej različni in imajo SH precej močnejši nagon.

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #4810 : 03 Januar 2014, 11:43:49 »
Diomio! Seveda si krut človek! Malamut my ass. Predvsem je mladič, ki je navajen 24h družbe in je krdelno bitje, ni navajen samote.
Zunanji boks za mladiča ni primerna zadeva-je pa podpora lenobnim lastnikom, da se manj ukvarjajo s psom.
Mladič, pa naj bo katerekoli pasme, vsaj do pubertete nima kaj, da biva sam zunaj. phhh
Pol bojo pa vprašanja-koplje luknje, grize vse, uhaja, tuli, laja čez noč, podi se za mačkami, mimoidočimi...Ah ljudje-če hočete imeti okras na vrtu-vzemite kip. Za psa se odločite zgolj in samo, če se hočete ukvarjat z živim bitjem kot si zasluži in potrebuje.  ::) In malamut rabi precej, precej ukvarjanja s strani svojega človeka.

urša636

• Gost
« Odgovori #4811 : 03 Januar 2014, 12:58:12 »
Jst mam že celo življenje pse zunaj v pesjaku, pa nimam nikakršnih problemov-ne z zdravjem ne z obnašanjem. Pes se mora že kot mladič naučit, da je kdaj pa kdaj pač sam in da mora biti takrat miren. To še ne pomeni da mu moraš biti 24 ur na dan na razpolago. Ti si "njegov vodja krdela" in čas za počitek, hrano, sprehod, igro... mu določaš ti. In če je pes 8 ur sam ker si ti v službi, zato še ne bo imel nobenih posledic. Je pa najpomembneje-veliko sprehodov, igre, norenja in discipline-sploh pri pasmi kot je malamut, ker pes v prvi vrsti potrebuje veliko gibanja, šele nato pa čohanje. In pes ki je zmatran, ne bo kopal lukenj, uničeval stvari...

Je pa res, dokler pa je pes mladič, pa rabi več sprehodov in pozornosti, pa tudi toplejši prostor-vsaj npr. garažo.

Veliko sreče mark9 z novim mladičkom:)

xmark9x

• *
« Odgovori #4812 : 06 Januar 2014, 22:48:12 »
no zdej bo naša 5 noč skupaj in smo se ze zelo ujel :D zjutraj sem 10-15 minut z njo , ji dam za jest.. potem je do 12 sama verjamem da tuli ampak je velik bolše kot prve dni (so rekli sosedi) . ob 12 mu pride mama dat samo za jest , od 3 naprej pa smo prakticno vedno skupaj razen ko zadrnjoha :P zvečer potem dobi še en obrok.  ja, sem opazil ko prideva s sprehoda po kaksnih 40 min je ze zmatrana vsa, lačna in veliko bol pripravljena za poslusnost vadit itd :)  Sedi ze zna ko se ji zlubi in ni preveč razigrana hehe :P In ja ni 100% malamut, 1/4 husky ampak mi je res vseeno :)

posebne zahvale uporabnici t.m.t. za res uporaben mail .. :)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4813 : 07 Januar 2014, 10:43:15 »
Lepo da napredujeta, s sprehodi pa pri tej starosti še ne pretiravaj preveč ;) Kako je pa ime tvoji novi kepici?

Naš lump je bil pa včerajs tar že 7 mesecev. Sploh ne morem verjet kako čas hitro beži in kako hitro te male kepice srastejo. Trenutno imamo že 34kg ampak glede na to kako zbirčen in trmast je pri hrani bo kar na tej teži ostal >:D

Takole pa prelenarimo deževne dneve in upam, da bomo vsaj kak dan videli sneg :(

Smejko :)

SinM

• *
  • MI2
« Odgovori #4814 : 09 Januar 2014, 09:58:40 »
Sky-u pošiljamo  :-* :-*...

xmark9x

• *
« Odgovori #4815 : 10 Januar 2014, 20:47:55 »
 :o a tako velik je pri 7 mesecih hah , hudo :)

Aja , Missy ji je ime :) Nam gre pa  super , kaka zdaj vedno samo na sprehodu . To se je kar sama naučila a je možno , da ji smrdi  če se na vrtu al kako  :D
Aha okej s sprehodi .. zjutraj greva za 10 minut da kakico nardi :P oz bol postopava gor in dol po ulici. Potem ko pridem domov cca 30 min,  in še zvečer na wc. Sicer je pa polhna energije , še posebej ko se zbudi. Z otroc majo nonstop zabavo  ;D Pa preseneča me,da se je tko hitro naučila sedi prostor tačko,no sej vse za hrano :P

xmark9x

• *
« Odgovori #4816 : 10 Januar 2014, 21:03:09 »
Aja , še to .. 200 metrov stran je čebelnjak in je kar nekaj mrtvih čebel po tleh . Ta naša smotka jih pa z veseljem je  ??? zmeraj jo dam stran , fuj . A je to normalno, ne , nezdravo ...? Nevem meni se  zdi res čudno heh

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4817 : 11 Januar 2014, 08:48:02 »
SinM midva pa nazaj :-* pa za kak skupni sprehod se moramo nujno dobit no :)

xmark9x tako hitro zrastejo, da jo zdaj čim več po naročju cartaj, ker potem je že cel protokol da se ti mrcinica zguzi v naročje :D
Učijo se pa res hitro, brihtne buče so zelo!

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4818 : 13 Januar 2014, 20:29:48 »
Bo ta vikend kdo v Lj na razstavi (kot rastavljalec ali pa gledalec)? Mi je uspelo ugotoviti da je prijavljenih 9 AM, ne morem pa pogruntati ob kateri uri so? Ima kdo kaj informacij?

SinM

• *
  • MI2
« Odgovori #4819 : 14 Januar 2014, 08:47:41 »
Urnik: http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=13750.0;topicseen
Mi bomo po vsej verjetnosti "špricali" zaradi družinskih obveznosti.
Po številu prijavljenih bo verjetno fejst gužva...  ::) Osebno grem veliko raje na kakšen manjši "šov".
Če boš šla, pa poročaj, ok?  :-* :-*

awinita

• *
« Odgovori #4820 : 20 Januar 2014, 21:05:37 »
Zakon o zaščiti živali ne dovoljuje imet mladičev zunaj na mrzlem, upam da ste vsaj odgovorni državljani, če vam če zdrava pamet ne dela.

Ma ne mi zamert, sory ma vi ste prizadeti, kot zakon o živalih, ki ga je spisal žabar, ki je zaprt v svojo kletko (beri blok) v mestu.  >:( Pes če ima streho nad glavo in primeren prostor (veličina), je lahko vsak zunaj, razen določenih (kitajski ipd., kateri nimajo dlake/redkodlaki). >:D Aljaški malamuti živijo pri malo nižjih temperaturah, kot je blok v LJ.

awinita

• *
« Odgovori #4821 : 20 Januar 2014, 21:17:03 »
Diomio! Seveda si krut človek! Malamut my ass. Predvsem je mladič, ki je navajen 24h družbe in je krdelno bitje, ni navajen samote.
Zunanji boks za mladiča ni primerna zadeva-je pa podpora lenobnim lastnikom, da se manj ukvarjajo s psom.
Mladič, pa naj bo katerekoli pasme, vsaj do pubertete nima kaj, da biva sam zunaj. phhh
Pol bojo pa vprašanja-koplje luknje, grize vse, uhaja, tuli, laja čez noč, podi se za mačkami, mimoidočimi...Ah ljudje-če hočete imeti okras na vrtu-vzemite kip. Za psa se odločite zgolj in samo, če se hočete ukvarjat z živim bitjem kot si zasluži in potrebuje.  ::) In malamut rabi precej, precej ukvarjanja s strani svojega človeka.

Že ku ste napisala Diomio, vam napišem ( ma che stronzate) mogoče boste zastopla. Malamut je Malamut. Kaj na Alaski ( tudi v dolomitih (pozimi) jih večkrat vidim, da so mladiči v ogradah s kučami) se zvalijo v garažu, aja verjetno je pleme mahlemut imelo klimatizirane prostore za vzrejo teh ekstra vzdržljivih in iznajdljivih psov, kateri imajo rep košat za okras, ali za kaj drugega???????  Ma va kakar. Ste me prou razpiz. Pes je pes, kar ga navadiš danes bo znal do konec življenja. Če hočete dokaz, da se pes lepo vzgoji tudi od malega v pesjaku, tudi kar se čistoče tiče pridite na obisk, ste vabljeni, ostalo bo za presenečenje.

vohlec

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #4822 : 20 Januar 2014, 21:34:57 »
Če ne bo po hitrem postopku prišlo do kakšne resnejše ohladitve, bo moj malamut vsak čas razpadel. :( Že kakšna dva tedna intenzivno spušča poddlako. Do sedaj je to počel vedno spomladi in jeseni, tako kot bi tudi naj bilo prav, letos se mu je pa sistem izgleda malo zbrkljal. To vreme ga res malo lomi.
Če bo drugo leto ista zgodba kot je letos, razmišljam, da bi ga vpisal takšen čas kot je zdaj za mesec ali dva v kakšno kolonijo, mogoče kam na Roglo ali pa kakšen drug predel slo, kjer je malce bolj mrzlo. :)
Kako se pa kaj vašim polarcem godi?

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #4823 : 21 Januar 2014, 00:15:10 »
awinita, moja je prav rada tudi v stanovanju ;) Še k radijatorju se rada stiska ;) :P  Vsekakor ima pa tudi rada mraz in sneg  ;D

SinM, nič nisi zamudila, če te ni bilo na razstavi. Jaz sem bla včeraj in takšne gužve še na nobeni razstavi nisme videla. Sploh v dvorani kjer so imeli AM-ji ring je bila totalna gneča in komaj si se premikal in zrak obupen. Me je prav minilo, da bi še kdaj na LJ razstavi sploh še šla.

Nika

• *
  • Buda
« Odgovori #4824 : 21 Januar 2014, 07:36:08 »
Mali papi ni za v pesjak, niti poleti niti pozimi.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4825 : 22 Januar 2014, 09:23:04 »
Se strinjam z Asko, tole v Ljubljani ni bilo nič drugega kot mučenje živali in ljudi :-X Plus to, da so z malamuti zamujali mislim da celo več kot pol ure, jaz samičk niti nisem pogledala do konca, ker mi je bilo nevzdržno.
Sta mi bila pa dva samčka zelo lepa (Aska mogoče veš katere dva sta bila, razstavljala jih je una gospa v vijoličnem kostimu: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203102236375769&set=a.10203098348718580.1073741833.1202183668&type=3&theater)

Koliko od vas ima kastrirane samce? Jaz resno razmišljam, da bi šel naš jeseni na kastracijo. Sosedovi psički se trenutno gonite in je živ obup!

xmark9x

• *
« Odgovori #4826 : 02 Februar 2014, 15:15:02 »
Evo naša punca pa ni več tako majhna :D

Na snegu pa uživa 100 na uro . Samo zdaj ga je ze malo preveč , se komaj prebija :P

http://prntscr.com/2oub6c (http://prntscr.com/2oub6c)

http://prntscr.com/2oubmc (http://prntscr.com/2oubmc)

http://prntscr.com/2oubw7 (http://prntscr.com/2oubw7)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #4827 : 03 Februar 2014, 12:36:39 »
Podarja (http://www.podarimo.si/187289-aljaska-malamutka-roxy) se 4. letna Aljaška Malamutka.

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #4828 : 05 Februar 2014, 08:51:58 »
Par zimskih :)

lp

BlackDevil

• *