Avtor Tema: Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]  (Prebrano 1632689 krat)

S1b

• *
  • Spol: Moški
Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]
« Odgovori #810 : 09 Avgust 2006, 16:21:41 »
jep lanabela se strinjam s tabo! Blon sib je imel gastritis, je bruhal in ni jedel dva dni, danes je že uredu in tudi blato je že dokaj normalno pa še apetit ima dvojni ;D

Blond

• *
    • Najvecje in najcenejše oglaševanje
« Odgovori #811 : 09 Avgust 2006, 18:22:24 »
Kje in kako pa je to fasal ???

ma sam, da je sedaj ok.

S1b

• *
« Odgovori #812 : 09 Avgust 2006, 20:10:20 »
fasal je verjetno s tem, da je kaj pojedel kar ne paše njegovemu želodcu, mogoče je popil preveč mrzle vode...pravega razloga pa verjetno res nikoli ne bom vedel :) važno da je živ in zdrav ;D

Blond

• *
« Odgovori #813 : 10 Avgust 2006, 10:05:22 »
Važno, da ste porihtali....

janka

• *
  • Spol: Ženski
  • Moja srčica Katarina
« Odgovori #814 : 10 Avgust 2006, 16:24:03 »
kako je kaj na vašem koncu in kako vaši malamuti,mi smo kar Xena se je začela gonit tko da jo moremo zdaj paziti,skubi se pa tudi nenormalno,sej bo bolš glavno da se je malo shladilo.
blond kako je blo na morju a je bla luna z vami

Blond

• *
« Odgovori #815 : 10 Avgust 2006, 16:36:44 »
Na morju je bilo odlično. Za Luno pa malo prevroče. Ampak se je hladila v senčki in v vodi.

tukaj pa so slikce  http://1luna.moj-album.com/album/4363963/

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #816 : 11 Avgust 2006, 19:25:03 »
O Blond lepe fotke, pa je Luna tudi kaj zaplavala?  No kaj več poročaj.

Sib Aska bo letos v glavnem samo ob blejskem jezeru uživala in nič na morju, no še ob kaki rečici, mlakuži in potočku,..pač morja letos videla ne bo, mrbit jeseni za kak dan. Po vodi zelo rada čofota, samo dokler seže tla, plavati je ni prepričal niti en NO, pa čeprav se je zelo trudil, da bi šla za njim plavati, a ona pač ne. Sva pa ob zadnjem obhodu okoli jezera srečali še eno 2,5 letno AM-jko, res lepo, ki je bila po hrbtu čisto črna in po nogah čisto bela, pa kar precej daljšo dlako imela (upam, da se lastnik te psičke enkrat oglasi tukaj), z Asko sta se res lepo zastopili. Drugače je pa ta teden uživala v družbi enega bokserčka in enega 1-letnega AM-jčka.   Pa lepo, da se je Sib pozdravil hitro. Nove fotke pa sledijo kasneje.

lp

Blond

• *
« Odgovori #817 : 12 Avgust 2006, 09:16:32 »
Aska tudi Luna ni šla prostovoljno plavati.
Šla je v vodo dokler je imela dno. Če pa sem jo neso v vodo potem pa črta na kopno. ;)
prav hecna je bila.

Drugače pa smo vročino krotili s tistim šotorčkom na plaži in veeeeliko vode.

Vsekakor smo uživali...

Blond

• *
« Odgovori #818 : 12 Avgust 2006, 09:21:02 »
Ajde kdo si upa organizirati srečanje Malamutov ???

kjerkoli v slo...

Kia

• *
« Odgovori #819 : 14 Avgust 2006, 15:15:26 »
http://tkfiles.storage.msn.com/x1pnp_rgmi5o51jxon3lvUoaFKpl54NAwxudKq6uKmboWYrW_ypjNQPsHW0mV7ybIzWV9fk2T_f27cl51hyF9dWQGMULxqsWTvs4C_vblq3RGHwcwfWkPsG2n-8u08x84K4PuxdMm048AY (http://tkfiles.storage.msn.com/x1pnp_rgmi5o51jxon3lvUoaFKpl54NAwxudKq6uKmboWYrW_ypjNQPsHW0mV7ybIzWV9fk2T_f27cl51hyF9dWQGMULxqsWTvs4C_vblq3RGHwcwfWkPsG2n-8u08x84K4PuxdMm048AY)

zberam ime za tole kosmato kepo (tako za fantke), predlogi dobrodošli...

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
    • Astor na spletu :)
« Odgovori #820 : 15 Avgust 2006, 12:29:40 »
No, sedaj imamo (že kar nekaj časa)  tudi v naši ulici malamuta Kogana. Trenutno je star cca 5-6mesecev in je pravi cuker. Sama sem ga spoznala dokaj pozno in sicer šele pred slabim mesecem. Malček je pravi potepin, ki je močno navezan na mojega Astorja, zato Kogan večkrat na teden pride h nam domov - sam od sebe.  ::) Sicer nas ne moti, ampak lahko se zgodi dan, ko nas ne bo doma in ga ne bomo mogli odpeljati nazaj...in bogsigavedi kam bo zataval.  :'( No ja, upam da ta dan ne bo prišel.
Drugače pa je res super kuža, hodi tudi v igralne urice v KD Barje in bo jeseni šel (najbrž) tudi v malo šolo, tako kot se za mulčka njegove starosti spodobi.  :P ;)
Astor je nor nanjga in obratno. Sploh ne morem verjeti kako sta se v tako kratkem času tako zelo močno navezala.  :o

Ni mi uspelo narediti kakšnih dobrih fotk Kogana, ker je malček zelo težko pri miru. Tako sem ga ujela samo pri igri z Astorjem.

http://astor.moj-album.com/slike/806494/OWzueKPMbHFyxsD9.jpg

Lp,
M

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
    • Astor na spletu :)
« Odgovori #821 : 15 Avgust 2006, 19:26:56 »
Evo, ugotovila, da imam vseeno eno boljšo fotko Kogana. Samo malo sem morala pobrskati po računalniku....  ::)

Kogan

janka

• *
  • Moja srčica Katarina
« Odgovori #822 : 16 Avgust 2006, 18:31:15 »
imamo en velik problem,naša psička je dobila za ušesom ,okrog oči in po gobčku nekakšne bulice ki zgledajo kot pik ampak potem poči in teče kri z gnojem iz njih bili smo pri veterinarju in pravi da je nekakršna alergija oz da točno neve,vam je kaj tazga znano

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #823 : 17 Avgust 2006, 07:48:44 »
Janka na vašem mestu bi šla še k kakšnemu veterinarju po drugo mnenje, je dal vsaj kri na preiskavo!? Drugače pa pri takih zadevah pomaga Plivasept šampon ali pa Clorexy Derm, ki sta antiseptična šampona. Se jih pa dobi v lekarni in nekaterih specializiranih trgovinah za živali.

janka

• *
  • Moja srčica Katarina
« Odgovori #824 : 17 Avgust 2006, 08:33:34 »
včeraj je dobila protialergijsko inekcijo antibiotik ter gel da se to namaže,je bolje,sem klicala veterinarko v lesece pa pravi da je verjetno reakcija na oso ki jo je požrla ali pa pomankanje cinka ,imunsko alergijo pa mi izključla,je rekla naj damo to zdravljenje čez če pa ne bo bolj pa naj pridemo do nje.samo ni mi jasno od česa bi dobila alergijo je samo brikete tuki pa tam kakšne makarone z tuno.po briketih nevem če bi bilo možno ker je teh že pojedla 30 kg.nevem kaj naj si mislim vsekakor ma hudo skrbi.zdaj ko ima žive rance po srčku je tko nesmem kopat okrog oči in ušes pa se je že skoraj posušilo.upam da bo.

Satin

• *
« Odgovori #825 : 17 Avgust 2006, 09:19:54 »
Janka če psički primankuje cinka bo morala doživljensko na tablete, za več informacij o tem pa malo prebrskaj po temi o Huskyih, je Shivas pisala o tem kako je zadeva zgledala pri Kanu ki ima to težavo zaradi pomanjkanja cinka. Je pa pri teh tabletkah še ta problem da se pri nas sploh ne dobijo, Shivas jih hodi iskat v Avstrijo, sicer smo pa v dobi tehnologije in računalnikov, pa se da s spletom in spletnimi lekarnami pomagat.
Jah no jaz upam da je res samo alergijska reakcija, sicer Lars je imel bele mozoljčke kot reakcijo zaradi alergije na bolhe ampak nikoli da bi bilo tako hudo in samo po trebuščku, smo pa mi morali iti trikat po špiko proti temu, ampak od takrat naprej je kolikor toliko mir, se občasno še malo zgrizemo ampak to zaradi klopov in pikov komarjev.
Držimo pesti da se zadeva kmalu uredi! ;)

janka

• *
  • Moja srčica Katarina
« Odgovori #826 : 18 Avgust 2006, 14:47:56 »
 od srede se je zadeva 90% izboljšala otekline so zginle manjše ranice oz ti mekurčki čisto suki samo še smrček se mora zacelit,verjetno je reakcija na neko travo ob jezeru ki je ni navajena.najverjetneje gre za alergijo in upam da bo kmalu ve ok.praska se pa tudi več ne kar je najbolj važno.hvala za vse nasvete.

Satin

• *
« Odgovori #827 : 18 Avgust 2006, 15:05:37 »
Janka to pa so lepe novice, držimo pesti in tačke še naprej! ;)

Blond

• *
« Odgovori #828 : 18 Avgust 2006, 16:45:33 »
no tega pa se resnično veselimo, da gre na boljše....

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #829 : 19 Avgust 2006, 21:37:23 »
O janka lepo, da je mnogo boljše z vašo pesjanko :)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #830 : 20 Avgust 2006, 20:50:48 »
No drugače sva sedaj z Asko po dopustu in Aska je na gorenjskem neizmerno uživala, še posebno, ko je bila v družbi 1-letnega AM-jčka, pa tudi v družbi bokserčka ji je bilo všeč, samo tega na njeno žalost ni mogla pripraviti do divjanja, ker je že kar v lepših letih (skoraj 8 let) in se mu ne da več tako noreti. Sta pa to njena velika gorenjska  pasja prijatelja. Ne glede na to kako obožuje čofotanje po vodi, si vseeno še ne upa iti plavati in to kljub temu, da jo drugi psi vabijo k temu, a Aska pač ne. Je vse to razvidno tudi iz fotk. Strašansko rada pa je kopala krtine, v tem res uživa, jo je prav smešno gledati ;D Link do fotk pa je tukile:
http://aska-zivali.moj-album.com/album/4542579/
Niso še čisto vse fotke, tako, da jih nekaj še naknadno sledi :)

lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #831 : 21 Avgust 2006, 16:10:11 »
Mi smo na morju srečali celo 2. Am-ja :o!Za prvega smo celo ugotovili,da je mal s pesjanarja z lastnico drugega pa nisem govorila :).
Je pa Mal res krasen,ful ma mehko dlako in res je oh in sploh :o!

Mal 1. (http://tjasa-ron.moj-album.com/album/4556264/?os=4557402)
Mal 2. (http://tjasa-ron.moj-album.com/album/4556264/?os=4557041)
Mal 3. (http://tjasa-ron.moj-album.com/album/4556264/?os=4557035)

Pa še drugi/a malamut/ka:
prvič (http://tjasa-ron.moj-album.com/album/4556264/?os=4556524),drugič (http://tjasa-ron.moj-album.com/album/4556264/?os=4556494), in tretjič (http://tjasa-ron.moj-album.com/album/4556264/?os=4556498).

Počohajte svoje polarčke :-*

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #832 : 21 Avgust 2006, 17:18:31 »
T.M.T. lepe fotke in še eno psičko sem prepoznala:
http://tjasa-ron.moj-album.com/album/4556264/?os=4556650
http://tjasa-ron.moj-album.com/album/4556264/?stran=4&os=4557230

Malko kdaj bodo pa tvoje fotke vidne na moj-albumu?

lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #833 : 21 Avgust 2006, 18:27:47 »
Aska a res?Noro...sem itak ves čas pse slikala in sem bila prav presenečena,ko so ljudje se ustavili pa rekli "počakaj ga v nekoliko lepšo pozo postavim","čak bova mal pozirala"...v 4 dneh sem dobil samo en grd pogled od neke starejše gospe...

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #834 : 21 Avgust 2006, 19:10:58 »
Ja res ja. Sej boš tole dalmatinko Luno videla še na Malkotovih fotkah :)...lp

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #835 : 21 Avgust 2006, 21:51:03 »
Tudi preostanek fotk je že dan v moj-album (link je isti kot včeraj ga dodala)...lp

Kia

• *
« Odgovori #836 : 23 Avgust 2006, 07:48:10 »
učerej smo šli iskat novga malamutka  ;D
ime mu je jinx (beri: džinks), je ful svetu, pa še čist prestrašen je... :(
prvo noč smo pa vseeno vsi spali, čeprav izkušnje pravijo da prvi teden ne bo nihče.

S1b

• *
« Odgovori #837 : 23 Avgust 2006, 17:47:08 »
hehe carsko kia! daj slikice pa malo povej kje si ga dobil itd.. :) sib tudi nikoli ni cvilil čez noč le ene dva dni je malo čez dan zacvilil če je bil sam :)

Kia

• *
« Odgovori #838 : 23 Avgust 2006, 17:59:36 »
pošlem slikce ka jih dam na net...
dobil smo ga pa na Viru (pri Domžalah) pa starša razmišlata da bi ga preimenoval v karkol druzga tko da pomoje bo Loki.  ???
no dons je že dokaj domač....še zmerej prestrašem mal pa mal še okolico spoznava, samo se bo hitr navadu. tud sosedje so ga ful lepo srejel (od ene sosede je dobu plišastga zajčka kater mu je zdej največja zabava kr jih je kdaj vidu :) )

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #839 : 23 Avgust 2006, 19:01:12 »
Slikce pa res dodaj :)..No namesto Loki je lahko tudi Lok, kratko in jedrnato ime :)..lp