haha, nič se ne sekiraj! Saj sta komaj bili v mali šoli
Po tem kar berem, je bil moj Maj 100x večji pacijent

Nič prmir in najslabši v razredu, razen pri odpoklicu, tam je bil piflar

Saj naučil se je vsega v 1 sekundi, hitreje kot vsi ostali psi, ampak tisto ponavljanje pa čakanje, da prideva na vrsto (bila je kar velika skupina) je bilo obupno mučno zanj. To je smrt za dalmatinca, kateri odraste (en malo

) komaj pri 2 letih. Vidna razlika je bila že pri 1 letu, kot da bi naredilo klik, je bil čist drugi pes in komaj takrat dovzeten za pravo šolanje. Drugi klik je sledil pri 2 letih in tako mi vsi lastniki dalmijev, s katerimi sem govorila, potrjujejo, da so do 2. v najslabšem primeru do 3. leta obupni, potem pa najbolj zlati cukri

Se splača potrpeti.
Torej, nič se ne oziraj na druge, do your own thing! Potrudita se intenzivno delat 5 min, potem pa iiigraaaa, pa spet 5 min pa zabava, itn.. Čimbolj raznoliko in mimogrede, komot večkrat na dan, pa bojo rezultati zelo hitro vidni

Pri A izpitu je sodnik upošteval pasmo in celo pripomnil, da je s takim bumbarjem od psa težje delati kot z marsikaterim drugim. Pri B-BH mi je sodnik vrgel pod nos, da je šolal vodnico z dalmatincem, ki sta naredila celo najvišji izpit IPO3

Pri izpitu C je bil pa tretji sodnik veselo presenečen nad pasmo in pripomnil, da so zelo redki in ne ve če je trenutno še kak dalmi na sceni, ki se tako visoko šola. Pa ni mislil, da so nesposobni, pač pa samo, da jih ni
Torej, pasma je taprava, zelo vsestranska in dojemljiva, na nas je da jih znamo zmotivirat.