Avtor Tema: Dalmatinec [Dalmatinac,Dalmatian]  (Prebrano 228530 krat)

skogkatt

• *
  • Spol: Ženski
  • MyMy&Neli&Miyu
Dalmatinec [Dalmatinac,Dalmatian]
« Odgovori #330 : 03 November 2008, 22:46:48 »
Me pa še zanima, če je vaše kužeke kaj puberteta dajala?
Mhm  ;D Seveda :P Tudi to mora biti, drugače bi bil dolgčas ::)
Sem pa že od začetka veliko delala na odpoklicu, so me vsi tako strašili, da pri dalmijih težko dosežeš dober odpoklic.
Odlično!!! 8)

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #331 : 04 November 2008, 08:45:55 »
hunda-tvoja mlada damica še ne rabi plaščka-če jo zazebe samo malo zašptintajta, pospešita korak,pa bo.  ;) Naš pa ima 13.5let in lani za novo leto je dobil plašč-zdaj ga pozimi brez plašča ne spraviš ven, pa tudi dež mu ni ljub. V mladih letih pa je bil največji naliv-njega ni motlo, on je vohal po tleh, naganjal mamo....

Hunda

• *
« Odgovori #332 : 05 November 2008, 20:56:11 »

Tale je pa res huda  :o :o :o :o Sem jo mogla koj moji mamici pokazat, ker se tko pritožuje, da psi niso za na postlo. No zadnjič je bila zjutraj Pippa na njeni postelji pa ni blo nič narobe  :P  je bila tako vesela, da jo je Pippa prišla pozdravit.

Drugače je pa danes Pippa okradla in pojedla mamino malico (banano, ulupke je celo pustila, pa hrustljavo sirovo skorjico od pečene rižote si je tudi postregla  :-[ :-[.

Lp

sali.

• *
« Odgovori #333 : 06 November 2008, 08:00:11 »
Tudi Sali je imela včeraj ''poseben'' dan- ''pokaži, kaj znaš'', seveda v smislu lumparije  >:D. Najprej je pojedla iz voka hrano, ki je ostala v njem. Si je postregla kar iz mize. Nato pa je pobliže spoznala moj mobitel in  rezultat tega je počena šipa. Za konec pa mi je strgala trenerko, ko je na sprehodu skakala v mene in grizla. Zanimivo, da to zmeraj počne samo meni :-\ . Verjetno se mi je maščevala, ker sem jo zjutraj peljala ven po dežju, prav ne mara ga, ves čas se stiska k meni pod dežnik in joka. :-\
Mislim, da ni stvari, ki je Sali nebi pojedla, saj je jedla že česen, čebulo, paradižnik, korenček, papriko, mandarine, grozdje, jabolka,.....poje, kar ji pride v gobček ::).
Glede male šole pa še nisem prepričana, kdaj bo šla, sedaj je stara 3 mesece in ne vem točno, pri kakšni starosti je najbolj primerno. Se moram pozanimati v kinološkem društvu Zagorje.
Aja, pa da odgovorim, kje so skakalnice na eni izmed prejšnjih slik: to je SSK Kisovec

pikast pozdrav!

po vseh dogodivščinah dneva, pa prija tkole mal zadremat

Hunda

• *
« Odgovori #334 : 06 November 2008, 10:31:25 »
Tudi Sali je imela včeraj ''poseben'' dan- ''pokaži, kaj znaš'', seveda v smislu lumparije  >:D. Najprej je pojedla iz voka hrano, ki je ostala v njem. Si je postregla kar iz mize.
Haha  :D :D Tile naši kradljivčki!

Tudi Pippa ni marala dežja, sedaj pa, ko že kar dni zaporedoma dežuje, se mi zdi, da se je kar malo navadila. Danes sva se malo s frizbijem igrali na dežju, pa je bila res vesela  ::) ::) Se mi kar malo smili zdaj, ko je dan tako kratek in zato popoldanski sprehod malo skrajšan.. V temi je pa tudi ne upam imeti spuščeno.. :-\ Se pa zato doma še toliko več z njo ukvarjam in jo probam zaposliti na druge načine.

Meni se zdi (sicer nisem nek kinološki strokovnjak), da za malo šolo ni nikoli prezgodaj. Midve sva začeli hoditi pri njenih 12 tednih. Niti se mi program v mali šoli ne zdi tako zahteven, da ga tak mali mladiček ne bi zmogel. Nama je bilo prav super. Sva ob tem še sami se učili trikce in razne traparije  :P Pa še veliko stvari npr. o vzgoji izveš v šoli, zato se meni zdi kar pomembno, da greš tja že z mladičkom. Kar pozanimajta se v društvu.

Je pa fletna Sali, ko se takole na topel tepih uleže :-* :-*

Kuku

Novih slikic pa žal nimam nič, v temu dežju še fotoaparata ne morem samo nositi  :'( :'( :'(

Lp

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #335 : 09 November 2008, 19:40:48 »
Naša bubica gre ta teden veterinarju. Zaradi težav pri kakanju in neko izrastlino ob ritki, nenehnega lizanja...Po enem tednu ni šlo prav nič na bolje, sicer tudi na slabše ne...Pa upam, da bojo veterinarji lahko to zadevo hitro urihtali.

sali.

• *
« Odgovori #336 : 10 November 2008, 08:00:43 »
O ti bošček  :'( . Držim pesti, da bo šlo hitro na bolje in se zadeva s kakanjem in izrastlino uredi :) .

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #337 : 13 November 2008, 15:26:08 »
No zdej smo poštimani. Samo taco še povijamo in jodiramo, ker si SKOZ liže in ni šlo nič na boljše-ampak slabše.

skogkatt

• *
  • MyMy&Neli&Miyu
« Odgovori #338 : 13 November 2008, 15:30:18 »
Ooo naj se še to poštima  :-* drži se dragi Karo :)

Kaj so pa rekli, da je bilo?

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #339 : 24 November 2008, 11:49:08 »
Bile so analne vreče. Zdaj pa je začel bruhat-mav tem tednu je 3x bruhal.  :-\ Zdej je na dieti pa bomo videli, če bo prenehalo, če ne pa veterinarju.

Tačka pa je zopet slabše, ker so doma antitalenti za take zadeve. Edini trik, ki ga morejo upoštevati je-vsak drugi dan previjat taco-in si jod, svežo gazo pripraviti predno začneš odvijat taco-če ne, je on že takoj z jezikom tam. Kot da ne bi poznali našega pesjana ::)

skogkatt

• *
  • MyMy&Neli&Miyu
« Odgovori #340 : 24 November 2008, 11:54:47 »
Ahja, tudi Maj je fasal 24 urno driskanje čez vikend  ::) Zaenkrat je mir, upam da je mimo.
Pesjani naši, ta pravi so  :-*

Hunda

• *
« Odgovori #341 : 26 November 2008, 11:27:23 »
Hej!

Kaj kej počnete z vašimi dalmiji zadnje čase?? So se driskice in podobno že pozdravile?

Midve s Pippo sva ta teden seveda uživale na snežnih sprehodih  :o :o Res je bil največji žur, Pippa je skakala kot srnica pa lovila snežinke  :o :o

Drugače sva bili pa v ponedeljek na agility treningu v Naklem. So bili res vsi zelooo prijazni. Tako da sva se zmenili, da marca začneva z začetnim tečajem  8) 8) Kooooooomej čakam!!! Do takrat bova pa mal hodili gledat, pa mogoč kakšen tunelček probati.. Pa seveda trikce doma ::)

Ima pa moja gospodična zdaj že 52cm in pa 17kg  ::) Je že skor taprava.

skogkatt

• *
  • MyMy&Neli&Miyu
« Odgovori #342 : 26 November 2008, 12:41:19 »
Midva se jutri spet odpravljava v Avstrijo na zaenkrat zadnji del šolanja za psa terapevta pred zaključkom. Prejšnji teden sva bila na mestni preizkušnji in je bilo prav fajn se po Grazu šetat. Videli smo lep del mesta, tudi v nakup v večnadstropno nakupovalno hišo smo se odpravili skupaj s psi, vozili smo se s tramvajem, šli smo tudi na kofe 8)
Mislite kaj na nas in držite pesti, da bo vse ok  ;)

Hunda, tudi mi smo bili zelo veseli snega in norimo po njem :o Sem zelo vesela, da se bosta lotile agilitija, ni dvoma za koga bom navijala :o Sem prepričana, da ji bo všeč. Btw. Pippa je krasna  :-*

Še slikici iz mestne preizkušnje:

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #343 : 04 December 2008, 22:02:32 »
Kako je bilo v Avstriji?

Naš lepotec...fotke bol švoh, ker ni blo asistenta.  :roll:

Zimski plašček Charlie

Dežni plašček (fuuul ugoden-12€ za 60cm)

skogkatt

• *
  • MyMy&Neli&Miyu
« Odgovori #344 : 04 December 2008, 22:19:03 »
O kaj  je dober :o Še posebej všeč mi je prvi plašček! Tak avanturistično deluje, tak pilotski :)

Hunda

• *
« Odgovori #345 : 05 December 2008, 12:19:53 »
Hehe Skogkatt, tako fletno zgledajo vaši kužki bodoči terapevti, ko pridno skupaj čakajo  ::)

So drugače dalmatinčki pogosta pasma v tej pasji "disciplini"? Glede na njihov ljubeči značaj, bi vrjetno lahko bili..

Čara vidva imata pa tak kulski plašček  :o :o Ta prvi je res frajerski!!
Pippa je tudi ta teden dobila svojega, zimski plašček, ki ga bo uporabljala samo ko bo zareeeeeees mraz.. Na primer, ko bo šla z nama z očijem na turno smučanje. Nekaj časa nazaj, ko smo imeli zjutraj v Kranju -9, je gospodično (kljub tekanju) tako zeblo, da se mi je kar malo zasmilila  :-[

Drugače pa smo prejšni teden spet noreli po snegu  :o :o

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #346 : 06 December 2008, 11:28:40 »
Fajn fotke.

Drugače sem mnenja, da mlad, zdrav dalmi ne potrebuje nikakršnega plaščka. Rabijo pa pozimi malo več ogljikovih hidratov-in pa aktivne sprehode. Zeblo jo je samo zato, ker bil hiter skok na nize temperature  ;)

Hunda

• *
« Odgovori #347 : 15 December 2008, 17:04:52 »
Mi smo se pa sankali  :o :o

Drugače sem mnenja, da mlad, zdrav dalmi ne potrebuje nikakršnega plaščka. Rabijo pa pozimi malo več ogljikovih hidratov-in pa aktivne sprehode. Zeblo jo je samo zato, ker bil hiter skok na nize temperature  ;)

Pippa bo plašček nosila samo v bolj ekstremnih razmerah, sploh če bomo zunaj dalj časa.. Glede na to, da je poleti na morju brez problema oz. z največjim užitkom ležala na soncu, ko smo se vsi ostali že skrivali v senci, bi rekla, da ji pri zelo nizkih temperaturah ni ravno prijetno.. Mi je brez veze reskirati kakšen prehlad.  :)
Kolikor je meni znano, psi ob večjih naporih potrebujejo več maščob ne pa OH. Malo drugače kot pa pri ljudeh.  ;)

Lp

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #348 : 15 December 2008, 17:33:17 »
Ja naš se je poleti sončil kot zmešan. Pozimi je ril po snegu, se sankal po hrbtu, čez cel sneg letal na en hrib kjer je foter smučal, spet čez celca na drug breg, kjer se je brat sankal....Res je bil nor. Prav pogrešam to divjanje....Zdej najraje leži. Sicer je za 13.5 let dober.

Ajd mlademu dalmiju bi pri -18 in več verjetno tut js kaj gor napravila. Drugač pa pri -10 so kamot brez plašča, itak so aktivni psi. :)

skogkatt

• *
  • MyMy&Neli&Miyu
« Odgovori #349 : 28 December 2008, 11:12:06 »
http://www.youtube.com/watch?v=tQgpO27Zu3k  :)

Niky*Nika*Pika

• *
  • *
    • Ovčarska
« Odgovori #350 : 28 December 2008, 11:43:09 »
Iiiiii kaj je dober!  :D  :-*

Hunda

• *
« Odgovori #351 : 04 Januar 2009, 13:27:31 »
Skogkatt Mymyček je res lušten s svojim darilom  :D Pa še tko fletno asistentko ima  :o

Pippa si je pa porezala tačko  :-\ Sicer nevem točno kako in s čem, z mojimi starši je bila na turnem smučanju in baje je imel sneg ledeno skorjo.. Rana sicer ni tako globoka, da bi potrebovala šivanje, sem jo pa za sprehod raje povila.. in seveda je bila gospodična vsa nesrečna  ::)

Na vsak način se je trudila to nadlogo odstraniti..

Ampak ji ni uspelo ;D

Lp

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #352 : 04 Januar 2009, 15:02:47 »
Našemu še vedno povijamo tačko. Ampak je bolje, dlaka že začenja rasti. :) Je pa sedaj problem ognojek pri riti-spet. Tako, da bo verjetno treba it veterinarju te dni, če ne drugega da očisti pa umije.

Kako je Maju uspel preizkus?

sali.

• *
« Odgovori #353 : 04 Januar 2009, 20:05:02 »
joj, lubčki pikasti, ne morem se jih nagledat, tolk so luštni...eden bolj, kot drugi :o

skogkatt

• *
  • MyMy&Neli&Miyu
« Odgovori #354 : 20 Januar 2009, 09:04:19 »
Novo leto je prineslo ogromno dela in precej novih izzivov :)

Prvi letošnji je bil izpit za psa terapevta v Avstriji pri Tiere als Therapie, na katerega smo se pripravljali vse od jeseni :)

živčno nasmejani sva šle na pisni del izpita  :o
http://photos-g.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2076/239/93/1161007495/n1161007495_30276286_9983.jpg

Izpitni del vaje poslušnosti

...in, ko je bilo vsega konec  8)

Sem zelo ponosna na svojega pikastega ex-norca  :)
Pozdravček vsem!

Hunda

• *
« Odgovori #355 : 20 Januar 2009, 19:38:51 »
Čestitke  :o :o :o :o :o

Vrjamem, da si ponosna na svojega pikota, pa tudi nase moraš biti  ;) Se vama je vso vloženo delo lepo poplačalo  ::) Sedaj vama pa želim veliko užitkov ob vajinem delu in upam da bosta razveselila in pomagala nešteto ljudem..

No nekateri pa zadnje čase izgubljamo živčke z našimi trmastimi in svojeglavimi pikicami... Ampak saj bo..  :P

Lp

skogkatt

• *
  • MyMy&Neli&Miyu
« Odgovori #356 : 20 Januar 2009, 20:22:27 »
...na svojega pikastega ex-norca...

Hunda, tole nisem zastonj napisala :D
Vem kaj preživljate in te lahko potolažim, da bo minilo :P Kdaj, ne vem, sigurno prej kot pri nama dvema. Glede na rezultate, nama je kr fajn uspelo, kljub vsemu ;D Pri vas pa niti najmanj ne dvomim v to :)

Se tipkamo na fb-ju ;)

In hvala! :)

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #357 : 20 Januar 2009, 20:43:55 »
Trikrat hura za Melanie in Maja.  ;)Jap so norci, sam se jih da lepo kultivirat, pri tem pa še vedno ostanjo norci, dinamični.  :)
Če naš ne bi bil tako gorzen do drugih psov in nasploh :-[ Bi si pri njegovih 9, 10 letih še enega pesjana umislili in bi zdaj bil doma en seniorček za fotra in mladenič za naju z mamo, ker meni prav manjka ta dinamika, neumorno tekanje, norenje po snegu...

Urška

• *
« Odgovori #358 : 23 Januar 2009, 01:24:43 »
Skogkatt, čestitke za opravljen izpit! Ful sem vesela za vaju. Pa imamo dve novi tako licencirani terapevtki v Sloveniji (od treh)  :o 

In vendar se premika... bi lahko rekla  :)

Hunda

• *
« Odgovori #359 : 28 Februar 2009, 17:41:12 »
No.. pa smo doživeli manjšo nesrečo..

Pri igri z boksarčkom, si je Pippa odlomila desni podočnik, čisto pri dlesni  :'( :'( :'(

V ponedeljek greva k zobarju, vrjetno bo moral zobek ven  :'( Upam da je ne boli zelo zelo..