Ja, saj, glede na vse kar si napisala, se meni zdi, da gre mogoče za negotovost in v tem primeru ti kastracija ne bo pomagala. Če je imel še slabo izkušnjo, je še toliko bolj verjetno, da zdaj odreagira na grožnje. Moja tudi včasih ni na napade odreagirala, dokler ni bila deležna bolj resnega napada. Po tem je bila nekaj časa bolj občutljiva in reagirala na grožnje nazaj, ampak, če se dolgo nič ni zgodilo, je potem spet začela ignorirati grožnje. Sem pa jaz vsako tako napeto situacijo takoj prekinila, da se ni stopnjevalo do zaganjanja ali česa podobnega. Zdaj ima sicer precej izdelano mnenje o tem kdaj "mora" odreagirati in kdaj ne, ampak večinoma se drži tega, da ne reagira, če je drug pes pod kontrolo-lastnikovo ali mojo, če posežem vmes.
Drugi psi mogoče reagirajo tudi na njegovo pojavo, vznemirjenje, zdaj, ko je že odrasel verjetno še toliko hitreje. Mogoče on ne izziva, ampak drugi v njegovi drži vidijo grožnjo, ker je v pozornosti. V mojo psico nesigurni psi zelo "radi" skačejo, ker ima preveč vsiljiv pristop. Če je za povrh še na napetem povodcu, je še toliko slabše.