No naše težave se niso popravile, ampak so se še poslabšale. In to tako močno, da so mi sprehodi postali muka.
Iggy na povodcu vleče k satan, drugače ne morem reči. Ko sva na dvorišču, hodi lepo. Ko greva po gozdni poti ob naši hiši, hodi lepo. Na poligonu dela super. Greva po ulici dol do glavne ceste in začne vlečti, da se skoraj zadavi. Kar je debilno, ker pes zna hodit poleg. Ampak nekaj v njem klikne in on bezlja, vse mora povohat in ne more počakati, da prideva do tiste zadeve ampak je treba vlečti. Pa to še nekako odpravljam; treba bo začeti od začetka, kot da ničesar ne zna in pridno nagrajevati.
Težave so se povečali pri srečanju s tujimi psi. Odkar ga je napadel kolegov pes, je še bolj napet in vleče zraven. Ne laja, ne renči nanje ampak mora pa priti zraven. In to zgleda nekako takole:
1. primer: sprehajamo se po gozdu ob naši hiši in nasproti pride novi sosed s svojo psico. Iggy začne vlečti proti njej, ker jo mora na vsak način povohati. Seveda mu nisem pustila. Dala sem ga na položaj sedi in vztrajala, da čaka (sem mislila, da bo mogoče sosed prišel do nas, pa potem ni). Iggy je cvilil, ker je hotel do nje.
2. primer: sprehajamo se po industrijski coni. Mi smo bili na parkirišču, potem je pa zraven nasip in gor pločnik (2m višinske razlike). Prideta mimo dve punci z dvema psoma in to je bil konec. Iggy začne vlečti, se postavlja na zadnje tace, ker me ni uspel premakniti in na vsak način hoče priti zraven. Ne laja, ne renči, nič. Samo vleče. Jaz njemu odločno rečem ne in ga potegnem nazaj, pa ne pomaga. In spet ne, pa se postavi na zadnje noge. Potem mi je pa živce skurilo in sem zatulila dol in to je zaleglo. Iggy je se je ulegel na tla in ni več vlekel, samo gledal za njimi. In valda, on izpade kot en manijak na povodcu, jaz kot en psihič z napadalnim psom. Pa vem, da bi jih samo povohal, ampak zgleda pa kot da jih hoče požret.
Jaz pa sem že tako utrujena in obupana, da enostavno ne vem več kako naprej. Nimam energije, sprehodi so mi postali muka...
Edini način, da bo on ves čas hodil lepo brez vlečenja je, če se mi leva roka spremeni v hrenovko, ki mu bo dišala pod nos. Pa še ta rešitev ne bi pomagala, če srečava kakšnega psa.
Takrat gre on v zombi mode in ne sliši in ne vidi, pa če mu pršut molim pred gobec. Lepo prosim za nasvete kako reševati ta problem. Berem knjigo Control unleashed in upam, da potegnem kakšne dobre nasvete ven.