Bullmastifi napadli človeka!

MIŠA · 609128

Yo

• *
Odgovori #1020 : 18 Februar 2010, 20:59:37
simi, boš imela kakšen poseben tečaj za starčke? Namreč ne vem, kako potem izpolniti to nebulozo, če posvojiš starega psa. Samo vprašam, konec koncev imamo tudi take primere.

simi

• *
Odgovori #1021 : 18 Februar 2010, 20:59:48
To je ideja od Vidica. Itak, da ne more priti v zakon. Je pa dober primer, kakšne abotnosti si zmišljujejo kar tam eni. Kdo je sploh imenoval to komisijo ali delegacijo ali kaj je že bila?

Pa je to kje napisano?

http://www.bajka.si/
http://www.facebook.com/BajkaSolaZaPse
Šola kjer vzgajamo za življenje po preverjenem programu s tradicijo.
Od leta 2009 do leta 2016 edina pasja šola z uradno priznano prevzgojo nevarnih psov v Sloveniji

BlackRosie

• *
Odgovori #1022 : 18 Februar 2010, 21:00:12

Ne morem si kaj...

Takole zgleda sprehod krdela. Spredaj je šefica, ostale so razporejene lepo po rangu. (za varen sprehod tega krdelca sta potrebni 2 osebi, ena lahko varno obvlada3)

Uau  ;D Tole je pa res lepo pogledat!

In ravno zaradi takih bi morali vztrajati, da se obstoječi zakon ne spreminja! Vsi ostali "predlogi" zakona, o katerih se bere tu in po ostalih forumih, pa so itak en navaden šmorn. Še moj, ki ni pasjeljubec, se zgraža nad pomanjkanjem zdrave pameti.  ;D

simi

• *
Odgovori #1023 : 18 Februar 2010, 21:04:26
simi, boš imela kakšen poseben tečaj za starčke? Namreč ne vem, kako potem izpolniti to nebulozo, če posvojiš starega psa. Samo vprašam, konec koncev imamo tudi take primere.

Glede na to, da hoče KZS imeti tudi primat in edina koncesijo za šolanje, bom morala ali v KZS ali pa se nehat s šolanjem ukvarjat.

Sicer pa Yo  - obrni se na naš mlad kinološki kader, ki dela ravno licence in so polni znanja, izkušenj, navdušeni, komaj čakajo, da lahko prenesejo znanje v skupino. Predvsem imajo pa  ogromno življenjskih izkušenj in se lahko vživijo v vsakega tečajnika posebej.

Od leta 2009 do leta 2016 edina pasja šola z uradno priznano prevzgojo nevarnih psov v Sloveniji

veronika

• *
Odgovori #1024 : 18 Februar 2010, 23:06:30
Pozdravljeni!!
Sem nova na forumu. Včlanila sem se predvsem zaradi teme o teh psih, ki so raztrgali lastnika. Veliko se je govorili o tem mediji, kaj je res pa ve bolj malo ljudi. Malo sem preletela zadnje strani objav in me je kar malo zaskrbelo. Doma imamo mešanca starega 6 let in ima kar nekje 40 kilogramov. Sicer je vzgojen, v šolo nismo hodili. Ali bo sedaj potrebno psa na stara leta učiti nekaj na novo?? Ali mogoče gremo v skrajnost in tega psa ne bomo smeli več imeti. Nisem na tekočem s kinološkimi stvarmi ampak določene izjave so zastrahujoče in me pošteno skrbi. Tisti, ki želijo pisati take zakone očitno, ne upoštevajo da nekdo psa lahko vzgoji sam do take stopnje da lahko z njim normalno živi, in ne zastopijo da je lahko mešanec ali pes z rodovnikom, velik ali majhen mi ga imamo radi in ga ne damo!!!

In še eno vprašanje, ki se mi poraja po glavi. Kdo in kako sploh lahko postane inštruktor? Je potrebno kakšno posebno urjenje, dokazovanje, pogoji??

lp Veronika in očitno nezaželjeni veliki mešanec Max

simi

• *
Odgovori #1025 : 18 Februar 2010, 23:24:27

In še eno vprašanje, ki se mi poraja po glavi. Kdo in kako sploh lahko postane inštruktor? Je potrebno kakšno posebno urjenje, dokazovanje, pogoji??

lp Veronika in očitno nezaželjeni veliki mešanec Max

vir:http://www.solanje-kzs.com/Portals/0/Dokumenti/Izobrazevanje_2010.pdf
pogoji:
udeležba na seminarju
aktivnosti v društvu ali klubu
opravljen izpit BBH ali lavine 1 ali ruševine 1

Če to prevedem za laike. Inštruktor lahko posane vsak, ki ima narejen s svojim psom BBH. In na žalost je res tako. V šolo hodijo eno leto ali manj, naredijo izpit, gredo na seminar in postanejo vaši inštruktorji.....

veronika

• *
Odgovori #1026 : 18 Februar 2010, 23:51:53
vir:http://www.solanje-kzs.com/Portals/0/Dokumenti/Izobrazevanje_2010.pdf
pogoji:
udeležba na seminarju
aktivnosti v društvu ali klubu
opravljen izpit BBH ali lavine 1 ali ruševine 1

Če to prevedem za laike. Inštruktor lahko posane vsak, ki ima narejen s svojim psom BBH. In na žalost je res tako. V šolo hodijo eno leto ali manj, naredijo izpit, gredo na seminar in postanejo vaši inštruktorji.....

Težko karkoli rečem ampak sem mnenja da je enkrat potrebno začeti...bi pa verjetno lahko postavili malo višje pogoje. Upam da v društvih oz. klubih poskrbijo vsaj da se novi kader uči od  nekoga z izkušnjami.

lp Veronika

veronika

• *
Odgovori #1027 : 19 Februar 2010, 00:13:28
KZS se že nekaj časa trudi, da bi uzakonili obvezni BBH.

Samo zanima me, kdaj bodo potem poskrbeli za strokoven kader v društvih. Dokler je dete na licenci staro 16 let, je to tako, kot dati pedofilu otroke za mirkat.

Verjamem tvojim besedam, naj pa še dodam da bežno poznam dekle, ki je takrat štela nekje 16 let kot je povedala, se pravi danes okoli 17, če imam prav v spominu.  Sicer ne vem kako zelo je še aktivna, niti ne vem če je še član društva, kluba,skupine, vem pa, da ko smo se spoznali, je delala s svojim kužom. Imela je srednjeveliko psičko/samčka, se ne spomnim dobro in zelo lepo vzgojeno.  Imeli smo čas in zgledalo je zanimivo, tako da smo se malo ustavili in jo opazovali malo med delom, kasneje pa smo še malo povprašali, kaj dela in koliko časa že to dela. Bila je zelo prijazna, veliko smo izvedeli od nje. Smo imeli še problemček, ker naš Max ni vedno prišel do nas ko smo ga poklicali pa nam je podala svoj predlog. Smo poizkusili in je delovalo. Ne trdim da je vse 100% , bolje kot prej pa je. Sodelavka pa je s svojim terijerem hodila v tečaj in razen bolh(kot je v šali povedala) ni od tečaja odnesla nič, inštruktorica pa neka  gospodična srednjih let. No da ne dolgovezim tja v en dan, želim povedati le, da čisto vse ni v letih, definitivno pa so pomembne izkušnje! Pa naj bodo društva, klubi, država, kdorkoli, naj jim pomagajo pridobiti izkušnje, ali se mora res vedno vrteti vse okoli denarja?! Verjamem v to da premoremo tudi sposobne ljudi ampak vprašanje za nas laike je kdo bi to lahko bil. Mi ki nismo v tem ne vemo kdo je dober učitelj, vaditelj in kdo ne. Nevem, jaz bi po vsej vrjetnosti verjela tistemu, ki nekaj doseže oz. mi pokaže s svojim psom, tisti ki se na to spozna pa vidi še druge pluse in minuse.

lp Veronika

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1028 : 19 Februar 2010, 08:06:02

Gre za zahrbtno dela KZS PROTI interesom psov in njihovih lastnikov, ki bi jih morali zastopati. Tiste par klicev na vroče linije na stroške KZS, ki si jih je privoščil prejšnji predsednik je v primeri s temle pljunek v morje. Samovolja posameznikov mimo mnenja in uskladitev vseh članov. Za moje pojme si g.Kavčič zasluži za tole interpelacijo.
Osebno pa bom protest pokazal z odjavo od naročila revije Moj pes, katere glavni akter je g Vidic, ki je v zadnjih mesecih naredil več škode ljubiteljem psov, kot jo bo lahko do smrti popravil (pa saj si niti prizadeval ne bo  ).
Predlagam tudi vsem, ki se s takim načinom dela "samozvanik predstavnikov" ne strinjajo in so morda naročeni na to revijo, da  jo takoj odpovejo, morebitni pisci člankov pa naj prenehajo sodelovanje dokler ne bo g Vidic kot urednik odstavljen

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

TibiQ

• *
Odgovori #1029 : 19 Februar 2010, 08:07:56
tale varianta predloga zakona je zelo na povprek: jaz in moja Tessa sva zaenkrat še v normalnem razmerju ; 60kg lastnica, 30,5 Tessa... kaj pa če bi imela samca labradorca, ki bi tehtal 40 kg???

lp lana

Midve z mojo tudi, ampak jaz bi morala ene 5 kg shujšat, moja psica bi se morala pa ene 5 zredit. Očitno sedaj to odpade  ::) .. no, vsaj jaz imam dober izgovor :o

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1030 : 19 Februar 2010, 08:29:59
nenarest napako da vsak samo gleda li trenutno je v okvirih ali v izjemah. Ko se bo tole enkrat začelo bodo okviri plesali sem in tja kakor se bo komu dvignilo zaradi političnih igric. Zato je nujno preprečiti tako zakonodajo že v kali!

TibiQ

• *
Odgovori #1031 : 19 Februar 2010, 09:03:22
Deteljica, se strinjam.. napisano je bila samo šala. Če bo slučajno zares panika, se sicer rajši preselim v drugo državo, kot pa da se odpovem psu.

Kar se tiče preprečevanja sprejemanja take zakonodaje pa tudi zbiram podpise za peticijo z mojpes.net (dosedaj od včeraj do danes 10 podpisov vseh ožjih sodelavcev). Sprašujem se samo, če bo peticija sploh kaj zalegla, ker se mi zdi, da nikoli ne zaleže nobena peticija.

Kar se tiče odpovedi revije Moj pes, pa itak nisem nikoli bila naročena ne na to, ne na Kinologa ipd.

Imaš še kakšen drug predlog kako doseči, da bi nas poslušali?

drim

• *
Odgovori #1032 : 19 Februar 2010, 09:37:58
Še eno vprašanje o izjemah, ki se je porodilo ob kavi z mojim dragim in burni debati o traparijah, ki se nam obetajo...

Kaj pa kinološki športi, ki ne pašejo pod KZS? Recimo musherji? Paša po ISDS? Frizbi - zaenkrat? Kaj bo z vsemi temi tekmovalci, ki s KZS nimajo veliko?

Recimo v našem primeru, zaenkrat samo hipotetično - želimo tekmovati v paši po ISDS. Tekem pri nas ni (saj jih zaenkrat ni niti po FCI, pa verjetno enkrat bodo), zato tekmujemo v Avstriji, Italiji... Doma imamo recimo 4 ali 5 psov, ker vsak tekmuje recimo z dvema, en je penzionist. Na FCI tekmah ne sodelujemo, ker je sistem drugačen, imamo svojo filozofijo, blablabla... Želje po vzreji in razstavah tudi nimamo. Po tem zakonu bomo očitno morali registrirat psarno, se udeležit tekmovanja po FCI, kateregakoli pač, ali z drugimi besedami "plačati davek KZS", da nam bodo dovolili imeti več kot dva psa!

Svašta! :-X

LP, Nina

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1033 : 19 Februar 2010, 09:46:48
Po tem zakonu bomo očitno morali registrirat psarno, se udeležit tekmovanja po FCI, kateregakoli pač, ali z drugimi besedami "plačati davek KZS", da nam bodo dovolili imeti več kot dva psa!

Svašta! :-X

LP, Nina
ne vem po čem sklepaš,da ti bo članstvo v KZS omogočilo imet več kot 2 psa?
A zato ker je KZS to Vursu predlagala?
 :o :o
O ne dragica. Vurs bo z lahkoto ugotovil,da je "stroka"prišla do zaključka , da je 2 psa na gospodinjstvo skrajna meja. In bo to npr napisal brez olajšav o KZS in podobnem.
Tisti,ki imajo pse za športe izven KZS se itak člahko jebejo v vsakem primeru. Kmetje , ki jih npr rabijo 5 za past tudi.
Za registacijo psarne bodo kmalu komisije hodile naokoli in če ne boš imel posestva pa soglasja sosedov za registarcije se boš lahko slikal...
Tako se bo zadeva razvijala in vključno KZS se bo lahko slikala ko bod kmetavzarski lobij  v parlamentu bral svoje politične litanije in spreminjal osnutek zakona.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #1034 : 19 Februar 2010, 09:59:07
Jah nič, pol pa registiraš psarno v tujini, pse prijaviš v tujini - ok verjetno, mogoče kakšnega prepišeš na sorodnika, ki je v drugem gospodinjstu... Kaj ti pa drugega preostane?

Trenutno imam na sebe pisanih 7 psov, od tega 6 malih in 1 orjak. Z mano živi od tega redno 5 malih, ...a bo kdo preverjal kje dejansko živijo psi oz jih je potem potrebno prepisati lastništvo???

A šteje ena hiša, eno gospodinjstvo? Ker kjer trenutno živim je to ena hiša in dve gospodinjstvi, na enem naslovu, pojma nimam kako pa je to uradno.  :-\

barbara1

• *
Odgovori #1035 : 19 Februar 2010, 10:33:51
V SPOMIN JOY, ATOSU IN ATLASU

SOBOTA, 20. februar PREŠERNOV TRG, Lj (cel dan) Prižigamo svečke kot OPOMIN IN NESTRINJANJE s tem, kar je afera potegnila za sabo: - nemoč nebogljenih nasproti tistim, ki imajo moč - nesposobnost in skorumpiranost vpletenih v zadevo - pritiski na medije, da se o tem ne piše - sprenevedanje vseh, ki so vedeli, pa so ...

Poleg podpisa peticije proti temu novemu nesmiselnemu zakonu, upam da se bomo odzvali v čimvečjem številu tudi v soboto!

Se vidimo!

A dog can express more with his tail in minutes than his owner can express with his tongue in hours.

dmdm

• *
Odgovori #1036 : 19 Februar 2010, 11:43:14
ko se pišejo zakoni je vedno tako da za nekoga ni prav,
najbolje je da delate po svoji pameti in vesti pa bo vse v najlepšem redu.
Garaže slavnih ni oviral noben zakon, prav nič jim ni bilo sveto.
O teži ja to je pa hec, sem videl kako je berenski planšar peljal gospodično
(najbrž je bilo razmerje 45/75 v njegovo korist) čez Vodnikovo mojega JRT-ja povohat
:-))) še dobro da ni bilo prometa... ;D

LPD

dmdm

• *
Odgovori #1037 : 19 Februar 2010, 12:01:51
a ja, buh ne dej se redit v vsaki potapljaški trgovini imate pasove z utežmi za
okoli pasu, okoli nog,.... zelo lične kombinacija najlon neopren pisanih barv...
Svinčeni vložki pa po 1 in 2 kg  :P ;D

LPD

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1038 : 19 Februar 2010, 12:30:18
Angleži nikoli niso pustili, da bi jim popisali pse v evidenco, kamoli jih obvezno čipirali. Že vedo zakaj. Jim je živo ostalo v spominu, kako so med vojno morali pse obvezno  pobiti.

Premišljujem, kje za vraga so pobrali idejo, da je treba tako drastično omejiti število psov. Dobro, za Vidica ne rečem, on že leta in leta konsistentno lapa, da sta dva psa krdelo in kako je krdelo pa silno nevarno. Kavčič me je pa res razočaral. Hudo. Namreč:po mojih izkušnjah, so ravno lastniki, ki imajo med 3 in tam nekje 5, 6, mogoče 7 psov najman problematični. Preden pridejo do tega števila si naberejo dovolj izkušenj, da psi ne njim ne okolici ne povzročajo problemov. Izjema so samo tisti nesrečniki, ki imajo (skoraj obvezno nenačrtovano) leglo in si pustijo doma več mladičev, izkušenj pa nimajo. Ampak tem se itak kmalu nabere toliko problemov, da se odvečnih psov losajo.
So pa zelo pogodto med tistimi, ki povzročajo probleme lastniki dveh psov - tisti, ki že prvega psa ne obvladajo, pa si kupijo še enega, da bi prvemu ne bilo dolgčas, ali pa zato, ker mislijo, da bo potem prvi po čudežu postal priden. In taki pasji pari so potem res neustavljivi - primerov, tudi zelo grdih je kolikor hočeš. Včasih je problem tretji pes, če lastnik prva dva za silo obvlada, pri tretjem mu pa pogosto stvari uidejo iz rok. tisti, ki obvlada 3 pse, jih lahko tudi 6.

Torej še enkrat bi vprašala: kdaj se je pri nas zgodil omembe vreden napad na človeka, v katerem so bili udeleženi trije ali več psov (razen Baričevih, ampak verjetno se vsi strinjamo, da tam problem ni bil v psih). Še pri napadih na divjad se nazadnje izkaže, da kadar se v gonji združi več psov, ti skoraj nikoli niso od istega lastnika.

No mene kaj dosti prizadeti ne more, imam registrirano psarno, pa občasno se na kakšni tekmi pokažem, mam svojo bajto in dosti prostora okrog. V skrajni sili, lahko kašno odvečno kuzlo na mamo prepišem, še spi lahko tam, če bo treba, saj ima pesjake, psov pa ne več. Bi pa nastradali številni drugi. Še najbolj pa stanovalci v blokih - ti imajo pse vsem na očeh, vsak, ki ima 5 sekund časa, se lahko obregne vanje in pogosto niti sorodnikov, na katere bi lahko prepisali pse nimajo. In možnost, da bi dobili dovoljenje za gojitev ali kako se že temu reče imajo od vseh najmanjšo.

Spreminjanje zakonodaje tako na horuk iz slabega na katastrofalno se mi gnusi v dno srca. Če še lahko razumen strankarsko nabiranje točk na račun populizma, pa sem ob podmuklosti KZS ostala brez besed.

Revijo Moj pes bi z užitkom odpovedala, pa je ne morem, ker smo jo odpovedali že lani - je postala tako zanič, da ni bila več vredna denarja.

Kar pa se tiče mladih inštruktorjev, ki pridejo do licence še pred polnoletnostjo pa: hvala čast bogu da so, nekje morajo pač začeti. in ponavadi so bolj odprti za novosti kot kakšni okosteneli starci, ki ne znajo drugega kot rukat in cukat.

dmdm

• *
Odgovori #1039 : 19 Februar 2010, 13:30:15
Lanabela kaj bi pa ti naredila, da bi bilo prav?

Po eni strani pravite da so požrtni na denar,
vendar to močno sovpada z drastičnim zmanjševanjam števila psov...

Ker se čedalje bolj odpoveduje revije in časopise založnikom primanjkuje denarja,
oglasno trženje stiska recesija, zastojn pa noče nihče več pisat...

take mamo,

lpD

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1040 : 19 Februar 2010, 13:34:42
Kako kaj bi naredila? Ne razumem kaj misliš.

xosmo

• *
Odgovori #1041 : 19 Februar 2010, 13:37:10
Ko je že govora o nabiranju političnih točk. Morda pa bi bilo potrebno razmisliti o sodelovanju v politiki. Število lastnikov psov (potencialnih volilcev stranke, ki bi imela v programu živalim prijazno zakonodajo) je precej in če se organizirajo skupaj z naravovarstveniki, društvi za zaščito živali itd. in se prične pozivati naj se ne voli strank, ki sprejemajo živalim sovražno zakonodajo? Znanstvena fantastika?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1042 : 19 Februar 2010, 13:55:44
Vsekakor. zato, ker sploh ni problem v tistih, ki psov nimajo.  Tisti, ki pse imajo, tisti bi se najraje požrli med seboj.

Felina

• *
Odgovori #1043 : 19 Februar 2010, 14:18:57
KZS se že nekaj časa trudi, da bi uzakonili obvezni BBH.

Samo zanima me, kdaj bodo potem poskrbeli za strokoven kader v društvih. Dokler je dete na licenci staro 16 let, je to tako, kot dati pedofilu otroke za mirkat.

Pa kaj lahko prosim že nehaš s temi 16 letnicami, mečeš inštruktorje drugih klubov pod slabo luč itd. kaj je samo tvoja pasja šola tako perfektna in brezhibna v ostalih pa so 16 letnice (očitno samo punce, ker 16 letnikov ne omenjaš), mladi nesposobneži brez ne vem kakšnih izkušenj itd.  Mislim, sploh ne vem kaj ti daje pravico, da mečeš slabo luč na ostala društva, ker če kaj ni v redu z licencami se obrni na KZS ali kam drugam in nehaj javno blatit društva Slovenije kot da vsi samo meglo prodajajo.

Kaj se pa tiče novega zakona oz. predloga, pa iskreno upam, da bodo društva toliko prisebna, da se bodo uprla tej samovolji naših "starešin", ker po nastopih po oddajah, po slišanem na predavanjih, po marsičem že imam vsega preko glave. Na koncu mi pa bodo takšni modreci  še zapovedovali koliko morem tehtat, koliko sme moj pes bit velik itd. Imam tri pse, popolnoma obvladljive v vsaki situaciji, niso nobeno razpuščeno krdelo, ker vsak ve kje jim je mesto in normalno funkcioniramo. Skupaj me prekašajo po kilah, skupaj merijo več kot meter in ni nobene razlike ali imam 2, ali tri pse, verjetno bi še četrti brez problema sodeloval,  in če je pes popolnoma nevzgojen ti ne pomaga niti takšen zakon, da ne bo naredil kažina, če pa imaš vse poštimano, pa ti tudi kardelo ne bo naredilo nobenih preglavic....mislim, svašta tlači našo Zemljo.

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

dmdm

• *
Odgovori #1044 : 19 Februar 2010, 14:30:35
Kako kaj bi naredila? Ne razumem kaj misliš.

z zakonodajo, kje bi postavila meje?

nekdo se je spomnil 50 km/h v naselju.
1/3 pravi super 1/3 pravi katastrofa polži nas prehitevajo 1/3 pa nadzvočno smrtonosno hitro, kdo ima prav?

KARMEN

• *
Odgovori #1045 : 19 Februar 2010, 14:45:13
Tudi mene je presenetila izjava kinologa (ne spomnim se imena), ki je na TV izjavil, da ne bi nikoli več v življenju imel dva psa. Pa še nekaj je pametoval o vzgoji, prevladi vodnika, bla,bla,bla,....
Žalostno je, da take izjave daje kinolog, s čimer potrjuje dejstvo, da več psov očitno ni sposoben imeti. Zame so to osebe, ki imajo mnenje, da mora pes biti brezpogojno navezan le na lastnika, ga brezpogojno ljubiti in živeti le zanj. Meni to ni všeč, ker mi deluje zelo egoistično in narcisoidno!!!
Vse življenje živim v družbi več psov, najprej sem poleg svojega psa skrbela še za katerega drugega (iz družine), skoraj 10 let pa imam od 3 do 4 pse. Tega življenja ne bi zamenjala za nič na svetu. Res, da je zaradi tega potrebno obvladati več logistike, ampak prav s tem pridobiš veliko izkušenj in znanja. Poleg tega pa šele v taki situaciji vidiš, kako deluje več psov skupaj, lahko opazuješ in preučuješ njihov način življenja, obnašanja, hierarhijo, druženje, igro, predvsem pa telepatsko medsebojno komunikacijo, ki presega vse meje našega jezikovnega komuniciranja. To človeka bogati.
Predvsem pa bi želela vprašati te pametne samooklicane kinologe, pasje psihologe in nevem še kaj vse, kaj pomenijo njihove trditve, da psa ne smeš počlovečiti. Vsi kar naprej ponavljajo isti stavek, ampak nobeden ga še ni obrazložil navadnim smrtnikom, ki si to lahko razlagajo popolnoma napačno. Ali to pomeni, da pes ne sme biti v hiši, ne sme spati na kavču ali v v tvoji sobi, mu ne smeš govoriti prijaznih besed, ga ne smeš preveč božati, ne sme spati pod mizo v kuhinji, ko si pri kosilu, ...... Ali mi lahko kdo pojasni ta izraz, ker sem preveč blond?
Bojim se, da sem storila nepopravljive napake in se mi moji psi lahko za to maščujejo ali pa celo napadejo!!!

simi

• *
Odgovori #1046 : 19 Februar 2010, 14:51:37
Pa kaj lahko prosim že nehaš s temi 16 letnicami, mečeš inštruktorje drugih klubov pod slabo luč itd. kaj je samo tvoja pasja šola tako perfektna in brezhibna v ostalih pa so 16 letnice (očitno samo punce, ker 16 letnikov ne omenjaš), mladi nesposobneži brez ne vem kakšnih izkušenj itd.  Mislim, sploh ne vem kaj ti daje pravico, da mečeš slabo luč na ostala društva, ker če kaj ni v redu z licencami se obrni na KZS ali kam drugam in nehaj javno blatit društva Slovenije kot da vsi samo meglo prodajajo.

Kje si našla kakšno društvo in javno blatenje klubov?
Ne hvali moje šole če je ne poznaš ;)

Nihče ni rekel, da ste mladi nesposobni ali kaj manj vredni, daleč od tega. Le malo težje delate določene stvari, ker vam manjka izkušenj - pa ne za delo s psi, ampak ljudmi.
Blatim pa s tem ne prav nobeno društvo. Kdo mi daje to pravico? Nihče, zato tega pač nikoli ne počnem :o
Mogoče se blatiš sama, ker se oglašaš in vidiš v mojem pisanju napad nate?

Svoje mnenje pa lahko povem, a ne? Tudi ti si svojega že nekajkrat. Tudi tam, kjer si večina od vas ne upa ;)

Tudi mene je presenetila izjava kinologa (ne spomnim se imena), ki je na TV izjavil, da ne bi nikoli več v življenju imel dva psa. Pa še nekaj je pametoval o vzgoji, prevladi vodnika, bla,bla,bla,....
Žalostno je, da take izjave daje kinolog, s čimer potrjuje dejstvo, da več psov očitno ni sposoben imeti. Zame so to osebe, ki imajo mnenje, da mora pes biti brezpogojno navezan le na lastnika, ga brezpogojno ljubiti in živeti le zanj. Meni to ni všeč, ker mi deluje zelo egoistično in narcisoidno!!!

Če se že opirate na izjave ljud v medijih, bi bilo dobro, da te izjave dobro preverete ali pa poslušate.
Kinolog je izjavil, da je imel nekoč 3 pse naenkrat in treh ne bo imel nikoli več.

Počasi nehajte širit dezinformacije naokoli in ustvarjat lažno panike.

Še vedno mi ni nihče odgovoril kje je zapisano to, da bo moral biti po novem lastnik 30 kg težji od svojega psa.

dmdm

• *
Odgovori #1047 : 19 Februar 2010, 15:09:58
vsi ste malo preobremenjeni s kužki takšnimi in drugačnimi,
kaj na "priznan" kinolog na TV govori naj si vsakdo ki ima željo imeti psa
kupi 15 bulmastifov??? Da bo vse OK sam da bodo socializirani??? halooo????
In ker v SLO pač ni zakona bi si Franček letel kupit 5 bulterjerjev da mu sosed ne bo več težil???
Sej on jih obvlada, samo poštara in soseda ki sta sedaj samo še za salame pa niso marali preveč

Neko mejo je treba postavit in noven ne cilja na izkušene oh in sploh poznavalce psev ki že 30 let živijo za pasje kardelo.

Zakone je treba pisat zaradi Baričevičev, a je prav da je on imel 3 pa kako je lepo skrbel za njih vsak dan jim je 2 leti zjutraj in zvečer nosil zrezke ko so bili v zavetišču.

Tut jest imam soseda ki ima 2 bulmastifa vem da sta stara okoli 6 let in celo svoje življenje preživita na balkonu velikosti 2x4m. Niti 1x v 6 letih jih nisem videl na sprehodu,
iztrebke pa lastnik meče iz balkona pred blok, bom prav poslikal ko skopni sneg...

Zarja

• Gost
Odgovori #1048 : 19 Februar 2010, 15:17:05
Prijavit take, ane! Potem se pa čudimo, da se nič ne zgodi ..

BojanD

• *
Odgovori #1049 : 19 Februar 2010, 15:19:41
ja učinek je bil zgleda takojšen, čeprav prepozen :

Kinološka zveza Slovenije - Informacija za javnost

"V zvezi z opisano tematiko bomo organizirali javno razpravo, na katero bomo povabili predstavnike članic KZS, dobrodošli pa so tudi vsi drugi, ki jih zanima opisano področje kinologije. Prosimo vse, ki želite sodelovati na javni razpravi, da se prijavite do 26. februarja 2010 na elektronski naslov: [email protected]
Prijave potrebujemo zato, da bomo lahko pripravili ustrezno velik prostor.
Za razpravo predlagamo teme:
 vzroki za tragedijo z bulmastifi z zornega kota KZS,
 doslej izvedeni ukrepi in
 vsebinske smernice za zakonsko urejanje področja kinologije.
Okroglo mizo bomo pripravili predvidoma 4. marca ob 17. uri, lokacijo pa vam bomo sporočili pozneje, ko bomo dobili število udeležencev.
Upravni odbor Kinološke zveze Slovenije"

http://www.kinoloska-zveza.si/dokumenti ... ASTIFI.pdf

p***** P**** !!
A zdej pa javna razprava,ko so vse zasrali in vam voda v grlo teče?
A veste kdaj je bil čas za javno razpravo?
PREDEN je famozna samoklicana delegacja šla na VURS s svojimi osebnimi predlogi,ki so v škodo lastnikom psov!
Upam,da jim bo še hipodrom premajhen za najet!
Dejmo se zorganizirat. MASA je potrebna !!

Za začetek jim je treba povedat,da kaj se zdej na ta dogodek zgovarjajo, ko pa so bili na tem sestanku že pred tem.
PM če niso teli u sorodu z aferovci bulmastif naj mi dildo zraste!!
Postopke imajo enake, izmotavajo in lažejo se pa tudi enako!!