Kaj bi naredila z zakonodajo?
zaenkrat bi jo pustila natančno takšno kot je. namreč: zakonov se nikoli ne sme spreminjati na horuk, sploh pa ne v pregretem ozračju. da se Baričevi psi niso zgodili zaradi slabega zakona ampak nasprotno, zaradi nezaslišanega izigravanja zakona. kakšnega drugega napada v katerega je bilo vpletenih več psov se ne spomnim - v čem je torej point dodatnega omejevanja?
Ta Kinolog o dinamiki v krdelu nima pojma, pa čeprav je imel nekoč celo tri pse skupaj. Pač niso bili krdelo, ampak tekmeci. Treh tekmecev v istem stanovanju pa res ni poseben užitek imeti. Sem se ga naposlušala na takih in drugačnih predavanjih, kako se psice ne marajo med seboj, največ kar lahko dosežeš je, da se tolerirajo, prijateljice pa ne morejo biti. Za razliko od samcev.pa o tem, kako se psici, ki se enkrat skregata sovražita do smrti. pa o bojih psic do smrti, ker za razliko od samcev ritualne agresije ne poznajo. Ja seveda. Če njegova ovčarka ni marala nobene druge psice, potem to velja za vse, kali. Če jaz ne znam rolat, pa ne morem peljat psa na rolerjih na sprehod, tega ne zmore in ne sme noben drug.
Največji vic je pa to, da sem že takrat imela 6 psic, ki so bile organizirano krdelo (ne razpuščen trop), z jasno določeno hierarhijo, ki so več kot odlično obvladale ritualno agresijo in ne nazadnje, ki so bile izredno dobre prijateljice. Je rekel, da je to izjema. samo kaj, ko so ostali tudi imeli po več psic, ki so se praviloma razumele med seboj. So bile vse izjema?
Kje je napisano tisto o 30kil+ ne vem, pač pa kinolog, ki se je spravil krojit zakone, to izreče vselej, kadar pored kamerami odpre usta.
dmdm: BARIČEVI PSI SE NISO ZGODILI ZARADI SLABEGA ZAKONA, AMPAK ZARADI NEZASLIŠANEGA IZGRAVANJA TEGA ZAKONA. Po tem, sedanjem zakonu, bi Roterjevi pse odvzeli še preden je prišlo do napada na Megliča. če bi ga izvajali seveda.
Torej: naj uredijo svoje službe tako, da bodo delovale, naj kaznujejo kršitelje, druge naj pa pustijo lepo pri miru.
In še tole v premislek: tudi, če bi bila omejitev na dva psa, a mislite, da Baričevič ne bi dobil dovoljenja za rejo tretjega in četrtega?