Bullmastifi napadli človeka!

MIŠA · 609120

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1800 : 10 Marec 2010, 17:27:56
Še bolje bi pa bilo, da bi dobila hudega šefa, ki bi jo nagnal delat.

Sleepy

• *
Odgovori #1801 : 10 Marec 2010, 18:21:44
Še bolje bi pa bilo, da bi dobila hudega šefa, ki bi jo nagnal delat.
Bi znalo bit da res. Glede na to kako se je inštalirala na un stolček je zgleda niti potres niti burja ne spodneseta. Ne vem kaj za en super atak uporablja.

Alba tole je prišlo na plano, ker se je nekdo zajebal... če ne bi obležal obglodan v mlaki krvi tegale še vedno ne bi blo.
Ta svet so zajebali odvetniki in nič ne kaže da bi meli željo kaj spremenit. Držav na žalost ne upravljajo vlade, ampak multinacionalke in njihovi odvetniki. Kapital po domače. Če mamo srečo, kdaj pa kdaj kapne kaj dobrega še nam, sigurno pa ne z desne, čeprav je na žalost res, da red v takih kaotičnih razmerah lahko nardijo samo diktatorji, sigurno pa ne prinesejo nič dobrega živalim. Jaz si sigurno nikoli več ne želim desnice na oblasti, kar se pa parlamenta tiče bi pa domov nagnala več al manj vse. Ne bi bilo dolgo boljše, vsaj krajši čas pa mogoče ja  :) 

Smile... Tomorrow will be worse. 8)

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
Odgovori #1802 : 10 Marec 2010, 20:01:41
Ja seveda je tole slučajno prišlo ven. Ampak, če bomo vztrajni in zahtevali odgovre, ter če bodo novinarji tečni, bodo nekatere face iz tega parlamenta za vedno pokopale svojo politično kariero. Jaz včasih v hecu rečem, cel parlament pred zid in streljaj. A kja, ko bi se našli ponaredki. Vsi pa vemo kako je s ponaredki.

Psi so najbolj iskreni prijatelji :):):)

http://www.mojalbum.com/rink/

Kurja vas

• *
Odgovori #1803 : 11 Marec 2010, 07:07:01
Kako pa kaj kaže, če bomo dobili odgovore na vprašanja z okrogle mize? A kdo kaj ve?  :-\

Sleepy

• *
Odgovori #1804 : 11 Marec 2010, 08:59:11
Ampak, če bomo vztrajni in zahtevali odgovre, ter če bodo novinarji tečni, bodo nekatere face iz tega parlamenta za vedno pokopale svojo politično kariero.
SDS, SNS in SLS lepo prosim? 

Pa sej z bullmastiffi parlament pravzaprav nima kej dosti. To bi moralo bit strokovno delo strokovnih služb. Saj se tudi z drugimi kaznivimi dejanji ne ubada parlament, ampak policija, tožilstvo, sodstvo. Jaz pri tej zadevi vidim vlogo parlamenta edino v paničnem zaostrovanju zakonodaje, ker je na trenutek zgledalo, kot da bi znalo to požet strašno odobravanje med volilci. Upam, da je ta trenutek minil.
Kar se pa vloge ministra tiče je pa v konkretni zgodbi levji delež opravil prejšnji minister, ta je stvari samo dokončal. Jaz mu za minus štejem podaljšanje mandata direktorici VURSa, ker nekdo, ki zagovarja nedelovanje svojih strokovnih služb pač ne more biti direktor. če zakonodaja tem službam ne omogoča ukrepanja, mora direktor poskrbeti, da se zakonodaja ustrezno spremeni. Na parlamentu je potem, da take zakone sprejme, ne pa da se ubada s posameznimi kaznivimi dejanji in vlaga interpelacije. Ker se pa uni malček norca delajo iz nas in parlamenta, pa strokovne službe še naprej "ne morejo" strokovno delat. Jasno da zmanjka časa....

Alba

• *
Odgovori #1805 : 11 Marec 2010, 09:27:09
No jaz se stoliko strankasrko ne opredejujem. V bistvu si najbolj želim odstrel Kresalke, če sem iskrena.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1806 : 11 Marec 2010, 10:44:42
Kako pa kaj kaže, če bomo dobili odgovore na vprašanja z okrogle mize? A kdo kaj ve?  :-\

Da bi se lastnike , ljubitelje in simpatizerje vseh psov čim bolj in čim večkrat slišalo, z namenom, da se iz monologa nekaj posameznikov končno razvije dialog vseh tangiranih, bi bilo modro, če bi vsi klubi  in društva ( tudi tista , ki ne delujejo v KZS, a jih tematika prizadeva) sprejeli nekaj točk (res koncenz v klubu, ne nek funkcionar v imenu kluba)  in podali nekaj predlogov in ugotovitev , katere bi poslali na KZS in jih istočasno javno objavili na svojih spletnih straneh.
To je že storil klub za tibetenske pasme za kar si zaslužijo posebno pohvalo.

Bi pa opozorila vse ,ki bodo pisali predloge, da se kakršni koli predlogi glede šolanja (psov in lastnikov) preveč radi povezujejo izključno  z psi v "urbanem okolju". Do težav (še bolj) množično prihaja v "neurbanem okolju". Zato bi težnja za šolanje in izobraževanje lastnikov morala veljati za vse pse in za vse lastnike. Tudi ruralne.
Sem precej v stiku s psi n akmetih in z lovci in situacija izven mest je bistveno slabša- tudi s stališča varnosti ljudi in odgovornosti vodnikov do okolja. Da ne bi o temah,ki se dotikajo mučanja živali..... ::) Po mnogih vaseh je situacija alarmantna. Tja prihajajo mešanci velikih pasem, križanci in nerodovniki primerki "zahtevnih pasem"  obravnanavajo pa jih tako, kot so nekoč nezahtevne za tako okolje "naravno" selekcionirane "pufije". Večina, ki je sploh kaj dojela, je od navodil proti mučenju živali dojela le to, da psi ne smejo bit na verigah (vsaj ne ves čas) in ednino kar so "bolj zavedni" v zvezi s tem storili je, da so jih odpeli z verig. Ob sodobnem kmetijstvu in dejstvu, da je večina slovenskih kmetov to le popoldne, ter da s etemu primerno dolgo vozijo n adelo in z dela, popoldne in ob prostih dneh pa delajo kmečka opravila in to strojno , psi nimajo več niti dela,ki so ga nekoč opravljali (ali pa vsaj spremljali lastnike , ki so peš ali z vozovi hodili po opravkih), obenem pa lastniki nimajo niti urice časa , ki jo imajo ljudje v urbanih strediščih, da se ukvarjajo s svojimi psi.
Tako imamo danes situacijo,da je za "uboge pse" ki živijo v mestih bolje poskrbljeno ind aimajo celo gibanja kakor vaški.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

dmdm

• *
Odgovori #1807 : 11 Marec 2010, 11:19:29
Tako imamo danes situacijo,da je za "uboge pse" ki živijo v mestih bolje poskrbljeno ind aimajo celo gibanja kakor vaški.

to pa drži kot pribito, v vasi kjer imam hišo ima vsaka 2 hiša psa gibanje imajo omejeno na cca 5 tekočih metrov.
Nikoli še nisem videl da bi kdo psa peljal na sprehod, travnik... So čistokrvni čuvaji hlevov.

LPD

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1808 : 11 Marec 2010, 11:29:30
celo gibanja VEČ seveda (manjka )

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

Alba

• *
Odgovori #1809 : 11 Marec 2010, 11:32:06
Ni to samo po vaseh, tudi naseljih, kjer ni kmetij vidiš ketnarje, ki so tam ob petkih in svetkih. Torej vedno.
So svetle izjeme, ki imajo pse na ketnah, pa jih srečavaš na sprehodih.

Sleepy

• *
Odgovori #1810 : 11 Marec 2010, 11:33:19
Bi pa opozorila vse ,ki bodo pisali predloge, da se kakršni koli predlogi glede šolanja (psov in lastnikov) preveč radi povezujejo izključno  z psi v "urbanem okolju". Do težav (še bolj) množično prihaja v "neurbanem okolju". Zato bi težnja za šolanje in izobraževanje lastnikov morala veljati za vse pse in za vse lastnike. Tudi ruralne.
Sem precej v stiku s psi n akmetih in z lovci in situacija izven mest je bistveno slabša- tudi s stališča varnosti ljudi in odgovornosti vodnikov do okolja. Da ne bi o temah,ki se dotikajo mučanja živali..... ::)

Večina, ki je sploh kaj dojela, je od navodil proti mučenju živali dojela le to, da psi ne smejo bit na verigah (vsaj ne ves čas) in ednino kar so "bolj zavedni" v zvezi s tem storili je, da so jih odpeli z verig.

Hja, to bo to, ja. In potem, ko na vasi omeniš kontrolo, javne površine in te reči, te debelo gleddajo - a tukaj na vasi tudi? Pa kaj ga naj dam na verigo? Pa ne... ne morem ga dat na verigo, se mi smili... ::)
Nisem vedla, da imamo zakone za mesta, pa zakone za vasi....  ::)

Tako da ja, definitivno je treba povdarjat za VSE pse!

Jean

• *
Odgovori #1811 : 11 Marec 2010, 11:54:19
Najbrž to velja na splošnem, ampak moram reči da v naši vasi, v kateri je vse skupaj 16 hiš (od teh kar nekaj praznih), živi poleg naših treh psov še 6, vsi v kar lepih razmerah. Niso ketnarji, grejo večkrat na sprehode s svojimi lastniki, so dobro hranjeni in veterinarsko oskrbljeni, eni bolj, eni pa malo manj vzgojeni, ampak noben ne predstavlja nadloga, vsi živijo ali v stanovanjskih hišah kot člani družine ali so na zaprtih dvoriščah (spuščeni, ne na vergi, z dostopom do pokritega prostora v slabem vremenu). Razen enega, noben od njih ne tava okoli nenadzorovan. Ta izjema je nekastriran samec, miroljuben, neproblematičen, ponavadi ne dela škode, edino ko se Oli goni, grem k lastnikom in ob ponujenem kozarcu vina prosim, da ga zaprejo za tisto kritično obdobje, ker drugače hodi k nam in naredi luknje na naši ograji, praska in polula vhodna vrata, itn. Imajo sovaščani tudi zelo veliko tolerance do naših psov, s katerimi grem večkrat na dan na sprehod, dva sta stalno odvezana, tretja je občasno. Nekateri drugi psi v vasi lajajo občasno, tudi ponoči, kar bi bilo sicer zame osebno precej moteče če bi bila v sosednji hiši, ampak ker živim na robu vasi jih ne slišim.

Tako da imam res srečo, da živim z v skupnosti s takšnimi ljudmi. Upam, da bo tako tudi ostalo.  :)

kalsang

• *
Odgovori #1812 : 11 Marec 2010, 12:02:28
Jean, v kateri vasi živiš? Jaz bi se preselila k vam.

Pri nas je katastrofa. Psi brez nadzora se zaganjajo z dvorišč na cesto, nekateri zelo teritorialni, sprehod zanje je potep brez lastnika in seveda temu primerno nadlegovanje sosedov in drugih psov.

Je tudi nekaj ketnarjev, ampak prevladujejo tile "svobodnjaki", ki ti znajo zelo zagreniti marsikateri sprehod.

V Ljubljani nisem imela nobenih težav z drugimi psi, pa jih je bilo veliko več na veliko bolj omejenem prostoru. Tam so vsaj v veliki večini z lastniki, tu so brez vsakršnega nadzora. Čisti absurd je, da moram zdaj svoji psici v avto naložit in se odpeljat nekam drugam, kjer vem, da ni drugih psov. Pa ne zato, ker bi se gonili (sta S), temveč zato, ker res ni fajn, da se vate zaganja ščene brez nadzora (veliko ali malo), renči, kaže zobe, tudi napade.

saba

• *
Odgovori #1813 : 11 Marec 2010, 12:17:15
Jean, v kateri vasi živiš? Jaz bi se preselila k vam.

Jaz tudi  ;D Sploh tiste prazne hiše so slišat zelo mamljivo  ::)

Jean

• *
Odgovori #1814 : 11 Marec 2010, 12:28:27
Brje pri Koprivi, na Krasu.  :) Pridite, pridite. Čez eno leto bo celo pasji poligon, v eni (moji) dolini tik pred vasjo. Je trenutno v fazi saniranja. Drugo leto upam da bo že primeren teren za frizbi.

Ampak situacija v sosednji vasi je drugača, verjetno bolj tipična. Sicer poznam tudi tam odgovorne in skrbne lastknike, bi rekla da jih je celo večina takih. So pa tudi primeri zanemarjenih ketnarjev, pa en terier lovskega tipa ki k sreči ni več na tem svetu je bil včasih spuščen in brez nadzora, umoril je neštete druge živali, predvsem mačke (tudi pri nas v Brjah ko je hodil sem na obisk), itn.

dmdm

• *
Odgovori #1815 : 11 Marec 2010, 12:49:32
te dni so se pa dobr klobase sušile, a?

saba

• *
Odgovori #1816 : 11 Marec 2010, 13:05:11
Brje pri Koprivi, na Krasu.  :) Pridite, pridite. Čez eno leto bo celo pasji poligon, v eni (moji) dolini tik pred vasjo. Je trenutno v fazi saniranja. Drugo leto upam da bo že primeren teren za frizbi.

Na GoogleMaps se ga že vidi  ;) :P

(It looks like heaven to me! Ahh  :-\ )

Jean

• *
Odgovori #1817 : 11 Marec 2010, 13:24:41
Yeah, just watch out for Olivia.  :-[ She's the only dog there you need to worry about.

It's not exactly Heaven on Earth, we have our problems and conflicts like everywhere else, and my daughter finds it intolerably boring, but it suits me and the dogs just fine.  :) Imam pa res srečo, ker moram reči da imam res fajn in razumevajoče sosede, sploh tiste, ki so praktično posvojili (ne več) našo Lyro. Saj veste, kaj pravijo: it takes a village to raise a border collie.

Zdaj smo že precej OT, sori.  :-[

*sara*

• *
Odgovori #1818 : 11 Marec 2010, 13:44:54
Se strinjam z Jean. Tudi jaz živim na vasi, kjer je precej več hiš, cca 200 številk, psov 20/25. Dva hodita okrog brez nadzora, ampak nista nevarna drugim psom..ubistvu samo tavata, se niti ne prilepita nate, niti ne nadležno bevskata...čez dan se šetata, potem gresta pojest domov, drugi dan pa ista zgodba. Ostali bsi živijo bodisi v hišah, na dvoriščih ali urejenih pesjakih (prekriti, voda, hrana) in se redno sprehajajo (z lastniki seveda :)), so cepljeni vsaj proti steklini (na vas pride veterinar in takrat vidiš vse pse z vasi, celo tista dva, ki sta vedno sama, z lastniki :D), nekateri so s svojimi psi hodili celo v šolo..tako da smo očitno (še en) netipičen primer

...Hey babe, take a walk on the wild side...
...http://goldenhandling.webs.com...

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1819 : 11 Marec 2010, 21:12:27
Mene osebo taki vaški "osamljeni jezdeci" prav nič ne motij.................sveda so lahko problem "v šverc" mladež :), ampak boljše kot verige, osamljenost, strah, nesocializiranost, kar je dosti večji problem.

Bolj, ko razmišljam se res vsega ne da rešit.............ampak, če bi dosedanje se izvajalo boljše, bi bilo že dosti boljše :).......in bi bili ljudje (nekateri-strmeti k čim manj) s psi bolj osveščeni, kaj pes sploh je, njegov namen, njegove potrebe (in kako se lahko obrnejo na stran pota)......................,da lahko postane naš in družben  (najboljši) prijatelj, koristnež.

Yo

• *
Odgovori #1820 : 11 Marec 2010, 21:27:41
Mene osebo taki vaški "osamljeni jezdeci" prav nič ne motij.................sveda so lahko problem "v šverc" mladež :), ampak boljše kot verige, osamljenost, strah, nesocializiranost, kar je dosti večji problem.

Bolj, ko razmišljam se res vsega ne da rešit.............ampak, če bi dosedanje se izvajalo boljše, bi bilo že dosti boljše :).......in bi bili ljudje (nekateri-strmeti k čim manj) s psi bolj osveščeni, kaj pes sploh je, njegov namen, njegove potrebe (in kako se lahko obrnejo na stran pota)......................,da lahko postane naš in družben  (najboljši) prijatelj, koristnež.

Hm, a je res bolje 3x letno 10 mladičev, ki izginejo bogvekam ali 1 pes na ketni? Če se že tako nizko spustimo...

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1821 : 11 Marec 2010, 22:02:36
Hm, o tem pa res nisem vodil računov......30 maldih križancev + 1 ketnar / na leto v vasi :)

Yo

• *
Odgovori #1822 : 11 Marec 2010, 22:10:53
O tem ne rabiš nobenih računov vodit. To je realnost.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1823 : 11 Marec 2010, 22:33:54
Bomo začeli pa hrenovke delati iz njih. Njam  :o

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1824 : 12 Marec 2010, 07:32:31

Mogoče res malo neumno napisano, berljivo.................se navezuje na tisti prvi del

Lojze

• *
Odgovori #1825 : 12 Marec 2010, 07:33:51
Tudi pri nas problemov z spuščenimi psi praktično ni.Večina "mrcin" je ketnarjev,na vasi sta samo dva "lauferja",ki pa večinoma nista pretirano nadležna.Do naše hiše niti ne zahajata,letos nista pogruntala niti tega,da so se pri hiši gonile tri psice naenkrat.Hvala bogu je v vasi celih pet psic(od tega so tri naše),tako da problemov z ups mladiči ni.
LP Tjaša

Urška

• *
Odgovori #1826 : 12 Marec 2010, 10:51:50
Medtem ko tule teče popolnoma brezplodno pregovarjanje, vlada dela po svoje:

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,35155.msg657828.html#msg657828

Kaj nam ni g. Kavčič sveto zatrjeval, da je tega zakona ne bo, da te spremebe ne bo?

chezo

• *
  • Flower Of Old Hill Hemp
Odgovori #1827 : 12 Marec 2010, 14:11:47
Spolne zlorabe psov ne morejo dokazati. Na kraju nesreče našli "nenavaden predmet".

http://www.zurnal24.si/slovenija/koncno-uradno-o-spolni-zlorabi-163227

NIMAM BESED  >:(

nadi

• *
Odgovori #1828 : 12 Marec 2010, 14:33:47
Kdo bo sploh kdaj vedel kakšna je resnična zgodba? B. je mrtev, psi tudi, ostali  soudeleženi lepo na varnem, a "nenavaden predmet".....ta je bil lahko tudi podtaknjen, naknadno, pred prihodom policije. Variacij na temo kolikor hočeš.

mi2ni3

• *
  • Pes: edini, ki te je vedno vesel ko prideš domov
Odgovori #1829 : 12 Marec 2010, 14:41:06
Medtem ko tule teče popolnoma brezplodno pregovarjanje, vlada dela po svoje:

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,35155.msg657828.html#msg657828

Kaj nam ni g. Kavčič sveto zatrjeval, da je tega zakona ne bo, da te spremebe ne bo?
Nisi prebrala do konca ;) Na koncu je podano, na kaj se nanaša post-na Jelinčiča in njegov predlog vladi o prepovedi nevarnih pasem, ki je bil podan dan po tragediji z bullmastifi, torej 3.2.
Še vedno pa kljub temu, da so rekli, da te spremembe ne bo, zna bit, da se o tem dogovarjajo. Jaz te dni ničesar več ne verjamem.