Bullmastifi napadli človeka!

MIŠA · 609231

Šapa

• *
Odgovori #240 : 16 April 2006, 23:10:51
heh lastniki psov ki jim je njihove pse tale psica pogrizla in raztrgala se nebi strinjal s tabo Neyka...

Šapa

• *
Odgovori #241 : 17 April 2006, 00:26:59
hja ampak v temu primeru z bullmastifko je popolnoma drugače kot v tvojem primeru... ti si sama kriva ker si psa pobožala... Zora Rotar je pa svojo psico in psa spustila s povodcev in jima pustila da sta dobesedno raztrgala malo mešanko. potem je pa še lastniku mešanke zagrozila da bo psa na njega naščuvala... hmm... torej sta bila psa med drugim agresije tudi naučena. in taka psa se ti zdita v redu za v civilizacijo? meni se ne...

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #242 : 17 April 2006, 12:43:18
Oddajanje agresivnih psov iz azilov je možno samo pri nas in nikjer drugje. V tujini gre agresiven pes nazaj k lastniku, kadar je to možno in kadar ta izpolnjuje  stroge pogoje, ali pa ga brez posebnih ceremonij usmrtijo. Zakaj? Zato, ker kazensko odgovarjajo, če oddani pes spet napade. Pri nas se pa kar nekaj igrajo, dajejo nevarne močne pse v roke dijakom (pa čeprav polnoletnim)...o tem, da pustijo lastnici, da jemlje samca ven iz pesjaka pa raje ne bi... Verjetno zakonodaja na tem področju ni dovolj jasna, tako da ne morejo nič. Nesmiselno se mi zdi, da samca, ki je po napisanem sodeč nepopravljiv, pravzaprav po nepotrebnem mučijo - zdravjenje ran gotovo ni neboleče, pa tudi stalno življenje v kletki ni prav prijetno. za samico pa ne vem... Lahko bi jo dali nazaj lastnici, pod pogojem da se bo držala pravil in jo imela vedno in povsod na povodcu in z nagobčnikom (mogoče bi se celo držala pravil, če bi vedela, da bo po prvi kršitvi psica šla pod injekcijo) oddajanje v nov dom pa je izjemno tvegano, psica je lahko veliko večino časa povsem pohlevna in prijazna, ob določenem dražljaju, ki ga novi lastnik ne pozna pa odreagira "nepredvidljivo" (reakcija je povsem predvidljiva, samo lastnik je ne more predvideti). Imela sem tako psico, zato vem, kako to zgleda. s to razliko, da je moja psica tehtala dobrih 20 kg in da se jo je dalo ustaviti "v zraku" če je bilo treba.
Nikakor in pod nobenim pogojem pa pes in psica ne bi smela ostati skupaj.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #243 : 17 April 2006, 12:44:23
stavek leta :D :D :D :D :D :D
se strinjam.

glede teh bullmastifov, ki so napadli tistega človeka in sta zdaj 2 na gmajnicah. zadnjič je s psičko ukvarjala moja prijateljica in je od enkrat nevem kaj je bilo oddala tak podoben glas, kot nevem če te npr. boli grlo pa mal pogrgljaš ;) in je psica se takoj pobrala (jo je božala prej) in se začela postavljat okoli nje in jo varovat. in tudi ko so bili malo na sprehodu je ena med pogovorom nekaj zapiskala in je psica se samo postavila v pozo in gledala. zanimivo :-\

lp

Psica je več kot očitno naučena varovanja svojega lastnika. Najbrž na napačen način, ki je prerasel v agresijo do vseh ostalih, ki so v bližini.
Kako je zgledala osamitev teh dveh psobv sem imela sama priložnost videti. Psa v boksu brez izhoda, vrata pa pokrita z rjuho, da nista imela nobenega stika z drugimi, ne ljudmi in ne psi. Kljub temu, da so se mimo ves čas sprehajali ljudje in da so bili ostali psi v neposredni bližini.

Tudi jaz sem mnenja, da pač nista primerna za življenje v urbanem okolju še manj pa za vrnitev k lastniku. Rešitev je pomoje samo ena :-\ Žal...

Šapa

• *
Odgovori #244 : 17 April 2006, 14:10:10
Irena psice pod nobenim pogojem nebi smeli vrniti lastnici. s tem se jaz nikakor ne strinjam ker je že večkrat dokazala da ni sposobna imeti takega psa. to, da ti dva agresivna psa spustiš s povodcev in jima pustiš da dobesedno raztrgata manjšega psa, ki jima ni nič hotel, zraven pa še gledaš od daleč kaj se dogaja in se nad tem naslajaš, zame ni normalno in pika. takemu človeku še plišastega psa nebi dala  ::)

Neyka kdo pa je "samo njen" človek (od psičke)?? njena lastnica? njeni lastnici bi ti dala psico nazaj? jaz si tega nebi upala narest in upam da se to ne bo zgodilo... oba psa bi bilo treba uspavat... druge rešitve ni...  ::)

Šapa

• *
Odgovori #245 : 17 April 2006, 17:23:23
kdo bo pa prevzel odgovornost če psica spet napade? država? njen novi lastnik? zavetišče ki je psa oddalo? mislim da si tega nebi smeli privoščiti...  ::) 

TIM

• *
Odgovori #246 : 17 April 2006, 18:08:27
Meni se tudi zdi neumnost in zelo neodgovorno, da bi ta psa, ki imata takšno "kartoteko" nekomu dali!

delboy

• *
Odgovori #247 : 03 Maj 2006, 08:30:31
o kaki zakonodaji pa govorite? sj slovenija nima tega podričja urejenega z zakonom. v dveh različnih zakonih sta dva člena, ki se dotikata tudi psov in to je vse.....

Rinchy

• Moderator
Odgovori #248 : 12 Maj 2006, 19:07:59
Evo spet dva napada,tokrat na dva otroka.. :-\ :-\ http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20060512_3073884.php

lp

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si

puppa

• *
  • Psi imajo gospodarje, muce pa služabnike!
Odgovori #249 : 15 Maj 2006, 13:16:00
Na žalost so eni še vedno rpepričani, da psi sodijo na verigo, ptoem se pa čudijo, ko poorijo... :-X

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #250 : 15 Maj 2006, 15:05:11
Če so psi na ketni se ne leze k njim. Amen.

{CiTrOeN}

• *
  • naš mali Sparky
Odgovori #251 : 15 Maj 2006, 19:26:41
najbolj pa me pri vsem tem jezi to : >:( >:( >:( >:(da opet kužki niso nič krivi. kuža ni kriv da je pač "divjak", vendar takega kužka ne moreš imeti nikjer, torej bo verjetno uspavan.
in tu je to,saj vem da je grdo vendar najrajši bi uspaval koga drugega.

aja pa še pisanje slov. dnevnih časopisov da bibila stvar rešena če bi bila tabla????a mala 5 let bo pa prebrala aahhaa hud pes!!!njej je bil lep in jo je pač zanimal. malo je kriva mama (amapk skos ne moreš bit ko senca),nič pes, in 99% ona ženska s gladiatorskimi nagnjeni. čudno da nima leva.

izdati prepoved lastništva psa :P

psa nimamo zato da bi znal delati trike, da bi čuval hišo , za vse to je pes nepraktičen in drag. cenejše je par kamer. pse imamo zato ker so nam v veselje,radost,ker nas osrečujejo,ker nas zabavajo in ker nas imajo res radi.
------pes nas potrebuje bolj kot mi njega---------

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #252 : 15 Maj 2006, 19:44:40
Zakaj bi bil pes uspavan? Po vsej verjetnosti bo ostal tam, kjer je sedaj - na ketni. Lastnica bo nabila opozorilno tablo, da bo zakonu zadoščeno, pa bo. Za ta ugriz ni nič kriva, saj je bil pes privezan. Bolj problematično je to, da je psa spuščala in da je menda takrat pogrizel že nekaj mimoidočih. Če je to res, potem se pa res zna zgoditi, da ji bodo psa vzeli. Za drugam kot za v večna lovišča pa tak pes žal ni.

{CiTrOeN}

• *
  • naš mali Sparky
Odgovori #253 : 15 Maj 2006, 19:49:32
hja tabla ja,a mimo jedoča punčKa (v trenutku nepozornosti mamice) bo pa prebrala + dojela POZOR HUD PES ??? ČE SEM PRAV VIDEL PO SLIKAH NEKAJ DESK MANJKA NA OGRAJI.PA SAJ RAZUMEM SE NAREDI 1X AMPAK TO SE PONAVLJA. NAREDI SE LAHKO VSAKEMU IZ MED NAS,PSI MAJO KOSMATA UŠESA,SAMO NAJVEČJI DEL PA JE VZGOJA.MAR NE??

psa nimamo zato da bi znal delati trike, da bi čuval hišo , za vse to je pes nepraktičen in drag. cenejše je par kamer. pse imamo zato ker so nam v veselje,radost,ker nas osrečujejo,ker nas zabavajo in ker nas imajo res radi.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #254 : 15 Maj 2006, 19:58:46
Če ne vidi punčka (grdega režečega psa z debelimi čekani - tako sporočilo razume vsak petletnik), bi videla mamica, ki baje ni vedela, da je pes hud. Normalen odrasel človek bi pa itak moral vedeti, da je vsak pes na ketni hud, če prideš na
njegovo ozemlje. Tako kot se ne vtika rok v pesjak recimo.

{CiTrOeN}

• *
  • naš mali Sparky
Odgovori #255 : 15 Maj 2006, 20:22:07
GLEJ ne zagovarjam ravnanja punčke+mame. govorim o tem da je pes že od malega tko vzogjen,če mu je baje dajala muce,pa nevem kwa še vse + to da je lahko dostopen,,to me moti.

aja pri nas smo meli psa ki je živel na ketni (LETA LETA) VENDAR nikoli ni nobenega vgriznil. tudi vsakega je spustil na svoj teritorij in veselo mahal s repom. ker je bil vzgojen tako. sicer je bil veliko tudi odvezam,ampak od malega učen da ima rad ljudi,muc.

kaj je pri psu pitanje s svežim mesom? (ulovi,raztargaj,požri--to je delala baje lastnica)+++ verjetno učenje prav v to smer oz bolj ne učenje živeti s ljudmi,psi,.....

zadevo bi se verjetno dalo rešiti s  zakonom, vendar v naši državi en posameznik itag ni nič vreden.

še se bo ponavljalo.če se odločiš za psa ga uči glede na urbanizacijo,,drugo je čuvaj,,ampak ćuvaj na ketni?če ti to ni jasno ne mej psa,, kupi si hrčka + muco (pa še masaker laht gledaš,,ko muc popapa hrčka)
 :-\

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
Odgovori #256 : 15 Maj 2006, 21:11:12
S tem da pes ne bo branil svojega teritorija se pa ne bi jaz ravno strinjala (vsaj VEČINA psov bo branila svoj teritorij). So tako pač navajeni že iz preteklosti (drugi volkovi niso smeli udreti na tuj teritorij, ali pa jih je čakal spopad). In prav vsi bi morali vedeti da se sploh ne smeš približati psu (pa naj bo zlati prinašalec, doberman, koder ali pa samo mešanček) brez lastnikovega dovoljenja, ker nikoli ne veš kakšen je pes pokarakterju in kako bo odreagiral. V tem primeru res 5-letna punčka tega ni vedela, lahko pa bi to vedela mama.
  Ampak ne zagovarjam zdaj tega da je lastnica baje psu dajala mačke ali nekaj takega  ???, pa da je pes na ketni in podobno.

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #257 : 16 Maj 2006, 09:41:30
Kako pa veste, da je vse to počela? Sicer je pa uzgoja velike večine psov v Slo. prepuščena Dedku Mrazu...

Karakter se pa lepo deduje in z uzgojo še malo poudari ali skrije... Psi majo že ob rojstvu določene značilnosti in se med seboj se čisto vsi razlikujejo. Sej to vsi vemo, da lahko še tako enako vzgajamo, vendar nikoli ne bomo imeli enaka psa.

K tujemu psu se ne sme hodit. To pa je še toliko bolj podčrtano in odebeljeno, če je ta kuža na svojem teritoriju in z omejitvijo možnosti umika.
Ker pes ugrizne večkrat iz strahu, kot pa zato ker čuva.
Napad je ponavadi najboljša obramba.
Sploh pri psih s takimi izkušnjami kot so slovenske...  >:(

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #258 : 16 Maj 2006, 12:26:00
Če je dajala psu mačke za žret (ne vem kje si to prebral) sicer ni ravno lepo od nje, ampak do ljudi pes zaradi tega ni niti pikico bolj ali manj popadljiv.
Velikanska večina psov brani svoj teritorij, celo take prijazne maze kot so moje psice. Verigarji so še toliko na slabšem, ker se pred vsiljivcem nimajo kam umakniti in če že ne napadejo zaradi teritorialnosti, bodo pa iz strahu. V veliki večini so namreč verigarji prestrašene reve, ki se ljudi bojijo.  To se lepo vidi, kadar se strgajo s ketne. če je takrat tisti trenutek kdo v bližini, bo sicer zanesljivo pokasiral ugriz. Če pa bo takšenle odtrgan verigar nekaj časa bluzil okrog, pa se bo vsiljivcem umaknil, če bo le mogoče. da se ne bi kdo tolažil s tem - psi, ki grizejo iz strahu so veliko bolj nevarni od samozavestnih psov.

{CiTrOeN}

• *
  • naš mali Sparky
Odgovori #259 : 16 Maj 2006, 13:55:19
psi ki so vzgojeni dokaj vredu, so tudi na svojem teritoriju (kletka,špaga,ketna,hiša....) lahko vredu. tukaj okoli nas je polno kmetij ka majo še kužeke na ketnah, pa še zmeraj grem zraven, k tistemu ki pa mi pokaže npr čekane pa verjetno ne. kot sem napisal vsi so krivi, razn kužek ne.

mama-neprevidnost
punčka-otročja radovednost
lastnica-(NE)vzogja

AJA, mislim da sem prebral v SN.

ko smo že ravno pri tem, kako je pri nas s lastništvom pitbula v urbanem naselju. sem zasledil pogovor med sodelovci in eden je trdil da mora v urbanih naslejih pes imeti neko ograjo pa nevem kva še vse.
zanimivo se mi je zdelo,ker še nisem zasledil zakonika o lastništvu psov (pesov) :)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #260 : 16 Maj 2006, 14:41:54
Poudarek je na dokaj in lahko. Še tako dobro vzgojen pes lahko v določeni situaciji odreagira nagonsko.  potem sledi jok in stok v smislu "saj še nikoli ni nobenmu nič naredu", pa sikanje o tem, da so vsi psi nepredvidljivi (nagonska reakcija je povsem predvidljiva,  samo poznati moraš svojega psa, tega pa vsaj 90% lastnikov ne)....
Kar se tiče tvojega božanja privezanih (tujih) psov pa samo tole: vrč hodi po vodo, dokler se ne razbije. Če še ne veš: nekateri psi grizejo brez opozorila.
V SN tistega o mačkah zanesljivo nisi prebral. Tam samo piše, da gospa včasih vzame mačko, ko se jo naveliča pa jo spodi, da postane brezdomka (kar sicer tudi ni pohvalno, ampak ravno futranja psa z mačkami pa tudi ne)
Za pitbule zaenkrat ne veljajo nič drugačna pravila kot za ostale pse. Tudi ne vem, zakaj bi.

{CiTrOeN}

• *
  • naš mali Sparky
Odgovori #261 : 16 Maj 2006, 15:35:28
glej če "slučajno nisi prebral" sem 1x omenil kosmata ušesa. mar ne?
trdim samo to da če je pes vzrejen ok je manša verjetnost da napade. pa ni važno a je na ketni ali ne. kuža je lahko pred vrati pa se bo ravno tko počutil nevarno in se bo odzval z napadom kot na ketni. tudi psi na ketni (sicer zelo ne pohvalno,da je tega še veliko) so prijazni, če jih lastnik obiskuje,odveže,igra.....moti me to da si rekel se psa na ketni ne šlata? a odvezanega pa? nobenega,ako ga ne  poznaš,oz pogruntaš kakšen karakter je.
ljudi pa prav to pomiri a saj ta kuža pa ni nevaren ka je skos odvezan. po mojem mnenju je kuža odraz človeka,vsaj velik del (nagon).
pa mislim da ta ni samo vgriznil,ampak ponavljajoče grizel.kadar žival lovi vgrizne+poje npr kača. nisem pa še videl kače v momentu ko se počuti ogrežene da bi pikala in pikala.isto pes,vgrizne in se umakne.
pa dovolj o tem. hotel sem povedat samo to da tabla nebi rešila ničesar,najlažje je tablo obesit,pol se pa j****.kaj pa če bi pes ušel s ketne, a naj ma še eno tablo na repu??

precej težje pa je psa imeti in ga vzgojiti primerno
,da se ti zdi zanesljiv. noben pa ni,še človek ne,pa ma par kromosomov več.

search.and.rescue

• Gost
Odgovori #262 : 16 Maj 2006, 18:31:38
Največji problem  agresivnih psov je v tem, da se vodniki oz. lastniki agresije ne zavedajo.

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #263 : 16 Maj 2006, 19:48:05
Tudi najbolj prijazen kuža na svetu, ko se ga priveže lahko ugrizne. To ti poskuša lanabela povedat. Odvezan pes se umakne če te noče v svoji bližini, zavezani pa ve, da se ne more umakniti, čeprav bi hotel.

Sem tak napad že vidla. Prijazna labradorka, vsi so jo lahko božali. Lastnica je morala skočit na WC in psa privezala nekje ob strani. Eno drugo dekle, ki je psico še 2 minuti nazaj božalo, se je odločilo, da jo bo še enkrat. Rezultat: ugriz v roko.
Psica jo je videla tudi pred tem dogodkom.

Še ena varjanta: pes mahal z repom, en mošk9i stegnu roko, ker je presodu da je pes prijazen. Rezultat: ugriz brez kakšnih predhodnih znakov. Pes je bil seveda privezan.

To sicer zame ni nepredvidljivo. Ker poleg mahanja z repom je kazalč očitne znake nelagodja.

Nauk: k tujim psom ne hodimo, če zraven ni vodnika, tudi če smo psa pred tem že božali. Sploh, če ne poznamo pasje govorice vsaj približno in dobro karakter psa.
Vedno pa moramo biti previdni.

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

search.and.rescue

• Gost
Odgovori #264 : 16 Maj 2006, 22:33:56
Tudi jaz sem imela zadnjič podoben primer kot ga opisuje Andreja.
Grem mimo hiše pes prileti me prevoha, kaže veselje, prenese direkten pogled v oči in me pospremi do hiše. Nakar zgine. Ko se spravim na njegov teritorji prileti iz drugega konca in v polnem zagonu proti meni in šavsa šproti roki. Prileti lčastnica in na vprašanje, če je hud odgovori: "Ne, kje pa!" >:( >:(

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #265 : 17 Maj 2006, 14:30:07
Ne, ne... sploh ne...  ???
Ma kaj ti veš... ::) :P

Marko

• *
  • Pasji Kot Hudič
Odgovori #266 : 17 Maj 2006, 15:04:17
V četrtek bo v oddaji Trenja tema o napadih krvoločnih psov. "Krvoločni psi ali brezbrižni lastniki?>:( >:(

Upam, da si jo bomo vsi ogledali in da se bo v oddaji našel tudi kakšen pameten kinolog in ne samo kakšni Jelinčiči.  ;) ;)

Več o tem na http://24ur.com/bin/article.php?article_id=3060258

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
Odgovori #267 : 17 Maj 2006, 15:55:35
Včasih je res težko presoditi počutje in namene psa in moraš imeti oči zares na pecljih. Spomnim se približno 8 let nazaj, ko smo imeli nemško ovčarko. Prišli so na obisk neki družinski prijatelji, psica je bila spuščena, z nami na terasi, bili smo prisotni vsi družinski člani, tudi oče, katerega je psica res ubogala. Ob prihodu gostov je bila ves čas mirna, nič ni lajala, niti renčala na nikogar. Tudi nihče od gostov se ni utikal vanjo ali jo čohljal po glavi. In kaj se je zgodilo? Ne da bi kdorkoli od nas karkoli opazil, je eden od gostov skupil ugriz v spodnji del noge. Lahko bi rekli brez jasnih opozoril, brez jasnega razloga...Psica je že imela svoj razlog, vendar smo po tistem itak lahko samo ugibali, kaj ji je falilo, da je to naredila. Če bi jo kdo ves čas natančno opazoval, ne dvomim, da bi lahko prepoznal njene namene in jo še pravočasno odstranil od gostov, vendar pa tega ni nihče pričakoval, poleg tega pa se je vse zgodilo v sekundi in psica se je pred in po ugrizu vedla popolnoma normalno, kot da se ne bi zgodilo nič.

No, moj oče ima tako službo, da se večkrat srečuje s kakšnimi dvoriščnimi in hišnimi psi, ker po gostilnah razvaža pijačo. Pri neki gostilni so imeli nemško ovčarko, ki je bila po očetovih besedah vedno zelo prijazna do njega, umirjena in sploh navajena vsakodnevnih obiskov tujcev na svojem dvorišču, zato se niti ni obremenjevala z njimi. Pri nekem njegovem službenem obisku je psica ležala na dvorišču. On je, tako kot vsakič, odnašal pijačo v skladišče. Kar na enkrat psica vstane, steče proti njemu, skoči in ga zgrabi za trebuh.  :o Tako on kot lastnik psice sta bila popolnoma šokirana, saj česa takega nista pričakovala.

Tako, da se popolnoma strinjam, da je treba biti kar se prevsem tujih psov tiče, pa tudi domačih, zelo previden. Jaz se v tuje pse brez dovoljenja lastnika ne vtikam iz dveh razlogov: prvič zato, ker nočem tvegat svoje kože, in drugič zato, ker vem, kako zoprno je, če se nek tujec brez dovoljenja vtika v tvojega psa.

Lp

Old age means realizing you will never own all the dogs you wanted to.
Joe Gores

http://newfka.deviantart.com

search.and.rescue

• Gost
Odgovori #268 : 17 Maj 2006, 22:51:49
Ne, ne... sploh ne...  ???
Ma kaj ti veš... ::) :P
Tisti trenutek mi je šlo po glavi samo to, da sem še cela  :) :)

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #269 : 18 Maj 2006, 09:07:31
Ti verjamem!  :-\